Sunday, July 31, 2011

meeting new people + nachos saus recipe

Assalamualaikum ;)

these past few days i've been blessed with meeting nice people around me.
seronok dapat jumpe org yg baik2 ni.
terasa dunia ni taklah teruk sgt sebenarnye. eheh.

hari rabu lepas (if not mistaken), jumpe nadia rustham kesayangan
n yasmeen. bwk damia skali sbb dea menangis dpt tau ude dea na g
makan sushi.
ok fine, haruslah damia makan banyak kan that day. ahah.


this is my first time hanging out with yasmeen.
sebelum ni hanya di facebook. ternyata, di luar lagi banyak benda
yang nak diceritakan.
definately akan jumpe banyak2 kali lagi ngn meen.
i feel comfortable with her, sama macam sy dgn nadia kesayangan :)

n today, sy bersama 2 gadis yg sweet!
faeezanor n nazneen najib :)

with faeeza. dlm kereta haruslah begini sebenarnye.
(-_-)


neen yg super comel sbb dea sgt manis n kecil molek orangnye.
we share a lot of opinions together..
n i do need more dear :')

guess what, faeeza gaves us this cute bookmark!
suke tahuu. thank u awak, kite suke :')


ya, i know. tandas. so? ;p


:)

btw, td tersangat lapar sbb malam td hanya makan
ringan2 aja. makanya, lapar yg teramat sgt sehinggakan
kuih raya diratah seperti famous amous lagi.
uhuks

tibe2 teringat nachos.
ehem
so here it is,


nachos with herbs saus.
(main reka je neh. harap maklum)

rasanya of course la cheeseee n herbs sket.
kalau nak cuba buat, here's the recipe :

ingredients :

butter
tepung gandum
fresh milk
cheese yg empat segi itu.
chilli powder
oregano leaves
n of course, any nachos with any brand u love :)

how to :

1. panaskan kuali, letak 2 sudu besar butter n 2 sudu kecil tepung gandum.
2. kacau sampai cair n sebati, then masukkan fresh milk. kuantiti susu ikut korang suke.
tp jgn bg cair sgt.
3. masukkan cheese, 2 or 3 keping. jgn berhenti kacau.
4. masukkan chilli powder. (kalau nak pedas letak lebih.) n
oregano leaves (kalau nak rasa herbs lebih, letak lebih skit).
5. kacau sampai nampak sticky.
6. letakkan di atas nachos.
7. ready to eat!
:)

ok lah awak2 sume,
sudahh kenyang dengan cheeesee.
mau tidur.
nite people!
:)





Friday, July 29, 2011

cc : who hates me so much.

Assalamualaikum.

to you, who hates me so much.
malas menulis, vlog aja.

video

nite people ;)

Thursday, July 28, 2011

si pari dan hikayat angannya.

Assalamualaikum.


hikayat seribu satu malam kau ukir buat aku.
penuh dengan angan dan dongengan hingga aku
ibarat terbang tak bersayap.
penuh dengan ceritera indah.
kau. iya kau.
kau buat aku khayal.

kemudian aku hilang dalam mimpi2 malamku.
tersenyum indah dibuai hikayat seribu satu malam kamu.

kini aku terjaga.
tapi masih tersenyum manja.

cukup lah. esok aku mahu kau ceritakan lagi padaku.
biarlah apa sahaja kisahnya.
asal tukang ceritanya, kamu.
itu sudah cukup.


malam semua ;)

Wednesday, July 27, 2011

let's go shopping! (part 2)

Assalamualaikum!

bertemu lagi kite dalam segmen let's go shopping!
baiklah, pada hari ini sy ada 1 product dan 1 service yg perlu anda cuba.
dalam segmen ini, anda2 perlu tahu bahawasanya, sy sendiri telah mencuba produk2 nya.
so korang harus yakin dengan review ni sbb sy mmg cerewet bab2 quality.
quality sgt penting ye anak2 semua.
*hmm. terbabas pulak. tssk.

dah2. jom kite review 1st product!

