Furry Treats for my Furry Kids

Assalamualaikum and hi,

Harini tajuk acah acah hipster sikit. hehe. Dah lama tak buat post about my furry kids. After i got married, Faith dah few times got pregnant and ada byk kitties. but we have to give to few close friends and family since i don't want too many cats. nanti kasih sayang tak dapat dicurahkan dengan banyak. boleh tak explanation macam tu huhu.

So currently dekat rumah ada August, Faith, Pearl and Silver. August selalu on heat so dia selalu merantau ke rumah2 kawan2 kitaorg untuk pergi mating. kiranya abang kawasan August jarang jarang ada kat rumah. tapi sekarang ni dah kurang dah sikit on heat, so dah boleh baik baik sikit dok dekat rumah :D

The thing about my cats adalah mereka sangat memilih bab makanan. ya Ampunn sangat bila nak pilih makanan untuk dey all ni. Contohnya kalau bulan ni dah makan kibbles brand Orijin, lagi 2 bulan kena tukar Royal Canin. and then tukar lagi. kalau tak, 2 hari letak makanan pun tak habis lagi. kecuali lah dah lapar sangat baru makan. diva sangat kan. sigh.

The same situation terjadi kalau nak beli Treats untuk mereka ini. pernah sekali tu, beli treats ni nampak macam tempting sangat. balik rumah dey all pandang, bau lepastu LARI. LARI sebab taknak. apakah dugaan ini semua. sighh. 


Last2 buat wet food sendiri. beli ikan, rebus then frozen kan. bila nak, defrost kan. tapi the thing about buat macam ni.. kucing nak yang fresh2. sebulan tu ok lah. lepas pada tu taknak dah. mak penat lah macam ni :(((

At last i came with a solution.. got my cats Furry Treats! dulu macam takut jugak kalau2 dey all especially ratu memilih makanan, Diva Pearl ni taknak. and since it is all natural munchies (NO preservatives, salt & sugar, MSG & other additives) kerisauan tu tinggi ok. but to my surprise.. they LOVE it really much! Faith sampai cakar i sebab i lambat bagi masa turn dia. memang terkejut mak huhu.




And bukan untuk kucing je ye.. untuk semua furry animals. kalau kucing dan anjing ada meat range. kalau rabbits and small animals ada fruit range.


Currently they all ada banyak treats. but the one yang my furry kids dok menggila adalah Chicken Liver. tak pernah tau dey all suka makan liver. thanks to Furry Treats :)) Disebabkan produk ni memang bagus, i would like to give you guys discount upon purchase dekat website : www.furrytreatsmalaysia.com . log in kat sana then masukkan code : fatinsuhana and you'll entitled for 10% off. yeay! my suggestion beli each treats satu2 sebab semua pun kucing korang akan suka. kalau lah dey all boleh bercakap bahasa kita, pengsan korang kena melayan nafsu makan dey all slalu nak Furry Treats. hehe.

To know more about them, here are the details :

Instagram : furrytreatsmalaysia

take care love!

Comments

  1. sy jika wetfood sendiri memang guna ayam..tak pernah guna ikan..gemuk2 kucing..ekekek

    ReplyDelete
  2. weeeee. comelyna kucing! nanti nak baca lebih lanjut blog ni. Excited. Nak tahu kos bela kucing berapa biasanya based on monthly basis?

    Jom buat Roti Sosej Cheese Leleh.

    ReplyDelete
  3. ohhhh adaa juga makanan haiwan utk semua

    ReplyDelete
  4. Alahaii comellnye semua kucing Fatin..geramm betul tgk...Saya punya kucing pun sgt suka wet food & pernah cuba pelbagai jenama ..

    ReplyDelete
  5. Comey je. Jom usha blog saya 😊

    ReplyDelete
  6. Saya pun ada banyak kucing kat rumah tapi kucing kampung jer :D diorang makan nasi dengan ikan je..ehehee

    ReplyDelete
  7. comelnya semua kucing dia.. gebus gituu <3


    singahlah blog amira juga ye

    http://seriwanita.com/
    https://www.facebook.com/seriwanitablog/

    ReplyDelete
  8. ohhhh so chomell..gerammlah 😘

    ReplyDelete
  9. menarik ni..nak cuba bagi anak-anak bulus dirumah rasa :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts