Tuesday, April 26, 2016

[Video] Cetaphil Moisturizing Cream and Daylong SPF 50++

Salam and Hi,

Bertemu lagi kita dalam segmen Cetaphil Bersama Fatin SuhanalolzKalau product tu best memang i don't mind tulis banyak2 kali. sebab kalau korang try lepas ni pun, korang akan cakap benda yang samapercayalah.

Ok enough said, harini nak terangkan pasal dua product lagi which are Cetaphil Moisturizing Cream dan juga Daylong SPF50+. Currently i'm using these 3 products from Cetaphil. Minggu lepasFatin dah share tentang Cetaphil Gentle Skin Cleanser sini. 3 je and your skin is good to go!

First of all moisturizer, the thing is about moisturizer sebelum ni yang Fatin tak berapa suka.. akan buat kulit muka oily melampausbb my skin sedikit berminyak. but i'm glad Cetaphil buat moisturizer just nice untuk moist kan kulit but langsung tak oily. 

Bila pakaisangat senang nak blend dengan foundation. A few people jugak la cakap, berseri2 muka ni haanak cakap seri pengantin dah lama, so i assume seri Cetaphil. Gituu :))

Also, apa Fatin memang suke, cream dia tak but kulit gatal sebab memang quick absorbing. Boleh guna untuk mukatangandan kaki.

selalu dalam bilik air-cond, so baik jugak guna moisturizer macam Cetaphil Moisturizing Cream.




Last but not least, Daylong SPF50+, UV and IR protector untuk kulit! Masa mula-mula letak kat tangan tu risau jugak sebab colour dia cerah untuk muka Fatin yang kulit melayu betul ni. huhu. tapi lepas pakai rupanya dia cepat serap dan back to our normal skin colour. so tak ada masalah lah tiba2 kulit berubah kelabu ke apa. hehe.



Since it is SPF 50, makanya memang betul2 protection lah untuk kulit muka ni. Tak perlu reapply selalu. Fatin dulu tak risau sangat, tapi sekarang ni kena jaga sebab musim tak menentu dan kulit muka pun perlukan penjagaan. so tak adalah nampak aging lagi. oh ya, since ada vitamin E so sangat bagus untuk kulit.

Yang pelik sangat, I somehow rasa kulit refresh after apply Daylong sunscreen. Ada cooling effect kot..

Again, untuk lebih memahami komitmen yang Fatin telah ambil untuk memperoleh kulit yang lebih sihat, boleh tengok video fatin kat bawah. tapi jangan gelak pleaseee. aha



video


To know more about Cetaphil, boleh check these details bawah:


WEBSITE : http://bit.ly/1VFatin 

FACEBOOK : http://bit.ly/1SFatin 

INSTAGRAM : @CetaphilMY 

TWITTER : @CetaphilMY 

YOUTUBE : http://bit.ly/23Fatin 

#‎cetaphilMY #‎skincommitment #‎cetaphilWorks


till then, take care people :)



4 comments:

  1. boleh rekemen kat orang rumah ni.. TQ fatin. :)

    ReplyDelete
  2. ok juga kn...

    sudi singgah ke blog sy adianazulhilmistory.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Saya pun pakai cetaphil cleanser. memang bagus cetaphil product :)

    ReplyDelete