Sunday, June 29, 2014

Why Oriderm?

Assalamualaikum and hi :)

Previously sy ada tulis mengenai Oriderm kan, which is a new product in town. Heard that it is very effective as we can see the result within 1-2 weeks. it moisturizes your skin and leave it supple and fresh :D




Basically ada 2 type of product which cater for teenagers and anti-ageing :

Set Remaja / Teenager Set
-------------------------------
1. Clear Mild Wash
• Mencuci atau membersihkan wajah sambil membantu melembapkan lagi kulit wajah.
• Mencerah dan memberi tona kulit yang lebih sekata.
• Bertindak sebagai penyegar dalam masa yang sama menyeimbangi kadar PH kulit wajah untuk mengurangkan keadaan kulit yang terlalu berminyak atau terlalu kering.
• Mengurangkan kesan cela pada wajah
• Gel yang dapat melembapkan kulit wajah
• Melindungi kulit dari kesan persekitaran seharian yang menjejaskan kulit wajah.
Cuci muka terlebih dahulu menggunakan Clear mild wash. Bilas keringkan dengan tuala/kain yang bersih. Titikkan Clear Balancer ke 5 bahagian di muka; dahi, pipi kanan, pipi kiri,hidung dan dagu sebelum meratakan dengan mengurut wajah secara perlahan-lahan menaik ke atas. Clear balancer menyerap dengan mudah dan cepat ke dalam kulit wajah. Terakhirnya, sapu Clear Repair Essense juga dengan cara yang sama. Selesai.
-----------------------------------
1. Absolute Cleansing Gel
• Gel pencuci yang memberi kesimbangan PH pada kulit wajah
• Mengurangkan kotoran dan kesan cela pada wajah
• Kulit akan lebih mudah menyerap kebaikan setiap kali selepas cucian
• Mengaktifkan sel kulit
• Berfungsi mengurangkan kesan parut
• Anti-oksida
• Anti penuaan dan memberi kesan lembap pada wajah
• Membantu membaiki tekstur kulit
• Melembut, ,melembap dan menyuburkan kulit
• Memastikan kulit wajah sihat dan cerah
• Melembap dan menyuburkan kulit
• Istimewa kerana formulasinya diekstrak dari tumbuhan marin
• Menjadikan kulit lebih lembut dan cerah
Cuci wajah dengan menggunakan absolute cleansing gel terlebih dahulu. Bilas dengan tuala/kain yang bersih. Titiskan Absolute Hydro Fluid ke 5 bahagian pada wajah; dahi, pipi kiri, pipi kanan, hidung dan dagu sebelum meratakannya secara menaik pada wajah. Sapu Absolute Serum diikuti dengan Absolute Hydro Cream dengan cara yang sama.


2. Clear Balancer
3. Clear Repair Essence
Langkah pemakaian


Set Anti Penuaan / Anti-Ageing
2. Absolute Hydro Fluid
3. Absolute Hydro Serum
4. Absolute Hydro Cream
Langkah pemakaian

Price : RM150 (teenagers set) and RM280 (anti-ageing set)
Instagram : Oriderm_Malaysia
To know more about Oriderm, boleh consult mereka di talian : 018-2228080 / 016-4224439.


#1 ways to be happy - giving is getting.

Assalamualaikum and hi :)

First of all, welcome Ramadhan and happy fasting everyone. May Allah grant us good health during this holy month so that we can do extra pahala :)

Thought of writing this for quite some time. and i think Ramadhan would be the best month to start off. There are a lot of ways to be happy and it is natural for everyone to feel anger, frustrated, depressed and other negative emotions. but how we cope and turns it into a beautiful and positive emotions is important. you see, when you have all the positive emotions in your heart it will actually gives you a positive vibes. That positive vibes is the secret of success, the secret of being centre of attraction, the secret of giving a good first impression. 

so how meh? :')

The first way to be happy is by giving. Be generous in giving. For first timer, you might want to starts off with Sadaqah for those who needs it. the best and easy way to do this is by donating it to the mosque fund. make it as your habit whenever you went to the mosque, donate some of your money there. it is not about how much you put, it is the thought that counts.

If you found by giving money is not giving you any happier (maybee), you can start contributing yourself to charity work. helping other people with disseminating food to beggars, cleaning old folks house, teach subjects you are good at the orphanage house and a lot more. you can search through the internet the nearest location for these places and start make a phone call. by giving yourself to help other people, you are getting a bigger heart. you might not see it in physical but your heart will remain positive, Insha-Allah. There is something special when you give people anything you can offer with, it is the joy of seeing other people happiness. and you're part of making it happen. how great is that? :)

or the least you can do and start RIGHT NOW is to smile. don't worry, people won't say u're insane if you're smile at your laptop, ipad or handphones. it is normal. tehee.

smile and be happy! :)


Wednesday, June 25, 2014

Oriderm penyelesaian terbaik :D

Assalamualaikum and hi :)


Perkara paling ditakuti kebanyakan anak muda khususnya gadis adalah kulit wajah kusam dan tidak menarik serta proses penuaan yang mengganggu tahap keyakinan. Itu adalah masalah yang sering kali berlaku dan masih belum ada formula terbaik bagi menyelesaikannya.

 Kini tidak lagi!



 ORIDERM yang mengangkat juara program realiti Projek Metro dan kini sudah pun bertugas sebagai penyampai radio dan pengacara TV popular, Norliza Khairudin sebagai duta rasminya tampil memperkenalkan EKSPERIMEN LUAR BIASA dan terbukti berkesan dalam menyelesaikan masalah anda.

Selain bungkusannya yang menarik dengan HARGA PALING RENDAH, produk kecantikan ORIDERM memperkenalkan formulasi tersendiri diekstrak dari tumbuhan marin yang terbukti mengubah wajah Norliza Khairuddin jauh lebih berseri, cerah, licin, lembut dan segar muda.
ORIDERM yakin memperkenalkan dua set utamanya yang menjadi tumpuan selepas menerima reaksi positif kesemua penggunanya adalah ALTERNATIF TERBAIK buat semua anak muda untuk memiliki wajah jelita dan cerah.
   Pertamanya, SET REMAJA yang lengkap dengan pencuci wajah, krim mengimbangi kadar PH kulit wajah dan krim pelembab adalah penyelesaian kepada semua anak muda yang impikan wajah kekal berseri dan licin selain tekstur dan tona warna kulit wajah jauh lebih cerah sekata.
  Produk keduanya, SET ANTI PENUAAN (Anti Ageing) pula adalah formula yang berbeza dari kebanyakan produk anti penuaan lain. Tidak sekadar memberi kesimbangan PH pada kulit wajah dan mengurangkan kotoran juga kesan cela pada wajah, set anti penuaan ini bertujuan mengaktifkan sel kulit yang berfungsi mengurangkan kesan parut.
  Set ini juga lengkap untuk anak muda yang inginkan wajah segar, muda dan menarik kerana ia memberi kesan lembap pada wajah, membantu membaiki tekstur kulit, menyuburkan kulit dan menjadikan kulit lebih lembut dan cerah.
  Akui Norliza Khairudin yang sudah mencuba ORIDERM sejak tiga bulan lalu, kedua-dua set istimewa ini adalah PENYELESAIAN TERBAIK untuknya mendapatkan kulit wajah bersih dan lebih menarik.
  "Saya seperti remaja lain, mencuba dan terus melakukan eksperimen bagi mendapatkan produk paling sesuai dengan kulit muka. Namun selepas meneliti kandungan dan bahan yang digunakan iaitu ekstrak tumbuhan marin, saya mencubanya.
  "Ternyata kurang seminggu selepas mencuba, saya lihat sendiri perbezaannya. Kulit lebih segar, licin dengan tekstur dan warna kulit lebih cerah sekata. Saya rasa ringan dan bersih setiap kali selepas mencuci dan ORIDERM benar-benar memberikan saya keyakinan dengan memiliki wajah lebih menarik.
  "Harganya murah dan hasilnya cepat. Jangan ragu untuk mencuba kerana anda mungkin akan mengalami pengalaman LUAR BIASA saya bersama ORIDERM," katanya.
  Dapatkan dua set istimewa ini dengan harga promosi; Hanya RM150 untuk Set Remaja dan RM280 untuk Set Anti Penuaan. Rasaikan sendiri perbezaannya dan mulakan hari anda dengan ORIDERM hari ini!
  Hubungi kami di talian 0182228080 atau 0164224439 untuk keterangan lanjut dan menempah set anda hari ini. Anda juga boleh melihat sendiri KEBERKESAN kami di laman instagram : Oriderm_Malaysia.
  Malah anda turut berpeluang mendengar dan melihat sendiri Norliza Khairudin berkongsi pengalamannya bersama ORIDERM. Cubalah!
Set Remaja / Teenager Set
-------------------------------
1. Clear Mild Wash
• Mencuci atau membersihkan wajah sambil membantu melembapkan lagi kulit wajah.
• Mencerah dan memberi tona kulit yang lebih sekata.
2. Clear Balancer
• Bertindak sebagai penyegar dalam masa yang sama menyeimbangi kadar PH kulit wajah untuk mengurangkan keadaan kulit yang terlalu berminyak atau terlalu kering.
• Mengurangkan kesan cela pada wajah
3. Clear Repair Essence
• Gel yang dapat melembapkan kulit wajah
• Melindungi kulit dari kesan persekitaran seharian yang menjejaskan kulit wajah.
Langkah pemakaian
Cuci muka terlebih dahulu menggunakan Clear mild wash. Bilas keringkan dengan tuala/kain yang bersih. Titikkan Clear Balancer ke 5 bahagian di muka; dahi, pipi kanan, pipi kiri,hidung dan dagu sebelum meratakan dengan mengurut wajah secara perlahan-lahan menaik ke atas. Clear balancer menyerap dengan mudah dan cepat ke dalam kulit wajah. Terakhirnya, sapu Clear Repair Essense juga dengan cara yang sama. Selesai.
Set Anti Penuaan / Anti-Ageing
-----------------------------------
1. Absolute Cleansing Gel
• Gel pencuci yang memberi kesimbangan PH pada kulit wajah
• Mengurangkan kotoran dan kesan cela pada wajah
• Kulit akan lebih mudah menyerap kebaikan setiap kali selepas cucian
2. Absolute Hydro Fluid
• Mengaktifkan sel kulit
• Berfungsi mengurangkan kesan parut
• Anti-oksida
• Anti penuaan dan memberi kesan lembap pada wajah
3. Absolute Hydro Serum
• Membantu membaiki tekstur kulit
• Melembut, ,melembap dan menyuburkan kulit
• Memastikan kulit wajah sihat dan cerah
4. Absolute Hydro Cream
• Melembap dan menyuburkan kulit
• Istimewa kerana formulasinya diekstrak dari tumbuhan marin
• Menjadikan kulit lebih lembut dan cerah
Langkah pemakaian
Cuci wajah dengan menggunakan absolute cleansing gel terlebih dahulu. Bilas dengan tuala/kain yang bersih. Titiskan Absolute Hydro Fluid ke 5 bahagian pada wajah; dahi, pipi kiri, pipi kanan, hidung dan dagu sebelum meratakannya secara menaik pada wajah. Sapu Absolute Serum diikuti dengan Absolute Hydro Cream dengan cara yang sama.


Selamat mencuba! :)

Saturday, June 14, 2014

My engagement story.

Assalamualaikum and hi :)

Alhamdulillah.. there is 2 months left before i am officially someone's wife. to be precise, Mueiz's wife Insha-Allah. we have been friends since we're 12 years old and now i am 25. i grew up with him. half of my life is with him. I still remember the first date that we had. It was early form 4, before i went to SBPI kuantan and Mueiz to MRSM PC, kelantan. My second brother accompanied me. we played bowling together although it seems a bit awkward. HAHA. thank you abang wan.

Merisik was after AidilAdha last year. The engagement was held at my parents house in Kuantan. 15th March 2014. Most of the preparation i did it by my own, since it is a small event. dah cakap dekat umi.. umi just panggil sdara mara and jiran terdekat datang je. tu je tugas umi :D

the pelamin
I am totally satisfied with the pelamin! had my pelamin at Ujies Collection, Kompleks Teruntum kuantan. thanks to my friend, Shai. boleh check dekat kompleks teruntum tingkat satu. dekat dengan escalator. yang bestnya, harga ikut kemampuan kita :)



waiting for the rombongan lelaki to come. aih berdebar.


As for hantaran, Aunty nora our neighbour did for us. i simply love the deco. it really suits my taste. thank you so much aunty nora :)







the lovely cake
This cake, i must say.. WIN. it is simple yet very exclusive. order the cake from my neighbour too, Aunty Na. she is a pretty mother with pretty hands that bakes pretty cakes. you can check her blog, dapurbiru.blogspot.com. she's taking order for any events. i always ordered her cakes whenever i came back to Kuantan. her red velvet, chocolate moist cake.. is the BEST. well actually, she's the one who inspire me in baking. sebab aunty na lah, sy suka baking :)



As for makeup, i did it by myself. but since my lil sis is a makeup artist, i do fully utilised it. tehehe. thank you farah :)

just a simple makeup will do just fine :)



oh did I told you that the dress is from Byfatinsuhana? tried to made custom made and Alhamdulillah.. i love it to bits :)


zhe family :) abang pi and kak wani missing in action. huhu


my girls :)

she pretty bridesmaids
Finally, rombongan lelaki came. dup dap. dup dap. Mueiz didn't came. we stick with the traditional way which the guy didn't came during the engagement event :)





:)

and the ladies are welcoming each and every of the guests



Mueiz's cousie aka bff. ahah






oh ya, i was very nervous. but excited at the same time ;p

future mother in law. she's so kind! Alhamdulillah.. couldn't wait to be part of the family :)


my one and only abah :)

my future father in law :)


Alyaa and Nani, Mueiz's pretty sisters :D
it's a wrap! dah, korang tengok gambar.  hihi


















gengkuantan.. thank you for your presence.. walaupun korang sibuk, korang tetap datang. tq so much :')

all these pretty pictures are from Zameer. i just love all the pictures that i don't know which one to choose to upload it here. cantik sangat semua2. haih. Zameer.. u made all the pictures look worth every seconds. thank you for being sporting. thank you for such a pretty pictures. thank you for everything! you can check his ig : muhammadzameer

lastly, please pray for my wedding. doakan kami ya :)