Saturday, September 29, 2012

Cosry showcase and product launch.

Assalamualaikum :)


Hari rabu lepas saya ke event cosry, di the terrace, curve. walaupun sgt rendah diri sebab yang lain mostly artis kebabom. kugagahi jua sebab my bro dpt invitation jugak, AnnasEaskey. kalau tak, mau merangkak pergi. apa yang best nya event cosry ni, saya boleh pilih one lucky followers di twitter untuk jadi date saya untuk haritu. memang seronok sebab boleh bersuka ria bersama-sama sambil tangkap gambar retis2 hebak :') my date is Marissa Irdyana. thank you dear sudi jadi my date :')

some of you might ask, cosry tu apa? cosry sebenarnya adalah butik baju ekslusif. rata-rata pelanggan cosry ni kebanyakkannya adalah selebriti. sebab tu masa launch new product haritu, yang datang banyak selebriti. well i guess, when important people started to trust you, you must have something that others might not have. i bet the quality must be very good :)

saya sampai agak lewat sebenarnya, tapi nasib baik event tu pun start lambat. bila crew cosry tanya my name, then dia bawa saya dan diana ke meja kami. i am soo excited sebab satu meja dengan izara aisyah! hewhewhew. excited dalam hati je lah, sebab kena tahan perasaan excited, orang tgh event formal kot. huhu.


sharifah zarina sang 3 songs. her voice is just, marvellous :D

lepas tu ada cabutan bertuah. memang saya ni muka tak pernah kena cabutan bertuah, jadi memang tak dapat barang2 best from cosry. sigh. selepas cabutan bertuah, ada fashion show. baju-baju lebih fresh dan sesuai untuk remaja dan wanita muda berkerjaya,

tuti yang hot :D

farah cantik :)


pengacara pada hari tu, dee. oh ya, HE. aduhai. he's really funny. i wonder why he wear women's dress for the event. iyee, baju hijau tu izara cantik namanya :)

btw, korang mesti nak tau kan mana satu diana? haa, inilah diana tuuu :



cantik kan diana ni. single lagi ni. ehem. eh. sorry yang, terpecah rahsia. ehehe. banyak sangat cite2 yang kami kongsi that day. i hope after this kita boleh berjumpa dan share our stories again.. best sangat!

hari tu saya decide untuk pakai tudung awning sebab kes malas nak gosok. saya rasa macam a bit janggal sebab nampak matured, korang rasa? *tak sedar diri dah 23, mmg la mature. sobs. apa2 pun, jom kita layan gambar :

with dear shea and diana. lama sangatt tak jumpa shea ni :')

marsha si kaki cantik. jealoush.

vanida imran, love her since ever!

angelina lavocah ni sebenarnya sangat friendly. terkejut jumpa2 terus hug. iolls terharu :')
ada banyak lagi artis2 yang datang, tapi mungkin sebab saya lapar dan sy memang food lover. makanya saya makann dan makann. last2, banyak artis yang dah balik. tak mengapa, dapat berjumpa dalam environment mcm haritu pun dah memadai. cumanya terkilan sebab nak ambil gambar dengan sharifah sofia yang kini manis bertudung, tapi sebab wartawan banyak nak interview dia.. jadi tak berkesempatan. mungkin jodoh di lain masa :)

till then, selamat berhujung minggu. take care people :D

dreamer.

Assalamualaikum.


Hi, nama saya dreamer. mama cakap nama saya dreamer sebab sy ada 'dreamy eyes'. saya tak faham, tapi saya layankan aje. umur saya 5 bulan, tapi 15/10 ni, genap umur saya 6 bulan. saya ni mix persian dan exotic medium hair. tapi hidung saya tak penyek macam adik beradik yang lain, but that what makes mama choose me. mama baru aje ambil saya lebih kurang 2 minggu lepas dekat kedai haiwan.


