Friday, November 26, 2010

birthday and contest!

assalamualaikum ;)

tahu hari ni berapa haribulan?
26hb november ye rakan2.
sile catat dalam planner tarikh penting itu.
sebab.
sebab hari ini hari jadi ibunda tercintaaaaa!
HaPpy BirtHday UmMi!!
bangun2 pagi excited bangun pegi ambil
hadiah dengan kad besar dari diri sendiri.
dengan muke tak basuh n tak gosok gigi.
tsssk.
eventhough she's still admitted,
but she's a lot better!
macam dah tak sakit langsung.
boleh buat apa2 je.
boleh jalan sume dah.
what a relieved kan.
semua berkat doa anda juge.
ya Allah.. moga tuhan dapat membalas jasa
baik korang sume.
thanks :')


muke sy excited. umi saje buat2 mata sepet.

farah pulak konon manje. umi cool je. ahaha.

dgn abah baru la tersengih2 manje, tersipu2 malu. aww.

kemudian sy dan farah turun ke tingkat bawah.
hari ni perut macam nak mkn spaghetti
sebab breakfast td tgk org served kat ummi spaghetti
bolognese.
auummm.
so tadi makan kat Dome.
*teruja duduk dekat gleneagles sbb tak macam
hospital. bilik suite tersangat selesa macam hotel.
insurans. sile tanggung some of it ye. aha ;p


muke selekeh pun harus ambil gambar.
sudah tidak kisah walaupun eyebag jelas ketara.
tudung pun taknak hebat lagi.
lilit2 sampai rase dah tak boleh lilit.
malas gune pin dgn anak tudung punye pasal.
tssk.


ummph. sebentar lagi sudah mahu check out.
tunggu doktor buat last check up.
maybe balik kuantan esok.
malam ini mahu buat small birthday partay di
rumah kl ;)
*suke hati cakap partayy. umi dengar neh sure kene ketuk kepale.
huhu.


btw..
cepat3 masuk contest ni!
kalau dah agak2 bosan di rumah sebab cuti,
ataupun tgh struggle utk final..
apa kata try masuk contest
reSEpi.

hah?
ape itu?
kenapa perlu SE itu besar?
ok2. let me explain it one by one yea.
contest ini terbuka bagi mereka yang
suka memasak/pandai memasak/ pandai mengkritik
atau apa2 je lah kan.
hantarkan resepi masakan (bahan2 dan cara2 memasak) dan
pastikan resepi anda
SEDAP. MUDAH. BERKHASIAT.
as simple as it can be.

selesai tulis resepi semua,
tulis dalam 1 perenggan,
kenapa resepi kamu healthy.
(sbb contains many veggies ke,
less oil ke, cake tak gune telur ke, etc)


resepi anda boleh jadi apa2 sahaja.
either sandwiches, cakes, lauk,
pencuci mulut.. anything!
but take note,
one person only can submit one recipe!

so cepat rakan2!
kalau mmg dah jenis suke masak tu,
hantar je mana2 yang anda rase
anda paling terrer dan macho buat.
tehehe.
tidak terhad kepada wanita ye.
lelaki juge dialu-alukan.
kreativiti akan dikira extra marks!

send me your recipe at :
phatynsuehannah@yahoo.co.uk
before
8th December 2010.

hurry up guys!
winner will gets mystery prize ;)

it's about nothing.

assalamualaikum ;)

i've tried to write what i feels.
but suprisingly.
i came out with nothing.
n i figured, it's because i don't
have any feelings at all.
at least, that specific feeling.

stop playing with my heart.
it's fragile, u know.


goodnight people.
do appreciate people who loves you ;)

Wednesday, November 24, 2010

bowsan. bohsan. bowink. *gedik.

assalamualaikum ;)

rasa macam da lame sgt
dok di gleneagles ni.
Alhamdulillah.. she's doing better each day.
i bet some of it came from you guys.
thank you!

hari ni tak buat apa sangat.
just teman pergi therapy.
makan.
makan.
makan.
tidur.
erk.
ok sekarang on9.

ok lah. tak tahu nak tulis ape pun sebenarnye.
saja menggedik.
tehee.

c ya later!


bangun tidur haruslah sewel sedikit. tssk.

oh btw,
terima kasih sgt3 kepada cik nissa
dan juge cik shatirah no'man.
awak berdue buat sy sgt segan tau.
malu2 tapir sy.
ahah..
may yr day will full of happiness!
aminn
;)

apa yang mereka berdua buat?

http://nissa-elhumaira.blogspot.com/2010/11/fatin-fatin-fatin.html
http://shatirahnoman.blogspot.com/2010/11/i-adore-you-fatin-suhana.html

thank you.
ikhlas dari sy ;)

Sunday, November 21, 2010

kalau takut sentap, jangan baca.

assalamualaikum guys ;)

things aren't good here.
i mean, my condition.
to people who know..
do pray a lot ya?
i hate to let people know.
so i won't tell.
but please.
pray for me and my family.
semoga tuhan memberkati hidup anda semua ;)

mm. ini hanya luahan sy ye.
jujur sejujur jujur nya.
sy rasa sy seorang gadis yang masih hingusan.
masih cuba utk mengenali hidup yang bagi sy,
tersangat mencabar.
but for me, i can face it all by having
positive attitude towards people.
selalu beranggapan baik pada semua orang.
that is what my family taught me.
jgn sesekali pandang rendah dan fikir
bukan2 terhadap seseorang.
so.. yea.. i set that in my mind.
having good frens.. good place to study..
involve in modelling..
it's something that i'm still learning.

but i really don't understand when
there's people who give such a rude
words towards me.
i don't even know who you are.
n if i even do something wrong..
or didn't reply yr chat or anything..
pls. janganlah smpai buat anggapan yang buruk
pada seseorang.

apa yang kamu rasa bila kamu kutuk2
orang itu.
tapi sebenarnya, dia sibuk menjaga
ahli keluarganya yang sedang tenat di hospital.
ataupun, dia sendiri sebenarnya
mengidap penyakit kronik.
what will you say?!
kamu masih mahu cakap orang itu sombong lagi?
kamu masih mahu cakap dia bukan
perempuan baik kerana dia tidak
mahu chat dengan kamu?
kamu masih mahu kutuk2
perempuan itu?

don't ask me what happen
coz i won't tell.
but i know, there's
many of you guys outside that
still care about me.
my family, my love n my close friends..
i love you, more than words could describe.


siblings.
we have to be strong.
i would never want to think about future.
what we should do is
pray and hope everything is going to be okay.
Insya-Allah ;)

my love.
i guess u're the only person who knows
everything.
my situation. my problem.
i'm really sorry if i had been your burden..
u're too good to be true.
u're such a kind person..
thanks awak..
for all u've done..
for accepting my imperfections..
i love more.
each and everyday..

p/s- maaf lah kalau emosi. sob. sob. semua orang ada hak kan. ;)

Friday, November 19, 2010

berpesan sesama kita.

assalamualaikum ;)

gimana raya korban korang?
as for me. boleh la.
best juge sebenarnya sebab hari ni balik kampung
kat dungun.
kebetulan makcik ani buat makan2,
maka bertambah seronok dan lahap lahh sy makan
daging korban. aummm!
*pedulikan ngauman singe obesiti disitu.

raya pertama bangun lambat sebab pagi tu
tak boleh tidur n tertidur pukul 4 pagi.
lepas subuh tidur semula, budget boleh bgn pukul 7:30pagi.
sedar2 abah dah bising sebab tgk sy masih nyenyak tidur sambil
tersenyum2 simpul. *ok tuh tipu la kan. grr.
bangun2 tgk jam dah pukul 8 pagi!
umi, farah n bibik tak pergi surau.
jadi hanye sy yg perempuan yg pegi.
sbb dah lewat sgt, sy bwk kereta sendiri.
sedih betul dapat saf kat blakang2.wuu.
lain kali jgn online sampai lewat2 malam tahu!
tssk.
lepas smayang jd sibuk tibe2 sebab tolong2 orang surau
buat persiapan nak masak daging korban.
lembu2 kat situ mesti kecut perut tgk org dah siap
letak rempah sup dalam periuk besarr.
haih.
sedih sebenarnye tgk lembu2 tu..
tp. korban lebih afdhal ;)

as for today, kami ke dungun.
yeay!
entah makcik mane lah tu. wuu.

