Monday, May 18, 2015

oh Allah, bless me with your love

Assalamualaikum and hi,

This week will be going the Grand opening for my boutique. ya Allah perasaan tu berdebar2 sangat. berdebar excited tapi risau juga if ada anything yang terlepas pandang. May Allah bless and ease the journey.

pagi tadi buka youtube and cross upon this song. i found it is very peaceful and ease to hear. the lyrics.. sangat mendamaikan. korang dengar ye? :)



if nak subtitle boleh click youtube kat belah kanan tu :)

memang macam tu kan perasaan after solat. dia punya aura lain macam. if i had problem, besides telling my husband.. i get back to Him. biasanya akan kunci guest room, pasang air cond dan solat di situ. nak menangis ke, nak berdoa ke.. Allah.. tenang sangat.. kadang2 sampai tertidur macam tu. 

Sesungguhnya Allah lah yang menyelesaikan segala masalah. dan pintu kepadaNya adalah solat. pernah sekali tu balik dari office penat sangat2. husband buat kerja dekat bawah, dia ingatkan sy dah solat. tapi sy tertidur sedar2 dah Isyak. bila bangun baru sedar tak solat Maghrib. cepat2 solat Isyak dan ganti Maghrib.

Malam tu sy tak boleh tidur, sy sedih. takut sangat Allah larikan rahmat Nya pada sy, lagi takut kalau Allah dah tak sayang.. at last i slept that night but bangun pagi suami cakap sy mengigau menangis nangis sampai dia kena peluk kuat2 :'(

sy kongsi ni bukan sebab apa-apa.. cuma nak berkongsi perasaan bila solat tu Indah sangat2. rasa cukup. lagi2 kalau solat di awal waktu. macam, mission accomplished! lagipun, apalah sebab kita dilahirkan di dunia ni melainkan untuk bersyukur dan beribadah kepadanya. yang lain tu jatuh no 2,3 dan seterusnya..

sempat lagi nak dhuha ni korang.. jom? :)

till then, take care people!

Saturday, May 16, 2015

vulnerable

Assalamualaikum and hi,

I don't know what happened to me. been very vulnerable these past few days. i am a person who didn't care much about little things. sebab banyak lagi kerja lain nak buat dari fikir hal2 kecil. but then 2-3 hari ni.. alahai.. entahlah.

one of it is, i cried when my husband refuse to selfie with me. take that. what's wronggg with meee. well of course zhe husband risau gila and dia terus selfie dengan i yang tgh nangis. I just cannot brain :')))

mungkin nak period.

haih.

Friday, May 15, 2015

the anonymous black dress

Assalamualaikum and hi :)

I am so excited for my new design to come out. didn't have the name yet. dia punya excited nak bagi nama macam nak bagi nama kat anak. ahaha. aduii.





yes, i gain a LOT of weight after i get married. susah nya nak turun berat badan lepas kawin ni :'((( well anyways, back to work, any suggestion for the name of these dress?

okbai sakit perut pulak minum kopi memalam ni. daa!

Tuesday, May 12, 2015

current life

Assalamualaikum :)

Skang dah nak dekat pukul 10 malam. baru lepas sidai kain. sampai2 rumah petang tadi terus pegi dapur siapkan dinner since tadi sampai rumah pun dah pukul 7. pukul 8 dinner then cuci2 pinggan, bersih rumah. husband tugas dia bersih bilik kucing, iolls tak sanggup dah semenjak kucing ada 5 ekor ni.. dia punya nyahtinja sangat produktif. banyak sungguh :')))

dah siap semua kerja rumah, update kerja BFS pulak. i think macam 24 jam dah kerja sebenarnya. dalam kete masa husband drive, i buat keje. dalam tandas reply emails regarding stocks. benti buat keje kalau tengok series, makan or buat keje rumah. tapi sebenarnya tak tahu lah stress ke tak. sebab excited buat kerja. kadang2 excited sangat sampai rasa sakit perut.. haha korang pernah rasa tak macam tu? pelik pulak rasa macam tu sebenarnya.. uh.

tapi itulah, i need a break. masa puasa memang i akan slow down kerja since bulan ibadah :) after raya nak jalan2 tapi tak rancang apa2 pun sebab sibuk dengan opening butik 23.05.2015 ni. tengok lah masa bulan puasa nanti survey2 ke kan.

i wish i could write to you everyday. macam quick update tu kan. i wish :'( 

ok lah till then. sekarang tengah cuba untuk tidur awal. by 12am kene tidur dahh. let see if i can make this a habit :)

take care people!

Monday, April 20, 2015

Safi ada buat contest!

Assalamualaikum and hi :)

Kalau nak tau orang tu orang Malaysia rasenye boleh je tanya, tau produk Safi tak? kalau tak tau kita sama2 suruh orang tu ketuk ketampi berjemaah dengan jiran2 sekeliling. gitu kekdahnya :')

like seriously people, Safi kot! i've been a huge fan of Safi especially Safi Shayla shampoo. tehehe. 


kenal tak sape tu? kalau tak kenal kita abaikan.. nexttt! 

