Thursday, May 22, 2014

Something for people like me :)

Assalamualaikum and hi :)

Sekarang ni mesti ramai yang kerja office hour dok tengok jam kan. sikit je lagi nak balik. chillex okay? as for me, tengah rest skejap. tadi baru lepas hantar barang ke poslaju since my fiance gi overseas cari kainnn and one of my staff cuti. so harini makcik pateng bawa banyak barang2 nak pos ke pos office sambil pakai baju kurung moden. dengan kain labuh nye, angkut barang banyak, kaki jalan tak betul sebab kena buli dengan trainer kat gym.. u can imagine lah kan how was i tadi. 

jadi bila masuk office tadi rasa lega sebab banyak kerja untuk hari ni dah settle. and yang penting buka my sound system from Pioneer brand. i had X-HM21V-S for my boutique. 




kenapa pilih Pioneer and specifically this type?


simply because it describes me. dari dulu memang cari sound system yang a bit small tapi powerful. powerful ni kiranya, sound dia mantap la. hee. since i just play instrumental and jazz music in my boutique, i don't need any huge sound system. cukuplah kecil2 cili padi temanya :')

Despite their compact size, the X-HM21V-S is powerful and packed with features. As
well as integrating a quality front-loading DVD player, the model feature a front-panel USB input
for easy playback of MP3 or WMA audio from a memory device. The new system is compatible
with iPhone (including iPhone 5), iPod, iPad and iPad mini through USB for charging and
playback, and it comes with an external iPhone/iPod stand.
The X-HM21V-S delivers 30 W total output power and offers DVD playback with HDMI
output.


No compromises have been made to deliver exceptional sound. The systems include a
pair of two-way, bass-reflex speakers that are built and tuned to produce deep, powerful
midrange tones and crisp, detailed highs. It comes in a black wooden finish. please, buy this immediately.

many of my customers love how small and adaptable it is in a place. sebab, ye lah kan.. kecil je. nak letak dekat kedai senang la. dengar bunyi music aja. since i letak dekat atas meja (nak bagi bunyi dengar the whole boutique), it never be a space problem sebab size nya. and even design nye lawa kot! 

for girls yang malas nak baca apa yang i cite dari tadi pasal produk baru Pioneer ni, boleh rujuk key features yang ada pada X-HM21V-S ni :


• Front loading DVD tray
• Front USB input - mudah keje ai, cucuk je usb dpt dengar lagu clear and best!
• External iPhone/iPod stand
• FM tuner with 40 preset stations - blh dengar IKIM, FLY, HOT.. wee.
• Total system power: 30 W (15 W X 2)
• 2-way type speaker system incorporating a 50 mm tweeter and a 100 mm woofer
yang ini paling terbaik lah. sebab finishing nya sangat cantik.
• Speaker cabinets with black lamination and detachable grille

ok lah nanti kite tulis lagi pasal pioneer ni n how it goes. kite buat video pulak ke kan :) sementara tu nak layan my sound system dulu. hee.


Saturday, May 17, 2014

kesayangan baru saya.

 Assalamualaikum and hi :)

Rasanya kalau dari dulu baca blog ni mesti slalu dengar ayat kite cakap hectic life la, banyak keje la, etc. dan harini pun same.. hari2 makin hectic. balik hari pegi jakarta. esoknya pegi bangkok. dok sehari lepastu travel tempat lain lagi. aduhai nye lah pun.

tapi. kalau kita dah minat.. benda ni rasa best. haritu my lil sis cakap, "kaktin, farah rasa sedih la tengok kaktin". tssk. so i asked her lah kan why sedih pulak. n she replied, " sedih sebab kaktin keje kuat sangat, macam nak tanggung banyak sangat anak. padahal ade anak kucing je pun."

tersenyap skejap mak.

so then i replied to her, "Farah, have you ever heard that you finally had your dream job? macam awak suka makeup. tiba2 awak jadikan makeup tu full time awak. your tunang pun suka makeup (HAHA). so korang sama2 bekerja benda yang korang suka. so macam mana nak stop minat awak kan."

then farah senyum awkward. maybe dia cakap kakak dia tak paham2 nak rehat agaknya :')

anyway, nak bagitahu kite ada brand tudung baruu. dah lama nak buat buat tapi tak berkesempatan. konsep tudung yang sy buat ni adalah instant hijab. so kekdahnye, sarung je. sarung pastu terus cantik nampak macam lilit susah bagai kena buat tutorial kat youtube. padahal, korang sarung je. mana tak menangis masing2 :')

dah jom tengok gambar2 yang baru shoot :)






sila jangan sesak nafas sekarang. kalau nak usha and updates pasal DAS, boleh ke instagram Dolce Amour Scarf and Facebook kami. start jual menjual pada 27 May ni dan boleh dapatkan juga di butik ByFatinSuhana.

ok nanti kite update pasal wedding kite pulak yang lagi 2 bulan lebihhh. ya Allah boleh lagi buat relax2 konon2 cool.  :')))))

take care people!

