Sunday, December 29, 2013

Never met him. But I miss him dearly.

Assalamualaikum and hi.

Dalam tahun ni, these few days I've been missing someone so much that I cried whenever I remembered him. The more I knew about him, the more I miss him..

Something that doesn't always happen to me. Perasaan rindu.. sedih.. lebih dari 2-3 hari.Sebab hati rasa sangat2 sebak..

Rindu pada Rasulullah.

Rindu.

Tuesday, December 17, 2013

Samsung Galaxy S4 Zoom

Assalamualaikum and hi :)

Kadang2 sekarang ni dah tak tahu bila weekend dan weekdays sebab setiap hari kerja. setiap hari balik malam. rasa macam sedih sebab takde life. tapi bila fikir2 balik, memang ni dream job. jadi kenapa harus bersedih. sigh fatin. apa lahh awak ni nye pun lah. ayat bahasa melayu pun makin melampau2 berbelitnye. faham tak kat situ maksudnya sudah kurang menulis. :'(

Antara sebab sy suka my dream job ini adalah sebab selalu attend fashion show. walaupun rasa rendah diri tengok model2 semua persis victoria secret, tapi tak apalah, fashion mereka sy adapt untuk jadi lebih modest dan muslimah. kalau tak apa guna jadi designer. at least kita sumbang ke arah pahala dengan banyaknya. ye dak? :)

last 2 weeks sy pergi Mark&Spencer punya fashion show ditemani adik kesayangan, orang tu ehem2, pasangan kembar paling cantik ida n iena, kien, charmaine dan myra. wahh! ramainya ai angkut tengok fashion show kan! kami dapat front row seats, jadi haruslah panggil anak beranak memeriahkan majlis. tehehe. dan apa yang lagi best adalah keranaa sy shoot event tu menggunakan Samsung Galaxy S4 Zoom. mula2 tu janggal la jugak sebab tak tahu nak klasifikasikan ianya handphone atau camera. sebab both features sangat mantap!

happy sangat gayanyee :D

Hidup sekarang lebih indah (cewah!) sebab bila guna Samsung Galaxy S4, banyak benda yang boleh dilakukan at once. contohnya masa tengah on call dengan kawan, boleh share gambar dengan kawan kita tu teruss. apa yang sangat2 memudahkan hidup ni apabila sy boleh share dengan insan tersayang tentang design baru baju2 yang hendak dibuat.kiranya sambil call n share gambar, terus tanya ok ke tak.. perlu tambah beading atau tak, atau apa2 yang dirasakan perlu. senang hidup tak perlu nak tutup phone, sent dulu then call balik. jawapan dapat on the spot :) 


oh btw i'm wearing Soignee by Fatin Suhana. blh ke website kalau nak beli ye, hee.
n also, korang boleh masuk "Unique Malaysian" campaign. nak tahu lebih lanjut boleh click sinii.  korang boleh upload gambar unique malaysian moments kat fb dan make sure hashtag #mys4zoom. upload je dimana2 social media instagram/facebook or twitter dan buat hashtag tu. After that gambar2 korang akan automatic ada di Samsung FB apps.

Other than that, korang mesti tengok video #HAVOC Unique Malaysian version kat sini <LINK> okay? Fatin pun dah loop banyak kali video tuhh, mmg best! 



That's all. muka happy pakai Samsung Galaxy S4 detected. hehe. take care people! :D


Monday, December 16, 2013

12.12.13. my 24th birthday.

Assalamualaikum and hi :)

Dalam banyak2 bulan dalam setahun, bulan 12 adalah bulan yang paling sy tunggu-tunggu. sebab bagi sy bulan 12 ni banyak benda berlaku. dengan year end sale lah, orang kawin lah. and most of all.. my birthday. tehee.

12.12.2013. Alhamdulillah dah 24 tahun Che Wan Fatin Suhana Che Wan Khalid ni. besar dah. tapi tak tinggi-tinggi. tak apalah, what to do.

kalau diikutkan.. tahun ni tahun last sambut birthday single. eh. tersipu malu.

banyak benda nak share dengan pembaca blog. banyak sangat. sebab tu antara azam birthday (bukan new year sahaja ada azam ya) adalah jadi lebih konsisten dalam semua hal. jadi harus konsisten dalam menulis blog. i miss writing in my dear blog :')

last weekend sy pergi langkawi. pergi wedding bestie, yuyu zulaikha :') tiba2 ter emo. termenangis tengok kawan masa akad nikah. haih.

ok lah. nak sambung buat kerja BFS walaupun sebenarnya harini kedai cuti. esok kita update pasal wedding yuyu.

dah lama tak ambil gambar dgn adik seniri :')
ok tata, take care people :)


Sunday, December 1, 2013

no more monday blues.

Assalamualaikum and hi :)

Terasa lamaa sangat tak menulis saja2 ni kan. banyak benda nak tulis. tapi selalu on the go :') currently sangat busy menguruskan butik Byfatinsuhana yang sederhana aja.. korang jemput la datang seksyen 7 tau. dekat area jakel tu. kedai sy berhadapan dengan hospital shah alam yang tgh dalam pembinaan tu.

esok sebenarnya sy buat sale. tapi untuk warga instagram sahaja. jadi kalau korang belum follow instagram BFS, sila follow okay? sebab selalunya promotion akan thru instagram. tak rugi sebab harga murahhh. n kadang2 untuk hari tertentu sahaja. jadi kalau tak follow macam rugii je kan. ehehe.

contohnya macam esok :


kannn. semua ni hanya di instagram. n nak order hanya menggunakan whatsapp. mudah, cepat dan pantas.

jadi esok.. silalah buka instagram byfatinsuhana. jangan nangis kalau sold out okeng? macam 2 hari lepas buat sale di instagram, 1 hari terus sold out walaupun stock banyak nak arwah. esok bawak beg ikea 5 beg nak angkut barang pegi pos. gigih tak gigih budak kecik ni. huhu.

ok lah. esok pagi dalam pukul 10 Insha-Allah kita update. grab yours tomorrow! design dan kain ni mmg from BFS, jadi jangan risau.. kami mmg mementingkan exclusivity.  yang penting dress kali ni breastfeed friendly dan juga mudah untuk ambil wudhuk sbb ada butang di tangan. saiz pun ada dari S untill L.

dah. dah. tidur nyenyak2. esok kita perang sapa dapat beli BFS jubah dress ni ya. hihi. nite!

Friday, November 22, 2013

BFS new jubah dress, something to die for.

Assalamualaikum and hi :)

Want to inform ladies out there yang kite ada update jubah dress baruuu dekat Byfatinsuhana.com.my :) dress ni ada 3 size which are S, M and L. and the best part is.. breastfeed friendly dan juga wudhuk friendly (adeke ayat gituh? hehe), sebab ada butang di dada dan tangan.

please note that design ni semua sangat ekslusif. material chiffon yang tak jarang, senang dan sedap pakai. tak payah gosok pun tak apa. sy buat jubah ni se-praktikal mungkin supaya siapa2 boleh pakai dan terus nampak ada class dan style :)

jom tengok2 dan beli ye, see ya! 






follow kami di instagram! take care people ;)

Thursday, November 21, 2013

Baby Kiss awhh.

[sponsored post]

Assalamualaikum and hi :)

semua orang suka nampak cantik. tak kiralah dari segi baju, tudung, kasut, sampailah ke barangan kosmetik dan penjagaan harian. makanyaa, harini nak perkenalkan barangan kecantikan dari Baby Kiss. awhh.. nama pun nak manja2 gitu kan. nampak very the girly tau brand ni. ai likee :)

Baby Kiss ni ada banyak produk yang menarik. one of it is Wink Body Lotion 4 colors (BB body lotion). apa yang bestnye, body lotion ni bukan sahaja sangat2 bagus (sampai ramai pengguna including celebrities ckp 'the best BB body lotion') tapi bau nya yang sangat2 wangiii. tak payah pakai perfume dah sebab bau nya mmg macam perfume. Baby Kiss ni popular disebabkan word of mouth, makanya keefektifannya sangatlah diakui ramai :')