For those yang baru kenal Safi, meh i explain briefly about their product range. ada banyak tauu. ada syampu, skincare dan banyak lagi. here are some of the products :


when i say i am a big  fan of SAFI, i mean it :)
Safi adalah produk Halal no 1 di Malaysia. jadi kita tak perlu ragu ragu nak guna produk Safi ni ya. memang boleh digunakan tanpa was was :)






SAFI Balqis : A whitening skincare range which shows fairness as early as 3 days (available in regular range and oil control range)


                                   SAFI Rania Gold: A skincare range to prevent anti-aging


SAFI Shayla: A haircare range containing Habbatus Sauda formulated specially for women in Hijab (wanita bertudung)

Sebenarnya bila kita dah taa'ruf dengan produk2 Safi, kite nak cite dia ada buat contest!


Siapa yang tak nak kan pergi cruise dengan Nora Danish dekat Langkawi, siap boleh bawa family/husband/bff ! i bet ramai yang pakai produk Safi, so why not korang join pertandingan ni. sebab pemenang bukan sorang, tapi 10 orang! best nyaaaaaaa :D


and for those yang tak bernasib baik, mana tau boleh dapat saguhati which is hamper SAFI bernilai RM250. banyak betul hadiah SAFI nak bagi :)

how to join?

boleh ke Facebook Application Peraduan SAFI Fiesta ni di https://apps.facebook.com/safifair/ --ingattt, 10 pemenang bertuah dapat percutian ke Langkawi untuk 2 orang, or saguhati untuk 20 orang yang bernilai RM250. banyak tuuu.

i join, korang pun join jugak okay? tak sabar nak jumpa nora danish nanti nak amik gambar sama2 then upload kat ig konon2 bff, wee. *berangan mood on.

till then, take care people!


Wednesday, April 15, 2015

Test-drive

Assalamualaikum and hi,

Few weeks ago i had myself to test drive the new Vios 1.5G. To be frank, i am seeking for new car which is not from Toyota since me and husband both are Toyota users. we have Camry and Vios (the previous one, not the new one). it's like.. alaaa kite tukar kete yang lain lah. haa macam tu :')

Tapi tu lah, in the first place.. why both of us bought Toyota. sebab best. jadi bila dah test drive Vios yang baru ni rasa macam kene stick to Toyota jugak. plus, the service after we bought the car pun tip top. pegi servis kereta tak stress langsung. dengan orang yang friendly, kereta okay, servis laju, maintenance pun tak mahal sangat compared to other imported cars. sangat-sangat affordable and worth to have. 

hmm. sebenarnya nak cakap pasal Toyota Vios baru. pegi cakap pasal lain pulak. kfine.

I think kalau nak tau pasal specification and all details boleh je search kot. it is good if I share my honest review about how i feel during the test drive and the car itself. 

Apart from the old Vios, there are several differences between the new Vios and the old one. benda yang buat iolls excited adalah Smart Entry and Push Start. cool sangaaaaat rasa macam naik kete in the future. huhu. i know sekarang dah banyak kereta macam tu, tapi it's in Vios people! plus, the interior is fully black combined with black perforated combination leather seats. memang nampak class. mudah nak jaga pun ye kalau hitam semua :')


encik suami suka sangat tuuu. 

Another thing that i love about the interior is that, Front foot illumination light. dekat kaki ada lampu. senang tau dan sangat memahami. faham tak kalau perempuan (usually kami la tp laki ade jugak) dalam handbag tu segala mak nenek ada, dah macam mini zoo.jadi kadang2 bila tengah mencari kunci nan satu, few things jatuh kat kaki then tak nampak dah nak ambil, kene cari guna torchlight hp, sedar2 hp habis battery. what a life :'( 

so bila ada company kereta yang memahami masalah orang yang membawa beg berupa mini zoo, ianya sangat2 meringankan beban kami. serious!



One of the main things that i love about this new Vios is that, its spaciousness. Overall memang bila naik Vios yang ni rasa luas. certain kereta rasa tinggi, rasa rendah.. yang ni rasa luas. rasa macam aman je bila dapat kereta luas2 macam ni. ehe. and kereta ni boleh fold the seats, 60 : 40. ini adalah benda yang  kami suami isteri palingg suka. sebab dah la luas, boleh lipat lagi. faham tak ini adalah ultimate penyelesaian pada kami yang selalu bawa 2 kereta kalau nak angkut baju from kilang to our boutique. lepas ni satu kereta jeeee. i mean, kalau beli lah. huhu.

senang nya hidup, nak pindah barang2 pun mudah. lipat2 seat, then terus angkut barang. and even kalau tak lipat seat pun, bonet kereta memang luas. jadi tak ada masalah kalau nak pegi pasar tani beli barang2 dapur dan pokok bunga sekaligus. wehee. sehrohnokk.

