Monday, November 11, 2013

Webisod Hijabku Gayaku Sunsilk

Assalamualaikum and hi :)



Haa.. still ingat tak yang sy pernah tulis mengenai Sunsilk Hijabku Gayaku tu? Ala, yang sunsilk mencari 10 pereka fesyen dan 10 model tu. aha.. Sekarang ni mereka dah kumpul 10 terbaik dan telah disiarkan di http://www.youtube.com/sunsilkmy! Korang dah tengok belum episode 1? Episode 1 dah pun disiarkan dekat youtube.

Make sure episode lepas ni korang kena tengok tau. You might fall in love with these 5 episodes of Sunsilk Hijabku Gayaku since basically it is a reality show. Who doesn't like reality show kan. lolz. Let me gives you some brief synopsis about each of the episodes. I know I kind. Shhhhh. 

So there are 5 episodes with 5 different situations each week. For the first episode yang dah keluar tu, they start with introducing their host, the lovely Diana Amir and 10 fashion designer. For that particular week, they have to come out with a design that include the elements of London, Paris, New york and Kuala Lumpur. they have to make sure it is appropriate and functional to hijab ladies. Susahnyaaa kalau ai yang masuk. tapi i am sure it is interesting kan! :)

Episod kedua, the fashion designers ni akan dibawa ke Jakel Kuala Lumpur dan diberi RM500 untuk beli kain for their design. nampak macam best shopping2 kain ni kan, tapi mereka hanya diberi masa sejam sahaja untuk beli kain2 tu sume. banyak cerita2 menarik masa episod ni jadi kenaaa tengok epised 2 yang akan keluar 8 Nov ni! :D

Episod ketiga pula berkaitan dengan imuniti. Mereka diberi cabaran untuk reka gaya tudung mengikut tema yang sunsilk beri. pemenang diberi imunti dannnn ...... aha. Kena tengok sendiri! Kite taknak bagitahu kang tak suspen ;p

Untuk episode 4 and 5 I won’t give any hints here. Aha. Makanya.. korang kenaa tengok tau rancangan ni. Sebab boleh tengok dari dua sudut, as a fashion designer and also as a model. It is a good way to learn something about the industry since antara juri nya nanti adalah Hatta Dolmat n Rico Rinaldi. Nama yang dikenali dalam industri fesyen :)



Jadi, siapa yang tak tengok lagi episode 1 and 2 tu, go go watch it now kat http://www.youtube.com/sunsilkmy .


Till then, take care people!

12 comments:

  1. sy excited gilerr nk tgk reality show ni.. :D

    ReplyDelete
  2. Tak pernah tengok lagi. Sat g free sy tgk. Heee.

    ReplyDelete
  3. Is it on tv? What channel? Sounds like a great show. TQ for sharing :D plus, would u mind do vlogs?

    ReplyDelete
  4. saya ingat lagi fatin pernah post pasal benda nie...saya ade jugak nak masuk yg pencarian fashion designer tu...tp sedar diri saya nie pndai melukis jer tp xpndai nak jahit2 nie..tangan kaku..hehe,takat nie xprnah lagila miss tgk reality show nie...mmg best..mcm project runaway..

    ReplyDelete
  5. Bila di beri peluang,pasti bakat yang terpendam boleh diluahkan.

    ReplyDelete
  6. singgah + follow akak Fatin Suhana :)
    menarik

    ReplyDelete
  7. best nyee. Mia suka fashion. teringin nak mencuba dalam dunia industri. Tapi keyakinan diri selalu goyang. Harap kak Fatin dapat share something untuk Mia dan semua pembaca untuk menangi masalah ni, Kak fatin sendiri mungkin ada pengalaman (:

    ReplyDelete
  8. hehee. jum ke blog baru saya. org baru dlm dunia blogger nih. segan segann

    ReplyDelete
  9. SEMUA BLOGGER FASHIONISTA POST PASAL SUNSILK NI XD HEHE

    ReplyDelete
  10. cantiknya blog ni..

    http://ogyrozyani.blogspot.com

    ReplyDelete