Wednesday, August 31, 2011

recipe : chocolate cheese cake n oreo cheesecake.

Assalamualaikum.

selamat hari raya korang! so how was your raya?
mine, mmg meletihkan. pukul 5 petang dah tertdo dan terbangun pukul 7.
malam melayan tetamu n tgh malam td start buat kek kuih muih semula since
2 cakes n 1 tupperware besar mcm kenduri utk puding laici dah sold out.
happy tahuu :')

semalam ada yg bertanya resepi kek yg sy buat smalam.
my oreo cheesecake tu buat resepi seniri yg nasib baik menjadi.
chocolate cheesecake ni mmg super sedap, tapi leceh dan sgt penat membuatnya.
so kalau betul2 istiqamah, baru boleh buat. cehh.
ouh ya, choc cheesecake ni rasanya similar sgt ngn cake secret recipe. :)

so girls (or maybe boys), here's the recipe :


chocolate cheesecake. (4 layer)
*sy dah ubah resepi ni supaya tak manis sgt since family tak suka manis sgt.


bahan2 :

base :
2-3 paket kecil biskut tiger. (hancurkan. sy letak dalam plastik n tumbuk dgn lesung)
butter (prefer buttercup)

lapis atas :
250gm cream cheese philadelphia. (lembutkan)
80gm gula kastor
2 keping biskut tiger (hancurkan. kalau nak lebih blh je. tp jgn la byk sgt)
150gm dairy whipping cream
1 1/2 gelatine (prefer gelatin from brand halalgel. blh cari kat giant)
80ml full cream milk.

chocolate mousse :
250gm whip cream
1 tbsp vanilla essence
1 sb serbuk gelatine (campur ngn 6 tbsp fresh milk n letak dlm microwave smpai
gelatine cair)
50gm serbuk koko + 50gm gula icing
1 sudu kecil nescafe + 1 1/2 air panas
susu pekat (if bile da campur2 adunan ni n rasa pahit, baru letak susu pekat)

chocolate ganache :
35gm serbuk koko
50gm gula kastor
150gm whipping cream
80gm chocolate masak
30gm mentega
some dark chocolate yg yr fave. (prefer brand cadbury)

cara2 :
1. base - hancurkan biskut tiger. kemudian campurkan ngn butter yg tlah dicairkan.
tekan rata dalam pan yg boleh buka tepi. (teknik : if tekan ngn sudu lagi mampat berbanding
tekan ngn tgn berbalut plastik). dan rata, masukkan dalam peti.
*na tahu butter byk mana guna, tgk biskut tuh dah sedikit berminyak. jgn bg kering sgt sbb nanti bila potong jadi pecah2.

2. lapisan atas - pukul cream cheese n gula kastor sehingga licin. masukkan bahan lain pukul sebati (biskut tiger yg tlh dihancurkan, whipping cream)

3. campurkan gelatin & full cream milk n letak dlam microwave smpai gelatin tuh cair.
around 40 second. kalau nak masak atas dapur pun blh. tp cam leceh je? ;p
tuangkan gelatin tu tadi dalam adunan cheese. then adunan tu tuangkan ke atas biskut tiger yg
tlh disejukkan td. masukkan dlm peti sejuk sehingga cheese tu agak2 keras. (lebih kurang 2 jam.
tp sy biar 5 jam ;p)

4. chocolate mousse- pukul whipped cream n masuk semua bahan utk mousse. if adunan rasa
pahit, tambah skit susu pekat. then tuangkan ke atas lapisan cheese yg dah keras n masukkan
dlm peti sejuk utk keraskan chocolate mousse.

5. chocolate ganache - masukkan semua bahan n masak secara double boil. masak smpai
ganache pekat. sejukkan dulu n tuangkan atas chocolate mousse yg dah keras. masukkan
dlm peti. biarkan at least 8 jam or semalaman utk dapatkan hasil kek yg cantik n keras :)

6. siapp!



oreo cheesecake.


bahan2 :
500gm cream cheese philadelphia (kalau nak 250 pun blh. sy buat ni
sbb nak bg cake tu tinggi)
100gm gula kastor
2 paket biskut oreo biasa. buang cream kat tgh, just ambil biskut dea je.
butter
100gm whipping cream
1 bekas kecil natural yogurt (yg utk sorang mkn tu)
1tbsp vanilla essence.
50gm fresh milk
1 1/2 gelatine mix ngn 6 sudu besar fresh milk (panaskan dlm microwave)

cara2 :

1. base - hancurkan biskut oreo n mix ngn butter yg dah cair.
agak2 dah nampak hitam legam lagi berminyaks, mampatkan dalam pan.
sejukkan dlm peti sejuk.

2. campurkan cream cheese, gula kastor, whipping cream, fresh milk, vanilla essence
n yogurt. pukul bahan2 tu sume sampai sebati. patah2kan biskut oreo (quantity
ikut korang) n campurkan dalam adunan tu. last skali letak gelatine yg dah dimasak
ngn susu. pukul dlm seminit utk bg rata.

3. tuangkan kat atas base. sejukkan dalam peti sejuk semalaman.

4. dah keras, decorate kat atas tu guna lebihan oreo. siappp :)



sekian, itu sahaja dari sy.
hari raya pertama pakai baju biasa je pun sbb
sibuk di dapur tak blh na bergaya kang terkene minyak ke, sambal ke
kuah soto ke. tssk.
makanya baju raya yg curlass disimpan tak tahu pakai bile.
uhuh.

entry raya nanti2 la kite buat eh.
thanks for reading! :)


Sunday, August 28, 2011

seharian.

Assalamualaikum :)

semalam adalah antara hari2 yang padat sebelum raya.
pagi2 sy dan ummi ke masjid kesayangan di indera mahkota 5
untuk sesi majlis khatam tadarus Al-Quran.
alhamdulillah.. we made it :)


eventhough yg lain adalah aunty2, i don't mind.
seronok sebenarnya tadarus ni :)
ada jugak hari2 yg sy skip sbb malam tido lewat makanya bgn lewat.
tssk.
tp ummi sgt tegas, lepas tarawikh tadarus ngn ummi. so blh la
catch up balik. alhamdulillah.

petang tu pulak bersiap ke rumah kesayangan, zetty akhtar.
zetty ajak kawan2 kelas masa form 1 datang berbuka.
we're soo close together.
rasa sekejap sgt masa berlalu n we missed those old days so much :')

dari kiri : fifi, nik n fazryn. lauk super sedapppp. sume family zetty masak.
even murtabak pun buat sendiri. serius kagummm!

kalau nak cam mane satu pinggan sy, haruslah yg nasi macam ade takde.
tapi lauk macam bukit. hehe! ;p


kuih sarang semut yg zetty buatt! dah lah tgh mengidam nak makan
kuih ni time raya, skali dea buat n siap ade pink2 colour lagi!
excited yg teramat sampai terus ngapp. bila sedar tinggal 1 je lagi, baru amek gamba. ;p

us :)
sampai rumah dalam kul 11 jugak la since fifi siap bwk
external na amek cite korea dr zetty. sy, tkah n fazreen hanye
angguk2 je sbb kami tak brapa layan cite korea. stakat autumn in my heart je.
pehh. rase cam katak dibawah tempurung pulak. sobs.
oh tp sebenarnya, kami byk bercerita n sampai tak sedar mlm dah lewat.
bila mak masing2 dah call baru la tahu nak balik. ;p
kalau tak call agaknya, mau subuh kang baru balik. huhu.

btw, dikesempatan ini sy mengucapkan slamat hari raya
kepada readers blog iniii :)
kalau selama ni sy pernah terkasar bahasa sehingga ada menyakitkan
atau ada membuat korang tersinggung.. harap2 maafkan sy ye.
balik kampung nanti elok2,
drive tak perlu laju2 walaupun anda mmg pemandu f1.
time2 raya kereta super banyak, makanya perlu super extra careful okay?

take care people!

Thursday, August 25, 2011

plain sweet.

Assalamualaikum.


my incik jantung hati is not the type of sweet-mushi-mushi boyfie.

but when he does.. he really makes me fly. heh. well i guess, composing a song

n sing your heart out is one of the way to make yr girl all over you, ONLY.


from him. ;p title : for you.


Verse

Again again and again

I felt this feeling that i cant explain

The thoughts of you making me astray

But i just cant let it go away

Again again and again

This feeling creeping inside my brain

Rushing trough my veins,everyday

Wish i could just blow it all away

Chorus

Into the sky I fly so high

And again and again

Again again for you


this one : mimpi duniaku.


