Tuesday, April 22, 2014

Place2eat : Bora Ombak, Ampang.

Assalamualaikum and hi :)

I was so happy that day when someone asked me for a candlelight dinner. too busy with work ( I worked untill night everyday, everyday means EVERYDAY. there's no sunday in my diary. but i love my work anyway. hehe) made me forget how great having a proper dinner at a proper place. selalu feeling2 buat dinner cantik dekat rumah saja. 

That night was so romantic. I suggest you guys to read my entry while listening to this song : 



The place is called , Bora Ombak. It is located at Ampang. near to Ampang Putri. i just waze the route ;p I didn't know it is a candlelight dinner. i thought it is just dinner for two. so I didn't expect much since I have tons of business things to discuss while we ate our dinner. but it end up, we didn't talk anything about business that night. it is all because of the place.




I remembered when i entered the place, i felt like a fairy tale. so beautiful :') and when the waiter showed us our table, i can't be more surprised.. it is really really romantic! trust me guys, if you do this to your girl.. she will cry. definately. I mean in a good way lah. ahah.



cantik kan?

memang kalau boleh taknak ada dlm gambar walaupun susah payah buat suwet2. tehehe.
one happy girl. terlupa dah nak discuss over dinner pasal business. huhu.
The service is similar to 5 star hotel where the waiter will serve you, bukakan napkin and letak dekat our lap, etc. since it is a setup i guess, the waiter serve us with appetizer first. which is mushroom soup and garlic bread. the taste is ok for me. agak mengenyangkan. so i left a bit sebab takut tak larat nak makan main course.

oh, it's a homemade soup btw :)
while we're having our soup, tiba2 datang 4 musician n buat setup depan meja kami. betul2 depan okay. n terus main lagu2 romantic. dah macam mana niiii. seriously i don't know how to react. nak sengih ke. nak pandang mueiz ke, nak tengok musician tu ke. last2 ai gi tengok soup tu sambil tersengih. lagi lah pelik :') 


they played very well! n mueiz request lagu kau ilhamku. ahh.. i just can't stop smiling that night. kenapa sweet sangattt. terus jadi lemah lembut gemalai tak pandai nak membebel for once.

after we had our soup, tibalah masa untuk main course. both of us had Lamb. the waiter bagi pilihan samada nak lamb or chicken. so disebabkan kami memang penggemar kambing, haruslah ambil lamb.


This lamb. is the BEST. memang WIN. lembut sangat and juicy. ya Allah sedap sangat.. i really enjoy eating the food since the ambience sangat2 calming with only yellow lights, not so crowded people, and of course, eating with my dear one :)

oh and amazingly, walaupun setting dia outdoor.. kami tak nampak nyamuk pun. which is sangat2 menggembirakan. usually kalau makan di luar habis dah kaki ni nak menggaru. ini harus dipuji. idk what they do, or they didn't do.. but it's hard to find an outdoor place like this.


As for dessert. we ate this! pisang tu direbus then they pour some maple syrup (i guess, sebab bukan gula or madu) and on top of it, is vanilla ice-cream. and ada kelapa goreng sebagai deco. ini pun sangat sedap. i even tried doing it at home kot sebab takut terlupa rasa dia. so cepat2 masuk dalam buku resepi. hewhew.

after we had our dinner, we had a stroll at the place.



I asked Misca, he worked there.. he said every weekend penuh dengan wedding. and boleh muat up to 600-700 people. no wonder lah kan.. tempat cantik macam ni. they even ada stage. and stage dia luas. memang kalau wedding concept garden wedding memang kena sangat2. actually dia ada pakej untuk yang nak buat wedding. ada yang pakej, siap ke Bali tahu. tu pun baru RM30 seorang. memang worth it.


This place open everyday from 5pm to 11pm. memang orang datang sini malam2. masa ai datang.. byk juga orang lain yang datang, mostly couples. i went there masa weekdays tau. so better kalau korang nak book, book awal2.

and for my package, which is candlelight dinner.. it is only RM 150 per couple. kami berdua hanyalah RM 150 okay! makan 3 course meal, band datang nyanyi depan kite, layanan 5 start hotel.. memang terkejut sangat2. KL tower pun dinner per head dalam RM200++ . so this place is a good start kalau nak feelin2 gitu.

sorry, i memang tanya Misca sebab tak menahan nak share kat blog. nanti orang tanya harga, i takut juga kalau mahal sangat. but because it is affordable. sangat sesuai untuk anniversary, birthdays or just to make someone feeling loved :)


I really really recommend you guys to come over here. ini alamat nya : 

G1, Kompleks Sukan Ampang, Persiaran Mamanda 1, Ampang point, 68000 Ampang Selangor.
03-4251 6303/03- 4251 6302
010- 2141825/ 016- 6089806
Boraombak@gmail.com

till then, take care people!

Tuesday, April 8, 2014

because Baby-G is my first crush.

Assalamualaikum and hi,

Masa  kecil2 dulu selalu berharap masa birthday umi dan abah bagi hadiah special. hadiah wajib masa dulu adalah barbie. lolz. but I remember this one time.. when it was my 10th birthday, Abah gave me a watch, and it was Baby-G. my first watch! I really love it that I don't fall for any new watch that abah gave after that. 

It was quite long time ago since I have sporty look watch like Baby-G. well actually, VERY LONG TIME. since it took about 15 years after that. the first time I have my new baby-G.. it was like having all those memory back. I still remember how "strong" I am facing the day during school times after i had my Baby-G. dulu2 budak laki suka kacau cakap nak kawin dengan kite. kite tak tahan the stress jadi cakap kat cikgu nak gi tandas, pastu kuar kelas cari pondok telefon. telefon umi kat office sambil nangis cakap suh ambil kite sekarang juga. HAHA.

but that was before i wore BABY-G. SERIOUSLY, BABY-G CHANGED ME. 

I had this for me new Baby-G watch :')
People asked me.. why I always wear this watch recently.. simply because it have everything I want. one of it is giving me a strong iron lady aura. and i know, only Baby-G could give me that :').




Other reasons :

Mineral Glass
Shock Resistant
100-Meter Water Resistance
Case/bezel material : Resin
Resin Band
Neon Illuminator (blacklight LED)
World Time
1/1 Second Stopwatch
5 Daily Alarms
Total Weight 45g


There's too much good things in this one watch. and I can fit it with most of my attire. bagus kan? :')


The other day, I had my meeting with big client for my boutique, Byfatinsuhana. and I feel really confident when I had BabyG with me. no, no. it's not a tangkal ok. but it features makes me feel like i am strong. korang pernah rasa macam jadi superhero tak? haa. macam tu lah. omgee. i feel like i was imagining things all the time. so sorry for my imperfections :')

well, let me show you some of my pictures with BabyG. jom2.
masa stok baru masuk. babyG jadi peneman setia.

during my holiday kat jakarta. and had my dinner that night at Grand Indonesia. 

after kemas2 kedai dan buat kerja diluar. 
i love it because it fits perfectly with my small hand. i love it because it has alarm. i love it because it makes me look bold and strong even people know i am very graceful (sila muntah berjemaah). to make it short, i love everything about BabyG.

to know more about my watch or other type of BabyG, you guys can check them out :


or you can also find G-Factory (a concept store by Casio, carries the wide range of the major 5 brands- G-shock, Bbay-G, Edifice, Sheen and Pro Trek) at Sunway pyramid, Fahrenheit 88, Paradigm Mall, Isetan KLCC, Mid Valley, East Coast Mall, Suria Sabah, Gurney Paragon, Dataran Pahlawan Melaka and JB City Square

oh btw, A new G-Factory outlet will be opened in Nu Sentral mid April, so don't forget to follow their social media pages to keep updated on latest offers, contests and announcements!

till then, take care people :)

Tuesday, April 1, 2014

Ariani Exclusive preview

Assalamualaikum and hi :)

Last few weeks, i've been to Ariani Exclusive Preview di Doubletree by Hilton Hotel, KL. mula2 dapat invitation tu macam.. okay, another Ariani event yang best la mungkin. tapi bila sampai je dekat sana.. mak aihh.. luar biasa best nye :')


masuk-masuk je dekat grand ballroom hotel tu terus terpaku.. the event was held in the evening, but bila masuk tu rasa macam malam. cantik sangat the deco and everything. tiba2 rasa macam pergi wedding artis. tehehe.

Basically the event was held to appreciate those loyal Ariani customers by giving vouchers, Iphone5 (huahh), cash and lots more. also to let the media and public know about the new icon for Ariani and also Duta baru Ariani.

bestnye ahkak2 and auntie2. huu. congrats! :D
kami semua terkejut tau bila mereka umumkan Ikon Ariani tu sapa. haaaa.


yeah.. it is Dato' Siti Nurhaliza! Ct and Ariani, two big names in their own field, memang terbaik sangat2. and personally i love when ct engaged with Ariani, sebab ct pakai tudung nampak lebih proper dan sesuai dengan peribadinya.. manis. kan? :)

Ct sempat nyanyi 2 buah lagu. memang semua orang serbu nak ambil gambar dekat2 la kan. hehe. glad that ct sangat friendly! :D


menjadi Ikon Ariani, Dato' Ct akan ada line Siti Nurhaliza Collection dari Ariani. so lepas ni boleh beli tudung ct dekat ariani sendiri. sebab memang tudung2 ct yang ni mengikut taste ct sendiri. so kepada peminat ct, boleh cepat2 pergi ke Ariani untuk tengok tudung Siti Nurhaliza Collection ya. untuk awal2 ni, ct akan keluarkan kebanyakannya shawl :)


iye memang full house event harituh. seronok sebab ramai jumpa kawan2. dan artis2 ternama. tehee.
me with kak sabrina blogger cantik :)
makanan pun banyakkk. kekenyangan that day makan banyak sangat. Alhamdulillah ;)
During the event ada fashion show juga, memang tak menahan cantik tudung2 Ariani nih. orang muda pakai pun nampak cantik. macam nak kena beli jee :') btw, here's some of the snapshots :





