Sunday, August 23, 2015

15.8.2015

Assalamualaikum and hi :)

Last 15th August was my first year anniversary with hubby. Alhamdulillah for everything.. tak percaya dah kawin dan dah setahun! pejam celik pejam celik dah one year ;')

Marriage life is not easy. sometimes it looks so hard you think you can't handle it, but in other times it feels you're the happiest person in the world. i am a very sensitive person. and there is times when both of us is not in a good mood. so what did i do?

i cried for no reason and then banyakkan berzikir. i found it helps me a lot. i have this rules to myself that i won't get mad to husband when both of us are not in a good mood. so whatever husband cakap masa tu, i just dengar. masa bercinta boleh la nak marah2 merajuk2 balik. tp dah kawin wei, dosaaa. huhu. but trust me, sakit nya tuh di sini sangaaat bila first nak apply dengar cakap suami sedangkan kita rasa kita ni betul. tp cuba lah. lawan perasaan nak merajuk teruk2, marah2 tu. biasanya i akan pejam mata n cakap syaitan je semua ni.., tapi diingatkan bukan first time apply terus menjadi. kalau menjadi tu kira korang sangat penyabar. ahah. tapi once dah blh control Insha-Allah everything will be fine.

Suami ni sifat dia penyanyang pada isteri. mana boleh nak marah2 atau tak puas hati lama2. sedar2 dia dtg bagi bunga ke, tiba2 ajak dating ke, hug dari belakang ke. haa macam tu la. certain suami segan nak mengaku salah dia, tp tetiba buat baik dengan kita. so, maafkanlah. 

dan bayangkanlah kita dah blh control merajuk, marah, tak puas hati kita. instead kite dengar ke cakap dia. agak2 dia nak marah lama2 tak. hehe. 

Again, marriage life is not easy. but it's you who determine wether it is easy or not. I choose to keep myself positive. everything mesti ada sebab. so kadang2 kalau suami tegur, mmg tak puas hati. tapi cuba dengar je ckp suami. bila perasaan marah kita dah reda.. masa tu kita dah blh fikir rasional and fikir balik kenapa suami tegur. so give credit to him, "awak.. thanks tau tegur kite tadi. betul la awk ckp tu" "hubby.. u're right about just now. so glad you're concern about me..". Husband sure sengih bila kita cakap macam tu :)

ok dah pukul 3 pagi, pas subuh nak ke pasar tani pulak. till then dearies, i am so sorry i didn't write as much as i did previously. but i will write, definately. doakan me and husband cepat2 dapat baby ye! hanya Tuhan dapat membalas doa2 kalian. Aminn :)

Take care love.

Saturday, June 20, 2015

Ariani Lebaran 2015

Assalamualaikum and hi :)

Last weekend before puasa, sempat lagi ke Ariani Fashion Show. looking at the invitation card itself made me keen to go to the event. the event took place at Mandarin Oriental Hotel, Kuala Lumpur.

I was so blessed because my seat was in a row with my dear blogger friends. tak adalah gelabah segan sorang2 dekat event. tehehe. 

The fashion show was so luxurious as Seri Paduka Raja Permaisuri Agong Tuanku Sultanah Hajah Haminah was there. She also launch Ariani's online website which is www.arianionline.com. Other VVIP guests that came to Ariani Lebaran 2015 includes Toh Puan Datuk Seri Utama Hajah Majimor Binti Sharif (wife to TYT Pulau Pinang), Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil (Minister of Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat) and Datin Seri Hamidah Khamis (wife to the Minister of Dalam Negeri Malaysia). 

Jom tengok gambar2!




The Hijab is so beautiful. I couldn't take my eyes of it. I love it when Ariani made Instant Shawl for their line now. knowing that majority nowadays want everything fast and instant, this is a very good opportunity. and yes, the designs are beautiful too!