dalam kereta harus ade mag ini! utk idea bilik baru.
haha. i know. i know. semangat je lebih kan. ;p


sampai2 kami makannn.
ya Allah.. nikmatnye dapat makan!
bayangkan masa tu pukul 6 petang and that was my lunch.
uhuk.
masa kat rumah lapar sangaat2, tp taknak makan nasi.
tapi lapar sangat.
so end up makan meggi.
n habis 1 paket!
fyi, sy sangat susah habis makan meggi.
bile habis tu. maknenye lapar sangat3.
tssk.


n malam tu kami sedare2 lepak borak2,
n main permainan kat atas ni.
game ape ni ea org panggil?
serius tak teringat sekarang.
adus.
lepas tu hanna n qayyum sume ajak main kad.
oh mmg sy la plg jakun sekali kan.
asal letak je, dey all cakap,
"heeeeyy, mane boleh letak ni"
"ahahaha.. fatinnn! "
"*tahan gelak sebab asyik salah letak lepastu pecah gelakk."

wuu.
hampes betul tau.
tp menang jugak la kan one game even blurr2.
aha.

btw, there's something that attract me today.
bukan lah barang2 comel atau kucing atau baby.
tp input dari abah. yang bagi sy sgt berguna
utk bekalan hidup ini.

i had a long talk with abah tonight. teman abah driving
dari dungun ke kuantan.
abah bukanlah berasal dari golongan yang senang hidupnya semasa muda.
tp apa yang dia capai sekarang.
buat sy bangga. sbb dia bermula dari kosong.

sy bertanya apa yang abah slalu amalkan.
abah ckp dia ikut nasihat seorang yg tinggi
ilmunya. tak igt nama. sorry. uh.
kata org itu :

(kurang lebih beginilah)

"orang muda, ikut amalan ni.
Insya-Allah dipermudahkan dunia akhirat.
pertama. jangan tinggal solat.
kedua. jgn menderhaka kpd kedua ibu bapa.
ketiga. sebelum tidur ampunkan segala dosa bg
mereka yg berbuat sebarang kejahatan kepada kamu, minta diampunkan
dosa2 mereka, dan mohon supaya Allah ampunkan dosa2 kamu sebelum ini.
bangun dari tidur pula, ampunkan dosa mereka yg berbuat sebarang kejahatan
kepada kamu semasa kamu tidur dan minta diampunkan dosa kamu kepada Allah
sekiranya kamu ada berbuat sebarang dosa semasa tidur."

kadang2 tuhan tak bagi kita
kesenangan dalam bentuk harta benda.
tetapi Dia limpahkan kita dengan
kebahagiaan dalam hidup.
atau mungkin rezeki yang sederhana tetapi
sentiasa ada dan tidak putus2.
janganlah kita iri hati dan berbuat jahat pada org
yg ada kelebihan pada mereka.
kerana mungkin.
tuhan sedang menguji kita.
dan iya. mungkin juga.
kesenangan itu ujian dari Dia.
ingatkah kita padaNya sewaktu
senang?



goodnight people ;)

Tuesday, November 16, 2010

raya dan on9 shop.

assalamualaikum ;)

have nothing much to say.
happens to be really lazy since
kuantan's wheather is extremerely nice.
mendung + hujan = tidur + makan.
ok ni baru sehari.
haih. mmg betul lah.
home sweet home ;)

oh. esok raya!
makanya, selamat hari raya aidiladha semua!
jom2 esok kite semua pakat ramai2
pergi smayang raya ye.
pkai baju bersih2, cantik2 tau.
;)

btw, kalau anda2 semua budiman..
bolehlah singgah di
-fatinsuhana-wardrobe.blogspot.com-
pada hari jumaat. 19/11/2010.
jam 8:30 malam.

new items arrived!
kalau mahu kelihatan stylish ala2
fashionista,
u should visit my on9 shop this friday ;)
disebabkan sy teramat suke gossip girl,
baju2 yg sale ini haruslah inspired by them.
so, go get it girls!
all items r below rm 50 ;)

selamat bercuti rakan2 !

Monday, November 15, 2010

hello holiday !


assalamualaikum..!
hye!
*entri kali ni perlu banyak tanda seru, menunjukkan
rasa girang. maklumlah paper final sudah tammat.

korang sume sehat?!
sy sihat! terlebih sihat! sgt sihat!
terasa macam hormon adrenalin terlebih dalam
badan ni. fuhh.
tak sangka bila last paper, rasa kosong sgt.
sama lah macam area kat rumah sy ni.
di pusat komersial seksyen 7.
kosong, sampaikan sy dan housemate boleh
parking kereta bersebelahan tanpa ada
kereta lain!
kami sgt teruja dan terus ambil gambar kenangan sebab next sem
kami sudah berpindah ke tempat lain.
yeay! pindah rumah!
*ikea, u have to help me ;)

*dari kiri: snow white, baby j n baby s. hambik kau name
sume nak gedik2. takpe lah. nama pun perempuan ;)


oh td lepas maghrib ke rumah saudara di bkt jelutong.
n i ordered cupcakes sempena birthday emir n congrats for
maksu yg dah dpt title 'professor' ;)
alhamdulillah!
anyway, siapa2 yang berminat utk order cupcake
sebegini boleh la like 'sugar rush' di facebook ye.
seriously, cake sgt3 cantik. n rasanya.
super sedap.
nak sy ulang?
super sedap.
faham tak kalau tulis berulang tu maknanya confirm sedap?
so. cepat lah order sekarang.
good.
*perisa coklat berinti keju di dalam. sgt sedap!

esok sudah pulang ke kuantan.
ya Allah.. sangat2 tak sabar!
i miss my family so much ;(
everyday asyik call ummi.
kesian ummi kene layan anak perempuan dia
yg byk ckp ni. huu.
i miss my family. i miss damia n umar.
i miss teluk chempedak. i miss 'masak-masak-
tak-jadi-hampeh' time, i miss everything back at kuantan.
n ya.
i miss my cats. siap lah korang.
balik ni tiap2 malam kene tido ngn ai tauu.
haha! ;p


*foto bukan kepunyaan sendiri. tapi mereka sgt comeeeel!

ikhlas dari,
budak kecik yang tak sabar nak balik kuantan.
hee.

Thursday, November 11, 2010

11112010

assalamualaikum.

hye there!
agak2 kalau korang click kat iklan sebelah
kanan ape jadi ea?
sy akan jadi, jadian.
aaa. ok dah mengarut sebenarnye.
;p

nothing much to say.
cume td fikiran sedikit terganggu dek
anonymous di formspring.
tp sikarang sudah ohhkeyy lah.
thank god i have my housemates here ;)

n yea, dinner with the girls (also hariz n wafi) at murni (taipan),
really makes my tummy feels happy!
thank you guys.
i'm glad i've found people like you.
;)


goodnight!

Wednesday, November 10, 2010

i want to know you. can i?

assalamualaikum ;)

awak2. i had a good day today!
alhamdulillah.
pergi ke putrajaya dgn housie, fatin fasihah.
n dea pun shoot skali.
cantik ;)

theme kali ni natural beauty.
so mmg tidak bermekap lah kami.
*ok sy pkai lense dan juge eyeliner ;p
photographer nye adelah wan zulfadli.
kenal dea semasa shoot utk butik pengantin kak JJ harituh.
he's a very kind guy. seriously.
so kpd sape2 na shoot, boleh search wan zulfadli di fb yea ;)

hasil nya :







ummph.
awak2. sy ade request ni.

1) kepada siapa2 yg baca blog sy dan mmg follow blog ni.
tetapi bukan rakan sy di fb atau sy telah ignore, silelah
tinggalkan comment di entry ini name fb anda.
sesungguhnya sy mmg kuraaaang dalam approve orang.
kalau dalam 30 friend request, sy akan approve 5-8 org shj.
depends.
makanya, do let me know. who u are. n i should know u better ;)

2) readers dari indonesia, uk, us, japan, korea, india, new zealand,
russian federation, czech republic, ireland, egypt, australia..
siapakah gerangan anda?
i'm eager to know.
let me? ;)

till then guys..
nite2!

Monday, November 8, 2010

cantik dalam. maka cantik di luar.

assalamualaikum.

entry sebelum beradu.
*jam sudah menunjukkan pukul 3.36pagi. haih.

sy sebenarnya slalu terfikir perkara ni sebelum tidur
tapi tak pernah teringat nak tulis bila di depan laptop.
mm.
pernah tak kamu semua terfikir bagaimana agaknya
rupa paras kita jika diukur dan diadili dengan akhlak
dan moral kita?
cantik ke kita ni sebenarnya.
atau buruk ke kita ni sebenarnya.

physical appearance wouldn't last long.
what counts is our inner self.






maaf gambar tiada kena mengena dengan entry.
bosan tak boleh tidur. makanya habiskan masa
dengan mengedit gambar sendiri.
;p

goodnight peeps.
sleep tight.