VERSE 1
Semalam aku bermimpi
Aku jatuh ke bumi
Tapi ku bangkit kembali

VERSE 2
Setelah itu
Ku terus mencari kamu
Di serata penjuru
Tapi ku hanya nampak bayangmu

Pre Chorus
Tak akan
Putus semangat ku ini
Untuk ku hidup bersama denganmu
Oooo.. buat selama-lamanya

Chorus
Ku takkan pernah Mengalah
Takkan pernah putus asa
Takkan pernah berpaling tadah
Kerna kaulah satu-satunya
Dunia...Ku...

Verse 1
Semalam aku bermimpi
Ku daki gunung yang tinggi
Hampir nafasku terhenti

Verse 2
Setelah itu
Ku terus mencari kamu
Di seluruh penjuru
Tapi ku hanya nampak bayangmu

Pre Chorus

Chorus

Bridge

Chorus x4

End


i love u. walaupun awk nyanyi pecah2. hehe!


till then, gudnite people! entry ni suke2 sahaja ye. ahah. take care :)

Wednesday, August 24, 2011

resepi : kacang panjang tumis kicap asam.

Assalamualaikum.

hari ni buat spaghetti bolognese utk berbuka.
tp sbb tok ada di rumah, harus masak nasi n lauk2 simple jugak.
takut tak kenyang katanya makan spaghetti. ahah.

just na share this simple recipe utk masak sayur.
masak kobis or kacang panjang sesuai utk resepi ni.
super simple. cepat. n sedap kalau makan panas2.
oh kalau makan ngn bubur pun sodapp.


(utk 3-4 org makan)

bahan2 :
kacang panjang
1 senduk bawang mesin
1-2 senduk cili mesin (org panggil cili boh la kot)
gula n garam
1/4 cawan air asam jawa
kicap manis

cara2 :

1. tumis bawang n cili mesin sampai naik bau.
2. masukkan gula n garam secukup rasa.
3. letak air asam jawa n biar mendidih.
4. masukkan kacang panjang n gaulkan dgn tumisan td.
5. letak sedikit kicap.
6. biarkan sekejap.
7. siap!!

*boleh je kalau nak letak bwg merah yg dipotong, cili besar, ikan bilis,
ayam yg dipotong kecil, etc. ikut kreativiti korang.

resepi ni mudah. i guess ramai je tau.
tp niat sy hanya nak share. so, selamat mencuba!
:)

nak masak apa ni untuk rayaaa?


Assalamualaikum.


tak lama lagi dah nak raya n of course, i'm so excited about it.
but the main thing yang buat sy risau adalah perihal makanan.
kepada orang2 kuantan yang tak balik beraya silalah datang ke rumah,
pintu kami sentiasa terbuka. ecewah. hehe.

ajak bukan main lagi kan, tapi tak fikir lagi nak masak apa.
this year i'm kinda worried since most of the thing will be cook by me.
kakak ipar beraya di rumah mentua, bibik ta pandai masak n ummi na tgk anak
dea blh handle raya ke tak. ok foine. (-_-)

main dish akan diputuskan oleh ummi nanti nak masak apa.
tp utk raya pertama i'm gonna make soto!
my fave dish of all time. yang seterusnya, let umi decide.
n nasib baik umi cakap, for raya keempat she'll order nasi dagang with her friend.
so, kurang beban disitu. fuhh.

i guess i'm going to make lots of dessert la kot.
but didn't know which one nak buat utk hari raya ke-berapa n so on.
kena beli brg2 ni hari ni atau esok.
rasa mcm dah malas nak keluar rumah sebab bdr kuantan jamm tak hengat.

here's some of the list that i might consider to make during raya :


blueberry muffins


bread pudding with strawberries n cream


puding laici

kuih lapis pelangi

blueberry cheese cake

apam polka dot

puding roti macam nak buat.
tapi orang suke ke eh makan puding roti time raya?

kuih raya pun sy tak buat2 lagi.
rasa macam takde masa je nak buat. pagi g tadarus. balik rehat2 jap.
beli brg2 nak masak. masak. rehat. berbuka.
malam, tarawikh kat rumah/ surau. balik tadarus ngn umi. onlineee.
tido.
bile org tanye asal busy sgt tak angkat phone bagai. sy pun tak tahu nak ckp cemane.
bukan busy apa pun. busy ngn kerja2 rumah.
ntahlah.. cuti 4 bulan kali ni betul2 rasa macam suri rumah.
i do like it, tp woo. penat ghupenye. heh.

hmm. korang suggest la dessert apa lagi yg sy perlu buat ye.
n raya tahun ni korang masak ape?
excited na tahu ni!
hee. kalau ada resepi yg best2, korang share2 la bg link eh.
kerjasama anda amat dihargai.
mekasihhhh :)

Tuesday, August 23, 2011

AnnasEaskey so called promotion.

