Sunday, June 23, 2013

attention to all online shops!

Assalamualaikum and hi :)

kalau ada mengikuti blog kite dari tahun lepas, sure korang tau pasal fatin ke paris last year untuk fashion raya shoot kan? soooo.. kite sebenarnya nak gitau yang tahun ni kite and abg kite, AnnasEaskey will do the same but different location dah.. and it's going to be in Oxford, UK! super yeay! 

i am super excited and asked Annas whether i could give special price for those who read my blog. hehe. n ya, if u're interested to hire us, email me at byfatinsuhana@yahoo.com. with the title online shop :FS's readers. from there bolehlah dapat special discount from me :)

i'm going to uk this Tuesday, jadi segala serahan baju/tudung dan payment haruslah dilakukan esok. memang cepat kann. so siapa cepat dan berminat, korang laju2 email kite ye. and i will give the quotation.


Paris last year :)
till then, take care people. jerebu makin menjadi2, jaga kesihatan korang okay? bye! :)



Friday, June 21, 2013

what nourishes better than milk?

Assalamualaikum and hi :)

Last Saturday i went to Dove press release event at The Food Studio, Mont Kiara. seriously the place is so pretty! banyak benda baru yang ai blajar that day. so joms, kite bawak korang tengok apa yang we all buat that day kat sana :D


masih lagi konpius kenapa event ni buat kat tempat masak2 yang hebak.
 event tu start pukul 9:30 pagi, seperti biasa ai pickup ida and iena kesayangan dulu then barulah ke sana. sedih sebab sesat (first time guna waze time tu. thanks to yuyu sebab perkenalkan. lolz) padahal tempat tu dah nak dekat. tapi tu la pasal.. dah biasa sangat pakai papago kann. sobs. but anyways, bila dah sampai terus terpaku sebab tempat tu sangat cantik dan. rasa macam nak kerja kuat2 dan beli rumah kat situ. hehe.

On that special day, Dove introduced their new NutriumMoisture body wash.


at first, i thought it was just another marketing strategy for products to advertise and increase the sales of their new product. but then, i was totally wrong. Dove NutriumMoisture is definately one of its kind! they even made an experiment to test the skin moisture after using Dove NutriumMoisture and milk.

and yes, Dove NutriumMoisture won. hebat betuls.


"nourishes better than milk" wink.
 what's actually Dove NutriumMoisture body wash?

1. it's a body washes that will not cause dry skin damage. if u're aware, most of the body washes in the market nowadays gives you extra cleansing, but it doesn't gives you much moisture. to make it even worse, people who suffer sensitive skin will find it difficult to choose product which can washes away the dirt/dead cells and in the same time, nourishes the skin. thanks to Dove NutriumMoisture, it gives you both cleansing and moisture :)

2. Only Dove contain a patented formula with NutriumMoisture technology that cares for skin's long term beauty. how does this happen? by reparing and maintaning the stratum corneum during cleansing (by preserving both proteins and lipids)

3. and it smells goooooood :D

the test that i told you about :)



and after the speech, all of us were divided into 3 groups (appetizers, main course and dessert). me, ida, iena and yuyu were in the same group which is appetizers. so yeah, we cook! because if we didn't cook then we didn't have food for lunch. huhu.

caramelizing the onion. it tastes really nice when we cook it with olive oil :)
 the idea of cooking at this event is that, Dove want us to know what is the good food for skin. aww.. so concern of you lah ;) we really enjoy cooking the dishes (avocado salad, salmon with mashed potato and pandan panna cotta) because the chef is helpful and the recipe is.. very effortless. senang, sedap and cepat!

jom tengok other pictures :

Siang's happy face. hehe

Our avocado salad, preparing for the deco. feeling2 masterchef dah tahu :')

salmon yang terlalu sedap. i ate the whole of it in less than 10 mins. (-_-)
this is one of the event that i found very unique yet super fun. try Dove NutriumMoisture now for more exciting nourishment feeling for your skin! serius tak rugi, beli okay? :)

Friday, June 14, 2013

poshe

Assalamualaikum and hi.

i hope you guys can contribute something from here, Insha-Allah. feel free to read :)

Sukacita dimaklumkan bahawa Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) “Love and Hope” akan diadakan di Rumah Perlindungan POSHE (Positive Shelter Home) pada 30 Jun 2013 (Ahad).

Untuk makluman, Rumah Perlindungan POSHE adalah sebuah rumah perantaraan (half-way-home) dan rumah perlindungan untuk kanak-kanak yatim pembawa HIV. Rumah tersebut kini mempunyai 10 orang kanak-kanak yatim dalam lingkungan umur antara 11 tahun hingga 18 tahun yang menjadi mangsa HIV Positif yang diwarisi dan mereka bergantung sepenuhnya pada ubat-ubatan.

