Sunday, December 29, 2013

Never met him. But I miss him dearly.

Assalamualaikum and hi.

Dalam tahun ni, these few days I've been missing someone so much that I cried whenever I remembered him. The more I knew about him, the more I miss him..

Something that doesn't always happen to me. Perasaan rindu.. sedih.. lebih dari 2-3 hari.Sebab hati rasa sangat2 sebak..

Rindu pada Rasulullah.

Rindu.

Tuesday, December 17, 2013

Samsung Galaxy S4 Zoom

Assalamualaikum and hi :)

Kadang2 sekarang ni dah tak tahu bila weekend dan weekdays sebab setiap hari kerja. setiap hari balik malam. rasa macam sedih sebab takde life. tapi bila fikir2 balik, memang ni dream job. jadi kenapa harus bersedih. sigh fatin. apa lahh awak ni nye pun lah. ayat bahasa melayu pun makin melampau2 berbelitnye. faham tak kat situ maksudnya sudah kurang menulis. :'(

Antara sebab sy suka my dream job ini adalah sebab selalu attend fashion show. walaupun rasa rendah diri tengok model2 semua persis victoria secret, tapi tak apalah, fashion mereka sy adapt untuk jadi lebih modest dan muslimah. kalau tak apa guna jadi designer. at least kita sumbang ke arah pahala dengan banyaknya. ye dak? :)

last 2 weeks sy pergi Mark&Spencer punya fashion show ditemani adik kesayangan, orang tu ehem2, pasangan kembar paling cantik ida n iena, kien, charmaine dan myra. wahh! ramainya ai angkut tengok fashion show kan! kami dapat front row seats, jadi haruslah panggil anak beranak memeriahkan majlis. tehehe. dan apa yang lagi best adalah keranaa sy shoot event tu menggunakan Samsung Galaxy S4 Zoom. mula2 tu janggal la jugak sebab tak tahu nak klasifikasikan ianya handphone atau camera. sebab both features sangat mantap!

happy sangat gayanyee :D

Hidup sekarang lebih indah (cewah!) sebab bila guna Samsung Galaxy S4, banyak benda yang boleh dilakukan at once. contohnya masa tengah on call dengan kawan, boleh share gambar dengan kawan kita tu teruss. apa yang sangat2 memudahkan hidup ni apabila sy boleh share dengan insan tersayang tentang design baru baju2 yang hendak dibuat.kiranya sambil call n share gambar, terus tanya ok ke tak.. perlu tambah beading atau tak, atau apa2 yang dirasakan perlu. senang hidup tak perlu nak tutup phone, sent dulu then call balik. jawapan dapat on the spot :) 


oh btw i'm wearing Soignee by Fatin Suhana. blh ke website kalau nak beli ye, hee.
n also, korang boleh masuk "Unique Malaysian" campaign. nak tahu lebih lanjut boleh click sinii.  korang boleh upload gambar unique malaysian moments kat fb dan make sure hashtag #mys4zoom. upload je dimana2 social media instagram/facebook or twitter dan buat hashtag tu. After that gambar2 korang akan automatic ada di Samsung FB apps.

Other than that, korang mesti tengok video #HAVOC Unique Malaysian version kat sini <LINK> okay? Fatin pun dah loop banyak kali video tuhh, mmg best! 



That's all. muka happy pakai Samsung Galaxy S4 detected. hehe. take care people! :D


Monday, December 16, 2013

12.12.13. my 24th birthday.

Assalamualaikum and hi :)

Dalam banyak2 bulan dalam setahun, bulan 12 adalah bulan yang paling sy tunggu-tunggu. sebab bagi sy bulan 12 ni banyak benda berlaku. dengan year end sale lah, orang kawin lah. and most of all.. my birthday. tehee.

12.12.2013. Alhamdulillah dah 24 tahun Che Wan Fatin Suhana Che Wan Khalid ni. besar dah. tapi tak tinggi-tinggi. tak apalah, what to do.

kalau diikutkan.. tahun ni tahun last sambut birthday single. eh. tersipu malu.

banyak benda nak share dengan pembaca blog. banyak sangat. sebab tu antara azam birthday (bukan new year sahaja ada azam ya) adalah jadi lebih konsisten dalam semua hal. jadi harus konsisten dalam menulis blog. i miss writing in my dear blog :')

last weekend sy pergi langkawi. pergi wedding bestie, yuyu zulaikha :') tiba2 ter emo. termenangis tengok kawan masa akad nikah. haih.

ok lah. nak sambung buat kerja BFS walaupun sebenarnya harini kedai cuti. esok kita update pasal wedding yuyu.

dah lama tak ambil gambar dgn adik seniri :')
ok tata, take care people :)


Sunday, December 1, 2013

no more monday blues.

Assalamualaikum and hi :)

Terasa lamaa sangat tak menulis saja2 ni kan. banyak benda nak tulis. tapi selalu on the go :') currently sangat busy menguruskan butik Byfatinsuhana yang sederhana aja.. korang jemput la datang seksyen 7 tau. dekat area jakel tu. kedai sy berhadapan dengan hospital shah alam yang tgh dalam pembinaan tu.

esok sebenarnya sy buat sale. tapi untuk warga instagram sahaja. jadi kalau korang belum follow instagram BFS, sila follow okay? sebab selalunya promotion akan thru instagram. tak rugi sebab harga murahhh. n kadang2 untuk hari tertentu sahaja. jadi kalau tak follow macam rugii je kan. ehehe.

contohnya macam esok :


kannn. semua ni hanya di instagram. n nak order hanya menggunakan whatsapp. mudah, cepat dan pantas.

jadi esok.. silalah buka instagram byfatinsuhana. jangan nangis kalau sold out okeng? macam 2 hari lepas buat sale di instagram, 1 hari terus sold out walaupun stock banyak nak arwah. esok bawak beg ikea 5 beg nak angkut barang pegi pos. gigih tak gigih budak kecik ni. huhu.

ok lah. esok pagi dalam pukul 10 Insha-Allah kita update. grab yours tomorrow! design dan kain ni mmg from BFS, jadi jangan risau.. kami mmg mementingkan exclusivity.  yang penting dress kali ni breastfeed friendly dan juga mudah untuk ambil wudhuk sbb ada butang di tangan. saiz pun ada dari S untill L.

dah. dah. tidur nyenyak2. esok kita perang sapa dapat beli BFS jubah dress ni ya. hihi. nite!