Tuesday, May 26, 2015

soo gonna post.

Assalamualaikum and hi :)

I am sooo gonna post about last weekend's BFS grand opening. but now baru nak balik dari office. thought of cooking Teppanyaki Chicken tapi husband ajak makan subway, so..yeay to me tak payah masak!  tehehe..

and i have another thing to post about. husband cakap bahaya if post, he said i need to be careful. hmm. nanti lah. saje nak bagi korang suspen. ;p it's not about me by the way. 

ok till then, take care!

Monday, May 18, 2015

oh Allah, bless me with your love

Assalamualaikum and hi,

This week will be going the Grand opening for my boutique. ya Allah perasaan tu berdebar2 sangat. berdebar excited tapi risau juga if ada anything yang terlepas pandang. May Allah bless and ease the journey.

pagi tadi buka youtube and cross upon this song. i found it is very peaceful and ease to hear. the lyrics.. sangat mendamaikan. korang dengar ye? :)



if nak subtitle boleh click youtube kat belah kanan tu :)

memang macam tu kan perasaan after solat. dia punya aura lain macam. if i had problem, besides telling my husband.. i get back to Him. biasanya akan kunci guest room, pasang air cond dan solat di situ. nak menangis ke, nak berdoa ke.. Allah.. tenang sangat.. kadang2 sampai tertidur macam tu. 

Sesungguhnya Allah lah yang menyelesaikan segala masalah. dan pintu kepadaNya adalah solat. pernah sekali tu balik dari office penat sangat2. husband buat kerja dekat bawah, dia ingatkan sy dah solat. tapi sy tertidur sedar2 dah Isyak. bila bangun baru sedar tak solat Maghrib. cepat2 solat Isyak dan ganti Maghrib.

Malam tu sy tak boleh tidur, sy sedih. takut sangat Allah larikan rahmat Nya pada sy, lagi takut kalau Allah dah tak sayang.. at last i slept that night but bangun pagi suami cakap sy mengigau menangis nangis sampai dia kena peluk kuat2 :'(

sy kongsi ni bukan sebab apa-apa.. cuma nak berkongsi perasaan bila solat tu Indah sangat2. rasa cukup. lagi2 kalau solat di awal waktu. macam, mission accomplished! lagipun, apalah sebab kita dilahirkan di dunia ni melainkan untuk bersyukur dan beribadah kepadanya. yang lain tu jatuh no 2,3 dan seterusnya..

sempat lagi nak dhuha ni korang.. jom? :)

till then, take care people!

Saturday, May 16, 2015

vulnerable

Assalamualaikum and hi,

I don't know what happened to me. been very vulnerable these past few days. i am a person who didn't care much about little things. sebab banyak lagi kerja lain nak buat dari fikir hal2 kecil. but then 2-3 hari ni.. alahai.. entahlah.

one of it is, i cried when my husband refuse to selfie with me. take that. what's wronggg with meee. well of course zhe husband risau gila and dia terus selfie dengan i yang tgh nangis. I just cannot brain :')))

mungkin nak period.

haih.

Friday, May 15, 2015

the anonymous black dress

Assalamualaikum and hi :)

I am so excited for my new design to come out. didn't have the name yet. dia punya excited nak bagi nama macam nak bagi nama kat anak. ahaha. aduii.





yes, i gain a LOT of weight after i get married. susah nya nak turun berat badan lepas kawin ni :'((( well anyways, back to work, any suggestion for the name of these dress?

okbai sakit perut pulak minum kopi memalam ni. daa!

Tuesday, May 12, 2015

current life

Assalamualaikum :)

Skang dah nak dekat pukul 10 malam. baru lepas sidai kain. sampai2 rumah petang tadi terus pegi dapur siapkan dinner since tadi sampai rumah pun dah pukul 7. pukul 8 dinner then cuci2 pinggan, bersih rumah. husband tugas dia bersih bilik kucing, iolls tak sanggup dah semenjak kucing ada 5 ekor ni.. dia punya nyahtinja sangat produktif. banyak sungguh :')))

dah siap semua kerja rumah, update kerja BFS pulak. i think macam 24 jam dah kerja sebenarnya. dalam kete masa husband drive, i buat keje. dalam tandas reply emails regarding stocks. benti buat keje kalau tengok series, makan or buat keje rumah. tapi sebenarnya tak tahu lah stress ke tak. sebab excited buat kerja. kadang2 excited sangat sampai rasa sakit perut.. haha korang pernah rasa tak macam tu? pelik pulak rasa macam tu sebenarnya.. uh.

tapi itulah, i need a break. masa puasa memang i akan slow down kerja since bulan ibadah :) after raya nak jalan2 tapi tak rancang apa2 pun sebab sibuk dengan opening butik 23.05.2015 ni. tengok lah masa bulan puasa nanti survey2 ke kan.

i wish i could write to you everyday. macam quick update tu kan. i wish :'( 

ok lah till then. sekarang tengah cuba untuk tidur awal. by 12am kene tidur dahh. let see if i can make this a habit :)

take care people!