Antara aktiviti yang akan dijalankan pada hari tersebut adalah pembelian beberapa peralatan baru seperti katil, almari baju, tilam, cadar, bantal, peti ais, mesin basuh, dan almari buku serta mewujudkan sebuah Perpustakaan Mini bagi tujuan kemudahan pembelajaran berterusan bagi kanak-kanak yatim tersebut,.

Sehubungan itu, jasa baik dan kerjasama daripada semua amat diharapkan bagi bersama-sama menyumbang mengikut keupayaan yang ada  untuk membantu kanak-kanak yatim ini supaya mereka juga dapat menikmati kehidupan yang sempurna seperti kanak-kanak yang lain. Sumbangan ini amatlah penting bagi meniupkan semangat kepada kanak-kanak tersebut supaya mereka tidak merasa tersisih dan terpinggir dek kerana kekurangan dan kemiskinan hidup.




“Berinfaqlah wahai anak Adam, niscaya engkau akan diberi balasan/ gantinya” (HR. Bukhari dan Muslim)

Sunday, June 9, 2013

something for you to look upon :)

Assalamualaikum and hi :)

so my baby, ByFatinSuhana (BFS) dah ada website sendiri. Alhamdulillah and yeay! korang boleh check apa yang latest untuk produk BFS di byfatinsuhana.com.my. banyak sangat tudung2 baru yang nak dishare kepada korang. kata orang menjual tu pun kira jihad kalau tudung yang kita jual tu menggalakkan  orang lain menutup aurat dengan lebih sempurna. peringatan untuk diri sendiri juga :)


tudung kat atas tu namanya bella. Insha-Allah akan release tak lama lagi. sebenarnya dah siap lama, tapi banyak yang beli offline. korang pun boleh beli offline dekat mini butik kite di seksyen 13 shah alam. belakang tesco extra, area kedai upin ipin. kedai kite atas restoran qaseh, namanya D'versailles. jemputlah datang ye :)

btw, since BFS dah ada website, korang boleh beli barang2 thru online aja.. better dan jimat masa! jangan risau pada yang tinggal di luar malaysia.. you guys can purchase BFS product too. thanks to paypal. hewhew


esok sebenarnya first day website byfatinsuhana.com.my nak buat sale. permulaan kami, we start with our Zafira shawl. Zafira shawl ni sangat menarik sebab dua2 side tudung boleh pakai. depan dan belakang warna lain-lain. dan sebab sy memang sukaaa tudung besar-besar ni, makanya zafira shawl ni sy buat extra wide. nampak lebih sopan.. tak gitu? :)
paling jatuh cinta dengan Zafira shawl :')
makanya.. silalah beli zafira shawl ni esok di byfatinsuhana.com.my. only available tomorrow at 12pm.  do support my humble baby ya? thanks lovelies! :D

Galeri Petronas

Assalamualaikum and hi :)

I feel so bad sebab dah lama tak menulis. padahal setiap hari pun bukak blog sendiri dan blog orang-orang lain. but bile nak menulis je.. tertidur. adakah ini satu cursed? tssk. padahal sebab makan banyak sampai mengantuk, tertidur depan lappy. oh perangai (-_-')

anyway, nak cerita kite ade pergi event yang best! almost last 2 weeks ago (lamenyeeee baru nak update), i went to KL International PhotoAwards at Galeri Petronas, KLCC. sebenarnya ni kali kedua sy ke Galeri Petronas ni sebab.. i love art gallery. dari dok sibuk shopping menghabiskan duit, apa kata jalan2 dekat taman klcc sambil stop by dekat masjid dia yang super best, pergi ke art gallery dan appreciate gambar2 yang sangat menarik, etc.  banyak je benda nak buat dekat kl ni selain berjalan2 window shopping ;) fyi, nak masuk ke galeri petronas ni free ye. nampak memang ekslusif dan mahal, tapi sebenarnya.. free! :D

geng kuantan, elly :D
 i was blessed that elly love photography and art. makanya elly teman sy ke event that day. sebelum tu kami makan-makan dulu kat dome. usually g sana lepak2 minum kopi, tapi haritu makan kat sana.. and the food was nice! definately boleh lunch kat sana after this. hee.

elly yang makin kurus. fatin, sile ikut tips elly. tssk.
 event tu start dalam pukul 4 petang, dan dalam pukul 5:30 petang, sesi penyampaian hadiah bermula. gambar2 kat sini ada yang nampak simple but the story behinds it.. is special. since gambar2 kat sini dikumpulkan dari seluruh dunia, jadinya banyak variety yang ada. variety here means that, a lot of ideas, perspectives and philosophies. korang kena datang sendiri dan tengok gambar2 kat sini. worth every seconds.