                               

they come in 4 colours : Aura Pink Strawberry flavor, Angel White milky flavor, Fresh Apple mixed fruit flavor and Natural Beige Vanilla flavor.

if korang masih ragu2, here are some of their standards to make you confident :

-Quality Assurance GMP (Good Manufacturing Practice)
- ISO 9001 :2008
-Formula Development with GMP
-Production of Cosmetic with GMP
-Product Evaluation with GMP
-Selection and Evaluation of Packaging Components
-Product Registration with Thai FDA

  

another great product from Baby Kiss is Baby Kiss Daily Moisture BB cream SPF30 PA+++ *Formula from Korea*

NEW PRODUCT RELEASE :

Babykiss telah keluarkan  product baru yang bau dia sedap giler..mcm nk mkn...hehe..

Cc body lotion bole buat kulit putih gebu and pada masa yg sama bau yg sdp2..packaging yg cute!







Baby Kiss CC Body Lotion - SPF 45 PA+++ Plus High Alpha Arbutin, White Mulberry Extract, and Vitamin B3 (Water Resistance)
Directions: Apply over skin before sun 15 minutes Shake before each use.
Baby Kiss CC RecipeSelect your best match menu
WIP CREAM: Aura White lookCup Cake: Healthy White look Banoffee: smoothy white lookDoughnut: Cheerful white lookMint Chocolate: Fairy White look
Choose the white look you like and make yourself lovable! 





1.NUDY LOOK (Beige colour)
35ml 
BB Face (Beige colour) for those who want to smooth the skin look natural and not like makeup. (White level 2)
2.FAIRY LOOK(Greencolour)
35ml 
BB Face (Green color) for those who want to add clarity. Make skin look bright and natural. (White level 3)
3.SNOWY LOOK (Violet colour) 35ml 
BB Face (purple color) for those who want to add a flawless white skin silky and bouncy (White level 4)
Baby Kiss Daily Moisture BB cream
All in One
- Advanced Formula From Korea
- Brightens
- Water Resistance
- evens tone Natural glow look covers imperfections 24hrs hydrations Vit C & GigaWhite SPF30
- No Perfume

next product is my favourite! Baby Kiss Lip Treatment. :D


9 gram -Advanced formula from Japan
main ingredients dalam lip treatment ni adalah Hyaluronic/ Vitamin C/ Vitamin E. anddd ada banyak sangat keistimewaan kalau selalu guna. antaranya :

- Reduce Lip wrinkles
- Bye bye dry and chapped lips gitteww
- Full-lipped mouth
- Ultra Moisturizing
- Superior Smoothness
- reduce darkness

and this last super awesome product, Protein Milk Mask.


they say , "wake up with glow and gorgeous skin", feel the difference since the first night!

how to apply : Apply on clean skin, all over the face and neck. No need to wipe off

Intensive protein MILK MASK from New Zealand with AAA ingredients, e.g. Vitamin B3, Vitamin C (Ethyl Ascorbic Acid), Amidoxy Four Flower, Artemia Extract, and Milk Peptide Complex.
- Enrich and repair facial skin. 
- Heal facial skin from sunburst or pollution
- Soothe irritation, redness, and acnes
- Stimulate collagen
- Whiten and brighten facial skin
- Reduce dark spots
- Moisture your skin

memang so far ramai orang berpuas hati dengan produk2 Baby Kiss ni. dah la name comel dan kiut, berkesan pulak tu. haih untung badan dapat pampered wangi2 dan efektif :')




pengguna Baby Kiss ni memang stok2 jadi comel ala2 korean ke ape ni. hehe. for me, kalau packaging lawa, product bagus, service tiptop.. jangan lambat2 beli! nanti sold out kene tunggu restock pulak. huhu. if berminat boleh contact @Criefarra di Instagram dan facebook. atau boleh email ke crinurfarrahin@yahoo.com. atauu contact thru phone terus 012-5476406

okbai sila rambang mata sekarang! :D

Monday, November 11, 2013

Webisod Hijabku Gayaku Sunsilk

Assalamualaikum and hi :)



Haa.. still ingat tak yang sy pernah tulis mengenai Sunsilk Hijabku Gayaku tu? Ala, yang sunsilk mencari 10 pereka fesyen dan 10 model tu. aha.. Sekarang ni mereka dah kumpul 10 terbaik dan telah disiarkan di http://www.youtube.com/sunsilkmy! Korang dah tengok belum episode 1? Episode 1 dah pun disiarkan dekat youtube.