Assalamualaikum :)



do u know who is AnnasEaskey?



like seriously lah kan kalau korang tak kenal dea. he's one of
the most talented photographer in Malaysia.
artis2, model2, chef, arkitek, sume akan hire dea kalau na buat shoot utk portfolio.
oh did i tell u he's the official photographer for memey n norman upcomin wedding?
yes he is!
kalau nak sebut nama retis yg dh pnah shoot ngn dea, tak larat la pulak na list kan.
yg latest i guess diana danielle n tasha shila. nak tgk gambar mereka,
boleh terus ke blog annas di sini :)

ok sebenanya tujuan sy tulis entry kali ni adalah na
inform pada kalian sume.. annas ade buat promotion!
beauty shoot usually cost rm1200 will cut its price to rm450!
ini include makeup tahuu.

ni ambil dari blog annas :


nama pun beauty and portrait shoot, of course annas akan lebih fokuskan pada
bahagian muka, seksaited dah ni, untuk promo ni korang akan dapat 5 fully retouched photos+free makeup by Annas Easkey+1 session photoshoot (indoor)+CD (termasuk yang edited and yang tak edit)

antara soalan2 yang korang mungkin nak tanya annas, annas dah pun bg jawapan.
some of the ques :


1.bila annas nak shoot untuk promo ni?
jawapan: nama pun december dik, mestilah annas buat on december, tarikh? akan dinyatakan selepas confirm booking!


2. annas ada sediakan baju tak untuk shoot ni?
jawapan: ishhhh! peliklah soalan awak, saya ni photographer, bukan kedai pengantin! hahahahaha! tak dik, saya tak sediakan baju, cuma makeup and shoot je


3. boleh tak saya bawak bf, gf, nenek, atuk and keluarga masa photoshoot?
jawapan: NO, tak boleh, why? memang tak boleh...xde nak why why lagi.fullstop

so semuanya dah terang lagi bersuluh kan? apa tunggu lagi awak-awak semua? lepas ni jangan dok tanya or email annas mengenai soklan yang sepatutnya korang dah tau jawapan ok? kejap! lelaki ke perempuan ke ape ke, semua boleh join
25 orang yang terawal je yang annnas terima email die, yang lain? sayonara la awak ye, sapa suruh lambat! pap pap oley la jawapannya! muahahahaha!

email saya untuk booking sahaja, I dun wanna explain to you people again and again ok? baca je entry ni, paham? kalo tak paham lagi korang dah boleh buat lompat bintang and jerit pap pap oley! korang perlu bayar RM150 untuk booking. balance bayar lepas photoshoot!
email saya kat farick_annas@yahoo.com (untuk booking sahaja)
facebook page: AnnasEaskey Photography
twitter: @AnnasEaskey

. . . . . . . . . . . . .


so korang? apa lagi, here's the time for u!
based on my experience working lots of time with annas,
outcome yg dea bg sgt tak terduga.
n kalau takut tak pandai pose.. mmg u have to shoot with him.
dari sekeras2 kayu pun akan nampak curlasss bila shoot ngn dea.
i guess it's because he has the sense of high fashion n arts n photography.
mixed it up, n walla! gambar hebat sampai rasa nak gantung kat dinding ruang tamu rumah :')

come on people, promotion ni hanya perlukan lagi 5 org.
make sure u're one of them ya !

:)

searching.

Assalamualaikum :)

awak. nak tanya pendapat ni.
blog sy ni overall nampak gi mana ya?
mm. bukan content blog yg sy tulis,
tapi layout.
is it too simple?

kadang2 sy tengok blog orang lain rasa rendah diri pulak.
ada kelip2. ada star2 yg boleh gerak2.
ada header muka seniri. canggih2 sumenye.

tp sy segan kalau buat macam tu.
don't ask me why.
sy rasa layout skarang ni betul2 diri sy.
pastel. simple. tak serabut sgt.
tapi.
i want to do something, nak ubah.
but i just don't know what to change.
tssk.
faham tak teruja blogwalking kat blog2 korang yg super duper
cantik n bile kembali ke blog sy, hampa nya.
sgt tak menarik.
mcm tu la perasaan sekarang.
*kes jeles ngn blog korang yg canggih bagai. wuu.

sy seorang yg susah nak tukar apa2.
bila dah stick with that particular thing, mmg setia sampai kehujung nyawa.
ok lah fine, hiperbola.
but, u got the point lah kan.

currently searching for the right layout that suits me.
hmm. where n which layout could it be?


baju searching layout taknak hebat lagi kan. ;p
thanks to wanpa couture :)

malam kalian.
malam ni malam ke 23 ramadhan.
kalau masih terjaga, jom kita beribadah :)


Sunday, August 21, 2011

terlintas.

