Monday, June 19, 2017

Primavera : Raya shoes + Pregnant sandals all in one

Assalamualaikum and hi,

Semenjak berbadan dua ni banyak perkara kene take note. Dulu tak kisah makan je apa2 tapi sekarang setiap benda nak masuk kat dalam mulut ni kene fikir, 'is my baby okay if i eat this?" huhu. anything for you sayangs :') tu baru bab makan kene tukar. tak masuk lagi perkara-perkara lain huhu.

So disebabkan sy teramat lah suka pakai heels dan wedges, bila dah tau pregnant memang husband and family bagi amaran keras untuk pakai sobs. since sy ade satu je selipar biasa, maka terpaksa mencari kasut cantik sempena raya niii. kang sedih pulak orang tengok, baju dah cantik pakai ByFatinSuhana, tapi tengok kaki selipar dah keluar benang2 huhu.


I went to Primavera since ramai orang cakap kasut2 kat sana selesa and ramai my friends yang pregnant pilih Primavera. They say, they focus more on comfort but still nampak design orang muda. takde la nampak aunty2 sangat hehe.


Kebetulan masa pergi sana jumpa Nisa Kay tengah serabut nak pilih kasut and bag raya hahah. comel sangat Nisa ni ya Allah. so kami pun duduk sambil berhuhu nak pilih kasut yang mana satu sebab semua selesa. hanya design je berbeza, depends dengan taste masing-masing.

Yang best nye, sekarang Primavera ada collection khas untuk Hari Raya. memang lawaaaa. and yes, selesa sebab ada pad dekat kaki yang rasa macam pijak bantal lol. so you tell me, how lah i tak pening nak pilih design dekat Primavera ni. mm macam promote pulak. but seriously, korang kene try masuk Primavera sekali. then you'll know why ramai return customers yang beli dekat sini.

Antara outlet yang Fatin tau dekat area Klang Valley ni : Mid Valley, The Curve, IOI City Mall, Alamanda, SACC Shah Alam, Aeon Rawang, Aeon Seremban 2, Aeon Tebrau, Sunway Pyramid.

And by the way, Primavera bukan offers kasut untuk perempuan je. untuk laki pun ada. tapi haritu since dah tengok kasut pompuan lupa pulak nak tengok kasut laki macam mana. ehe. but you can check them out since they have lots of outlets around Malaysia.


As for Raya Collection, theme kasut raya dey all tahun ni more to simplicity, elegance and comfort. Ada banyak range : Wedges, heels and sandals. and the main colours are gold, nude, white, camel, black and maroon. Pendek kata warna yang senang matching lah. i likee.

Mesti korang nak tau harga Primavera ni around berapa kan. haritu masa check collection raya, range dia dalam RM 109-RM 139. SANGAT SANGAT BERBALOI dengan kualiti yang korang akan dapat. trust me. i had two for myself ngee.


Maka begitulah sesi shopping kasut raya di Primavera. i suggest you to buy cecepat takut nanti takde size. and pregnant mums, please try cari kasut kat sini. selesa dan sangat affordable. beli okay? :)


I think dah cukup untuk raya ni, but maybe lepas raya kene datang lagi takut2 ade collection baru pulak hehe! till then, take care people :)

Friday, January 27, 2017

Lord Cosmetics [Video]

Assalamualaikum and hi,

Haritu ada lah try lipstick best. Lord Cosmetics. tak sure kalau korang dah try ke belum tapi the feeling nye ya Allah.. best amat. haritu keje kat office dah siap pastu ada masa dekat office sempat la buat video untuk ketiga tiga warna Lord cosmetic ni. 

Kalau kelakar ke kekok ke jangan mareee. eheheh



I've been using NYX lip matte before this. tapi i love this one better. Lord Cosmetics. and yes, produk Malaysia. Boleh tak korang faham, harga 3 warna kesemuanya boleh dapat satu je lipstick Kylie tu. ok lah, korang kena cuba and beli. 

sebab terlalu best.

so, nak video lagi? ;)

Wednesday, January 25, 2017

Furry Treats for my Furry Kids

Assalamualaikum and hi,

Harini tajuk acah acah hipster sikit. hehe. Dah lama tak buat post about my furry kids. After i got married, Faith dah few times got pregnant and ada byk kitties. but we have to give to few close friends and family since i don't want too many cats. nanti kasih sayang tak dapat dicurahkan dengan banyak. boleh tak explanation macam tu huhu.

