Tuesday, November 29, 2016

The other side of him

Assalamualaikum and hi,

Alhamdulillah fashion show dah lepass and i am so relieved it went well. although ada la few hiccups here and there but overall everything is good. masa last week time suma orang tengah busy untuk shoot for video tetibe husband buat sweet pulak. 

Ada orang call tanya i dekat mana and i bgtau i kat office. padahal suami ade je kat office, depan i je punn hewhew :') bila orang tu dah datang, dia bagi bunga n she said from your husband. pening jap nak hadam sebab suami dari tadi dok serious memanjang or maybe sebab depan staff ehehe.



It is soooo pretty i can't believe he got taste! It is actually Tulip all the way from Holland. mungkin dia nak something yang rare kot. hihi.


Nampak tak husband kat belakang still busy lepas bagi bunga sambung buat keje. wife dia je la yang excited sensorang huhu. but I appreciate it a lot baby :)


Tu bukan tulisan husband tau, jangan tertipu hehe. Sangat disyorkan pada para suami kalau nampak wife akan melalui hari2 yang busy please please please belikan bunga. automatic jadi baik semua benda pun boleh. ehehe.

And thank you so much FlowerChimp sebab buat surprise! i love it so much. lepas pada dapat bunga terus check website dia sebab impressed dengan bunga yang dapat. rare ok. harga pun not bad compared to what we get.

Nah, kita bagi siap siap dia punya website. your welcome ;)


Monday, November 14, 2016

Rindu lah.

Assalamualaikum and Hi,

Yang tengah tu berangan lebih sikit huhu

Lama sangat sangat tak menulis rasanya. BFS is growing and there's always a lot of things to do. haih, seorang Fatin Suhana memang susah nak duduk diam. BFS baru pindah office baru so sekarang ni best sikit la kalau nak menulis sebab konsep office baru me and husband buat ala ala cafe gitu.

Gambar kat atas tu shoot dekat office semalam, buat time weekend kalau tak terus distract team BFS hehe. currently ByFatinSuhana sedang buat #pencarianwajahbfs di instagram and the entries are overwhelming Alhamdulillah! The picture kat atas tu adalah Top 4 yang berjaya. the result will be out on 18th November :) 

Esok kita buat office tour eh. hihi. ok lah nak kena pegi gym, 3 minggu stop gym sebab busy harini kena start balik. till then, untill next post.



take care people :)

Wednesday, August 3, 2016

What do you want me to write?

Assalamualaikum,

Geramnyaaa rasa nak menulis. minggu ni dan minggu depan macam semput je rasa bila tengok schedule. tssk. barang tak kemas apa2 lagi sedangkan esok pindah! rasakan fatinnn. dok busy sangat sampai rumah pun tak sempat mengemas. huhu.

Anyways, korang ada suggestion tak untuk write up dekat blog? suami dah bagi green light lepas pindah boleh banyakkan masa dekat rumah. meaning banyak masa jadi surirumah dannn menulis blog. i hope it is not too late :')

suggest kan okay? nanti pas lega2 sket mengemas rumah and all, kite hadam semua. thank youu

Monday, May 9, 2016

Nak Kulit Cerah dan Sihat?

Assalamualaikum and hi,


Menjelang nak dekat bulan puasa ni ramai lah gadis-gadis dan akak2 malahan kaum lelaki nak start pegi gym lah, nak start kurus lah dan ada juga nak start kulit cantik. ehems. Tapi memang betul, penjagaan kulit ni penting sebab kalau kusam je macam tak best la bila tengok kulit orang lain flawless. kang termenangis tepi bucu katil. sobs.

Certain orang ada ambil injection untuk bagi kulit nampak cerah, bermaya. TETAPI kalau salah inject, atau barang yang inject tak bersih, tak original tak ke bahayaaa. so ada baiknya kita consume makanan atau supplement berupa tablet/cecair.

