Friday, March 22, 2013

vacay yay!

 Assalamualaikum and hi,

For the past few weeks, i went to bed quite early. usually after 12 memang dah terbungkam tido. oh perangai. since memang nekad bila nak jadi bini orang, eh. bila nak jadi orang yang berjaya tak boleh tido dah selepas subuh. and it's workingg. hidup terasa sangat efficent dan produktif gittew. bahagia sangaat.

tapi bila tiap2 hari banyak kerja, tiba2 hidup rasa macam tak bersosial. i need to do something! bagai pucuk dicita ulam mendatang.. Royal Dutch Airlines or also known as KLM, gave me and my 4 friends free tickets to Jakarta! baruuu jugak la dapat confirmation ni so sebenarnya barang pun tak packing lagi padahal esok dah nak gerak. konon balik jakarta tu macam balik kampung je lah, padahal excited sampai sekarang pun tak tdo lagi sbb kegembiraan tuh dah terbawa2 kepada perangai hyperactive. u don't know when i'm hyperactive.. tadi baru je lepas sapu satu rumah, nih tengah fikir macam nak masak2. tatkala pukul 2.47pagi.. sangatlah motif untuk ai masak segala benda. sigh.

serius tak sabar nak pegi esoook. kami berlima dah bercadang nak jumpa awal2 so that boleh catch up cerita2 tentang diri memasing kann :)

ok back to KLM, actually this is my first time flying with KLM but frankly.. awal2 pun dah rasa sangat happy sebab website mereka yang sangat mesra pengguna. i like how easy it is to do online check in. semudah, 1,2,3! and kalau korang survey2 kat KLM ni kan.. harga dey all quite cheap tau sebenarnya (lebih kurang mcm Air Asia n Tiger Airways). patutlah my friends yang guna KLM memang sentiaaasaaa guna KLM tak tukar2. now i know ;)



nama rakan2 harus dirahsiakan buat seketika sebab.. saje! haha.. uolls kenal nye kawan2 comel iolls ni. hikeiddnkskuebnk. sebenarnya nak tulis hewhewhew tapi dreamer kacau. so takpe lah. comel jugak bahasa baru tu. 


thank you soooo muchh KLM sbb bagi iolls dengan kawan2 ticket business class! nak pengsan pun ada sebab baik sangat ;) definately will have fun in jakarta for the next 5 days. esok nak jumpe orang KLM and nak luahkan isi hati yang sangat2 terharu kat dey all. harus tulis surat atau skrip malam ni! hiks.

kalau korang nak tau apa yang sy dan rakan2 buat semasa di jakarta nanti, blh follow sy di instagram! sy update di sana. blh search : fatinsuhana. yeay! :)

till then, take care people!

Monday, March 18, 2013

bosann.

Assalamualaikum and hi!

selalu sangat rasa nak tulis banyak benda tapi bila dah depan laptop.. banyak pulak hal nye kan. last2 dah tak tahu nak tulis apa padahal sebenarnya banyak benda nak tulis cuma kadang2 rasa macam tak perlu. maturity strikes! katenyee ;p

sometimes, nak jugak tulis my daily life sbb tiap2 hari buat kerja berlainan. i mean, i don't stick with routine (apart from posting parcel n reply customers email). u know.. macam pegi event.. pakai apa hari ni. ehmm. last2, gambar2 dalam camera tak transfer ke laptop sampai ke sudah. kalau ambil gambar sendiri tu kat instag je. seperti gambar2 sendiri yang konon suwit anyonyonyo hoih di bawah : 


thank u instag, jerawat ai kat dagu pun tak nampak. yeay!


gambar anak harus wajib ada. kang merajuk malam2 tutup muka kite dgn perut dia yg banyak lemak itu. tssk.
this is super random post. huhu! okok lepas ni akan ada lebih banyak pengisian. tata n take care people! :D


Wednesday, March 13, 2013

share with me.

Assalamualaikum n hi :)

sorry for the long silence.. been quite busy with work. sigh. i really miss my blog :'). anyway.. i have something that might need your favour. it is just.. simple. trust me. all you need to do is watch these 2 short video :






when u're done watching the videos.. i hope you can share things that you really appreciate about your parents, or maybe things that you want others to know about treating our parents. post it in my comment box. if you want to share a story and didn't want others to know who you are.. just put yourself anonymous. 

share with me. and with other readers.. will you? :)

Tuesday, March 5, 2013

bfs restock peplum lace semulaaa.

Assalamualaikum and hi :)

seperti yang korang baca dekat tajuk entri ini. iya, u read it right. lolz. BFS update peplum lace semula, yeay dah restock! jom2 kita tengok blog dan facebook page BFS yuk!


peplum je tau. skirt dalam proses. bagi kami masa naaa. hihi. kalau rajin dan comel dan kiut dan miut silalah ke bfs ye. thanks! :)

Sunday, March 3, 2013

video hana tunang. oh jeles.

Assalamualaikum and hi :)

ini adalah sambungan cerita tentang sedara sy yang cantik dan comel, Hana Maisurah. lolz. bila gambar2 yang kami lihat sangat cantik, kami amat berpuas hati. tapi bila tengok video yang team Creativo buat.. sigh! rasa macam nak bertunang sekarang! nampak harmoni sangaaats walaupun kiteorang bising dan melalut tak tahu apa kes nya. sangat pandai team2 ini semua menjadikan keluarga kami tampak sangat normal dimata orang lain. haha! 

tak2. memang kami normal pun. bising sikit je. tssk.

kalau nak tengok video tunang hana sila like page Creativo dulu. lepas tu boleh la tekan link ini untuk melihat. yeay! 

next entry pasal my bestie pulak kawin. memang musim orang kawin sekarang ini. finee. okbai.

p/s- team creativo ni sy kenal dah lama. they're my friends actually. hihi. thanks moez. d ghani and the gang!