Sunday, August 23, 2015

15.8.2015

Assalamualaikum and hi :)

Last 15th August was my first year anniversary with hubby. Alhamdulillah for everything.. tak percaya dah kawin dan dah setahun! pejam celik pejam celik dah one year ;')

Marriage life is not easy. sometimes it looks so hard you think you can't handle it, but in other times it feels you're the happiest person in the world. i am a very sensitive person. and there is times when both of us is not in a good mood. so what did i do?

i cried for no reason and then banyakkan berzikir. i found it helps me a lot. i have this rules to myself that i won't get mad to husband when both of us are not in a good mood. so whatever husband cakap masa tu, i just dengar. masa bercinta boleh la nak marah2 merajuk2 balik. tp dah kawin wei, dosaaa. huhu. but trust me, sakit nya tuh di sini sangaaat bila first nak apply dengar cakap suami sedangkan kita rasa kita ni betul. tp cuba lah. lawan perasaan nak merajuk teruk2, marah2 tu. biasanya i akan pejam mata n cakap syaitan je semua ni.., tapi diingatkan bukan first time apply terus menjadi. kalau menjadi tu kira korang sangat penyabar. ahah. tapi once dah blh control Insha-Allah everything will be fine.

Suami ni sifat dia penyanyang pada isteri. mana boleh nak marah2 atau tak puas hati lama2. sedar2 dia dtg bagi bunga ke, tiba2 ajak dating ke, hug dari belakang ke. haa macam tu la. certain suami segan nak mengaku salah dia, tp tetiba buat baik dengan kita. so, maafkanlah. 

dan bayangkanlah kita dah blh control merajuk, marah, tak puas hati kita. instead kite dengar ke cakap dia. agak2 dia nak marah lama2 tak. hehe. 

Again, marriage life is not easy. but it's you who determine wether it is easy or not. I choose to keep myself positive. everything mesti ada sebab. so kadang2 kalau suami tegur, mmg tak puas hati. tapi cuba dengar je ckp suami. bila perasaan marah kita dah reda.. masa tu kita dah blh fikir rasional and fikir balik kenapa suami tegur. so give credit to him, "awak.. thanks tau tegur kite tadi. betul la awk ckp tu" "hubby.. u're right about just now. so glad you're concern about me..". Husband sure sengih bila kita cakap macam tu :)

ok dah pukul 3 pagi, pas subuh nak ke pasar tani pulak. till then dearies, i am so sorry i didn't write as much as i did previously. but i will write, definately. doakan me and husband cepat2 dapat baby ye! hanya Tuhan dapat membalas doa2 kalian. Aminn :)

Take care love.