Make sure episode lepas ni korang kena tengok tau. You might fall in love with these 5 episodes of Sunsilk Hijabku Gayaku since basically it is a reality show. Who doesn't like reality show kan. lolz. Let me gives you some brief synopsis about each of the episodes. I know I kind. Shhhhh. 

So there are 5 episodes with 5 different situations each week. For the first episode yang dah keluar tu, they start with introducing their host, the lovely Diana Amir and 10 fashion designer. For that particular week, they have to come out with a design that include the elements of London, Paris, New york and Kuala Lumpur. they have to make sure it is appropriate and functional to hijab ladies. Susahnyaaa kalau ai yang masuk. tapi i am sure it is interesting kan! :)

Episod kedua, the fashion designers ni akan dibawa ke Jakel Kuala Lumpur dan diberi RM500 untuk beli kain for their design. nampak macam best shopping2 kain ni kan, tapi mereka hanya diberi masa sejam sahaja untuk beli kain2 tu sume. banyak cerita2 menarik masa episod ni jadi kenaaa tengok epised 2 yang akan keluar 8 Nov ni! :D

Episod ketiga pula berkaitan dengan imuniti. Mereka diberi cabaran untuk reka gaya tudung mengikut tema yang sunsilk beri. pemenang diberi imunti dannnn ...... aha. Kena tengok sendiri! Kite taknak bagitahu kang tak suspen ;p

Untuk episode 4 and 5 I won’t give any hints here. Aha. Makanya.. korang kenaa tengok tau rancangan ni. Sebab boleh tengok dari dua sudut, as a fashion designer and also as a model. It is a good way to learn something about the industry since antara juri nya nanti adalah Hatta Dolmat n Rico Rinaldi. Nama yang dikenali dalam industri fesyen :)



Jadi, siapa yang tak tengok lagi episode 1 and 2 tu, go go watch it now kat http://www.youtube.com/sunsilkmy .


Till then, take care people!

Wednesday, November 6, 2013

missing.

Assalamualaikum and hi :)

Abah sent a video to me and it breaks me into tears. i wish everyone could feel the same. the feeling of missing Rasulullah S.A.W. rindunya hanya Allah yang tahu..

shall we? :')



thank you love for spending some time for this video, i appreciate it a lot :)

My physical store, at last. (ladies only)

Assalamualaikum and hi :)

Setelah beberapa lama bertapa dan mengasingkan diri dengan dunia luar untuk mengabdikan diri kepada proses pembukaan butik sendiri, sekarang sudah boleh senyum sedikit sebab dah 80% siap. ada lagi perkara2 yang tak sempat nak buat lagi.. maklumlah buat sendiri.. kedai sy pun biasa2 sahaja.. guna pun dengan budget yang ada. trust me.. it is not easy. dulu ingat masa bercinta hingusan je boleh menangis teresak-esak. rupanya stress kerja dan ada business sendiri ni perlukan kekuatan yang luar biasa. nasib baiklah sy ada kekuatan luar biasa tu, sy minta pada Dia. ihiks. korang pun boleh. sapa2 pun boleh :D




Sebenarnya nak bagitahu yang butik kita akan start dibuka hari sabtu ini. dan apa yang bestnya.. hari sabtu dan ahad ni sy ada buat clearance salee. murah dia macam.. bila tengok terus pengsan. haa macam tu lah.







jemputlah datang ke kedai kecil sy ye.. sangat2 nak jumpa pembaca blog ni (perempuan sahaja yee). bestnya kalau dapat jumpa korang in real lagi2 kalau yang pernah komen2 kat post2 sy :') sabtu dan ahad ni sale dia lain macam tau. jadi silalah dtg untuk memeriahkan majlis. untuk details blh tengok kat bawah ni ye :


see you! take care people :)

Monday, November 4, 2013

because love is all i can give.

