Thursday, August 28, 2014

Mrs. Fatin Suhana.

Assalamualaikum and hi :)

I am now officially a wife to Abdul Mueiz Mohd Nazari. Alhamdulillah..
since i got a new laptop yesterday, Insha-Allah you can see me more often here. hewhew.
currently i'm in Brunei for my cousin's wedding reception. kalau rajin, i will update about it too.
Ya Allah rasa banyak sangat benda tak update dekat blog. give me courage! ok till then, see you in next post, soon :)

Thursday, July 24, 2014

Masalah kulit hilang sepenuhnya.

(Sponsored post)

Assalamualaikum and hi :)

Bebas masalah kulit!

Masalah jerawat, kulit kusam dan gelap, jeragat dan bintik hitam kini dapat diatasi dengan satu formula saja. Malah formula ekstrak tumbuhan marin ini akan dapat melicinkan kulit selain memberi keseimbangan sempurna.
  Apa formulanya?
  Jawapannya adalah ORIDERM yang berjaya mengubah juara program Projek Metro juga penyampai radio dan TV popular, Norliza Khairuddin menjadi wanita lebih yakin dengan kulit wajah BEBAS MASALAH.
  Akui Norliza Khairudin yang sudah mencuba ORIDERM sejak tiga bulan lalu, kedua-dua set istimewa ini adalah PENYELESAIAN TERBAIK untuknya mendapatkan kulit wajah bersih dan lebih menarik.
  "Saya seperti remaja lain, mencuba dan terus melakukan eksperimen bagi mendapatkan produk paling sesuai dengan kulit muka. Namun selepas meneliti kandungan dan bahan yang digunakan iaitu ekstrak tumbuhan marin, saya mencubanya.
  "Ternyata kurang seminggu selepas mencuba, saya lihat sendiri perbezaannya. Kulit lebih segar, licin dengan tekstur dan warna kulit lebih cerah sekata. Saya rasa ringan dan bersih setiap kali selepas mencuci dan ORIDERM benar-benar memberikan saya keyakinan dengan memiliki wajah lebih menarik.
  "Harganya murah dan hasilnya cepat. Jangan ragu untuk mencuba kerana anda juga mungkin akan mengalami pengalaman LUAR BIASA saya bersama ORIDERM," katanya.
  Dapatkan dua set istimewa ini dengan harga promosi: Hanya RM150 untuk Set Remaja dan RM280 untuk Set Anti Penuaan. Rasai sendiri perbezaannya dan mulakan hari anda dengan ORIDERM hari ini!
  Hubungi 016-4224439 untuk keterangan lanjut dan menempah set anda hari ini. Anda juga boleh melihat sendiri KEBERKESAN kami di Instagram @oriderm_malaysia.

Monday, July 21, 2014

Pioneer X-HM21V-S. love at first sight

Assalamualaikum and hi :)

Still remember that i had posted about my Pioneer sound system? basically haritu sy tulis mengenai characteristic yang ada pada my Pioneer X-HM21V-S. so today i will share to you about my experience with Pioneer X-HM21V-S.

Love at First Sight

that was it. enough. My Pioneer X-HM21V-S is definitely a sound system that i will fall over and over again. with it simple and small shape, dark colour and fine finishing.. it is like a furniture that fits all your deco. i put it at my boutique in front of cashier. customers didn't noticed that it was a sound system since it looks so nice.



With 2 speaker coming, i can put it besides each other or simply put it the other way round. please take note that the sound system is VERY VERY PLEASANTLY GOOD. i usually put my classical/jazz/Quran recite and the outcome really calms me. somehow there's a magic in it. tak bingit telinga if pasang kuat2 pun. sangat berpuas hati.