1) kuih raya n chocolatesSs

bln puasa sudah dekat, raye pun makin dekat.
makanya kuih raya merupakan perkara terpenting utk
kita sediakan. jujur sy katakan, sy jarang beli kuih raya yg
sy rasa betul2 sedap. last2, buat je sendiri sbb kalau buat sendiri
kite boleh letak chocolate byk mana, or maybe rasa kuih tu
lagi sedap sebab kadang2 org yg jual ni nak untung je. makanya, biskut raya jadi
tawar hebe. dok dak sikit pung. bak kate org tgannu. sedih bukan main
sehingga mahu guling diri sendiri menggunakan tikar.
pilu. uh.

tapi hari tu, sy saja2 beli kuih raya ini. almond london.

2 hari selepas itu.. almond london ni dah habis!
rasa macam tak percaya sy boleh makan almond london
ni mcm mkn biskut famous amous. sedappp sangat!
chocolate pun mmg banyak. biskut dea sumpah sedap.
sy makan sambil tersenyum tahu.
lepas tu tutup mulut sbb takut org igt sy tak sehat.
padahal almond london ni sedap sampai leka sekejap.
family sy pun senyap2 makan almond london ni.
macam la sy tak tahu. sy letak kat dapur, jap lagi ade kat hall.
petang pulak kat bilik org lain. seeeee, semua pun makan!
ahah.

cakap banyak pun tak jadi jugak.
korang boleh order n tengok blog aunty ni
di siniiii.
org kuantan untung la, sbb aunty ni org kuantan.
boleh ambil dekat rumah dea terus! :)

oh btw, aunty ni ada buat chocolate jugak.
trust me, kalau almond london dea dah sedap
sampai tersenyum sorang2..
kalau chocolate.. agaknye boleh melompat sorang2.
hehe ;p




dulu sy igt susahnye nak cari org yg pandai buat chocolate
lawa2 ni kat kuantan. sekarang dah tak payah risau.
bertunang ke (eh asal ckp bertunang ni? tssk. ), birthday ke,
or just na bg kawan2 boleh order saje!
n aunty ni ade buat class na buat chocolate n cupcakes!
mak aihh.. ape kate korang yg takde keje tu masuk class ni.
mane tahu lepas ni korang boleh bukak bisnes pulak kan.
wink.
hmm. sy seperti mengidam balik almond london itu.
sedapnye.. uhuks.
korang pun.. cepat2! order skali ye :)


2) Roses beauty n spa.


haa. kali ni pulak adalah spa ye rakan2.
frankly lah kan.. sy kalau dengar je spa,
terus set dlm mind yg spa ni mahal la,
tak sesuai utk umur yg macam sy la, buang masa la.
ade je alasan.

tapi bile tengok je banner kat bawah ni :


r u serious??!
rawatan muka hanya rm29?
eh kite bercakap ni dengan spa ok!
bukan kedai2 biasa tahu. retis pun g spa ni.
ade classs gtuh haa :)

murah sangat niiii. rasa macam rugi sangat kalau tak
buat spa kat sini. secret na bgtahu korang : retis2 buat
pemutihan sluruh badan kat siniiii. tu yg korang tgk mcm makin cerah,
rupanya pegi spa. hehe. so ape kate korang usha2 roses spa ni.
lagi2 nak dekat raya nanti, haruslah kelihatan
lebih anggun dan jelita.
tak rugi pun :)





see, siap masuk majalah bagai.
sebenarnya byk lagi magazine yg spa ni dah di featured kan.
ni hanya antaranya sahaja :)
roses spa ni di sri kembangan. orang2 kl n selangor bolehlah datang ye.
sangat berbaloi. tak rase sedih pun nak bg duit kat cashier spa tu
sbb puas hati dengan servis yg diberikan :')

kalau nak tahu lebih lanjut,
boleh click kat fb roses spa di siniiii.
n blog mereka di siniiiii.


sekian sahaja segmen let's go shopping pada kali ini.
untuk part 3 adalah mengenai shawls dari material sari yg amat best!
dan juga product yg boleh melentikkan bulu mata.
oh my.. kene baca nanti!

apa2 pun,
stay tuneee!

di konti radio pahang fm semalam.
wink :)

take care people!