Contohnya macam produk Transbella dan Transgluta ni haaaa.
Kenapa kena consume Transbella ni? sebab ianya mencerahkan dengan 5 kali lebih hebat! bagi mereka yang preganant pun boleh consume asalkan dah 6 bulan ke atas. kalau tengah menyusu anak pun boleh, but also tunggu baby 6 bulan then dah boleh consume produk ni. Sebenarnya bukan sebab nak cerah semata mata, tapi kebaikan dalam Transbella ni banyak sangat i cannot say no lah to this product :D





Siap ada kelulusan dari KKM dan Halal dari Jakim lagi. makanya tak perlu ragu-ragu lagi. kadang2 certain produk dari luar kita tak tahu halal haram nya kan. so kalau yang kat sini dah terang terang halal, why not kita cuba. yakin pun yakin kan :)





Okay kalau korang tak boleh nak consume Kolagen, sebab ada certain orang alahan dengan kolagen.. maka boleh lah consume Transgluta! dalam Transgluta ni tak ada Kolagen dan diganti dengan Glutathione! faham tak kalau orang korea semua nak putih tu semua consume Gluta niii. dah apekes beli kat luar jauh jauh bila kat tempat kita ada juga kannn.

i tengah menaip ni pun i excited ahahah acane niii


Produk yang bagus haruslah ada testimoni. boleh tahan jugak testimoni customers. i likeee!




So lepas ni dah boleh beli Transgluta atau Transbella secara berjemaah dengan jiran2 atau kawan satu ofis atau adik beradik okay? kite pakat beli n consume pastu semua cecantiks time raya. curlasss semuaaa :)

jom beli!

Thursday, May 5, 2016

#fatinweightlossjourney

Assalamualaikum and hi,

Everyone nak badan yang sihat. I have to admit these past few years i have been gaining too much weight that sometimes i just pissed off :( lebih lebih lagi after misscarriage. living far from family, i thought tak payah berpantang and all. So i macam biasa je lah, n there goes my weight naik mendadak lebih lebih lagi di bahagian perut dan peha.

It hurts.

I tried excersise, eat clean, detox, etc.. u name it. semuanya tak menjadi sebab.. i TAK BERDISIPLIN. semua benda tak akan menjadi kalau tak berdisplin. and ya, my last resort adalah, berjumpa dengan pakar. please take note i did this not because of nak kurus semata mata, tetapi untuk my health and also chances to get pregnant might be higher if i loose some of my weight.

i went to see Dr Preetha at Nexus Clinic, Cyberjaya. and she suggest me to take HCG weight loss programme. mula-mula tu rasa macam.. boleh kee turun berat badan sebab lemak kat badan ni dah 42% which are banyaaaak sangat sangat dan sangat merbahaya. tapi, for once.. i nak kurus. i nak sihat. i nak fit. that's it.

first few days memang mencabar tapi sebab programme ni special and dia ajar tricks and all. i still boleh buat kerja, tak penat and sangat sangat kurang lapar. within 9 days i dah kurang 3 KG and yang ni adalah main2 okay sebab kadang2 termakan jugak benda tak sepatutnya. huuu. sorry doctorrr my mum masak i cannot tahannn. huhu.

next week jumpa doctor and i'm aiming to be more serious. wish me luck! :)

Tuesday, April 26, 2016

[Video] Cetaphil Moisturizing Cream and Daylong SPF 50++

Salam and Hi,

Bertemu lagi kita dalam segmen Cetaphil Bersama Fatin SuhanalolzKalau product tu best memang i don't mind tulis banyak2 kali. sebab kalau korang try lepas ni pun, korang akan cakap benda yang samapercayalah.

Ok enough said, harini nak terangkan pasal dua product lagi which are Cetaphil Moisturizing Cream dan juga Daylong SPF50+. Currently i'm using these 3 products from Cetaphil. Minggu lepasFatin dah share tentang Cetaphil Gentle Skin Cleanser sini. 3 je and your skin is good to go!

First of all moisturizer, the thing is about moisturizer sebelum ni yang Fatin tak berapa suka.. akan buat kulit muka oily melampausbb my skin sedikit berminyak. but i'm glad Cetaphil buat moisturizer just nice untuk moist kan kulit but langsung tak oily. 

Bila pakaisangat senang nak blend dengan foundation. A few people jugak la cakap, berseri2 muka ni haanak cakap seri pengantin dah lama, so i assume seri Cetaphil. Gituu :))

Also, apa Fatin memang suke, cream dia tak but kulit gatal sebab memang quick absorbing. Boleh guna untuk mukatangandan kaki.

selalu dalam bilik air-cond, so baik jugak guna moisturizer macam Cetaphil Moisturizing Cream.




Last but not least, Daylong SPF50+, UV and IR protector untuk kulit! Masa mula-mula letak kat tangan tu risau jugak sebab colour dia cerah untuk muka Fatin yang kulit melayu betul ni. huhu. tapi lepas pakai rupanya dia cepat serap dan back to our normal skin colour. so tak ada masalah lah tiba2 kulit berubah kelabu ke apa. hehe.



