Monday, June 19, 2017

Primavera : Raya shoes + Pregnant sandals all in one

Assalamualaikum and hi,

Semenjak berbadan dua ni banyak perkara kene take note. Dulu tak kisah makan je apa2 tapi sekarang setiap benda nak masuk kat dalam mulut ni kene fikir, 'is my baby okay if i eat this?" huhu. anything for you sayangs :') tu baru bab makan kene tukar. tak masuk lagi perkara-perkara lain huhu.

So disebabkan sy teramat lah suka pakai heels dan wedges, bila dah tau pregnant memang husband and family bagi amaran keras untuk pakai sobs. since sy ade satu je selipar biasa, maka terpaksa mencari kasut cantik sempena raya niii. kang sedih pulak orang tengok, baju dah cantik pakai ByFatinSuhana, tapi tengok kaki selipar dah keluar benang2 huhu.


I went to Primavera since ramai orang cakap kasut2 kat sana selesa and ramai my friends yang pregnant pilih Primavera. They say, they focus more on comfort but still nampak design orang muda. takde la nampak aunty2 sangat hehe.


Kebetulan masa pergi sana jumpa Nisa Kay tengah serabut nak pilih kasut and bag raya hahah. comel sangat Nisa ni ya Allah. so kami pun duduk sambil berhuhu nak pilih kasut yang mana satu sebab semua selesa. hanya design je berbeza, depends dengan taste masing-masing.

Yang best nye, sekarang Primavera ada collection khas untuk Hari Raya. memang lawaaaa. and yes, selesa sebab ada pad dekat kaki yang rasa macam pijak bantal lol. so you tell me, how lah i tak pening nak pilih design dekat Primavera ni. mm macam promote pulak. but seriously, korang kene try masuk Primavera sekali. then you'll know why ramai return customers yang beli dekat sini.

Antara outlet yang Fatin tau dekat area Klang Valley ni : Mid Valley, The Curve, IOI City Mall, Alamanda, SACC Shah Alam, Aeon Rawang, Aeon Seremban 2, Aeon Tebrau, Sunway Pyramid.

And by the way, Primavera bukan offers kasut untuk perempuan je. untuk laki pun ada. tapi haritu since dah tengok kasut pompuan lupa pulak nak tengok kasut laki macam mana. ehe. but you can check them out since they have lots of outlets around Malaysia.


As for Raya Collection, theme kasut raya dey all tahun ni more to simplicity, elegance and comfort. Ada banyak range : Wedges, heels and sandals. and the main colours are gold, nude, white, camel, black and maroon. Pendek kata warna yang senang matching lah. i likee.

Mesti korang nak tau harga Primavera ni around berapa kan. haritu masa check collection raya, range dia dalam RM 109-RM 139. SANGAT SANGAT BERBALOI dengan kualiti yang korang akan dapat. trust me. i had two for myself ngee.


Maka begitulah sesi shopping kasut raya di Primavera. i suggest you to buy cecepat takut nanti takde size. and pregnant mums, please try cari kasut kat sini. selesa dan sangat affordable. beli okay? :)


I think dah cukup untuk raya ni, but maybe lepas raya kene datang lagi takut2 ade collection baru pulak hehe! till then, take care people :)