My fiance usually just put his USB and hear the song when he's doing his work. sometimes he use his phone for Paris cafe radio and made Pioneer X-HM21V-S as speaker. totally feels like Paris. tehee.





again, basically these are the specifications that made me fall :

• Front loading DVD tray
• Front USB input - mudah keje ai, cucuk je usb dpt dengar lagu clear and best!
• External iPhone/iPod stand
• FM tuner with 40 preset stations - blh dengar IKIM, FLY, HOT.. wee.
• Total system power: 30 W (15 W X 2)
• 2-way type speaker system incorporating a 50 mm tweeter and a 100 mm woofer
yang ini paling terbaik lah. sebab finishing nya sangat cantik.
• Speaker cabinets with black lamination and detachable grille



you guys can check their facebook page here, and their website here.

so, what not to love? :)

your opinion is..

(Sponsored posts)

Assalamualaikum and hi :)



i am so in love with Pioneer X-HM21V-S, it's too good to be true features makes me feel complete when choosing any music to play at my boutique. by the way, i'm thinking of putting my pioneer at my new house. what do you think? boutique or home?

will update details about pioneer soon baby, soon. in the meantime, try google pioneer X-HM21V-S and let me know your impression about this tiny speaker that speaks so loud and produce magical sound :)

Wednesday, July 16, 2014

The magic of Oriderm

(Sponsored post)

Assalamualaikum and hi :)

Melasma pada wajah Datuk Rosni hilang dalam seminggu

"Sudah berpuluh produk saya guna baik yang murah hingga ke jenama antarabangsa. Harga tak perlu ceritalah sampai mencecah ribuan ringgit.
  "Tapi tak pernah dapat menyelesaikan masalah kulit wajah PIGMENTASI atau MELASMA yang meninggalkan kesan hitam pada kulit wajah yang sukar dihilangkan.
  "Ia berada di bawah kulit dan semakin hari semakin serius. Hinggalah saya menggunakan Oriderm yang berjaya mengurangkan kesan hitam pigmentasi itu dalam masa SEMINGGU saja.
  "Kini masalah Melasma atau Jeragat saya itu sudah tiada lagi dan kulit wajah lebih licin serta bersih," kata Testimonial VIP Oriderm, Datuk Rosni Zahari, Ketua Penerangan Wanita UMNO Malaysia.
  Datuk Rosni menggunakan set Oriderm yang jauh lebih murah berbanding produk lain sejak bulan lalu. Kini kulit wajahnya lebih berseri sehingga teman-temannya cemburu.
  Oriderm yang dihasilkan daripada formulasi ekstrak tumbuhan marin adalah produk kecantikan yang harus anda percayai.
  Hanya RM150 untuk Set Remaja dan RM280 untuk Set Anti Penuaan. Rasai sendiri perbezaannya dengan ORIDERM hari ini!
  Hubungi kami di talian 016-4224439 untuk keterangan lanjut dan menempah set anda.
  Ikuti juga Instagram @oriderm_malaysia untuk melihat sendiri keberkesanan Oriderm ;)

Thursday, July 10, 2014

more testimonial about Oriderm :)

(sponsored post)

Assalamualaikum and hi :)

Oriderm penyelamat Datuk Rosni dalam seminggu!

"Sudah lebih berpuluh produk saya guna baik yang murah hingga ke jenama antarabangsa hingga ribuan ringgit tapi masih tidak pernah dapat menyelesaikan masalah kulit wajah yang tak seimbang.
  "Lebih membuat saya risau dan tidak yakin kerana adanya PIGMENTASI atau MELASMA yang meninggalkan kesan hitam pada kulit wajah yang sukar dihilangkan. Ia berada di bawah kulit dan semakin hari ia kian serius.
  "Hinggalah saya menggunakan ORIDERM yang berjaya mengurangkan kesan hitam pigmentasi itu dalam masa SEMINGGU saja selepas menggunakannya. Kini masalah Melasma atau Jeragat saya itu sudah tiada lagi dan kulit wajah lebih licin serta bersih," kata Testimonial VIP, Dato Rosni Zahari, Ketua Penerangan Wanita UMNO Malaysia.
  Datuk Rosni menggunakan set Oriderm yang jauh lebih murah berbanding produk lain sejak bulan lalu dan kini kulit wajahnya lebih berseri hingga membuatkan teman-temannya cemburu.
  





