Tuesday, April 8, 2014

because Baby-G is my first crush.

Assalamualaikum and hi,

Masa  kecil2 dulu selalu berharap masa birthday umi dan abah bagi hadiah special. hadiah wajib masa dulu adalah barbie. lolz. but I remember this one time.. when it was my 10th birthday, Abah gave me a watch, and it was Baby-G. my first watch! I really love it that I don't fall for any new watch that abah gave after that. 

It was quite long time ago since I have sporty look watch like Baby-G. well actually, VERY LONG TIME. since it took about 15 years after that. the first time I have my new baby-G.. it was like having all those memory back. I still remember how "strong" I am facing the day during school times after i had my Baby-G. dulu2 budak laki suka kacau cakap nak kawin dengan kite. kite tak tahan the stress jadi cakap kat cikgu nak gi tandas, pastu kuar kelas cari pondok telefon. telefon umi kat office sambil nangis cakap suh ambil kite sekarang juga. HAHA.

but that was before i wore BABY-G. SERIOUSLY, BABY-G CHANGED ME. 

I had this for me new Baby-G watch :')
People asked me.. why I always wear this watch recently.. simply because it have everything I want. one of it is giving me a strong iron lady aura. and i know, only Baby-G could give me that :').




Other reasons :

Mineral Glass
Shock Resistant
100-Meter Water Resistance
Case/bezel material : Resin
Resin Band
Neon Illuminator (blacklight LED)
World Time
1/1 Second Stopwatch
5 Daily Alarms
Total Weight 45g


There's too much good things in this one watch. and I can fit it with most of my attire. bagus kan? :')


The other day, I had my meeting with big client for my boutique, Byfatinsuhana. and I feel really confident when I had BabyG with me. no, no. it's not a tangkal ok. but it features makes me feel like i am strong. korang pernah rasa macam jadi superhero tak? haa. macam tu lah. omgee. i feel like i was imagining things all the time. so sorry for my imperfections :')

well, let me show you some of my pictures with BabyG. jom2.
masa stok baru masuk. babyG jadi peneman setia.

during my holiday kat jakarta. and had my dinner that night at Grand Indonesia. 

after kemas2 kedai dan buat kerja diluar. 
i love it because it fits perfectly with my small hand. i love it because it has alarm. i love it because it makes me look bold and strong even people know i am very graceful (sila muntah berjemaah). to make it short, i love everything about BabyG.

to know more about my watch or other type of BabyG, you guys can check them out :


or you can also find G-Factory (a concept store by Casio, carries the wide range of the major 5 brands- G-shock, Bbay-G, Edifice, Sheen and Pro Trek) at Sunway pyramid, Fahrenheit 88, Paradigm Mall, Isetan KLCC, Mid Valley, East Coast Mall, Suria Sabah, Gurney Paragon, Dataran Pahlawan Melaka and JB City Square

oh btw, A new G-Factory outlet will be opened in Nu Sentral mid April, so don't forget to follow their social media pages to keep updated on latest offers, contests and announcements!

till then, take care people :)

Tuesday, April 1, 2014

Ariani Exclusive preview

Assalamualaikum and hi :)

Last few weeks, i've been to Ariani Exclusive Preview di Doubletree by Hilton Hotel, KL. mula2 dapat invitation tu macam.. okay, another Ariani event yang best la mungkin. tapi bila sampai je dekat sana.. mak aihh.. luar biasa best nye :')


masuk-masuk je dekat grand ballroom hotel tu terus terpaku.. the event was held in the evening, but bila masuk tu rasa macam malam. cantik sangat the deco and everything. tiba2 rasa macam pergi wedding artis. tehehe.

Basically the event was held to appreciate those loyal Ariani customers by giving vouchers, Iphone5 (huahh), cash and lots more. also to let the media and public know about the new icon for Ariani and also Duta baru Ariani.

bestnye ahkak2 and auntie2. huu. congrats! :D
kami semua terkejut tau bila mereka umumkan Ikon Ariani tu sapa. haaaa.


yeah.. it is Dato' Siti Nurhaliza! Ct and Ariani, two big names in their own field, memang terbaik sangat2. and personally i love when ct engaged with Ariani, sebab ct pakai tudung nampak lebih proper dan sesuai dengan peribadinya.. manis. kan? :)