Other things that I found interesting is that, they have acoustic glass (windshield), jadi bunyi senyap je. tak bising bila dalam kereta. plus, it is fuel efficiency! ok ini best. they used VVT-i Engine. nowadays, penting tau untuk beli kereta.. kena tengok jimat minyak ke tak. lagi2 kalau selalu travel by car.  



seharian berjalan dengan Vios :)





To be honest, i am really satisfied with the new Vios. pickup pun sangat okay. i just can't write, okay. mesti nak kena ada perkataan 'sangat' sebab.. it is really giving me an urge to buy the car. not just by writing about it.





For those who is currently seeking for a new car, you might want to go to Toyota showroom and ask them for the new Vios. try them today. definately worth for the car and the service after sale. i am not writing to please Toyota, but i am writing based on 3 years of being Toyota users :)

any Toyota users here? share your experience here! :)

Tuesday, April 14, 2015

My honest review : daily skincare

Assalamualaikum and hi :)

Been wanting to post this for quite some time but i didn't get much time to sit back, relax and blogging. it hurts baby. i miss my dear blog. sobs. to make this up to you, i am going to reveal you my daily routine skincare. an honest review about it :)

My face basically do not have any serious  problems but when they do have, it is zerious. normal lah kalau ada jerawat nasi satu dua tu kan. tapi bila datang bulan, adalah tiba2 muncul jerawat batu. taknak satu, kalau boleh lagi banyak lagi bagus. tumbuh berjemaah dekat2. selalunya tumbuh trio terus dekat2. hmm :(

since my skin is oily, i jenis redha je kalau jerawat tumbuh satu dua every month. dah kata oily skin, standard lah ada jerawat.. ye dak?

but then bila tengok muka orang flawless.. lebih2 lagi retis.. terfikir jugak, memang kulit dey all lawa ke filter semata2? hewhewhew.

so semenjak itulah, rasa nak kulit cantik tu macam membuak2. bukan tak bersyukur.. cuma nya kalau dapat kulit yang tak perlu pakai foundation bila keluar tu adalah ultimate success. plus, untuk husband juga. kat rumah tak perlu nak makeup lama2 utk husbenn. kulit dah cantik, memang ubah penampilan sebenarnya :)




So these are my babies :) SK-II.  ramai yang cakap mahal, tapi sebenarnya harga lebih kurang macam other products juga. sebab packaging SK-II ni besaaar. cuci muka tu tahan nak dekat 3 bulan. idk if i jenis jimat ke apa. tapi i pakai normally 2 kali sehari. so normal je rasa. tapi sekarang ni bila husband tengok kulit muka bini dia dah berubah, dia pun pakai sekali. makanya cepat sikit la habis. hehe.


The one that i am really recommend to you guys to try is their best seller Miracle essence. tu macam.. hmm. miracle! masa awal2 dulu pakai miracle essence ni je tau. tapi banyak pulak dapat free sample yang kecik2 tu. punyalah sayang nak pakai haha. tapi bila pakai, makin elok pulak kulit ni. so i decided to buy several other products which are : facial wash, toner,  auraactivator skin essence and aura activator CC cream.



lovin my skin now :)
Frankly, i've been using SK-II since end of last year. lebih kurang 5 bulan. baru sekarang berani nak bagi review sebab takut lah orang lain cuba kang cakap tak okay ke apa. at least by now kalau orang tanya hal skincare ni, i dah tau dengan jaya nya. gituu.


Why i love SK-II? simply because my confidence level untuk keluar rumah without wearing any foundation and compact powder, sangat tinggi. dulu kalau keluar at least kene pakai jugak bedak ke apa. now just maskara n lipstick, ok blusher jugak. huhu. tapi tak perlu dah makeup tebal ke apa. even sekarang kalau nak makeup rasa sayang sangat dekat kulit sebab kene tepek benda lain. sangat berbeza perspektif diriku yang dulu dengan sekarang. confident level, win :D



oh and kalau nak nampak effect kulit licin and glowing tu lagi cepat, sila pakai miracle essence tu lebih2 sikit. usually sy ambil dalam 3 titik. kalau awal2 dulu banyak sikit, dalam 5 titik. nak habis satu botol tu jenuh jugak la. ada my friend pernah cakap, awal2 pakai miracle essence cuba habiskan satu botol tu sebulan. then lepas dah habis, blh pakai satu botol for few months.

the best thing about SK-II, tak perlu pergi facial dah. whitehead pun tak tumbuh. i mean, tu kalau rajin every night pun pakai. kalau malam bahan tidur tak cuci muka memang sama je lah. ehe.

my advise, kalau nak cuba.. memang kene ada azam untuk nak kulit cantik. macam i dulu entah apa lah yang jadi, nak sangat kulit licin and glowing. but it works! so i hope, for those yang tengah mencari or kurang percaya ngan other products, this can be your solution. it really works on my skin. i hope yours will do :)

Btw, there's an upcoming SK-II event , Change Destiny Museum (Red Carpet Edition) which will be held from 28th April till 4th May 2015. It will be in One Utama (Old Wing Concourse) to launch their brand new product from the Pitera line.

Menggugat iman betul lah SK-II ni. if I had the time, I'll go and see if it's good or not okay? excited!

#ChangeDestiny  #ChangeDestinyMuseum

till then, take care people!