Assalamualaikum and hi :)

As a normal human being, i can't help and stop myself from falling in love. yes, love. i started with hating people who is in love because they seems to show too much about everything and yes, i ended being one of them. sigh. 

Maybe because at that moment i knew little about love towards Allah S.W.T. 

All i know is to let that person know how much i love him like there's no tomorrow. when we had a fight, i will not eat. i lost 3-4 kg easily within 2 weeks. i will cry every night. i even do stupid things.

Maybe because at that moment i knew little about love towards Allah S.W.T.

Later i realized, that emotion. that fear of losing someone. that deep love. why do i put a person, a human being, that important? why I didn't afraid of losing the love from Him, the Creator? is it because when you love a person, that person is vulnerable and you didn't know if he still wants you in his life? and that you know, whenever you pray.. Allah is always with you, that He is not vulnerable. He ALWAYS with you no matter what. He ALWAYS love you in any condition. all you had to do is ask and pray. so is it because of that?

Maybe because at that moment i knew little about love towards Allah S.W.T.

The truth is, whenever you make an effort to make someone, well in this case Him loves you back.. the more you will fall in love. 

It doesn't matter who you ended up with, because He will definitely gives the best for you. you might found someone's spouse have all what it takes but it might not suitable for you. bersyukurlah dengan kurniaan yang diberikan.

This is an impulse writing. so if there's by any chance that you think this post is useless, at least it is useful for me whenever i read back what i wrote. it is just a reminder for me to love someone because of Allah. 

I love you.

Take care :)

Saturday, October 19, 2013

Top2Toe Styliesta

[Sponsored post]

Assalamualaikum and hi :)

sekali dengar tajuk entry ni macam nak promote baju pulak kann.. sebab nama macam tu. hihi. tapi sebenarnya bukan! kite nak bagitahu yang Top2Toe Styliesta ni sebenarnya adalah nama untuk Image consulting yang dimiliki oleh akak cantik bernama Emi Idura:)







penting sangat ke nak kena ada perunding imej bagai?

bagi sy, jika anda seorang yang sedang mencari identi, masih kena nasihat oleh kawan2 atau mak sendiri utk ubah penampilan, anda sangaaaat memerlukan perunding kecantikan!


tapi sy kan ada kawan2, they all boleh tlg sy kot. tak perlu lah perunding2 ni.

kawan memang boleh tolong. tapi kadang2 timbul masalah juga. contohnya, ada kawan yang tak sampai hati nak kata baju yang kite baru beli untuk raya tu sebenarnya sangat tak sesuai dengan bentuk tubuh kita. demi nak jaga hati katanya, haruslah kata cantik (-_-'). atau ada juga kawan yang jenis iyakan semua apa kata kita. jadi sebenarnya kita di dalam comfort zone, walhal.. kalau orang luar tgk, mungkin gaya dan imej kita tak berapa sesuai dengan kita.


paling penting, perunding imej ni tahu apa yang boleh menaikkan confidence level kite. jadi tak perlu lah nak segan silu rasa pakai baju ni macam mak datin ke, pegi pasar ke, etc. kita blh consult pakaian macam mana yang sesuai untuk kita ke office, casual, jalan2 atau sekadar nak berjumpa teman2 rapat :)


banyak kelebihan yang kita akan dapat dan tentunya perkara macam ni akan membuatkan kita lebih gembira dengan diri kita sendiri. 

Kak Emi ni adalah founder dan Principle trainer di Top2ToeStyliesta Image Consulting. She is Internationally Certified and Accredited as the Professional Image & Color consultant by the world renown London Image Institute (LII).

Kak Emi ni ada banyak cara untuk menambahkan skill kita dalam membentuk imej sendiri, such as individual coaching, corporate programs, workshops and conference.





