Friday, November 22, 2013

BFS new jubah dress, something to die for.

Assalamualaikum and hi :)

Want to inform ladies out there yang kite ada update jubah dress baruuu dekat Byfatinsuhana.com.my :) dress ni ada 3 size which are S, M and L. and the best part is.. breastfeed friendly dan juga wudhuk friendly (adeke ayat gituh? hehe), sebab ada butang di dada dan tangan.

please note that design ni semua sangat ekslusif. material chiffon yang tak jarang, senang dan sedap pakai. tak payah gosok pun tak apa. sy buat jubah ni se-praktikal mungkin supaya siapa2 boleh pakai dan terus nampak ada class dan style :)

jom tengok2 dan beli ye, see ya! 






follow kami di instagram! take care people ;)

Thursday, November 21, 2013

Baby Kiss awhh.

[sponsored post]

Assalamualaikum and hi :)

semua orang suka nampak cantik. tak kiralah dari segi baju, tudung, kasut, sampailah ke barangan kosmetik dan penjagaan harian. makanyaa, harini nak perkenalkan barangan kecantikan dari Baby Kiss. awhh.. nama pun nak manja2 gitu kan. nampak very the girly tau brand ni. ai likee :)

Baby Kiss ni ada banyak produk yang menarik. one of it is Wink Body Lotion 4 colors (BB body lotion). apa yang bestnye, body lotion ni bukan sahaja sangat2 bagus (sampai ramai pengguna including celebrities ckp 'the best BB body lotion') tapi bau nya yang sangat2 wangiii. tak payah pakai perfume dah sebab bau nya mmg macam perfume. Baby Kiss ni popular disebabkan word of mouth, makanya keefektifannya sangatlah diakui ramai :')


                               

they come in 4 colours : Aura Pink Strawberry flavor, Angel White milky flavor, Fresh Apple mixed fruit flavor and Natural Beige Vanilla flavor.

if korang masih ragu2, here are some of their standards to make you confident :

-Quality Assurance GMP (Good Manufacturing Practice)
- ISO 9001 :2008
-Formula Development with GMP
-Production of Cosmetic with GMP
-Product Evaluation with GMP
-Selection and Evaluation of Packaging Components
-Product Registration with Thai FDA

  

another great product from Baby Kiss is Baby Kiss Daily Moisture BB cream SPF30 PA+++ *Formula from Korea*

NEW PRODUCT RELEASE :

Babykiss telah keluarkan  product baru yang bau dia sedap giler..mcm nk mkn...hehe..

Cc body lotion bole buat kulit putih gebu and pada masa yg sama bau yg sdp2..packaging yg cute!







Baby Kiss CC Body Lotion - SPF 45 PA+++ Plus High Alpha Arbutin, White Mulberry Extract, and Vitamin B3 (Water Resistance)
Directions: Apply over skin before sun 15 minutes Shake before each use.
Baby Kiss CC RecipeSelect your best match menu
WIP CREAM: Aura White lookCup Cake: Healthy White look Banoffee: smoothy white lookDoughnut: Cheerful white lookMint Chocolate: Fairy White look
Choose the white look you like and make yourself lovable! 





1.NUDY LOOK (Beige colour)
35ml 
BB Face (Beige colour) for those who want to smooth the skin look natural and not like makeup. (White level 2)
2.FAIRY LOOK(Greencolour)
35ml 
BB Face (Green color) for those who want to add clarity. Make skin look bright and natural. (White level 3)
3.SNOWY LOOK (Violet colour) 35ml 
BB Face (purple color) for those who want to add a flawless white skin silky and bouncy (White level 4)
Baby Kiss Daily Moisture BB cream
All in One
- Advanced Formula From Korea
- Brightens
- Water Resistance
- evens tone Natural glow look covers imperfections 24hrs hydrations Vit C & GigaWhite SPF30
- No Perfume

next product is my favourite! Baby Kiss Lip Treatment. :D


9 gram -Advanced formula from Japan
main ingredients dalam lip treatment ni adalah Hyaluronic/ Vitamin C/ Vitamin E. anddd ada banyak sangat keistimewaan kalau selalu guna. antaranya :

- Reduce Lip wrinkles
- Bye bye dry and chapped lips gitteww
- Full-lipped mouth
- Ultra Moisturizing
- Superior Smoothness
- reduce darkness

and this last super awesome product, Protein Milk Mask.


they say , "wake up with glow and gorgeous skin", feel the difference since the first night!

how to apply : Apply on clean skin, all over the face and neck. No need to wipe off

Intensive protein MILK MASK from New Zealand with AAA ingredients, e.g. Vitamin B3, Vitamin C (Ethyl Ascorbic Acid), Amidoxy Four Flower, Artemia Extract, and Milk Peptide Complex.
- Enrich and repair facial skin. 
- Heal facial skin from sunburst or pollution
- Soothe irritation, redness, and acnes
- Stimulate collagen
- Whiten and brighten facial skin
- Reduce dark spots
- Moisture your skin

memang so far ramai orang berpuas hati dengan produk2 Baby Kiss ni. dah la name comel dan kiut, berkesan pulak tu. haih untung badan dapat pampered wangi2 dan efektif :')




pengguna Baby Kiss ni memang stok2 jadi comel ala2 korean ke ape ni. hehe. for me, kalau packaging lawa, product bagus, service tiptop.. jangan lambat2 beli! nanti sold out kene tunggu restock pulak. huhu. if berminat boleh contact @Criefarra di Instagram dan facebook. atau boleh email ke crinurfarrahin@yahoo.com. atauu contact thru phone terus 012-5476406

okbai sila rambang mata sekarang! :D

Monday, November 11, 2013

Webisod Hijabku Gayaku Sunsilk

Assalamualaikum and hi :)



Haa.. still ingat tak yang sy pernah tulis mengenai Sunsilk Hijabku Gayaku tu? Ala, yang sunsilk mencari 10 pereka fesyen dan 10 model tu. aha.. Sekarang ni mereka dah kumpul 10 terbaik dan telah disiarkan di http://www.youtube.com/sunsilkmy! Korang dah tengok belum episode 1? Episode 1 dah pun disiarkan dekat youtube.