Tuesday, July 26, 2011

nebes la.

Assalamualaikum.

korang faham tak yg sy sedang berdebar niiii.
harap2 segalanya berjalan dengan lancar.
kalau nak dengar, orang kuantan blh g pahang fm terus di 104.1
n rasanya blh dgr on9 juga, di sini.
pukul 9-10 malam ini :)
slot ni namanya citra kehidupan bersama pai syahira.
aumm.

hmm. adekah sy seperti lebih2?
uh. maaf lah kalau korang lihat sebegitu.
apa2 pun, malam kang sy akan update ngn jom shopping part 2!
serius kene tengok brg2 yg akan sy tunjukkan nanti. tehee.
so stay tuneeeee :)

wish me luck guys.
terima kasih daun keladi :)

Sunday, July 24, 2011

i just wanna fly, without feelin' so high.

Assalamualaikum.

thanks guys for the wish :')
currently masih kurang sihat..
jgn risau, blood n urine test sudah dibuat.
tunggu result je lah nanti.
n going somewhere for a while tomorrow.
as for the parcels, i might have to post it on tuesday
since i'll not be around tomorrow. but i'll try to think
another way so that the parcels could get to yr hand as
fast as possible :)



hoping that i'll recover very soon.
i'm going to have my very first interview for radio pahang
this tuesday night.
it's about me, my blog, modeling n student's life.
ehes.
wanna know more about me, u have to change yr fm
next tuesday nite. wink.

korang2 yang telah wish dan mendoakan sy sihat..
sy takkan lupa korang dalam setiap doa selepas sy solat.
moga awak2 sume dimurahkan rezeki, dijauhkan dari kesusahan,
bahagia dan sentiasa berada dalam lindunganNya.. Aminn.
time kasih!

good night people :)

Saturday, July 23, 2011

ketidaksihatan.

Assalamualaikum.


currently i'm not feeling well.
doakan sy cepat sembuh ye supaya blh tulis blog kesayangan
ni tiap2 hari :')



terima kasih awak-awak sume.
saaaayang korang!
:')

Thursday, July 21, 2011

featured.

Assalamualaikum :)

rasa macam nak ucap syabas dekat diri sendiri sbb
asyik tido lewat je tiap2 malam.
bila tdo lewat dan bangun awal,
eyebag haruslah lebih besar mengalahkan panda.
contoh terdekat adelah seperti semalam.



tibe2 terposing pulak pagi2 kan. tak sedar eyebag telah bermaharajalelaa.
muka bangun tdo adelah sgt sembab. tp nak tunjuk jugak dekat korang,
bahawasanya sy bukanlah jelita mcm kim kardashian. mahupun selena gomez.
sgt biasa sy ini sebenarnya :')

selepas keluar bersiar2 sambil membeli ikan dan sayur bersama umi tercinta,
sy ke ecm, bertemu 2 kekasih hati.
geng time diploma kat jengka dulu. wink.

meet atikah hanun(left) n aina (right). both still single ye kawan2. *batuk.

we meet up n aina took her lunch at pizza hut.
since me n tkah da makan kat rumah masing,
kami order garlic bread aja.



gambar di tandas. nostalgic sungguh sbb zaman kanak2 dulu
suke bebenor amek gambar bajet comel dekat dalam tandas.
tssk.

lepastu kami membuang masa di john king n ketemu
2 org jejaka time dip jugak, naz n panjang.
it's fun when all of us finally had a long chat.
walaupun tak ramai, still. it feels so good :)

oh btw, tajuk entry ni sebenarnya utk cerita di bwh ini.
byk pulak yg sy melalut. eheh.

ini adalah recently punya mags, boutique n newspaper which
i'm featured in. bukan nak riak dan etc, tp utk tatapan sy jugak nanti
bila kebosanan. :)

1. utk butik qoma :)


2. Berita Harian sisipan Ratu, hari rabu 20/7.
ini utk kedai kak lily.
click here if u're interested with palazzo n long skirts!