Please jangan menangis. pergi Ariani cepat2 dan borong okay? :')

ok ni nak cerita lagi satu about Ariani.. since Wardina akan berpindah ke Australia sebab nak sambung belajar.. makanya Ariani mengambil keputusan untuk hire new Duta for Ariani. and the lucky one is Nurul Syuhada pengacara tv3 dulu tu. memang sesuai kan? :)



Important persons for Ariani :)

I was very happy sebab during the event, everyone dapat tudung Ariani. yang lelaki pun dapat. untung nye lah. huhu. the event was a huge success and i guess the business will grow larger since they have Ct and Nurul Syuhada. Alhamdulillah :) congrats!

with bestie mummy to be, Yuyungg :)
links for Ariani :


okbai nak gi Ariani. ahah. take care people!


Thursday, March 27, 2014

what do you think?

Assalamualaikum and hi,


Something is not right with the world now. 
Something is missing. 
Something big is going to happen. 
Beruntunglah bagi para pejuang Islam yang telah dulu meninggalkan kita.. 
Kerana dunia sekarang.. 
Terlalu banyak tipu daya.

#Please keep on praying for miracle to happen to MH370. only Allah S.W.T knows best..
#Do pray for what is currently happening in Egypt..
#Al-Fatihah to my dear blogger friend, Ami schaheera who passed away yesterday morning. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Amin.. :'(

Wednesday, March 19, 2014

Place2eat : D'Kayangan Steamboat BBQ Buffet, Shah Alam

Assalamualaikum and hi :)

I love to eat. titik. and I love to go food hunting with my family or friends. kadang2 sorang2 pun bolehh. tapi kalau sorang tu biasanya coffee shop hunting. tehee.

I just moved to Shah Alam quite recent because my boutique is here kan, around 2 months ago. memang dah familiar dengan shah alam.. but bila u betul2 pindah sini dah jadi lain tau. u will find the groceries, plumber, electronic places and most important.. kedai makannn. ahah. well, at least you have to know several good places to eat nearby so that kalau family datang and you don't prepare dinner.. ada lah tempat yang family kita boleh makan :)

Located in section 13, D'kayangan Steamboat BBQ Buffet is one of a kind here :)


if you love Seoul Garden, this place is a must! lagi2 yang stay area shah alam. dekat, murah dan a lot of variety. haritu sy ke sana dengan family dan si dia. mula2 booked untuk 8 orang, tapi last2 ada yang last minute cancel, jadi kami berlima sahaja.

feelin2 VIP gittew. hehe


umi dan abah muka tak sabar nak start makan. umi sampai tu terus duduk n gtau kat kitaorg suh ambil makanan dan dia stay kat situ. tapi dah macam bagi arahan la sebenarnya. sebab masing2 tengah lapar. hehe.

jom ai bawa uolls jalan2 kat tempat ni and what they had :

Steamboat/marinate

kat sini ada banyak pilihan steamboat and marinate. paling sy suka sotong dia.. fresh! seafood kat sini segar2. udang, ikan, sotong, siput sedut, kepah, kerang.. semua ada and fresh. ayam, daging semua tu pun banyak.





Nasi/Mee buffet

kat bahagian sini pula ada aneka nasi and mee. nasi goreng, nasi putih dengan lauk yang banyakkk, mee kuning, kuey tiaw, mee hun.. fuhh. banyak sangat. usually sy tak try sangat la bab2 buffet ni, tapi haritu tengok mee kuning dia buat mamak style.. sedap ok. SEDAP.



Mee dan Sos

bila tengok dekat bahagian mee dan sos pulak.. ya Allah.. banyak nya! tiba2 rasa macam dekat masterchef pulak. ambil bahan2 pastu masak. haha tak pasal.. nampak sangat kat rumah tak banyak bahan :')



black pepper and mushroom terbaik!








we were so happy that day because it's is so affordable! bayangkanlah.. dengan hanya RM33 nett per person, korang dapat makan semua ni. tutup lewat malam tau. if tak silap pukul 11 or 12 malam. tak perlu nak terkejar2 makan sebab takut that place tutup ke apa. dari buah-buahan sampai lah ke dessert.. semua ada. dan tempat ni bukan sekadar ada semua tapi biasa2 je dari masakan n marinate. TAK. kat sini sedap and definately a place that i will go over and over again.



happy face of us! dah tak menahan sedap sangat. lepas makan banyak berjamaah, sesi dessert pulak :





ABC and pulut hitam with ice cream. sedap lah pulak combination tu. first time try :')

sempat lagi promote ;p

baju coming soon kat BFS. wee.

Thank you Arif sebab promote kat kami makan sini. memang tak menyesal datang sebab sedap sampai esok buncit perut2. haha. but really, thank you so much :)

details D'kayangan Steamboat BBQ Buffet, Shah Alam :

Location : Sri Acapella Service Apartment, GPS Coordinates N3.088301 E101.54794 Shah Alam
Hours : Mon-Sun 6pm -12am
Services : takes reservation and walk in customers
Facebook page : click here

till then, take care people :)