Assalamualaikum.


angin malam itu dingin.
tentu saja aku senang diulit mimpi.
tapi aku terjaga.

hampir 22 tahun hidup bahagia.
tapi sampai bila harus merasa selesa?
mengapa harus sentiasa meminta dari mereka?
tidak cukup ini, minta itu lagi.
habis yang ini, mahu yang seterusnya.

entahlah.
kadang2 aku malu utk meminta.
umurku sudah sebegini, tapi masih lagi tidak malu meminta itu ini.
aku bukan sombong.
tapi aku mahu berdikari.
mencuba untuk merasa susah sebagaimana kamu sewaktu sebaya aku.

aku mahu kau tahu.
aku terlalu sayangkan kamu.
dan selagi kudratku terdaya, akan ku cuba untuk kurangkan
kemahuan duniaku.
mungkin aku masih muda, tapi tak mengapa.
anggaplah aku sedia berkorban
demi orang yang sanggup melahirkan aku ke dunia, menjagaku
dengan penuh kasih sayang, sanggup bekerja lebih masa untuk mendapat
wang lebih untuk aku dan adik-beradikku ke sekolah, memberi kebahagiaan..
semua itu..
sungguh, tak ternilai buat aku.

cinta aku, buat kamu umi dan abah..
lebih besar dari imagin angannmu.

thanks for everything :')

Saturday, August 20, 2011

i wanna do this again.

Assalamualaikum :)

sedar tak sedar kita dah berada di fasa 3 bulan puasa dah kan.
10 malam terakhir ramadhan :')
harap2 sempat khatam Al-Quran, Insya-Allah.

td semasa sibuk menyiapkan kerja, sy terberangan untuk
ke satu tempat, sendiri.
i missed going places alone. far from everyday people that i've always met.
bukannya nak lari. tapi, u know.
sometimes u do feel like wanna fly away n then,
come back as a the same old you but with a fresh energy :)

setakat ni alhamdulillah umi n abah lepas anak perempuan dea
merantau sorang2 di luar.
*tp tak faham kenapa kat mesia tak boleh mcm tu. (-_-)

after habis spm, abah bagi tiket flight.
i was happy coz i thought it's a family vacation.
but na'ah. i'm travelling alone this time.
n jepun pulak? i don't even learn this language before.
mula2 mcm tak berapa nak happy sbb masa dulu2 asyik
berangan nak g oversea tempat omputih je. heh, tipikal.
nasib baik ada sorang japanese friend, rie.
i stayed at her house for almost a month.
n i went to her school too.


i guess masa lunch paling best. sbb dapat bukak lunchbox masing2
n share2 makanan. japanese people are very welcoming.
seriously. i had problem with my cheecks coz i smiled too much.
sbb serba salah tgk org semua senyum. ;p

disebabkan sy hanya temporary je kat skolah tu,
sy boleh pilih subject. the best class was music education!
walaupun tak pandai main, at least sy faham berbanding duduk
dalam kelas history selama 2 jam dan rata2 student sume tido
memandangkan time tu winter. mmg meja tu dah nampak macam
tempat landing kepala yg paling empuk dah. huhu.

this is rie :)
i missed her. she even followed me back to malaysia after that.
i missed living in a peaceful small town.
i missed waking up at 4am just to get ready for school
since going to school took about almost 2 hours by train.
i missed baking a cake with okasan eventhough she didn't know
how to speak english n we end up using sign language while i'm
holding simple japanese dictionary.
i missed saying 'tadaima' out loud when reached home n
get ready for hot soup n green tea.
haihs. so much memories. so much love.

betul lah ckp org. kalau sekali pegi sorang, akan
ada perasaan nak g mana2 sorang2 lagi.
tp yg second time umi n abah tak bagi sorang sbb katanya
over lah kan nak backpacking europe sorang2. igt gagah perkasa ke ape?
*okay bahasa tu telah dialih kepada sedkit emosi. tssk.

makanya sy terbang sendiri ke london utk bertemu kakak sedare tercinta, kak long.
masa tu dea tgh study di LSE n baru start cuti.
we planned to go to prague, vienna, innsbruck, bern, zurich, geneva n paris.

