Tuesday, April 26, 2016

[Video] my Cetaphil testimonial.

Assalamualaikum and Hi,


Dah lama tak menulis regarding my skin regime. Biasanya memang Fatin akan tukar-tukar products. huhu. but this particular brand i tell you.. get me stucked. It starts with my staff la nii (tibe2 salahkan staff). tengok kat toilet office ada Cetaphil. Rupanya dey all semua pakat pakai Cetaphil.

Since dah ada kat depan mata, so i used some of it. The texture is just like a normal cleanser cuma tak ada bau and buih. So i got a bit excited because i heard that a good cleanser tak berbuih. if buih pun sikit.

Bila lama lama dah selalu pakai kat office, akhirnya beli jugak. hihi. To be honest, I suka sangaaaat Cetaphil Cleanser. First, sebab i used this as my makeup remover. Usap cleanser kat muka lebih2 lagi kat mata, then guna cotton pad untuk remove the makeup, senang. then basuh sekali lagi guna cleanser yang sama untuk total clean. tapi tu cara fatin la. i don't know orang lain buat macam mana. but it work wonders to my skin.

mm, banyak pulak membebel. nah kite cite overall pasal Cetaphil ni.




Actually ada banyak jenis Cetaphil ni. but currently Fatin guna 3 produk di atas ni. Cleanser, Moisturizer and UV protector. 



Untuk harini Fatin nak share pasal Cleanser Cetaphil ni dulu ye. Masa awal2 pakai Cetaphil ni terkezut jugak sebab tak ada buih langsung. tapi bila buat research kalau cleanser yang tak ada buih ni bagus sebab tak keringkan kulit muka. Then lagi lah skeptikal. kalau tak keringkan muka.. then kalau muka berminyak cam takkan ada apa2 effect la nampak gaya. tssk.

Rupanya silap besar. awal awal tu dah impress dengan kuasa membuang makeup di muka. pastu kali kedua basuh muka, kulit rasa moist. tapi tak berminyak. i loike!

Kenapa Cleanser Cetaphil ni best? first of all, sebab dia bersihkan kulit muka kita sebersihnya. skang dah jadi routine, letak cleanser kat cotton pad then bersihkan muka dengan segala makeup dulu. then cuci muka guna cleanser yang sama. jimaaaat. and since Cetaphil ada botol kecil, boleh juga bawa dalam handbag untuk cuci muka waktu nak ambil air smayang if kita dekat luar.

Pada yang suka makeup, please pakai ni. terlalu bagus untuk kulit. kulit pun tak kering even slalu basuh muka.



Daaaan, korang tau tak cleanser ni bukan untuk muka jee. untuk badan pun boleh! hebat dan syiok kannn. kena cuba dan harus cuba! atau kalau nampak geng korang pakai Cetaphil ni cakap nak guna sikit. sila jadi bersopan santun dan tanya dengan lemah lembut untuk pinjam skit. mana tahu geng korang takut korang muka flawless lepas ni terus tak bagi bila korang minta dengan cara sambil lewa. gituuu.

Dah cuba nanti terperangkap lah macam Fatin guna staff punya. haha :D

Untuk lebih memahami cara penggunaan boleh tengok video fatin kat bawah. tapi jangan gelak pleaseee. aha

video



To know more about Cetaphil, boleh check these details :


WEBSITE : http://bit.ly/1VFatin 

FACEBOOK : http://bit.ly/1SFatin 

INSTAGRAM : @CetaphilMY 

TWITTER : @CetaphilMY 

YOUTUBE : http://bit.ly/23Fatin 

8 comments:

  1. patut lar muka fatin flawless je...skrnag dah tahu rahsia dia...hihi

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,...
    Wah!! good info..
    Selama ni pakaikan dekat anak jer..
    http://mummyumardian.blogspot.my/
    http://dnibabyscute1.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. awak guna for oily skin or gentle skin?

    ReplyDelete
  4. mari singgah blog saya http://cahayawriter.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. Best pakai Cetaphil. Ok, bagi mereka yg suka natural product dan tiada banyak buih.

    ReplyDelete