So currently dekat rumah ada August, Faith, Pearl and Silver. August selalu on heat so dia selalu merantau ke rumah2 kawan2 kitaorg untuk pergi mating. kiranya abang kawasan August jarang jarang ada kat rumah. tapi sekarang ni dah kurang dah sikit on heat, so dah boleh baik baik sikit dok dekat rumah :D

The thing about my cats adalah mereka sangat memilih bab makanan. ya Ampunn sangat bila nak pilih makanan untuk dey all ni. Contohnya kalau bulan ni dah makan kibbles brand Orijin, lagi 2 bulan kena tukar Royal Canin. and then tukar lagi. kalau tak, 2 hari letak makanan pun tak habis lagi. kecuali lah dah lapar sangat baru makan. diva sangat kan. sigh.

The same situation terjadi kalau nak beli Treats untuk mereka ini. pernah sekali tu, beli treats ni nampak macam tempting sangat. balik rumah dey all pandang, bau lepastu LARI. LARI sebab taknak. apakah dugaan ini semua. sighh. 


Last2 buat wet food sendiri. beli ikan, rebus then frozen kan. bila nak, defrost kan. tapi the thing about buat macam ni.. kucing nak yang fresh2. sebulan tu ok lah. lepas pada tu taknak dah. mak penat lah macam ni :(((

At last i came with a solution.. got my cats Furry Treats! dulu macam takut jugak kalau2 dey all especially ratu memilih makanan, Diva Pearl ni taknak. and since it is all natural munchies (NO preservatives, salt & sugar, MSG & other additives) kerisauan tu tinggi ok. but to my surprise.. they LOVE it really much! Faith sampai cakar i sebab i lambat bagi masa turn dia. memang terkejut mak huhu.




And bukan untuk kucing je ye.. untuk semua furry animals. kalau kucing dan anjing ada meat range. kalau rabbits and small animals ada fruit range.


Currently they all ada banyak treats. but the one yang my furry kids dok menggila adalah Chicken Liver. tak pernah tau dey all suka makan liver. thanks to Furry Treats :)) Disebabkan produk ni memang bagus, i would like to give you guys discount upon purchase dekat website : www.furrytreatsmalaysia.com . log in kat sana then masukkan code : fatinsuhana and you'll entitled for 10% off. yeay! my suggestion beli each treats satu2 sebab semua pun kucing korang akan suka. kalau lah dey all boleh bercakap bahasa kita, pengsan korang kena melayan nafsu makan dey all slalu nak Furry Treats. hehe.

To know more about them, here are the details :

Instagram : furrytreatsmalaysia

take care love!

Tuesday, November 29, 2016

The other side of him

Assalamualaikum and hi,

Alhamdulillah fashion show dah lepass and i am so relieved it went well. although ada la few hiccups here and there but overall everything is good. masa last week time suma orang tengah busy untuk shoot for video tetibe husband buat sweet pulak. 

Ada orang call tanya i dekat mana and i bgtau i kat office. padahal suami ade je kat office, depan i je punn hewhew :') bila orang tu dah datang, dia bagi bunga n she said from your husband. pening jap nak hadam sebab suami dari tadi dok serious memanjang or maybe sebab depan staff ehehe.



It is soooo pretty i can't believe he got taste! It is actually Tulip all the way from Holland. mungkin dia nak something yang rare kot. hihi.


Nampak tak husband kat belakang still busy lepas bagi bunga sambung buat keje. wife dia je la yang excited sensorang huhu. but I appreciate it a lot baby :)


Tu bukan tulisan husband tau, jangan tertipu hehe. Sangat disyorkan pada para suami kalau nampak wife akan melalui hari2 yang busy please please please belikan bunga. automatic jadi baik semua benda pun boleh. ehehe.

And thank you so much FlowerChimp sebab buat surprise! i love it so much. lepas pada dapat bunga terus check website dia sebab impressed dengan bunga yang dapat. rare ok. harga pun not bad compared to what we get.