Tidak semua produk mampu menyelesaikan masalah kulit wajah seseorang itu kandungan kimia atau campuran yang tidak sihat dan sesuai untuk orang Asia seperti kita.
  Namun ORIDERM yang juga eksperimen ekstrak tumbuhan marin adalah produk kecantikan yang harus anda percayai.
  Hanya RM150 untuk Set Remaja dan RM280 untuk Set Anti Penuaan. Rasaikan sendiri perbezaannya dan mulakan hari anda dengan ORIDERM hari ini!
  Hubungi kami di talian 0164224439 untuk keterangan lanjut dan menempah set anda hari ini. Anda juga boleh melihat sendiri KEBERKESAN kami di laman instagram @Oriderm_Malaysia.

Wednesday, July 9, 2014

Gifts to my sister

Assalamualaikum and hi :)

Previous post haritu ada tulis pasal giving is getting. And kebetulan i was thinking what to give to my lil sis. It's not her birthday, just random present to make her happy :D

So teringatlah yang si farah ni suka sangaaat ambil baju kakak dia. Her philosophy is, what urs is mine. What mine is partially yours. Tssk. Nasib baik kakak dia ni comel, lemah lembut serta baik hati. Makanya cepat2 gi order baju dekat nile.com.my

So kenapa nile? First sebab previously pnah bli kat nile and servis dia sangat efficient and cepat. Second, sbb murah berbaloi baloi nangis kalau tak order. Umpamanya macam tu la. Aha

Haritu order alamat office. Then bila balik kuantan bagi dekat farah. Haruslah happy siap pose ala2 model gituu. Saja belikan dekat dia dress and skirt supaya nampak lebih sopan. Farah ni suka pakai jeans je, tp sbgai kakak yang 4 tahun sekali je pakai jeans haruslah ajak adik dia pakai baju yang sopan2 juga :)

So joms tengok ape model farah ni pakai. Hewhewhew *muka farah terlebih excited harap maklong.




Tops tu dah sekali dengan singlet dekat dalam. Code WCC7051 price RM 24.20 (baru tau murahhhh khennn)

 Kat belakang konon2 terbelah tapi ada je baju lain kat dalam. Sangat cantik :)


Then got her new handbag sbb slalu pakai handbag same je. Code WBS10257 price RM35.90


Obviously i'm gonna borrow her handbag nanti.
 This sulam maxi sesuai untuk pergi tarawikh sebab sarung je kan. And best sebab size dia x besar sangat so just nice untuk farah.

 Yang ni code nya BMB8011 price RM66.00

Next adalah peplum. Peplum and lace wull never go wrong.



One set with kain ye yang ni. Code BMC00E697 price RM48.90

 Yang ni my personal fav and farah punya fave juga. Sebab pakai2 terus rasa terletak and cantik. Code BMB7611 price RM55.00

And last but not least haruslah belikan shirt jugak so farah tak la rasa kakak dia ni beli syok sniri macam beli untuk diri sendiri. Muka untuk gambar ni terlebih happy sebab nasib baik kakak dia belikan baju ikut taste dia jugak. Tehehe.



Code WCC7051 price RM24.20.

Frankly i am really satisfied with their goods and services. I am truly recommend you guys to try nile.com since it is affordable and comes with variety of choices.

       


During this ramadan, you can enjoy FREE DELIVERY with minimum purchase of only RM48 @ nile.com.my. Check out more on the FREE DELIVERY promo >>here<<

Taknak cite banyak. Kalau my sis pun terkejut with all the prices and terus usha website nile.. korang pun boleh la sama2 usha website ni ye. Hihi.

Till then, take care people ;)