Thursday, January 30, 2014

What i am up to.

Assalamualaikum and hi :)

I think i am not good in time management. almost everyday is hectic and restless. then, last 2 weeks i went back to Kuantan since umi, abah, abg wan and kak ema is going to perform their umrah (currently they're in Madinah already, Alhamdulillah!). right after i reached home, i had my fever. it's always like that. kerja non-stop, bila stop sekejap terus demam. sigh.

sebenarnya nak bagitahu setiap kali ada masa lapang nak tulis blog, mesti demam.

tu je.

ok alasan.

let me tell you things that made my day. or in other words.. made me busy. note that I love everything what i'm doing. it just sometimes, when too much makes you a bit stress. the good stress of course :)

1. Safi Shayla personality


Alhamdulillah i've been choosen as one of the personality for Safi Shayla Shampoo. mine is pink of course, tehehe. i'm representing smooth and manageable variant. Each shampoo has their own personality, so i am not alone. I have Tira, Kak Fiza and Myra along the way :)

I LOVE this shampoo so much not because i'm one of it, but because they put habbatus sauda as their key ingredients. and the smell.. ya Allah.. terbaik! semua bau pun best. ada 3 produk tau. syampu, penyegar kulit kepala dan perapi. so kalau nak beli silalah beli ketiga2 ni sekali. sangat2 digalakkam sebab sy dah pakai (of coursee) dan elok sangat2 untuk wanita bertudung. did i tell you that this product is for wanita bertudung? yeap, Safi sangat sensitif dengan isu rambut kepam tak bermaya-taknak kuar rumah-i hate myself-over. hehe tokok tambah disitu.

kalau dah beli, mula-mula pakai syampu, then pakai penyegar kulit kepala (urutkan di kulit kepala, nanti akan rasa sejuk dan nyaman je) dan last sekali baru pakai perapi rambut. i tell you, no more kepam-kepam after this. yang ada, segar bermaya :D iklan sangat statement tu. ahah.

4 of us with the designer for our outfit, Mimpi Kita :)
been their personality memang agak busy juga lah sebab banyak shooting untuk print ads, tvc, and after this mungkin roadshow. but so far.. i'm looking forward for next activities.the team is great, that's why :)

2. ByFatinSuhana

Di sini hati saya. mana2 pun pergi, setiap hari memang kena datang butik melainkan kerja luar dari pagi sampai malam. I am glad that BFS is growing and the team is really friendly. i couldn't thank more for this. by this age, having my own design and boutique is my dream since 14.




but of course, a lot of things need to be done to keep track in fashion industry. you need to be fast or you will left behind.

BFS new addiction, Culture.

3. Side Income Business

Since dari uni lagi sy memang tak boleh buat 1-2 kerja je dalam satu masa. i need to find more, or else boleh jadi 'lemau'. so now, I did some side income business which is.. Alhamdulillah.. quite good so far. penat lah juga sebab balik dari office after maghrib bukan straight balik rumah, tapi jumpa client. and i have only Monday to rest since butik tutup hari isnin. tapi hari isnin tu lah pula digunakan sepenuhnya untuk meeting up client from morning till night. nak sangat kerja katanya :')

4. Wedding preparation.

Things that i am really looking forward this year. my own wedding! so happy that umi help me a lot in this. I don't know what the majlis will be kalau umi tak tolong. uhu. still banyak benda tak settle, kad kawin pun tak cari lagi. Ya Allah.. moga dipermudahkan :)

ok lah that's all. ni kat office sebenarnya, take care people!

Tuesday, January 21, 2014

trip to Langkawi : yuyu's wedding.

Assalamualaikum and hi :)

I know wedding yuyu dah lama, bulan lepas. but still sy nak upload and cite jugak pasal wedding my bestie sorang nih :')

masa nak ke Langkawi memang banyak sangat halangan. sebab planning naik kereta. so kami plan ramai2. tapi last2 ramai yang tarik diri atas hal2 yang tak dapat dielakkan. pening tau kepala ni nak fikir sapa nak join gi langkawi, sebab yang nak pegi nya sy and adik sahaja. umi abah memang tak lepas la kalau 2 orang pompuan drive sampai ke langkawi nunnn.

nak dijadikan cerita, malam sebelum pergi tu mmg dah confirm dah dalam hati.. tak jadi la ni pegi.. tiba2 yuyu call n dengar suara dia je buat sy dah sedih kalau tak pergi. homestay suma dah booked. sighhh. tak lama lepas tu, ida call, dia kata dia and iena terlepas flight ke langkawi n boleh ke kalau dey all nak tumpang gi langkawi esok. jadi.. dgn terlepas nya flight si twins ni lah, iolls memberanikan diri untuk ke langkawi. n ohh, mueiz juga pergi. Alhamdulillah ada lelaki sorang :)

masing2 penat sampai langkawi tapi happyy :D

ketua rombongan kira ahli cukup ke tak

kami sampai langkawi masa tu dah pukul 5 lebih tak silap. then terus ke rumah yuyu. family yuyu and jiran2 gotong royong masak untuk majlis yuyu tau. memang sangat meriah masa kami sampai2 tu. rasa macam.. ahhh.. nak dok sini lama-lamaa!

kami sempat makan skit (tak berapa nak sikit la.. sedap sangat tak blh nak control!) then bersiap untuk majlis akad nikah malam tu di masjid dekat dengan rumah yuyu. kami semua stay di homestay dekat2 area rumah yuyu gak.