Apart from hijab, Ariani also have the new Ariani ready to wear clothing line. superb in quality and workmanship (i bought for my mother in law so i know it's soooo prettayyyh. couldn't choose so i bought 2 tops and 2 palazzo. huhu), this might be the new brand that everyone should take note of. the pricing is affordable too.


The fun part was when Humood, the in trend singer from Kuwait came to perform that day. I sang the song too! who doesn't know the song Kun Anta right? ;)


At the end of the event, Seri Paduka Raja Permaisuri Agong Tuanku Sultanah Hajah Haminah launch Ariani online website, www.arianionline.com



For more info, you can check them out here :

Official Website : www.arianionline.com
Instagram : @galeriariani


Us the bloggers. things that i love when going to events like this: meeting my blogger friends. you'll always be in my mind! :)

till then, take care people!

Friday, June 5, 2015

If you don't have enough time for breakfast..

Assalamualaikum and hi :)


I've always have this one perception kalau orang after surgery ke, ibu lepas bersalin ke.. kene ambil pati ikan haruan. which is good.

but then, kenapa tak pernah terfikir untuk ambil setiap kali breakfast?

kannnnnn.

we do know that it has a lot of benefits especially to our brain and body. taking it as our breakfast routine could give extra energy. lebih mudah kalau ada produk yang specifically buat pati ni kan. so i was told about this : Maspati Pati Ikan Haruan. sangat2 menyenangkan! hanya dengan sebotol 75ml Maspati Pati Ikan Haruan sebagai sarapan, it gets you going throughout the day.

Bukan apa, dah nak dekat puasa ni.. kerje overload melampau :') sekarang ni i dah cuba kurangkan coffee sebab selalu sakit perut bila ambil coffee as breakfast. sobs. might wanna try this MASPATI Pati Ikan Haruan. lagipun kalau tak sempat breakfast dekat rumah, i can always bring the bottle anywhere. mudah kan? :)






Jom cuba MASPATI Pati Ikan Haruan harini! #maspaticergas

For more info, boleh ke facebook MASPATI : click here

Till then, take care people! :)






Thursday, June 4, 2015

The perks of having Bank Rakyat Platinum Master Card

Assalamualaikum and hi :)


Walaupun raya masih lambat tapi tetap nak cerita pasal something yang boleh menolong kita semua berbelanja secara berhemah and also ada banyak perks (kelebihan). ye lah, siapa tak nak kan. wuwuwu. enough with that silly words. hmm dah 26 tahun kot. haih la. selalu betul monolog dalaman fatin ni. identity crisis mungkin. ok dahhhh. 

So today i am going to tell you about Bank Rakyat Platinum Master Card. There are a lots of exciting things that this Bank Rakyat Platinum Master Card offers. but the one that catch my heart the most is their collaboration with Melium Group. Faham tak dalam Melium Group tu ada banyak butik best2 yang mahal nangis rasa tak mampu kena menabung lama baru boleh beli. dah lah jarang buat sale.wuu. BUT. this time around, Exclusive for Bank Rakyat Platinum Master Card's cardholders, they can enjoy an additional 10% discount on top of the 40% discount on all items at participating Melium Boutiques end season of Sale on 4-6 June 2015 for VIP preview and open to public on 7th June 2015.

Meaning you will get 50% off for any Melium Boutiques! some of the boutique that i know : Aigner (nak pergii nak pergii), Tods, Hugo Boss, Givenchy, Hackett London and much more. banyak tu discount. phew, menggugat iman betul :')

dah lame perhati bag ni. adakah impian akan menjadi nyata? ;')


Okay tadi tu baru bagitau 1 jee benefit. there are other benefits with Bank Rakyat Platinum Master Card. too many privileges that i can't resist! some of the benefits :

1


1. Waived annual fee*
     Nota : mestilah digunakan sekali dalam setahun untuk yuran dikecualikan.
    (*tertakluk pada terma dan syarat)
2. No mark up rate for overseas transaction
3. FREE Group Family Takaful Coverage and “Khairat Kematian” worth RM1,000. Coverage includes guaranteed repayment of outstanding finances accrued through Platinum Card Usage.
4. If you have a permanent Disability and cannot work, you do not have to pay the outstanding balance
5.  Free Family Takaful Coverage and Premiums paid by the Bank
6.  Discount For Mail Order/Telephone Order ( MOTO): Privileges and special discounts under the Bank’s MOTO program. The program promotions will be sent together with the monthly Platinum Card Statement from time to time.