Ct sempat nyanyi 2 buah lagu. memang semua orang serbu nak ambil gambar dekat2 la kan. hehe. glad that ct sangat friendly! :D


menjadi Ikon Ariani, Dato' Ct akan ada line Siti Nurhaliza Collection dari Ariani. so lepas ni boleh beli tudung ct dekat ariani sendiri. sebab memang tudung2 ct yang ni mengikut taste ct sendiri. so kepada peminat ct, boleh cepat2 pergi ke Ariani untuk tengok tudung Siti Nurhaliza Collection ya. untuk awal2 ni, ct akan keluarkan kebanyakannya shawl :)


iye memang full house event harituh. seronok sebab ramai jumpa kawan2. dan artis2 ternama. tehee.
me with kak sabrina blogger cantik :)
makanan pun banyakkk. kekenyangan that day makan banyak sangat. Alhamdulillah ;)
During the event ada fashion show juga, memang tak menahan cantik tudung2 Ariani nih. orang muda pakai pun nampak cantik. macam nak kena beli jee :') btw, here's some of the snapshots :





Please jangan menangis. pergi Ariani cepat2 dan borong okay? :')

ok ni nak cerita lagi satu about Ariani.. since Wardina akan berpindah ke Australia sebab nak sambung belajar.. makanya Ariani mengambil keputusan untuk hire new Duta for Ariani. and the lucky one is Nurul Syuhada pengacara tv3 dulu tu. memang sesuai kan? :)



Important persons for Ariani :)

I was very happy sebab during the event, everyone dapat tudung Ariani. yang lelaki pun dapat. untung nye lah. huhu. the event was a huge success and i guess the business will grow larger since they have Ct and Nurul Syuhada. Alhamdulillah :) congrats!

with bestie mummy to be, Yuyungg :)
links for Ariani :


okbai nak gi Ariani. ahah. take care people!


Thursday, March 27, 2014

what do you think?

Assalamualaikum and hi,


Something is not right with the world now. 
Something is missing. 
Something big is going to happen. 
Beruntunglah bagi para pejuang Islam yang telah dulu meninggalkan kita.. 
Kerana dunia sekarang.. 
Terlalu banyak tipu daya.

#Please keep on praying for miracle to happen to MH370. only Allah S.W.T knows best..
#Do pray for what is currently happening in Egypt..
#Al-Fatihah to my dear blogger friend, Ami schaheera who passed away yesterday morning. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Amin.. :'(

Wednesday, March 19, 2014

Place2eat : D'Kayangan Steamboat BBQ Buffet, Shah Alam

Assalamualaikum and hi :)

I love to eat. titik. and I love to go food hunting with my family or friends. kadang2 sorang2 pun bolehh. tapi kalau sorang tu biasanya coffee shop hunting. tehee.

I just moved to Shah Alam quite recent because my boutique is here kan, around 2 months ago. memang dah familiar dengan shah alam.. but bila u betul2 pindah sini dah jadi lain tau. u will find the groceries, plumber, electronic places and most important.. kedai makannn. ahah. well, at least you have to know several good places to eat nearby so that kalau family datang and you don't prepare dinner.. ada lah tempat yang family kita boleh makan :)

Located in section 13, D'kayangan Steamboat BBQ Buffet is one of a kind here :)


if you love Seoul Garden, this place is a must! lagi2 yang stay area shah alam. dekat, murah dan a lot of variety. haritu sy ke sana dengan family dan si dia. mula2 booked untuk 8 orang, tapi last2 ada yang last minute cancel, jadi kami berlima sahaja.

feelin2 VIP gittew. hehe


umi dan abah muka tak sabar nak start makan. umi sampai tu terus duduk n gtau kat kitaorg suh ambil makanan dan dia stay kat situ. tapi dah macam bagi arahan la sebenarnya. sebab masing2 tengah lapar. hehe.

jom ai bawa uolls jalan2 kat tempat ni and what they had :

Steamboat/marinate

kat sini ada banyak pilihan steamboat and marinate. paling sy suka sotong dia.. fresh! seafood kat sini segar2. udang, ikan, sotong, siput sedut, kepah, kerang.. semua ada and fresh. ayam, daging semua tu pun banyak.





Nasi/Mee buffet

kat bahagian sini pula ada aneka nasi and mee. nasi goreng, nasi putih dengan lauk yang banyakkk, mee kuning, kuey tiaw, mee hun.. fuhh. banyak sangat. usually sy tak try sangat la bab2 buffet ni, tapi haritu tengok mee kuning dia buat mamak style.. sedap ok. SEDAP.



Mee dan Sos

bila tengok dekat bahagian mee dan sos pulak.. ya Allah.. banyak nya! tiba2 rasa macam dekat masterchef pulak. ambil bahan2 pastu masak. haha tak pasal.. nampak sangat kat rumah tak banyak bahan :')



black pepper and mushroom terbaik!








we were so happy that day because it's is so affordable! bayangkanlah.. dengan hanya RM33 nett per person, korang dapat makan semua ni. tutup lewat malam tau. if tak silap pukul 11 or 12 malam. tak perlu nak terkejar2 makan sebab takut that place tutup ke apa. dari buah-buahan sampai lah ke dessert.. semua ada. dan tempat ni bukan sekadar ada semua tapi biasa2 je dari masakan n marinate. TAK. kat sini sedap and definately a place that i will go over and over again.



happy face of us! dah tak menahan sedap sangat. lepas makan banyak berjamaah, sesi dessert pulak :





ABC and pulut hitam with ice cream. sedap lah pulak combination tu. first time try :')

sempat lagi promote ;p

baju coming soon kat BFS. wee.