Thursday, May 15, 2014

Review : Where did i get my daily wear ;)

Assalamualaikum and hi :)

I don't lah why.. sekarang ni nafsu untuk membeli tu sangat tinggi. mungkin sebab nak dekat2 puasa, jadi beli baju raya siap2 atau buat sniri siap2 supaya masa puasa boleh focus dengan ibadat sahaja. tapi tu lah.. sekarang ni dok beli nya.. banyak baju2 kurung and dress untuk event. then bila nak leisure atau baju yang normal macam tak adaaaa jeee kat dalam almari niiii.

korang mengalami fasa yang sama tak macam sy? banyak je beli baju, tapi tup2, baju yang kite beli tu bukan untuk daily wear. lebih kepada event wear. makanya setiap hari pakai baju yang lusuh dan 4 tahun tak beli yang baru sebab duit banyak habis dekat baju2 event atau hari raya. tssk.

previously ada tengok dekat blog fatin liyana, dia ada cakap pasal nile.com.my. masa tu tak tergerak hati lagi nak check. mungkin masa tu konon2 dalam almari masih cukup baju. then, last 2 weeks, tergerak nak baca skali lagi yang FL review tu. so.. that's it. i buka website nile.com.my.

memang silap besar la. 

silap besar sebab tak tengok dari awal. serius! dah lama tak nampak baju2 semurah yang apa dilihat masa tu. tops range RM 20 - RM40. kau mampu handle? masa tu hormon adrenalin terus mencurah2. ingat lagi masa bukak website tu pukul 2 pagi. senyap sorang2 dok dalam selimut sebab excited tengok baju cantik2 and murah2. kelakar pun ade bile ingat balik :')



masa tu terus order baju, dress and 2 beg. i think my items ada dalam 10 items. banyak sangaaaat.  and termasuk 1 handbag and 1 bag untuk travel ala2 victoria beckham gitu. total baru RM298! faham tak baju yang sangat banyak plus 2 bag, dengan harga macam tu.. haish. kalau dekat certain mall, mungkin 1 atau 2 beg tu je dah kos macam tu.

i am so happy esoknya sebab pagi2 terus dapat email confirmation. and the next day pagi2 dah dapat baju. cepat betul servis!  n dia warp memang kemas!

memang confirm tak terkeluar la kannn. hehe!

see how happy i amm. ahah. disebabkan happy bukan main, terus cuba2 baju. sorry sebab nak tunjuk baju2 yang dipakai sangat coolness jadi harus selfie walaupun that day banyak keje,

ok tema untuk selfie hari ini adalah, black white and pink. warna2 simple yang memang sesuai untuk pakai pegi mana2. so joms, how i style my apparels from nile.com.my :)



pink sleeveless tops : Rm46.80 click here
pada mereka yang nak rasa comels2, silalah ke sini ya.


                 
Black and white tops : RM 39.80 click here
yang ni sesuai kalau nak pergi ke event atau business meeting. 
nampak bold dan effect langsing amat :')


                 
matched my tops with unisex black handbag : RM 22.90 click here
handbag ni besar tauu. boleh untuk travel sehari dua. 
travel with style orang kate :)


                 
Sleeveless lace tops : RM 66.60
guess yang ni dah sold out, please check dekat tops/dress categories. 
maybe ada yang similar :)


                 
Stripes cardigan : RM24.30
i think it is already sold out, but you guys can check dekat cardigan/jacket nye
category :)
*yang ni my fevereeeeettt


                 
Checkered tops : RM32.30 click here
for daily office wear :DD


                 
ye kite mix and match ye sume2 sumber yang ada :D


I'm wearing pink bag and black peplum tops from Nile.
postman pink bag : RM44.80
black tops : RM21.20


memang banyak baju yang dapat kan. and boleh mix and match kan baju. since sy lebih suka black and white, baju2 dari nile kali ni sy pilih hitam putih. next batch nak beli, pilih warna2 pastel pulak. tak terasa sangat sebab murah dia macam melampau. hehe. dan disebabkan sy memang tak ada masa nak shopping pegi mid valley ke, times square ke.. memang nile ni akan jadi new favourite shopping place dah. jimat masa, jimat minyak, jimat duit juge.

so korang, berbelanja lah dengan bijak. and i am highly recommend nile.com.my to be your next stop for online shopping!

lets shopping!