For more inquiry: kkredit@bankrakyat.com.my
Please send your Platinum of Application From to: Pusat Bank Rakyat, Peti Surat 10971, 50730 Kuala Lumpur. Tel : 03 – 2693 7600 Faks: 03 – 2693 900

Take care lovelies!




Tuesday, May 26, 2015

soo gonna post.

Assalamualaikum and hi :)

I am sooo gonna post about last weekend's BFS grand opening. but now baru nak balik dari office. thought of cooking Teppanyaki Chicken tapi husband ajak makan subway, so..yeay to me tak payah masak!  tehehe..

and i have another thing to post about. husband cakap bahaya if post, he said i need to be careful. hmm. nanti lah. saje nak bagi korang suspen. ;p it's not about me by the way. 

ok till then, take care!

Monday, May 18, 2015

oh Allah, bless me with your love

Assalamualaikum and hi,

This week will be going the Grand opening for my boutique. ya Allah perasaan tu berdebar2 sangat. berdebar excited tapi risau juga if ada anything yang terlepas pandang. May Allah bless and ease the journey.

pagi tadi buka youtube and cross upon this song. i found it is very peaceful and ease to hear. the lyrics.. sangat mendamaikan. korang dengar ye? :)



if nak subtitle boleh click youtube kat belah kanan tu :)

memang macam tu kan perasaan after solat. dia punya aura lain macam. if i had problem, besides telling my husband.. i get back to Him. biasanya akan kunci guest room, pasang air cond dan solat di situ. nak menangis ke, nak berdoa ke.. Allah.. tenang sangat.. kadang2 sampai tertidur macam tu. 

Sesungguhnya Allah lah yang menyelesaikan segala masalah. dan pintu kepadaNya adalah solat. pernah sekali tu balik dari office penat sangat2. husband buat kerja dekat bawah, dia ingatkan sy dah solat. tapi sy tertidur sedar2 dah Isyak. bila bangun baru sedar tak solat Maghrib. cepat2 solat Isyak dan ganti Maghrib.

Malam tu sy tak boleh tidur, sy sedih. takut sangat Allah larikan rahmat Nya pada sy, lagi takut kalau Allah dah tak sayang.. at last i slept that night but bangun pagi suami cakap sy mengigau menangis nangis sampai dia kena peluk kuat2 :'(

sy kongsi ni bukan sebab apa-apa.. cuma nak berkongsi perasaan bila solat tu Indah sangat2. rasa cukup. lagi2 kalau solat di awal waktu. macam, mission accomplished! lagipun, apalah sebab kita dilahirkan di dunia ni melainkan untuk bersyukur dan beribadah kepadanya. yang lain tu jatuh no 2,3 dan seterusnya..

sempat lagi nak dhuha ni korang.. jom? :)

till then, take care people!

Saturday, May 16, 2015

vulnerable

Assalamualaikum and hi,

I don't know what happened to me. been very vulnerable these past few days. i am a person who didn't care much about little things. sebab banyak lagi kerja lain nak buat dari fikir hal2 kecil. but then 2-3 hari ni.. alahai.. entahlah.

one of it is, i cried when my husband refuse to selfie with me. take that. what's wronggg with meee. well of course zhe husband risau gila and dia terus selfie dengan i yang tgh nangis. I just cannot brain :')))

mungkin nak period.

haih.