Nah, kita bagi siap siap dia punya website. your welcome ;)


Monday, November 14, 2016

Rindu lah.

Assalamualaikum and Hi,

Yang tengah tu berangan lebih sikit huhu

Lama sangat sangat tak menulis rasanya. BFS is growing and there's always a lot of things to do. haih, seorang Fatin Suhana memang susah nak duduk diam. BFS baru pindah office baru so sekarang ni best sikit la kalau nak menulis sebab konsep office baru me and husband buat ala ala cafe gitu.

Gambar kat atas tu shoot dekat office semalam, buat time weekend kalau tak terus distract team BFS hehe. currently ByFatinSuhana sedang buat #pencarianwajahbfs di instagram and the entries are overwhelming Alhamdulillah! The picture kat atas tu adalah Top 4 yang berjaya. the result will be out on 18th November :) 

Esok kita buat office tour eh. hihi. ok lah nak kena pegi gym, 3 minggu stop gym sebab busy harini kena start balik. till then, untill next post.



take care people :)

Wednesday, August 3, 2016

What do you want me to write?

Assalamualaikum,

Geramnyaaa rasa nak menulis. minggu ni dan minggu depan macam semput je rasa bila tengok schedule. tssk. barang tak kemas apa2 lagi sedangkan esok pindah! rasakan fatinnn. dok busy sangat sampai rumah pun tak sempat mengemas. huhu.

Anyways, korang ada suggestion tak untuk write up dekat blog? suami dah bagi green light lepas pindah boleh banyakkan masa dekat rumah. meaning banyak masa jadi surirumah dannn menulis blog. i hope it is not too late :')

suggest kan okay? nanti pas lega2 sket mengemas rumah and all, kite hadam semua. thank youu

Monday, May 9, 2016

Nak Kulit Cerah dan Sihat?

Assalamualaikum and hi,


Menjelang nak dekat bulan puasa ni ramai lah gadis-gadis dan akak2 malahan kaum lelaki nak start pegi gym lah, nak start kurus lah dan ada juga nak start kulit cantik. ehems. Tapi memang betul, penjagaan kulit ni penting sebab kalau kusam je macam tak best la bila tengok kulit orang lain flawless. kang termenangis tepi bucu katil. sobs.

Certain orang ada ambil injection untuk bagi kulit nampak cerah, bermaya. TETAPI kalau salah inject, atau barang yang inject tak bersih, tak original tak ke bahayaaa. so ada baiknya kita consume makanan atau supplement berupa tablet/cecair.

Contohnya macam produk Transbella dan Transgluta ni haaaa.
Kenapa kena consume Transbella ni? sebab ianya mencerahkan dengan 5 kali lebih hebat! bagi mereka yang preganant pun boleh consume asalkan dah 6 bulan ke atas. kalau tengah menyusu anak pun boleh, but also tunggu baby 6 bulan then dah boleh consume produk ni. Sebenarnya bukan sebab nak cerah semata mata, tapi kebaikan dalam Transbella ni banyak sangat i cannot say no lah to this product :D





Siap ada kelulusan dari KKM dan Halal dari Jakim lagi. makanya tak perlu ragu-ragu lagi. kadang2 certain produk dari luar kita tak tahu halal haram nya kan. so kalau yang kat sini dah terang terang halal, why not kita cuba. yakin pun yakin kan :)





Okay kalau korang tak boleh nak consume Kolagen, sebab ada certain orang alahan dengan kolagen.. maka boleh lah consume Transgluta! dalam Transgluta ni tak ada Kolagen dan diganti dengan Glutathione! faham tak kalau orang korea semua nak putih tu semua consume Gluta niii. dah apekes beli kat luar jauh jauh bila kat tempat kita ada juga kannn.

i tengah menaip ni pun i excited ahahah acane niii


Produk yang bagus haruslah ada testimoni. boleh tahan jugak testimoni customers. i likeee!




So lepas ni dah boleh beli Transgluta atau Transbella secara berjemaah dengan jiran2 atau kawan satu ofis atau adik beradik okay? kite pakat beli n consume pastu semua cecantiks time raya. curlasss semuaaa :)

jom beli!