3. majalah Yezz keluaran bulan July 2011.
*time ni bidang terjun, kebetulan ade di karangkraf time tu.
sy nampak mcm budak2! ahah ;p


4. Majalah Dara.com edisi Ogos 2011.
tudung hajra cantik2 la. sukee.
if u have a chance, try la usha tudung2 kat hajra.
quality kain dea mmg superb.
ye lah, jakel n ariani punya product kan.
sobs. bilelah sy boleh ade bisnes sebegitu.
huhu.

ok la korang,
sebelum sy mengarut dengan lebih dalam lagi,
baik sy stop kat sini.
harus tido supaya bangun pagi takde eyebag besarr.
*hoping 4 miracle. (-_-)

goodnight people.
take care!

p/s : keputusan giveaway sy akan diumumkan, coming soon ;)

Tuesday, July 19, 2011

bezanya perbedaan.

Assalamualaikum.



aku kata aku cinta sampai nafas terakhir.
kau kata, kau cinta hingga ke syurga.
sungguh.

bila aku marah, aku tutup sahaja telefon itu.
bila kau marah, kau masih sebut i love u itu.
sungguh.

bila kau salah, aku salahkan dirimu sepenuhnya.
bila aku yang salah, kau pujuk diriku. hingga aku mampu berdiri semula.
sungguh.

aku tak punya apa untuk ditawarkan padamu.
tapi aku yakin.
aku akan sentiasa setia bersamamu.
cintaku ini, kutafsir seperti hidupan.
semakin lama semakin bercambah.
mungkin kau tidak lihat sepenuhnya sekarang.
kerana aku simpan separuhnya,
bilamana aku jadi yang sah buatmu.



nantikan saja, arjuna hatiku :)

Sunday, July 17, 2011

sardine ring.

Assalamualaikum ;)

td umi suruh sy check, stock tuna chunks ade tak kat rumah.
check2, dah habis!
sy sgt malas nak kuar hanya utk membeli tuna chunks.
tapi esok, farah na bwk bekal ape kat skolah?
tssk.

n nasib baik teringat sardine ring ni.
sgt senang. n sedap.
effortless kate orang.
resepi ini juge sy belajar dari blog mak bestie sy, ninie.
tehee. my family suka mkn ni.
cuba lah try, mana tau family korang pun suke ;)


bahan2 :
1 tin kecil sardin
1-2 biji bwg merah
1 biji lada merah (besar)
asam jawa
roti paratha (digalakkan pakai jenama kawan. tp brand ni je ade kat rumah skang)

cara2 :

1.mula2 korang bahagikan roti paratha ni kepada dua.
sekeping roti paratha blh dpt 2 sardine ring,
so ikut korang lah nak berapa byk ringsss kan. ahah.

2. kemudian, potong cili dan bawang. tumis bhn2 tu.
masukkan sardin n lenyekkan isi ikan supaya hancur.
tp jgn lah hancur sgt. biar ade chunks sikit.
then letak air asam jawa sikit. n sedikit garam ikut
citarasa korang sume. dah masak, sejukkan sekejap.
(make sure sardin korang pekat ye, tamo kuah2 bagai)

3. then letakkan sardin tu macam di atas ni :)

4. slowly, gulung tuna tu.

5. gulung sampai jd mcm ni! macam kuih rokok arab da gaye.
*mengidam. tssk.


6. kemudian temukan kedua2 hujung td supaya jd bentuk mcm ring. yeay!