Thank you Arif sebab promote kat kami makan sini. memang tak menyesal datang sebab sedap sampai esok buncit perut2. haha. but really, thank you so much :)

details D'kayangan Steamboat BBQ Buffet, Shah Alam :

Location : Sri Acapella Service Apartment, GPS Coordinates N3.088301 E101.54794 Shah Alam
Hours : Mon-Sun 6pm -12am
Services : takes reservation and walk in customers
Facebook page : click here

till then, take care people :)

Tuesday, March 18, 2014

Enchanteur Body Serum and Body Lotion review

                                     Assalamualaikum and hi :)

Today I am going to share something GREAT with you.
sy kan selalu sibuk dengan kerja (kalau taksibukpun cari kerja untuk menyibukkan diri. huu), and kekadang duduk dalam office lama sangat sampai kulit jadi terlampau kering. Luckily, I met with this products!Taddaa...




You all pernah dengar tak pasal Enchaunter Paris?Ala, yang iklan dia kat tv tu yang sangat romantic and mesti ada Eiffel Tower tu!I love it, because it is one of my favourite place. :)

Sebelum ini, Enchaunter Paris terkenal dengan product pewangi, sekarang mereka telah menghasilkan product lotion dan body serum. Ada 4 jenis kesemuanya iaitu All in One Whitening body serum, Light & Fresh body lotion ,Firm and Repair body lotion dan triple whitening body lotion.

ENCHANTEUR PARIS ALL-IN-ONE WHITENING BODY SERUM SPF24++

ENCHANTEUR PARIS All-In-One Whitening Body Serum with SPF24++ adalah product yang serba lengkap. Salah satu kandungannya iaitu Hyaluronic Hydration  berfungsi untuk membantu mengekalkan kelembapan selama 24 jam. Selain itu, body serum ini mengandungi Licorice Concentrate yang mampu untuk mencerahkan kulit serta meratakan skin tone kulit pemakainya. Body serum ini juga mengandungi SPF24++ untuk melindungi kulit pemakainya dari sinaran UVA dan UVB yang merbahaya. Berdasarkan kandungannya, ternyata product ini lengkap kerana ia mampu untuk melembabkan, mencerahkan dan melindungi kulit penggunanya. :)

ENCHANTEUR PARIS TRIPLE WHITENING BODY LOTION

Almost everyone wants to look fair.. at least for most of asian people.hehe. Enchanteur being very generous to us by giving not just ONE or TWO, but TRIPLE whitening body lotion. why triple? because they have three main ingredients that will definately enhance your skin fairness. awhh :')
The three main ingredients are Vitamin B3, Sakura concentrate and licorice concentrate. These ingredients are the best when it comes to whiten the skin.


ENCHANTEUR PARIS FIRM & REPAIR BODY LOTION 

Ok ni satu lagi produk range yang best, Firm and Repair body lotion. did you know masa muda2 lah kita kena juga kulit kita ni. bukannya bila dah start kering, berkedut, sagging dan segala macam masalah kulit datang.. baru patah seribuuu hatikuuu sbb tak prevent awal2.  tssk. ok anyways, Enchanteur Paris Firm and Repair body lotion ni ada dua key ingredients, which are Micro Collagen and Swiss Edelweiss. Basically their job is to strengthen the skin and repair damaged skin overnight. so.. walla!please use this office lady. kulit tangan haruslah sentiasa kering kerja dalam aircond je kan.  this might be one of your solution:)
oh btw, this scent of Firm and Repair body lotion is amazingly nice. sy pakai lotion ni every night before tido.. since bau dia adalah dari wild jasmine which is VERY NICE, makin banyak la sy pakai.. hehe. bila pakai before tdo, malam tu bolehlah the ingredients bekerja untuk mencantikkan kulit ai :') i don't know if you understands this. tssk.