*sila abaikan tarikh dlm gambar ini dan seterusnya.ta betuls.
ni masa sy 19thn :)


primark murah sgt. satu baju dlm 4-5 pound. mane boleh tahan. tssk.

i guess, masa di london bukan backpacking pun.
lebih kepada shopping tak hengat.
semua perfume latest dok beli, topshop, zara, etc..
kat sana murah. that's y. uh.

after 3-4 hari di london, barulah mula jd backpacking yg tegar.

ini di vienna. kebetulan ade bola time tu. mmg mcm pesta tempat ni.

kami sewa hostel. normal lah kan utk backpackers.
we cook! save byk budget kalau dok kat hostel yg ade kitchen
sbb blh masak.

bilik yg super bersepah sbb masing2 dah tak larat.
backpack masing2 berat tahap mcm bwk budak 6 thn dukung satu hari. (-_-)
mm. masa dok kat hostel di vienna ni,
kami share apartment tu dgn a bunch of guys.
i guess they're from spain/ mexico.
so kami share dapur ngn tandas ngn dey all.
the problem was.. bila malam dey all ni sume mabuk n ketuk2 bilik kiteorg.
faham tak kami sampai nanges sbb dey all ketuk mcm nak robohkan pintu
n mcm nak buat something to us.
nak g tandas pun kene tahan. uh.
time dalam tandas pun dey all ketuk2 n mmg sy bukak pintu, terus
berlari kalah watson nyambek masuk bilik.
terus kunci. sobs.

some hostels ade je yang baik.
siap ajak masak sama2. tapi bila kena yg macam2 hal.. haihs.



mengejar train lepas turun dari satu train adalah perkara normal.
mmg kitaorang perasan diri sendiri yg kononnye kite ni
peserta amazing race. ahah. *ok muntah.
but it's true. terlepas je seminit, train dah lari.
so, punctual tu penting.

i love inssbruck coz it's very peaceful. hostel yg kami pilih pun kat
celah2 rumah orang. n mcm area kampung. so pagi2 g market, beli makanan n lepak2
kat tasik sambil makan. n time ni mmg tak mandi lah kan. heh.

dah macam kampung sendiri je. g mana2 pun jalan kaki je
sbb nak save budget kalau tak, takde duit nak beli keychain kat kwn2. huu.

geneva :)


Align Centerparis amazed me. a place that i must visit again.


did i mention that i'm a musem lover? tak kiralah muzium kat mesia ke,
kat mana2. sume sy suke. sehari suntuk kat louvre ni mmg tak cukup.
i need more time to be in here. to sit down n read everything.
i hope i could do that one day.

di disneyland paris. bersuka ria setelah menjadi backpackers tegar yg mandi sehari sekali
kalau rajin, sanggup jalan kaki kemana walaupun backpack berat rasa nak patah tulang,
masak sendiri selagi boleh, berjumpa orang2 yg tak berapa nak betul n terpaksa melarikan diri
dgn beg berat, n macam2 lagi. at least, kat disneyland boleh la rasa mcm pelancong normal.
;p


i guess i need this kind of theraphy soon.

but still thinking.

anyways, selamat bersahur korang! :)

Thursday, August 18, 2011

bukan sekadar kawan. tapi sahabat.

Assalamualaikum :)

as far as i can see, tak banyak yg sy tulis mengenai geng kuantan sy.
padahal mereka sebenarnya nadi utk sy terus ceria.
cerita masalah. kongsi kegembiraan.
di sini, tiada apa yang perlu kami malukan.
kerana menjadi diri sendiri adalah syarat untuk terus kekal bersama :')

sebenarnya kami ni ramai.
tapi yang sy ambil ni kiranya akar tunjang. terpenting :)

the girls.
mix of chinese n malay. muka yg paling takde perasaan.
she's a science forensic student at USM. good in guitar, baking,
n photography. walaupun nampak je takde perasaan,
but she's the sweetest. i love to see her smile.
i love it when she makes annoyying face. i love everything about her :')



also mix of chinese n malay. a very clever girl. kind-hearted which
i found it's very weird if there's a person who don't like her.
almost perfect. a person that i've just have to turn to when i have
secrets. she's being simple but with an extraordinary good values
in her. someone that i cannot leave behind :')



nadrah hafizah

she's the true beauty. people who don't know her might say she's a quiet person.
but when she's comfortable enough with people around her.. ya Allah..
you know what i mean ;p a person who is very firm with her principle.
garaaanggg. but that makes her cute to all of us :)
i will miss you soo much dear.. *tears.