selesai majlis akad nikah.. yuyu terus senyum malu2 bila onejet datang dekat untuk sarung cincin. sampai ke kami semua tiba2 rasa malu. haha tak pasal :')


antara kawan2 yuyu dari kl yang datang malam akad nikah :)

sempat lagi dengan pose peace walaupun dah bergelar Puan. macam tak caye je yuyu dah kawen :')
 after the wedding :



kite konon2 paparazzi la amik gambar yuyu. hehe. sorry syg!

lil sis yang lebih tinggi. but who cares. lalala. 
 Esoknya :




i think this is the time masa ida cakap dia tak faham apa yang akan berlaku that day. sebab everyone macam confuse bila waktu sanding. rupanya2 sebab mak yuyu ada surprise untuk yuyu yang dia sorang je tak tahu. nak tahu apa kena baca sampai habisss


this pic makes me smile :)


us :)

tolong cakap muka kami sama pls?


btw kalau korang nak tengok gambar2 wedding yuyu boleh ke FB : The Puteh Production. gambar cantik2. nak book untuk kawin pun boleh. sy pun ambil mereka untuk wedding :)


haaa.. ni lah yang surpise mak yuyu buatkan tuuu. datang dengan helikopter! memang terkejut guling2 la yuyu kan. ehehe. mak dia just cakap kat yuyu ada photoshoot dekat pantai cenang, so pegi sana dulu dengan onejet. tapi sebenarnya heli dah ada kat sana tunggu yuyu sampai je.

sweet sangat mak yuyu ni pun nye lah haii :')


to you my dear, congrats dah jadi isteri onejet. jaga diri, jaga akhlak dan jaga makan minum husband okay? u'll be a great wife, mum and partner Insha-Allah. moga korang bersama sehingga ke Jannah.. Aminn. i love you!



and untuk kita2 yang ke langkawi bersama2 harituh.. we had fun! walaupun tak sampai 24 jam kat sana dengan naik feri, beli choc banyak, kejadian katak tiba2 muncul dalam tandas, etc.. it's priceless. hehe. love every part of it.

:)

take care people!

Monday, January 6, 2014

Hijabzone7- my first halfmoon shawl

Assalamualaikum and hi :)

Dalam banyak2 tudung, sy paling suka tudung bawal. don't ask me why. sy rasa selesa. tapi disebabkan nak mengikut peredaran zaman supaya tidak dikatakan lapuk uolls, makanya saya ada juga la pakai shawl dan tudung2 style lain. 

Antara tudung yang paling takut nak pakai adalah halfmoon. Huih takut tahu dak. takut sebab takut nampak matured sangat. nanti kalau orang tanya anak berapa orang dah, tak tahu nak jawab ke nak nangis atau nak ambil pisau ugut dia. wuwuwu.

tapi. haritu kite try. dan tiba-tiba rasa macam. eh lawa je kot sebenarnya pakai halfmoon! my first halfmoon hijab is from Hijabzone7. owner dia dah la sangat baik dan peramah. terus rasa nak jadi humble macam kak zia :') ok meh sy bagitau kenapa kena beli tudung dari Hijabzone7 :






1. material yang dey all guna adalah sangat high quality. which is heavy chiffon yang flowy, sejuk dan tak jarang. best tau pakai chiffon ni sebenarnya. betul ni tak tipu :D

2.Hijabzone7 ada koleksi beaded halfmoon shawl yang cantik dan unik! korang kena serbu gi beli baru nampak. hehe.



3. Harga yang murah. seyes tak tipu! kite beli pun rase tak caye sebab murah. oleh sebab itu, harus beli banyak2 warna. beli dengan penuh berhemah. pastu 3 bulan tak beli tudung. *percayalah

4. Dey all design sendiri. jadi sangat exclusive. sapa2 yang taknak sama dengan orang lain sila beli dekat Hijabzone7. harga sangat puas hati. kualiti terbaik :D

makanya.. kalau nak purchase or follow mereka, boleh ke laman sosial mereka di :

Instagram - click here
Blog - click here
FB page - click here

selamat membeli. hihi.

till then, take care people!

Sunday, January 5, 2014

Well, hello 2014!

Assalamualaikum and hi :)

Aduhai.. susah betul nak update blog. marah betul dengan diri sendiri. kena lebih berdisiplin lepas ni :')
sedar tak sedar dah 2014 tahun ni. In fact hari ni dah 5 Januari! cepatnya masa berlalu..

Insha-Allah.. will make full use of 2014. a lot of things going to happen in Allah's will. one of it is I am getting married. Aminn! if korang tahu mana2 nak dapatkan doorgift cantik2 and kelengkapan wedding yang lain please let me know ya. dulu rasa macam cukup masa. tapi sebab sekarang busy di butik dan kerja2 lain sampai umi dah bising tak prepare sangat untuk kawin. help me please? :)

Azam tahun baru ni cuma dua. I want to be the best servant to Allah, a good daughter and Insha-Allah, good wife to my future husband. secondly, i need to cut down some weight. ni serius ya. tiap2 hari stalk instagram orang2 yang berjaya cut down weight. and sangat2 respect dengan cik epal. she's soooo pretty! dulu dah cantik, sekarang makin meletop2 cantiknya. ahh.. how i love looking at beautiful girls. Subhanallah :)

ok nak sambung buat kerja. will write more soon (Aminn!), 

take care people!