Ni antara program-program secara individu yang Kak Emi tawarkan, macam menariks kan?
Personal Makeover | Personal Color Analysis | Wardrobe Analysis |
Body & Face Shape Analysis | Personal Shoppers | Hijab Styling and Accessorizing base on your Face Shapes | Style Personality Analysis |



Top2ToeStyliesta Image Consulting  jugak bakal menempatkan diri di peringkat antarabangsa apabila Kak Emi dijemput untuk menjadi speaker di International Muslimah Fashion Week & Retreat, Pennsylvania, United States, March 2014. Bestnya, kepada sesiapa yang berminat nak memasarkan barangan muslimah ke peringkat international, Kak Emi akan buat further announcement tak lama lagi , di mana dia memerlukan supplier muslimah – hijab, jubah, abaya, accessories yang boleh dibawa ke sana! Selain menjadi speaker, satu booth akan dibukak oleh Kak Emi untuk memberi peluang kepada usahawan Malaysia yang berminat nak join …Ha..peluang menariks!

jom usha2 social media kak Emi ni! dia ada banyak bagi tips2 berguna untuk kita gunakan seharian. i love her style, tak nampak terlalu over in most of the things :)

Top2ToeStyliesta :


till then, take care people! :)

Friday, October 18, 2013

video : random memory.

Assalamualaikum and hi :)


I know it is quite late, but still. Selamat Hari Raya Aidiladha semua :). i went back to Kuantan for raya and our usual routine for raya is to help jemaah masjid Muhajirin, im5 bergotong royong. letih sebab satu hari dari korban lembu dan kambing, hinggalah masak memasak. tapi part sy potong2 bahan mentah je, hihi. i enjoyed doing it and also my family. penat tapi suka :D

few days before balik raya haritu tiba2 in mood nak edit2 video sbb sebenarnya dah lama tak menghadap laptop untuk suka2. selalu sebab buat keje je sampai lupa bestnye tengok movie cerekarama dekat youtube. wuwuwu. anyways, maka terhasil lah dua video tak seberapa ni tapi ai rasa sangat kena dengan jiwa ni sebab lagu tu lagu2 favourite.

sy edit guna movie maker and magisto je. oh btw, magisto sangat cool! tiba2 jadi addict nak buat video. ehe.






video

till then, take care people :)

Friday, October 11, 2013

Kayangan gallery, problem solved for that special occasion.

[Sponsored post]

Assalamualaikum and hi :)

Kayangan. Fairytale. where things that you imagine could possibly turned into something real. well of course most of us will seek for that 'problem solver' during our special day. and i am highly recommend Kayangan Gallery for you those who is planning to get married, yeap you lovebirds :)

the founder of Kayangan Gallery, Noor Akhmaremily is a mother of 1. she had her landscape architecture background from RMIT, Melbourne. For this particular Kayangan Gallery, they're specialized in weddings and events (decorations)- dais/pelamin and such.


i know, tolong menangis sekaranggg. cantik!




You can check their facebook page here and see more photos of the pelamin and hantaran. for me, they kept it simple yet it has such a beautiful and elegant effect. don't you think so? i've been dreaming a lot lah kan and felt so sad that they might only take orders in kl and selangor area only. but thennnn.. i saw an album of a very beautiful pelamin in Swiss Garden Hotel Kuantan! so sesiapa di luar kl, this might turn your dream wedding into reality :')






since the owner love to explore new ideas , you can try something new and fresh with them. boleh lah planning elok2 wedding theme, main colours combination and all, then discuss with the owner. i love Kayangan Gallery punya style sebab nampak sangat mahal dan simple2 je. and the price is reasonable too :)



ok lah taknak cakap banyak. sila cepat2 ke fb page mereka dan menangis sambil berangan bila nak kawin niii. pada yang nak berkahwin, u guys REALLY should check them out. coz i think i'm going to get their service, so soon :)

details :

Kayangan Facebook page
Kayangan Instagram

tata, take care people :)

Tuesday, October 8, 2013

Lynz Studio

[sponsored post]

Assalamualaikum and hi :)