7. so dea akan jadi mcm ni. sy buat 4 je pun. boleh la farah share ngn kwn2 dea esk.
ahah. sy ta goreng terus, so sy letak sardine ring ni dalam tupperware dan letak
dalam peti. tp kat chiller aje lah. so, esok pagi bibik boleh goreng dan siapp!

korang boleh cuba buat ni utk makan petang
or just for lunch. sbb bile dah goreng,
nampak gaye mcm pastry pun ade gak.
kenyang sebenarnya.wink.

till then korang,
selamat mencuba!
;)

where's my planner?

Assalamualaikum ;)

salam Nisfu Sya'aban semua.
so how's yr day today?
it's 2:13am n here i am, still writing.
byk menda yg perlu dilakukan esok.
n sy tak jumpe planner sy after balik shah alam harituh.
last2 beli buku biasa aja utk dijadikan planner.
sedih. iya, sy tahu :(

b4 sy tdo, kalau korang nak memborong shawl cantik2
dengan kualiti yg mmg superb.
i suggest u Qoma's boutique!
ini latest nye :


macam kenal jek kan sape kat atas ni?
hehe. abaikan aja.
tudung tu pentingg :)

mm. k la korang.
tdo dulu ye, gudnite!

Friday, July 15, 2011

let's go shopping! (part 1)


Assalamualaikum ;)

memandangkan sekarang mmg byk online shops yg ada,
tak salah rasenye kalau sy bg review on some shops that
i know, it's worth to buy.
lagipun, dah adat wanita. mmg suke cuci2 mata dengan barangan2 ;p
so, let's see what i've got here today ;)

Swags Of Roses

kalau korang mmg suka baju2 yg santai n besar2,
but still have that attraction, u definately have to
see this on9 shop!

baju, stripes legging n bag = semua di sini ;)




i'm in love with these 2 sweater! sgt santai kalau pakai ngn jeans n pump shoes.
sukaa :D

maxi dress ini sgt soft colournya.
grab it, sementara stok masih ada ;)

jatuh hati dengan yg iniii.
*berdarah idungg. tssk.

kalau nak tengok baju2 yang lain, boleh
datang ke belog mereka okay!

wirda's contact lense n chunky ring

haaa. kalau korang suke contact lense ala2 korea
yg omey2, u guys can check this out. harga yg sgt berpatutan.
n the design is nice too. meh tengok meh :)



love this one! nak yg striking je kan. hehe ;p

oh btw, wirda ni jugak ade jual assorted rings.
cantik sgt3! for me, mmg accesories yg boleh save the day.
pakai biasa2 pun, bila pakai ring yg meletups gitu,
dah jd statement kan :)
cuba bayangkan, kalau korang gelak mcm2 mane sekalipun,
akan tetap kelihatan ayu bile gelak tutup mulut,
n nampak pulak ring mcm kat bwh ni.
aduhai.. sape tak suke kan. tehee.





last but not least,

catalyst virgin coconut oil by azar nadhirah.

rasanya kalau nak tulis benefits makan ni,
korang boleh search sendiri kat internet kan.
tp sy sendiri makan VCO ni n i feel the different.
kalau jenis yg ada masalah dalaman ke (period, senggugut, sakit belakang),
seriously, u should try this.
bab kulit, mmg tak boleh disangkal lagi. i'm in love!
tapi kene rajin n makan tu kena konsisten.
sy paling suke mkn ni sbb sy lebih 'lawas'.
if u know what i mean. ;p
everyday mmg akan ke tandas.
n oleh itu, perut sy semakin mengecil.
korang sukee? sy lagi sukee!
tehee.


byk lagi khasiat VCO ni.
lepas sy makan ni, ramai kwn2 my mum yg nak jugak.
katanya kulit sy flawless gtuh. *maafkan sy kalau berbaur riak. sobs.
last2, sy order 7 VCO terus. sbb ramai sgt nak kan.
ahah. tp kalau korang berminat ngn VCO ni,
jgn la order ngn sy. sy bukan pengedar pun. wuu.
boleh order dgn gadis model ni, azar nadhirah ;)

ok lah, itu sahaja utk segmen kali ini.
nantikan let's go shopping part 2!
good night people :)