one of my favourite picture. cerita disebalik ni sangat deep. nak tau kene datang sendiri. lalala.
 during the event, En Rosli A rahim, Director of Galeri Petronas gave me and others friends brief about the pictures. jadi tak adalah kosong sangat kepala ni kan, trying to figure out apa simbol2 certain gambar. thank you! btw, sesi penyampaian hadiah disampaikan oleh Mr Bazuki Muhammad, Chief Photographer Malaysia n Brunei, REUTERS. orang US yang menang. wuu. tak apalah, Malaysia tetap menang no 3. Alhamdulillah :)


tengah2 event, my other kuantanese dearies datang. wee. dah la lama tak jumpa masing2. terubat rindu ni haa :D thanks Ain, Azri, Mueiz,Wafi n Rahimi. weee.

:)
menteri2 berbincang.

Azar n Bella pun ada! :)
so this is how i spent my weekend, how about you? :)

p/s- sila ke galeri petronas okay!

Monday, June 3, 2013

now you can change your dreams to reality :)

Assalamualaikum and hi :)

last month i've attended an event which i think was quite different from previous event that i've attended so far. masa dapat invitation tu dia cakap pasal space academy semua lah, and i thought.. mm.. gimik ni. seronok jugak kalau tengok apa actually benda ni kan. so pergilah sy ke mandarin oriental hotel di sebelah klcc tu. sy stuck kat jammmm sangat lama walaupun rumah dekat je ngn klcc, sampai nak nangis seb baik event best, air mata yg bergenang2 tu terus masuk dalam mata balik sebab tak worth it nak nangis pegi event best. tssk.

can u guess? :)



yurp, it was an AXE event. alah yang deodorant laki yang super wangi ituuu. for this particular media launch, mereka memperkenalkan deodorant baruuuuu. bau macam perfume! guys, u don't need any perfume dah bila pakai AXE ni. serius wangi, tahan lama dan sangat maskulin baunya. baunya ada sikit2 fruity. thrn ada bau maskulin. end up bau a bit creamy.. tp yang sangat sesuai dengan lelaki. susahnya nak explain. tapi guys, try lah beli. definately u'll love it. or if you don't, the girls will. hehe.


dan sebenarnya, AXE ada buat competition. pemenang akan ke space. angkasa lepas. yurp, you read it right. thiz iz zerious baby. ai dah tak tahu nak tulis ni dengan penuh tanda seru ke, tulis huruf besar ke, sebab benda ni betul2 terjadi! pria2 hebat dan hensem malaysia, sila lah masuk untuk mengharumkan nama negara kita! this is from all over the world!



if i'm not mistaken this is their marketing spokeperson/manager. he's very good in promoting! (well of course lah kan. huhu)

new product with new mission, to space we go!

takde kene mengene pun. saje suke2. lalala~
for those who wants to join, you can click here. it will directly linked u to its website. jangan risau kalau korang masih takut2. jika dipilih (tak silap 15 yang mendapat undi paling tinggi) korang akan ke florida, US untuk menjalani sesi training yang serba lengkap. dan dari situlah mereka akan pilih yang terbaik daripada terbaik. i really want malaysian to be part of this. u can make us proud!

feelin2 bergambar dengan astronaut negara gituuuu ;p
so for girls out there, spread this news and tell your guy friends, brothers, cousins, neighbours and all! who knows, they might be the potential 2nd Malaysian to space!

goodluck people! from me n yunshin :)
frankly i would support anyone who will be joining this competition. i am highly recommending to all my friends to take part in this once in a lifetime experience to space. this is a lifetime opportunity kot! dah meh ai tunjuk cara2 nak join competition ni, but make sure korang join okay? :)

1st step : sign up at AxeApollo.com, upload a picture of yours, and explain why you want to go to space? dan ajak pakcik makcik, jkkk, ketua kampung, jiran kakak ipar dan segala kenalan untuk vote anda.

2nd step : pada yang berjaya akan ada national challenge dimana korang akan diberi few challenges. yg berjaya akan dibawa ke AASA global spacecamp di Orlando, Florida. Huahh.. bestnyeeeeeee. kalau sampai tahap ni pun dah bersyukur sangat!

3rd step : dah sampai sana haruslah compete dgn cadets dari all around the world thru several missions and challenges. dan jika berjaya, u'll be selected as International space crew. Weehuu!

4th step :bersiap sedia untuk ke angkasa lepas!