Thursday, May 8, 2014

Paper One game competition!

Assalamualaikum and Hi :)

Pernah tak korang rasa sesuatu benda yang kecil ataupun tak penting.. sebenarnya memainkan peranan yang sangat besar untuk sesetengah perkara? contohnya, beras. beras nampak lebih kurang je sebenarnya kalau kita gi supermarket kan. tengok packaging lawa sket, murah and instinct hati kate ok, maka ok lah. terus beli. tapi untuk sesetengah hidangan, contohnya nak buat nasi dagang.. haruslah jenis beras dan product yang akan mendorong kepada sedapnyaaa nasi dagang itu. btw, my family kalau buat nasi dagang memang kena guna cap arnab. ade kat thailand je. mesia ada. tapi macam susah sikit nak cari. sobs. oksekiantipsmasakdarifatin.

anyways, kertas juga sebenarnya memainkan peranan yang penting. what i mean kertas A4 yang kita selalu guna untuk print assignment, kerja, assignment kawan (eh?) tu. kalau kertas yang kualitinya kurang elok, maka terjadilah episod2 drama minggu ini seperti paper cut or paper jam. ini memang boleh mengundang kemarahan yang amat sangat seperti berguling di depan orang ramai ataupun menangis teresak-esak di bucu kedai printing diselangi hilai ketawa yang menakutkan. scary kan. :')

sooo.. pilihlah Paper One!




Paper One ni ada banyak jenis. All purpose, Copier and presentation.so every each of them plays their role very well. I've been using Paper One for quite some time and proud to say that i am a happy customer :) and thus, they are very concern about environmental commitment. kenapa penting tengok company yang concern pasal environmental commitment?  sebabnya, di situ kita boleh tengok sense of humanity of the company. contoh lain, korang nak ke makan Mcd or KFC yang ayam dey all sah2 korang tahu kena dera before sembelih. hmm. of course tak nak kan.. sebab kita tak sampai hati. same goes to plant and tree. ada faham anak2?

ok dah, taknak emosi2.. Paper One ajak kite main game!


Android dengan Apple boleh download and search The Paper Master apps. korang cepat lah download please. sebab kalau menang dapat Iphone. and game dia lebih kurang macam Dinner Dash. cuma beza kat sini Dinner Dash kalau main game tak dapat hadiah, The Paper Master dapat Iphone. wehee.


serius game ni memang best. sebab smooth and mudah untuk difahami. first time main game ni tak rasa macam game produk kertas. rase macam main dinner dash but a better version of it.


another reason yang best adalah before kita start main game tu, kat game ada tunjuk kebaikan company mereka dan kenapa kita kena sedar tentang kepentingan menjaga alam sekitar ni. such a good one kan? :)

then, the game starts!


kita kena halang ulat2 ni dari makan pokok kitaaa. dan jangan lupa add nutriens. korang jangan pandang sebelah mata je tau, sebab tak senang. awal2 tu mungkin mudah.. tapi lepas level2 tertentu.. ulat2 ni makin laju lah pulak. diharap korang bersabar dan tenang masa main game ni. hehe.

lepas level ni, barulah pokok tu boleh kita ambil untuk dijadikan kertas. then kertas tu nanti diletak dekat office. namanya office challenge. yang ni pun menguji jugak. tapi i love this part!



kalau nak tahu lebih lanjut cemana game ni beroperasi, silalah download and main game ni. serius terbaik. game ni qualitynya sangat sangat ok. temple run pun tak smooth macam ni. salute sangat pada Paper One sebab buat apps game yang sangat best.

korang boleh lelaju check kat www.thepapermasterasia.com dan download game ni cepat cepat dekat App/Play store.

selain boleh mengisi masa lapang before tidur atau masa senggang lepas buat kerja2 berat, mana tahu rezeki korang menang Iphone 5s kan :)

till then, take care people!