Make sure episode lepas ni korang kena tengok tau. You might fall in love with these 5 episodes of Sunsilk Hijabku Gayaku since basically it is a reality show. Who doesn't like reality show kan. lolz. Let me gives you some brief synopsis about each of the episodes. I know I kind. Shhhhh. 

So there are 5 episodes with 5 different situations each week. For the first episode yang dah keluar tu, they start with introducing their host, the lovely Diana Amir and 10 fashion designer. For that particular week, they have to come out with a design that include the elements of London, Paris, New york and Kuala Lumpur. they have to make sure it is appropriate and functional to hijab ladies. Susahnyaaa kalau ai yang masuk. tapi i am sure it is interesting kan! :)

Episod kedua, the fashion designers ni akan dibawa ke Jakel Kuala Lumpur dan diberi RM500 untuk beli kain for their design. nampak macam best shopping2 kain ni kan, tapi mereka hanya diberi masa sejam sahaja untuk beli kain2 tu sume. banyak cerita2 menarik masa episod ni jadi kenaaa tengok epised 2 yang akan keluar 8 Nov ni! :D

Episod ketiga pula berkaitan dengan imuniti. Mereka diberi cabaran untuk reka gaya tudung mengikut tema yang sunsilk beri. pemenang diberi imunti dannnn ...... aha. Kena tengok sendiri! Kite taknak bagitahu kang tak suspen ;p

Untuk episode 4 and 5 I won’t give any hints here. Aha. Makanya.. korang kenaa tengok tau rancangan ni. Sebab boleh tengok dari dua sudut, as a fashion designer and also as a model. It is a good way to learn something about the industry since antara juri nya nanti adalah Hatta Dolmat n Rico Rinaldi. Nama yang dikenali dalam industri fesyen :)



Jadi, siapa yang tak tengok lagi episode 1 and 2 tu, go go watch it now kat http://www.youtube.com/sunsilkmy .


Till then, take care people!

Wednesday, November 6, 2013

missing.

Assalamualaikum and hi :)

Abah sent a video to me and it breaks me into tears. i wish everyone could feel the same. the feeling of missing Rasulullah S.A.W. rindunya hanya Allah yang tahu..

shall we? :')



thank you love for spending some time for this video, i appreciate it a lot :)

My physical store, at last. (ladies only)

Assalamualaikum and hi :)

Setelah beberapa lama bertapa dan mengasingkan diri dengan dunia luar untuk mengabdikan diri kepada proses pembukaan butik sendiri, sekarang sudah boleh senyum sedikit sebab dah 80% siap. ada lagi perkara2 yang tak sempat nak buat lagi.. maklumlah buat sendiri.. kedai sy pun biasa2 sahaja.. guna pun dengan budget yang ada. trust me.. it is not easy. dulu ingat masa bercinta hingusan je boleh menangis teresak-esak. rupanya stress kerja dan ada business sendiri ni perlukan kekuatan yang luar biasa. nasib baiklah sy ada kekuatan luar biasa tu, sy minta pada Dia. ihiks. korang pun boleh. sapa2 pun boleh :D




Sebenarnya nak bagitahu yang butik kita akan start dibuka hari sabtu ini. dan apa yang bestnya.. hari sabtu dan ahad ni sy ada buat clearance salee. murah dia macam.. bila tengok terus pengsan. haa macam tu lah.







jemputlah datang ke kedai kecil sy ye.. sangat2 nak jumpa pembaca blog ni (perempuan sahaja yee). bestnya kalau dapat jumpa korang in real lagi2 kalau yang pernah komen2 kat post2 sy :') sabtu dan ahad ni sale dia lain macam tau. jadi silalah dtg untuk memeriahkan majlis. untuk details blh tengok kat bawah ni ye :


see you! take care people :)

Monday, November 4, 2013

because love is all i can give.

Assalamualaikum and hi :)

As a normal human being, i can't help and stop myself from falling in love. yes, love. i started with hating people who is in love because they seems to show too much about everything and yes, i ended being one of them. sigh. 

Maybe because at that moment i knew little about love towards Allah S.W.T. 

All i know is to let that person know how much i love him like there's no tomorrow. when we had a fight, i will not eat. i lost 3-4 kg easily within 2 weeks. i will cry every night. i even do stupid things.

Maybe because at that moment i knew little about love towards Allah S.W.T.

Later i realized, that emotion. that fear of losing someone. that deep love. why do i put a person, a human being, that important? why I didn't afraid of losing the love from Him, the Creator? is it because when you love a person, that person is vulnerable and you didn't know if he still wants you in his life? and that you know, whenever you pray.. Allah is always with you, that He is not vulnerable. He ALWAYS with you no matter what. He ALWAYS love you in any condition. all you had to do is ask and pray. so is it because of that?

Maybe because at that moment i knew little about love towards Allah S.W.T.

The truth is, whenever you make an effort to make someone, well in this case Him loves you back.. the more you will fall in love. 

It doesn't matter who you ended up with, because He will definitely gives the best for you. you might found someone's spouse have all what it takes but it might not suitable for you. bersyukurlah dengan kurniaan yang diberikan.

This is an impulse writing. so if there's by any chance that you think this post is useless, at least it is useful for me whenever i read back what i wrote. it is just a reminder for me to love someone because of Allah. 

I love you.

Take care :)