Masa dulu2 rasa macam susah sangat nak cari barang2 custom made yang ikut citarasa kita sendiri. setakat beli apa yang ada je. tapi sekarang ni senang, sebab semakin lama semakin ramai orang2 yang kreatif. bila kreatif, boleh pula buat business khas untuk custom made order. untungnya!

macam Lynz Studio ni. banyak betul benda yang dia boleh buat custom made, dari casing handphone sampailah ke kasut kawin. kannnnnn.. very the talented lah! owner ni memang sukakan gaya tersendiri, makanya setiap customer yang order memang akan dapat design lain dari yang lain atau customer design sendiri ikut taste masing2.

korang boleh tengok banyak lagi koleksi Lynz Studio ni di Instagram, facebook fanpage atau website mereka sendiri.

sementara tu.. jom sy tunjukkan beberapa main products/services yang mereka tawarkan :

Custom Made Shoe Wedding

Bila cakap pasal custome made, makanya memang betul2 100% ikut kehendak customer. dan kalau customer ada bajet sendiri, mereka boleh deco kasut tu depends dengan budget tu. jadi tak adalah risau nak kena habiskan 4-5ratus untuk sepasang kasut. bagus betul. betul lah kata orang, kalau pandai cari.. untuk wedding ni memang boleh ikut budget dan tak akan jadi mahal2 :) nak tahu lebih lanjut boleh check sini.



Penyangkut tudung awning/ selendang/ pashmina

Ni adalah benda yang amat2 penting untuk si hijabista gittew. rasanya, tak perlu tunggu hijabista sangatlah, mana2 perempuan memang banyaaak tudung. paling2 pun lebih dari 10. tapi selalu je rasa tak cukup. lepas tu beli lagi. lepas tu buat pre-loved. lepas tu beli lagi. hmm. hmm. macam kenal je salah sorang tu. huhu.

jadinya, penyangkut ni penting supaya tudung2 kita tu nampak tersusun dan kemas. at least, bila kita susun menggunakan penyangkut macam ni, mudah untuk kita tengok corak2 kat tudung tu. mungkin sebelum ni kita jarang pakai certain2 tudung sebab tersorok.. tp bila dah macam ni.. mudah dan lebih praktikal :) kalau nak tahu review boleh check di sini.

PENYANGKUT PASHMINA (sesuai utk selendang tebal/wide shawl/ pashmina)

PENYANGKUT SELENDANG/ TUDUNG SEGI EMPAT

PENYANGKUT TUDUNG AWNING (ini sangat bagus untuk yang bertudung awning!)
Custom Made Case/Handphone Casing

ini adalah part kesukaan sy. hehe. Lynz Studio boleh buat custom made untuk semua jenis handphone dan juga tablet! yang penting 100% handmade. kita boleh bagi theme nak lace2 ke, manik2 ke, warna pastel ke, blocking ke.. banyak la :D

mane tahu kan kalau ade yang nak bagi hantaran kawin.. boleh siap dengan custom made macam ni. confirm nampak menarik dan lain dari yang lain :) boleh tengok review di sini.






Luxury Acrylic Cosmetic & Makeup Vanity Organizer

bagi sesiapa yang suka main mekap2 tapi bukan sampai tahap makeup retis lagi, sangat2 disarankan untuk beli bekas ni.sebabnya, bekas ni akan menjadikan barang2 makeup korang nampak lebih teratur dan mudah dicari. tak adalah pening kepala kat mana simpan compact powder, kat mana mascara, and other stuff. lepas tu nangis sebab tak jumpa mascara kesayangan. macam real pulak cerita tu. ehe.

dah2, kalau berminat boleh check kat sini.


selain tu Lynz Studio pun ada juga jual pin tudung yang omey2 ni. really nice kot nak cucuk2 kat bahu, kepala ni.aha.


konklusinya, silalah ke Lynz Studio sebab dey all ni boleh dikategorikan sebagai, macam2 ada. dah la custom made. jadi kalau rasa nak jadi lain dari yang lain dan buat design sendiri, check them out ya! :D

till then, take care people :)