Sebenarnya mama nak ambil saya masa bulan puasa lagi, tapi dia cakap dia kene kumpul duit sebab saya bukan free :'(. kalaulah saya ni free, dah lama saya cakap dekat doktor tu call mama, ambil dreamer sekarang. walaupun mama tak ambil saya lagi masa tu, tapi tiap2 minggu mama datang jenguk saya.


once mama ambil saya, dia terus bawak saya pergi kl. jadi sekarang saya adalah kucing bandar, oh bangganya :') sebab mama dah bersusah payah belikan macam2 barang untuk saya, saya berazam untuk menjadi seekor kucing jantan yang baik dan penuh sopan santun. tapi kadang2 saya pelik sebab mama suka cakap bahasa yang saya sendiri tak faham bila dia cakap dengan saya. walaupun nama saya dreamer, tapi mama suka buat2 pelat panggil dwimmer, twimmer, babycat, syg, etc. mungkin mama ada sindrom yang saya sendiri tak pasti, takpe nanti bila mama pergi kerja saya telefon doktor haiwan tempat saya tinggal dulu. saya harap doktor dapat rawat penyakit mama saya :')


pagi2 lepas subuh, mama suka jerit nama saya kuat-kuat walaupun saya ade je kat sebelah sejadah mama. mama akan teman saya breakfast sampai makanan kat dlm bekas kena habis. mama cakap tak baik membazir. tapi masalahnya, mama selalu refill balik makanan kat dalam bekas. sampai kadang2 saya rasa nak muntah. mama mungkin tak faham maksud obesiti. oh well.


saya paling suka waktu malam sebab mama ada di rumah! kami akan tengok tv sama-sama. saya dan mama suka tengok masterchef season 2, mama cakap satu hari nanti dia berangan nak masuk masterchef. saya harap kalau mama masuk, mama bawak saya sekali.


kalau bosan, mama akan ambil tali panjang dan berlari2 satu rumah sebab dia tahu saya akan kejar macam orang sewel. saya teramat menikus, jadi saya tak boleh tahan godaan tali yang berlari-lari itu. weekend pula, mama akan bawa saya ke taman botani untuk bersiar2. mama kata dia nak jogging, tapi masalahnya saya selalu keletihan bila ikut mama jogging sebab kaki saya tak panjang macam mama :'( last2 mama bawak berjalan2 dan kenal pokok2 di sana sebab dari lahir saya tak pernah lihat dunia luar.


haritu mama gelak sampai guling2 dekat lantai sebab tengok saya main cake ninja dekat ipad. saya rasa game itu sangat best, tapi mama cakap kucing tak boleh main. but.. i can play it well.. hmm. kena pujuk mama lepas ni.. sigh.


kalau tidur malam, saya mesti tidur atas perut mama. tapi saya ada habit bila mata dah terpejam, saya akan gigit2 dagu mama sampai tak sedar. kesian mama, dagu dia selalu merah2 sebab saya.uh.


ok lah awak. dah pukul 2 petang. saya nak sambung tidur dulu. good night!

Wednesday, September 19, 2012

wedding.

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah.. last 2 weeks abang kedua sy dah selamat dan sah jadi husband kak ema. excited tahu dapat ahkak ihpar baruu. hehe. they were together since high school. 7/9/2012 mereka diijabkabulkan, n 9/9 tu genap 11 tahun mereka bersama. sweet tau, ai nangis tengok video yang Fakhrul Amin buat. sobs. sobs. 

kak ema ni kira orang senegeri jugaklah, orang kemaman. jadi senang la nak berbahasa, takde la nak beromputih uolls kan. ayat macam ape je ai tulis ni. hish. since kami semua dah kenal lama kak ema, we  already felt she's part of the family :)



pic cantiks! credit to Puteh production as the official photog for kak Ema's wedding reception :)
then, 15/9 lepas, majlis sambut menantu di kuantan pula, our side :) maaflah ye, gambar lepas2 ni semua gambar siblings dan cousins yg camwhore. gambar abg wan n kak ema kene tunggu AnnasEaskey update. hehe. 