Saturday, November 6, 2010

hari deepavali saya.

assalamualaikum ;)

sy sebenarnye dari smalam lagi saket gigi.
sakitnye.. hanye tuhan je yg tahu.
berdenyut2 kepala ni.
then pagi tadi terus pegi farmasi n bli pain killer dan juge
ubat ntuk kurangkan bengkak.


kalau korang na tau..
sy sebenarnye ta pandai telan pil. haha.
*adeihh. malu den, rahsie terbongkar.
kalau stakat ubat selesema yg kecik2 tuh bole la.
tp if panadol, mmg kene belah 2 ke mcm tu.
ta pun hancurkan, letak air sket then minummm.

tp hari ni sy telah berjaya mengubah sejarahh.
yeahh!
actually hanna la yg berjaya mengubahnye.
hanna ni stail dea garang2 sket. bukan la garang smpai na pukul org tuh.
tp cam tegas.
so disebabkan hanna suh sy telann jugak ubat tu,
n kebetulan mase tu dekat pakli,
sy kuatkan semangat.
hanna siap bg instruction lagi.
n hasilnye.. mmg berkesann.
sy berjaya ok!
thanx hunny hanna a.k.a girlfren zak zak ;p

after makan2 tuh kami ke bank islam,
bayar yuran konvo diploma.
6/12 ni konvo!
tak sabarrrr! sape yang agak2 free time tuh
bole la datang bwk present ke, bunge ke, teddy bear ke..
sy terima dengan hati yg terbuka..
;p


mase na buat bayaran through atm tuh,
sy mcm tatau sgt, coz hanna da buat dea punya smalam.
so, hari ni dea yg tlg buatkan.
walaupun pada mulanya kami dok bising2 berdue kat situ,
alhamdulillah, we managed to do it.
girl power!
*tetibe. cehh.

*seeeeee.. muke hanna happy. hehe

then balik2 tuh..
kite sambung study!
ganbatte ne!

tp.. bile mlm. sy rase suda tepu otak ni.
so td ke pyramid bersame nadrah.
ambil dea di taylors lakeside.
*rase mcm di oversea skejap mase masuk taylors.
cantik sgt!


we had our dinner at pepper lunch.
kami main masak2 n best ;)


kemudian kami tgk movie!
cerita unstoppable.
sebenarnye ade crite disebalik tgk movie neh.
mase smpai2 pyramid kami terus bratur bli tiket wayang.
beratur mmg tanak pjg lagi lah kan so nad tlh buat
alternatif yg sgt bijak iaitu online booking through hp.
n dapat, yeay!
tp bile kami masuk cinema,
which is sy da pegang popcorn n air sume..
tempat kiteorg ade org duduk!
n rupe2nye.. org kat kaunter tiket bg kiteorg tiket
untuk hari sabtu.
huuuaaaaa.
makanya kami kluar dan jumpe balik akak tuh.
seb baik la akak tuh baik.
so dea bg seat baru, kat blakangg.
cite tuh da la ramai org, so bile dapat seat kt blakang
rase macam teruja.
nak2 cerita tuh best. ehehe.
u guys should watch it.
seriously.
ok, lepas abes final.
jgn tiru mcm sy. ;p

after movie, hantar nad balik
then trus balik ke shah alam.
so begitulah..
letih. tp rasa2 masih mahu study.
sbb kalau ikut planner, hari ni ta capai objektif lagi.
so, perlu lah mandi dan refresh myself!
till then..

gudnite sume ;)

Tuesday, November 2, 2010

masih ada dua. lantas, bebas.

assalamualaikum!