Since it is SPF 50, makanya memang betul2 protection lah untuk kulit muka ni. Tak perlu reapply selalu. Fatin dulu tak risau sangat, tapi sekarang ni kena jaga sebab musim tak menentu dan kulit muka pun perlukan penjagaan. so tak adalah nampak aging lagi. oh ya, since ada vitamin E so sangat bagus untuk kulit.

Yang pelik sangat, I somehow rasa kulit refresh after apply Daylong sunscreen. Ada cooling effect kot..

Again, untuk lebih memahami komitmen yang Fatin telah ambil untuk memperoleh kulit yang lebih sihat, boleh tengok video fatin kat bawah. tapi jangan gelak pleaseee. aha



video


To know more about Cetaphil, boleh check these details bawah:


WEBSITE : http://bit.ly/1VFatin 

FACEBOOK : http://bit.ly/1SFatin 

INSTAGRAM : @CetaphilMY 

TWITTER : @CetaphilMY 

YOUTUBE : http://bit.ly/23Fatin 

#‎cetaphilMY #‎skincommitment #‎cetaphilWorks


till then, take care people :)



[Video] my Cetaphil testimonial.

Assalamualaikum and Hi,


Dah lama tak menulis regarding my skin regime. Biasanya memang Fatin akan tukar-tukar products. huhu. but this particular brand i tell you.. get me stucked. It starts with my staff la nii (tibe2 salahkan staff). tengok kat toilet office ada Cetaphil. Rupanya dey all semua pakat pakai Cetaphil.

Since dah ada kat depan mata, so i used some of it. The texture is just like a normal cleanser cuma tak ada bau and buih. So i got a bit excited because i heard that a good cleanser tak berbuih. if buih pun sikit.

Bila lama lama dah selalu pakai kat office, akhirnya beli jugak. hihi. To be honest, I suka sangaaaat Cetaphil Cleanser. First, sebab i used this as my makeup remover. Usap cleanser kat muka lebih2 lagi kat mata, then guna cotton pad untuk remove the makeup, senang. then basuh sekali lagi guna cleanser yang sama untuk total clean. tapi tu cara fatin la. i don't know orang lain buat macam mana. but it work wonders to my skin.

mm, banyak pulak membebel. nah kite cite overall pasal Cetaphil ni.




Actually ada banyak jenis Cetaphil ni. but currently Fatin guna 3 produk di atas ni. Cleanser, Moisturizer and UV protector. 



Untuk harini Fatin nak share pasal Cleanser Cetaphil ni dulu ye. Masa awal2 pakai Cetaphil ni terkezut jugak sebab tak ada buih langsung. tapi bila buat research kalau cleanser yang tak ada buih ni bagus sebab tak keringkan kulit muka. Then lagi lah skeptikal. kalau tak keringkan muka.. then kalau muka berminyak cam takkan ada apa2 effect la nampak gaya. tssk.

Rupanya silap besar. awal awal tu dah impress dengan kuasa membuang makeup di muka. pastu kali kedua basuh muka, kulit rasa moist. tapi tak berminyak. i loike!

Kenapa Cleanser Cetaphil ni best? first of all, sebab dia bersihkan kulit muka kita sebersihnya. skang dah jadi routine, letak cleanser kat cotton pad then bersihkan muka dengan segala makeup dulu. then cuci muka guna cleanser yang sama. jimaaaat. and since Cetaphil ada botol kecil, boleh juga bawa dalam handbag untuk cuci muka waktu nak ambil air smayang if kita dekat luar.

Pada yang suka makeup, please pakai ni. terlalu bagus untuk kulit. kulit pun tak kering even slalu basuh muka.



Daaaan, korang tau tak cleanser ni bukan untuk muka jee. untuk badan pun boleh! hebat dan syiok kannn. kena cuba dan harus cuba! atau kalau nampak geng korang pakai Cetaphil ni cakap nak guna sikit. sila jadi bersopan santun dan tanya dengan lemah lembut untuk pinjam skit. mana tahu geng korang takut korang muka flawless lepas ni terus tak bagi bila korang minta dengan cara sambil lewa. gituuu.

Dah cuba nanti terperangkap lah macam Fatin guna staff punya. haha :D

Untuk lebih memahami cara penggunaan boleh tengok video fatin kat bawah. tapi jangan gelak pleaseee. aha

video



To know more about Cetaphil, boleh check these details :


WEBSITE : http://bit.ly/1VFatin 

FACEBOOK : http://bit.ly/1SFatin 

INSTAGRAM : @CetaphilMY 

TWITTER : @CetaphilMY 

YOUTUBE : http://bit.ly/23Fatin