ENCHANTEUR PARIS LIGHT & FRESH BODY LOTION

Among four of the products, this Light and fresh body lotion is my favourite :') why? because the lotion quickly absorbs into my skin since it is water based. non-sticky, citrus scent, very light.. all in for my new favourite skin lotion! oh lupa nak gtau ingredients for this lotion. they have Licorice concentrate, UVscreen and Aloe vera concentrate. i love because they have aloe vera concentrate..which can moisture my skin :)


for those yang tanya regarding the price..seriously sangat2 affordable! 150ml for RM8.90 and 300ml for RM14.90.
so jom cepat2 pegi farmasi n hypermarket/supermarket berdekatan utk beli lotion ni. worth every penny!


ohh WAIT A MINUTE! ENCHANTEUR IS HAVING A GIVEAWAY! how to enter? simply follow my instagram : fatinsuhana. and i will update you guys from time to time about the giveaway. wee.. sape taknak menang body lotion for free kan! hehe :)

for more info about enchanteur, visit their website and facebook page :)

Thursday, March 13, 2014

eDast boutique stole my heart.

Assalamualaikum and hi :)

It's been a while kan. so sorry since I was too busy too catch up with business and wedding preparation. for those who already married.. please advise me in anythinggg. i had my leave for a week and now i'm in Kuantan :) felt guilty since umi did some wedding preparation without me besides her. sigh. enough with the emotional thingy, i'm hereee in kuantan and i managed to do few big things! Alhamdulillah :)

ok.ok. lets move on. today, i want to share a boutique that REALLY capture my heart. the pics were already in my camera few months ago but it always get delayed. haih. sometimes when we want to share good things.. memang macam ni eh? tssk. anyways, i'm pretty sure that most of us know eDast butik.. don't you? dah lama follow butik E-Dast ni, start dari fatin liyana pakai tudung dia. hehe. cantik sangat sebab kite minat lace-lace ni.

I was lucky sebab masa datang tu, kak Ida owner eDast ada kat kedai. and she is veryyy humble. start dari situ kenal kak Ida yang sangat rendah diri dan peramah. she even went to my shop with her husband and kids. baik sangat :') eDast sekarang ni ada 2 cawangan tau, satu di Serdang dan satu lagi di Alam Avenue, Shah Alam. sy pegi kat Alam Avenue sebab dekat dengan kedai seniri. excited tau mase datang sebab nak rembat tudung lace. and bila datangggg





kenapa perlu banyak sangat pilihannnnnnnnn. terus terduduk kat sofa depan tudung2 lace ni. dah macam mane nak pilih ni. bajet nak satu je. tapi.. banyak pulak warna yang cantik2. if korang kenal sy, sy ni suka tudung yang simple2 je. yang plain. tapi sy tak ada lagi yang sarung macam ni. so sebab tu la nak start pakai.. sbb tengok orang lain pakai nampak cantik.. bila tanya, beli dekat eDast. makanya memang harus beli dekat eDast.



Kak Ida cakap, kat eDast ni ada 2 hot seller items, which are Tudung Syria Lace (Queen Ailis) and Tudung Square (Squircle scarf). tudung syria ada lebih kurang 20 pilihan warna and tudung square pula ada 30 pilihan warna. tapi kene datang cepat2 tau sebab warna2 cantik selalu kene rembat awal2. tehehe.


korang jangan terpedaya okay. dengar E-Dast je ingat tudung. tapi sebenarnya.. kalau korang datang sini.. korang boleh shopping banyak sangat accesories! baju, tudung, jubah, pin, foundation, Quran pelangi.. dan banyak lagi. so apa kata kalau nanti nak start jalan2 kat area Alam Avenue, datang kat sini dulu. mana tau dah jumpa semua yang berkenan kat sini tak perlu nak jalan2 lebih2. maklumlah skang kan panas. jimat masa katenyee. ahah.



yes.. kat sini juga ada vendor.. ada lebih dari 10 vendor. memang meriah kat sini. rugi sebenarnya kalau datang shah alam tak datang sini. sebab banyak sangat pilihannya.



bila dah penat nak pilih tudung sampai terduduk dan ambil gambar cenggini dah ghupenye. oh.. environment kedai ni sangat selesa.. i love being inside the boutique.. cosy :)



muka happy dapat warna2 yang memang diidam-idamkan. puas hati dapat shopping kat sini. and i bet you guys will enjoy shopping here :)


ok lah, tu saja laporan kedai best dari sy. serius, butik eDast ni highly recommended. cantik dan sangat affordable. quality kain toksah cakap okay, i yang jual jubah ni pun dok terfikir kat mane nak cari material sedap macam tudung eDast ni. hiks ;p

alamat butik eDast :

No 10G, Jalan 18/35,
Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan Selangor
Isnin-Sabtu 10am-8pm
Ahad tutup/cuti


B-6-1, Alam Avenue, Jalan Serai Wangi,
G16/G Persiaran Selangor, Seksyen 16 Shah Alam
Isnin - Ahad 10am-8pm
Buka setiap hari

facebook page : click here
instagram page : click here

till then, take care people :)