Friday, September 30, 2011

classmates.

Assalamualaikum :)








friends are just awesome, kan?
:)

randomness.

Assalamualaikum.

there's so much to say.
untill i just can't recall for every single thing.

fragile is what i am.
duration doesn't mean forever.

there's something that is too good to be true.
i don't know is it for me.
or just another obstacles.

clueless.

or maybe.
just another randomness.




*tak perlu faham. sbb sy sendiri tak faham. tehehe. dah, tdo yuk!

Thursday, September 29, 2011

memey n norman's wedding. [teaser]

Assalamualaikum.

malam td sy ke crown plaza mutiara.
it's for memey n norman hakim's wedding.
sgt mengantuk sekarang, layan gambar2 dulu yeee.











cite nanti kite update kat awak2 sume eh.
tehee. tdo dulu! esok nak bjalan2 ngn gadis2 kesayangan.
all class cancel hari ni. tp tak blh balik since hari jumaat still ada class.
sobs. takpe lah.

gudnite people! :)

Tuesday, September 27, 2011

pelancaran album baru Dato' CT (camwhore summore ;p).

Assalamualaikum :)

semalam sy ke Starhill Gallery, ada pelancaran album
All your Love by Dato Ct. did u know all of her new songs are
in English? it's true! we were given free album, n yeap.. it's so nice to hear.
music dalam lagu2 Dato' CT sgt best n my fave of all, Stand up.
u guys should hear the song!

btw, sy ke sana seorang. yes, alone. tp nasib baik
kat sana ade AnnasEaskey, Fatin Liyana, Cik Epal n Carl Samsudin.
lega tahu dapat jumpe rakan blogger bila dikelilingi artis2. rase macam salah event je
mase mule2 dtg tu. segann.

i had fun! sbb sume pun gile2. jom2 tgk gambar :)


dikelilingi orang2 hebat. tehee.

we met Anna Raffali! she's cute n super friendly!

aizat! kurusnyaaa dea in person.

mc for that evening, cheryl samad n. ok idk the guy's name. but he's awesome!

terguna flash. mmg lah sakit mata kann. carl suke betul dok blakang org. tssk.

ok dah takde flash :)

cik epal :) first time jumpe okayyy

we're excited!

Dato CT turun gune lif utk gimik. sukaaaa sgt makeup dea yg nampak
sgt flawless!

me n fatin liyana memburu adib since he's the CEO for what's up company.
akhirnya dpt gak bergambar! lol. ;p



perasan retis skejapp. ehes.

cik epal menghilang ngn SS, makanya camwhore ngn FL. she's really
pretty u know! :)


tak tahulah ape motif sebenar gambar ni. huhu.

met Anzalna n she asked me bila iklan yg kiteorg blakon that day siar.
sy pun baru teringat n still tak tahu bila. wuu. tp mcm segan je kalau tgk diri sendiri kat iklan.
but anyways, Anzalna sgt gorgeous with her green dress. love her outfit!

wif kak pooja, staff Simplysiti yg bekerja kuat for that event :)


ni dah letih sbenarnya. tp yelah. pantang nampak camera. sobs.

with designer, Amir Lokman if tak silap. baju dea meletopss.

ok la, mata da bukak tutup dah ni.
it's already 4:16am.
i have to sleep! esok ada taklimat intern pukul 12.
till then, good morning people! :)

Sunday, September 25, 2011

simply VOGUE n LOVELY by SimplySiti!

[This is a sticky post! kalau nak baca latest entry sila scroll ke bawah. mekasih :)]

Assalamualaikum :)

masa kecik2 dulu sy suka main mekap umi.
kalau ummi tengah solat, time tu la sy serbu alat2 solek umi.
habis sume lipstick, blusher, eyeshadow sy try.
lepas umi solat je terus dia jerit sbb terkejut tgk muka anak dea
semacam anak patung barbie yg reject-shop punye. huhu.
disebabkan takut brg2 makeup habis rosak, makanya umi beli makeup kit
yang tipu2 tu. alah, yg plastik bli kat toys r us tuu. hehe.

sy teringat makeup kit tu bila lihat produk baru dari Simplysiti.
produk ini dimiliki oleh Dato' Siti Nurhaliza ok, she's not only the model for this product,
but she owns the product! hebat!
it's VOGUE n LOVELY edition.
dalam satu bekas cantik, ada 3 brg asas utk makeup which are
eyeshadow, blusher n lipstick.
faham tak bila beli salah satu (atau due2. hehe) edition ni meaning tak perlu beli
alat2 lain dah? dah la cantik, jimat, warna menawan.. mmg wajib beli dah ni!






personally, utk makeup dinner or event2 yang nak nampak glam..
tolonglah percaya ckp sy ni.. beli VOGUE edition!
reasons, warna eyeshadow dea sgt menarik! mcm peachy rose n silver white. dramatic n
classic look. mata sepet ke, bulat ke, sesuai je semua :)
blusher ni terbaik! it's my current favourite blusher! jgn risau, tak
perlu beli brush pun sbb dah ada skali dalam packaging. bagus kan?
n for the lipstick.. it's simply gorgeous. i've tried it,
n sy sendiri pun suka since lipstick ni tahan lama :')





n this is for LOVELY. kalau mahu hangout ke, dating,
shopping.. this is the right makeup for u!
warna2 nya soft n i really love the lipstick!
tak tahu ada produk tempatan yg sehebat ini :')



price : VOGUE rm79.90, LOVELY rm69.90.
harga yang sgt2 berpatutan since ada 3 barang + beg makeup yg comel!

oh btw, hari tu kecoh jugak la pasal isu halal-haram produk SimplySiti ni.
alhamdulillah.. produk ini telah pun disahkan halal!
so apa lagi u olls, lepas ni kalau g shopping, lepas solat tu bawak je makeup kit ni.
tak payah susah2 nak campur2 produk lain. dah la mmg confirm cantik,
tak perlu risau halal ke haram. i love it!

u can found this product at Watson, Jusco, Guardian, n byk lagi outlet2 lain.
for me, this is a good investment for a girl yg nak cuba2 makeup.
at least, beli ni 1 set tak perlu risau eyeshadow match ke tak ngn lipstick kan.
taknak lah org panggil mcm clown ke apa kan. tssk.
apa2 pun, i am highly recommend this product for malaysian girls!
cubelah hari ni! :)

vids kat bawah adalah suka2 kerja gila dengan housemate kesayangan
pada pukul 1 pagi. harap maklong. credits to Mira n Ninie yg sanggup
tido pukul 2 pagi semata2 utk menggila bersama2. i love u bebeh! :D


video


take care people :)

Thursday, September 22, 2011

tak tertanggungkan.

Assalamualaikum.

currently being very busy with other commitment.
i'm organizing an Islamic fashion show at dewan Agung, UITM Shah Alam.
it will be held on 8th October (Saturday), 8:30pm-10:30pm.
tickets are open for sale :
students : rm10
public : rm20
it's a charity event. sumbangan anda akan diberikan kepada
kelab kecacatan fizikal selangor (KKFS) n pelajar kurang mampu uitm.
sambil buat event dan sambil bergembira, kita juga mampu menolong orang yg
lebih memerlukan :)

kalau berminat, details nanti sy akan inform later.
nak tidur pun dah tak senang.
tp tak apa, i love what i'm doing :)
korang datang yeeeeee. ahah.

btw, sajak ini dari wafi.
it suits me really well.
thanks oh. kau mmg sahabat sampai mati aku :')

:: tak tertanggungkan ::

dipuja-lambung bukan impinya
lelangit bintang bukan kiblatnya;

dia menadah bulan
menyambut yang tak tersambutkan
memikul yang tak terpikulkan

bahunya bertanggungkan seribu benda
namun tak tertahan dek sejuta daya

mata2 yang memujanya takkan rasa
cuma tau mengata-suka

dia dan waris riwayatnya cuma,
mengerti luka2 yang menghimpit jiwanya.

have a good day peeps!

p/s- can't wait to go to AKAR malam esok. :)

Sunday, September 18, 2011

my new baby, Mica :)

Assalamualaikum :)

just bought a new camera, i called her Mica.
nama kat ic : Mica Hakkinen ;p

video di bawah saja suka2 guna Mica n
sbb my lil' sis dtg kl, we had our shopping day!
tp kesian farah yg baru tahu habit kakak dea di kl.
teramat suka makan.
yg kat video tu hanya yg sempat rakam, yg snacks2 tu tak kira lagi.
tssk.

video

till then, take care people!

Thursday, September 15, 2011

working + girls day out + AnnasEaskey

Assalamualaikum :)

hari selasa lepas sbelum ke klinik sbb demam panas
sy ke curve dan mid valley bersama housemates kesayangan,
ninie n hanna. n ouh, abg ku juge, annaseaskey :)
diingatkan, hari selasa kami hanya ada satu class je okay. aha.

eventhough mmg dah rasa tak sedap badan tp sbb ada hal
yg perlu diuruskan, kugagahi juaaa.
tp betul lah, kalau kita betul2 set yg kita Insya-Allah akan
baik2 aja, tuhan akan tolong dengan izin-Nya :')

lepas selesai hal yg nak diuruskan, kami berempat jalan2 tanpa arah tujuan.
nak balik tapi macam taknak balik.
last2, jalan2 ikut je kemana kaki ni nak bergerak.
dah lama tak lepak ngn annas lama2, so that day terubat lah :)

sy mmg selamba je betulkan tudung depan org
sbb shawl sy besaar boleh buat selimut. org tak nampak pun sape.
*takde kene mengene. (-_-)

i gained weight. tp masih underweight. nasihat?

annas punye camera yg ohsemmm.

happy sgt jumpe brg lawa. tp tak beli pun. huuu.

excited yg teramat sgt. lebih2 lagi gambar first tu. huhu.

two of my best girls :)

annas taknak bg camera dea, camera hp pun boleyyyy ;p

shawls lover.

plain me.


motif?

i love this pic! ninie buat pout comel. hee.


walaupun drumstick sy besar, sy ttp suka gambar ini! hanna pose! hee.


gaye macam org sihat yg tak gaye nak kene admit wad. tssk.
thanks to my friends n annas yg sgt gila2 n fun!
i'm having so much fun that day.
nanti2 kite buat cemnih lagi okenggg. hee :))

take care people!