selamat hari selasa rakan2!
walaupun suda malam ketika sy taip entry ni, tp masih tidak terlambat kan.
aha.
mm. dari 5 paper, 3 paper sudah lepas!
yeahhh. i like to move it, move it! *sambil menari mcm binatang dlm madagascar itu.
next paper 7hb n 14hb.
so kira banyak gap la kan. ini semestinya menggembirakan hati sy.
boleh tidur puasss2, boleh on9, boleh tgk movieee..
ok kemudian, smbung serius study semula.
;)

korang.. nak tau tak. sepanjang 3 paper yang sy ambil hari tuh.
ade je benda2 yg terjadi.
na tau?
1. masa final geography : bile dah habis exam sy terlampau gembiraa.
rasa macam nak menari ballet kat dewan sri budiman tu,
tp sedar masa tu pkai heels. so, abaikan dan terus bergegas ambil beg dan
notes2 di luar. ambil punya ambil, tak sedar, org lain punye notes dan kertas2 bagai
sy ambil. ahaha. balik2 rumah baru sedar kenape lah brg sy paling byk.
adeihh.

2. masa final research : preparation utk pegi final dah cukup. siap checklist lagi.
tp bila tgh jwb exam, baru sedar pembaris hilang!
n mmg terbaik lah kan, kene buat scale sume.
penyelesaian, gune kad matrik.
rasa mcm nak guling2 je kot situ dari meja ke meja,
n nak mintak pinjam pembaris.
tp apakan daya, incik ketua exam ckp
tidak boleh sebarang komunikasi dengan mana2 student.
termasuklah guling2.
haih.

3. masa final personal development : ini sungguh2 dugaan. exam pukul 2 ptg,
tp di rumah pd t/hari tuh dilanda badai. bayangkan kami study tanpa
elektrik dan bau busuk sampah dr tingkat bawah tibe2 bau kt rumah kami.
mmg berpeluh dingin kami semua. sabar2.
kate orang, dugaan org nak berjaya.
ehe. Aminnn.
cepaat! Amin kan jugak!
haaa.. mcm tu, bagus2 ;)

harap2 utk 2 final exam lepas ni takde la
perkara2 yg pelik berlaku lagi.
letih mak ni haa.

btw, disebabkan cuti semester akan bermula..
sy sdg tidak sabar2 utk pergi bercuti!
walaupun tidak tahu akan kemana,
ataupun mungkin tidak akan kemana2.
i'll plan by myself.
lagipun, sy mmg slalu bercuti sendiri.
tp tidak mengapa, i think it's the time
when u look at yourself n discover why you love yourself.

dulu sy takut bila abah hantar sy ke jepun sendiri.
macam, tak tahu apa2 je!
dlm flight asyik menghafal kamus jepun je.
takut punye pasal.
bile g sekolah lagi la.. sume pun ckp jepun same sy.
mamat2 hensem jepun pun, haih.
tak boleh ke ngorat dlm english?
ni ckp jepun, mmg sah2 la sy tersenyum simpul malu sendiri kann.
;p
ok2. ni dah tersasar ni.
sebenarnya sy nak inform rakan2
apa yg best kalau kite bercuti sendiri :

(vienna)
1. belajar hidup susah. ini kalau mmg niat backpacking lah.
ye lah, bila dah tak pegi dgn family, mmg takde luxury2 ni.
nak beli brg pun kene calculate cukup tak utk saving.
stay pun hanye di hostel. makan tu kalau boleh masak.
mmg menjimatkan. masa2 macam ni, serunding dgn roti gardenia
dah kire sedappp ok.

(korea)
2. berjalan tanpa arah tuju tp dgn tujuan nak kenal tempat dgn lagi detail.
haa, mcm keling tak ayatku? haha. tapi betul la. bile kite sendiri atau dgn kawan ke,
kawan baru ke. cube explore tempat2 tu. redah saja. tp make sure, if anything happen
kita ada backup plan. perempuan, pepper spray, pisau kecil. itu dah jd gadget sy ;)

(japan)
3. kawan baruu. kawan baruu.
bila sorang2 mmg pelik lah kan kalau nak cakap sorang.
takkan kite nak bercakap dengan penyapu.
so, be friendly and make new friends.
tak salah banyak kawan. bila byk kawan, kita boleh tau byk ragam.
mmg tak semua org baik, tp dlm proses nak berjumpa dgn org2 yg
ditakdirkan baik utk kita, sometimes kita perlu berjumpa
dgn org yg kureeeng baik.
tp tak apa! just think positive.
Insya-Allah.. tuhan akan tolong kita kalau niat kita ikhlas.
kann? ;)

(london)
kawan baru juga ;)