lil' sis, me n cousin ainun. thanks ainun betey, dtg 2-3 hari utk bergosip ttg kisah hidup kita. aiseh ;p

wif hana, me, ainun n lovely sis in law, kak wani :)

hmm. basically ni mmg kiteorang pun. lolz.

zhe real us. sorry for the inconvenience.  

silelah buat dialog. annoying sungguh tengok candid neh. haha.

oh well, kami 2 beradik ni pun boleh juga buat2 comel. iya, sila muntah hijau sekarang. 
hmm. both 2 brothers dah lepas. lepas ni tinggal siapalah agaknya..



haha, okbai! 

p/s - siapa2 yang nak iklankan product mereka (an entry n sidebar link), blh emailkan ke trulyaddiction@yahoo.com. thank you :)

Tuesday, September 18, 2012

restock :)

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah.. dapat jugak restock the previous items.
if u're interested and SERIOUS BUYER, please email me your
full name, address, hp number and code to :
trulyaddiction@yahoo.com

harga tak termasuk postage ye.
setiap penghantaran ke semenanjung malaysia, RM 6.
sabah dan sarawak, RM 9.

enjoice!

MAXI DRESS

maxi dress ni free size, fit untill size M.
suitable for people : 166cm and below


DEVIL'S RED AVAILABLE




DARK RED AVAILABLE


DEEP BLACK AVAILABLE




MAXI DRESS (OFFICE WEAR)

we're back, again and again! disebabkan banyak positive feedback, makanya we sell 
this dress again :) made with cotton, sangat sesuai untul ke pejabat dan formal event.
tapi sy pegi jalan pun pakai baju ni sebab nampak sopan :)

maxi ni free size, fit untill size M.
suitable for people : 155cm and below.
(bg mereka yang tinggi, boleh pakai dengan maxi skirt/jeans, sangat style!)

BROWNIES SOLD OUT




CORAL SOLD OUT




SESAME BLACK SOLD OUT




70'S PINK SOLD OUT




BLAZER

selalu sangat jumpa blazer yang lengan 3 suku je. tapi sekarang 
tidak lagii! lengan panjang, longgar dan labuh berbanding blazer2 lain yang 
pendeks. in short, this is my new comfy blazer!

blazer ini free size, fit untill size M :)

PEACH (SOLD OUT)





WINTER GREEN AVAILABLE



seriously?!

Assalamualaikum :)



yurp! seriously, i'm going to restock back roses maxi dress, maxi dress (office wear) and blazer! stock and colours are very limited. make sure you own one! sale of this restock will be tonight, late night. see you, darla ! :D

p/s- pic was taken during my bro's wedding last saturday. will update about it later. hee :D

Thursday, September 13, 2012

featured in Majalah Wanita :)

Assalamualaikum :)

I was featured in Majalah Wanita (Oct 2012)!. Pagi tadi lepas hantar adik ke sekolah, pegi pasar jap sebab nak beli makanan pagi n fresh flowers. tiba-tiba ternampak magazine ni.. haih, bulan 10 tak masuk lagi tapi dah ada untuk bulan 10. belek-belek, bila dah sampai page 42.. eh. erk. gulp! terus tutup magazine tu cepat-cepat, bayar then letak terus dalam handbag. huu.. sy mmg macam tu sebenarnya.. segan tengok, tapi nak tengok jugak. macam ape je. eheh. 







"kebetulan yang menjadi." kalau nak tahu apa motif iolls (sebenarnya akak wartawan. heuheuheu) buat suspen, sila beli dan baca majalah wanita bulan 10 ni ye. banyak lagi input2 menarik dalam majalah ni sebenarnya. bagus betul majalah wanita :)

wardrobe by : Aneesa Amani and Vivadea.
photographer : AnnasEaskey.

take care people :D