farrah



a very photogenic girl. sgt sempoi. kalau hangout ngn farrah rasa
macam takde masalah. she makes everything feel so simple. mcm takde masalah.
did i mention 'takde masalah' twice? ;p suke buat2 manje ngn farrah (kalau dea perasan la, haha.) sbb ntah. rase mcm nak ngorat dea. ahaha. ok gay. ;p


the boys


izzat akram

kenal dari form 1 sbb satu class. seorang yg sgt tak berkira kalau
bab kawan2. cakap je apa masalah, he'll try to help you.
gila pun gila jugak. he's currently taking architecture at uitm shah alam.
izzat ni kalau borak2 ngn dea cepat rasa happy sbb dea suke gelak.
tak smapai 5 mins da gelak. then gelak lagi.
last2 merah muke masing2. adoih.



adi wafi
nih salah seorang lelaki yg kuat bekerja. dan suka bekerja.
taking accounting at uitm shah alam. tp hati dan hidupnya lebih
kepada puisi2 dan karya2 seni. kalau baca blog dea mmg mashuk dgn ayat2 yg digunakan.
every week (except bln puasa) dea akan urus this one place, namanya pentas.
tempat dimana anak2 muda boleh tunjuk bakat nyanyian n band korang.
sambil mereka tunjuk bakat, kita blh duduk2 n layann lagu sambil mkn.
jgn tak tahu, komposer byk dtg sini utk cari bakat baru! so, congrats wafi :')



azri


dalam geng kami, he's the boss. tgk gambar pun dah gaye cam bos kan. eheh.
kalau nak buat event apa2 ke, mmg azri ni akan rancang n planning.
then dea akan bagi tugas utk setiap seorang dari kami.
sgt well planned n organized. n oh, azri yg paling awal habis degree antara kiteorg.
now nak smbung master dah katanya. atau keje?
n antara org yg paling awal akan kawen. hehe ;p


pa'an

currently pa'an belajar di sheffield, uk. taking qs. tapi sekarang ade je
melilau di muka bumi mesia. hebat ckp mandarin smpai kalau
tak faham mandarin time blaja dulu, slalu tanya dea n dea jwb sume dalam mandarin. (-_-)
sgt2 tak berkira. kalau g makan, kadang2 satu meja dea belanja.
sgt concern dgn kawan2. a good friend i could say.
tp tuh la, dea ni sgt busy orangnye. mengalahkan menteri.
pa'an n azri. mmg sentiasa sibuk. ;p

so itulah antara ahli2 terpenting dalam geng kami.
some pics of us :

2 years ago. time raya. time tuh nad baru kenal elly. :)

hari yang bosan. ajak elly, izzat n wafi ke rumah. camwhore
puas2.

entahlah. kata mereka tak gay. sweet maybe? (-_-)

rumah seniri pun boleyyy.

being crazy is just the way we are :p

atas bumbung shopping kompleks. tempat kesukaan
kita dahulu. dan masih lagi sehingga kini :)
musik. yang hanya kita dengari.

my 20th birthday. dilemaskan dengan plastik dan kemudian
disembur tepung. ya, mmg terbaik. memang.
thank u paan n nadrah ;p

picnic :)

joy <3

iftar thn lepas.

mmg kami begini kalau bersama :)

sweet :)

thn ini sedih tak dapat join iftar. tssk.

raya 2010. azri perkenal ahli baru, ain a.k.a bakal bini nya. hee.
all of us like her!

elly n farah enjoying their moments together :)

air terjun panching.

night photoshoot.

:)

during swagged bazaar at nadia's crib. me n nadrah opened a booth for
preloved items :)


during nadrah's royale birthday party. terkejut paan ada balik mesia. aha.

the latest us, last week :)



i hope this year all of us boleh berkumpul ramai2 lagi.
it's almost like a tradition.
rindu nak gelak sampai kuar air mate lagi.

:)