Monday, May 9, 2016

Nak Kulit Cerah dan Sihat?

Assalamualaikum and hi,


Menjelang nak dekat bulan puasa ni ramai lah gadis-gadis dan akak2 malahan kaum lelaki nak start pegi gym lah, nak start kurus lah dan ada juga nak start kulit cantik. ehems. Tapi memang betul, penjagaan kulit ni penting sebab kalau kusam je macam tak best la bila tengok kulit orang lain flawless. kang termenangis tepi bucu katil. sobs.

Certain orang ada ambil injection untuk bagi kulit nampak cerah, bermaya. TETAPI kalau salah inject, atau barang yang inject tak bersih, tak original tak ke bahayaaa. so ada baiknya kita consume makanan atau supplement berupa tablet/cecair.

Contohnya macam produk Transbella dan Transgluta ni haaaa.
Kenapa kena consume Transbella ni? sebab ianya mencerahkan dengan 5 kali lebih hebat! bagi mereka yang preganant pun boleh consume asalkan dah 6 bulan ke atas. kalau tengah menyusu anak pun boleh, but also tunggu baby 6 bulan then dah boleh consume produk ni. Sebenarnya bukan sebab nak cerah semata mata, tapi kebaikan dalam Transbella ni banyak sangat i cannot say no lah to this product :D





Siap ada kelulusan dari KKM dan Halal dari Jakim lagi. makanya tak perlu ragu-ragu lagi. kadang2 certain produk dari luar kita tak tahu halal haram nya kan. so kalau yang kat sini dah terang terang halal, why not kita cuba. yakin pun yakin kan :)





Okay kalau korang tak boleh nak consume Kolagen, sebab ada certain orang alahan dengan kolagen.. maka boleh lah consume Transgluta! dalam Transgluta ni tak ada Kolagen dan diganti dengan Glutathione! faham tak kalau orang korea semua nak putih tu semua consume Gluta niii. dah apekes beli kat luar jauh jauh bila kat tempat kita ada juga kannn.

i tengah menaip ni pun i excited ahahah acane niii


Produk yang bagus haruslah ada testimoni. boleh tahan jugak testimoni customers. i likeee!




So lepas ni dah boleh beli Transgluta atau Transbella secara berjemaah dengan jiran2 atau kawan satu ofis atau adik beradik okay? kite pakat beli n consume pastu semua cecantiks time raya. curlasss semuaaa :)

jom beli!

Thursday, May 5, 2016

#fatinweightlossjourney

Assalamualaikum and hi,

Everyone nak badan yang sihat. I have to admit these past few years i have been gaining too much weight that sometimes i just pissed off :( lebih lebih lagi after misscarriage. living far from family, i thought tak payah berpantang and all. So i macam biasa je lah, n there goes my weight naik mendadak lebih lebih lagi di bahagian perut dan peha.

It hurts.

I tried excersise, eat clean, detox, etc.. u name it. semuanya tak menjadi sebab.. i TAK BERDISIPLIN. semua benda tak akan menjadi kalau tak berdisplin. and ya, my last resort adalah, berjumpa dengan pakar. please take note i did this not because of nak kurus semata mata, tetapi untuk my health and also chances to get pregnant might be higher if i loose some of my weight.

i went to see Dr Preetha at Nexus Clinic, Cyberjaya. and she suggest me to take HCG weight loss programme. mula-mula tu rasa macam.. boleh kee turun berat badan sebab lemak kat badan ni dah 42% which are banyaaaak sangat sangat dan sangat merbahaya. tapi, for once.. i nak kurus. i nak sihat. i nak fit. that's it.

first few days memang mencabar tapi sebab programme ni special and dia ajar tricks and all. i still boleh buat kerja, tak penat and sangat sangat kurang lapar. within 9 days i dah kurang 3 KG and yang ni adalah main2 okay sebab kadang2 termakan jugak benda tak sepatutnya. huuu. sorry doctorrr my mum masak i cannot tahannn. huhu.

next week jumpa doctor and i'm aiming to be more serious. wish me luck! :)