Tuesday, March 15, 2016

The best organic serum so far.

Assalamualaikum and hi :)

Beberapa minggu sebelum ni banyak sangat kerja. jadi masa sekarang ni rasa macam zombieee. huhu. tido tak cukup, rumah lintang pukang, makan tak tentu. disaster jugak la. and dalam banyak-banyak benda, kulit muka pun jadi semacemmm je. kulit jadi kering, tapi jerawat tumbuh dekat dahi dan antara kening tu macam berpesta. dia punya meriah macam year end sale. wuu. 

So haritu ada cuba this one serum. sebelum ni tak berapa suka ambil serum sebab dulu pernah try skali, muka berminyak ya Rabbi.. berkilat2 muka. nasib tak silau je. i didn't expect much for this new serum sebab pakai untuk hilangkan kesan parut jerawat n jerawat yang masih happily ever after kat muka ni. lagipun harga not bad, and boleh tahan 3-4 bulan. ok lah kan. 



Masa awal2 buka serum tu pun dah suka. sebab takde bau. sy ni memang ada satu habit, kalau nak try apa2 untuk muka, try kat tangan dulu. sebab if anything happen, yang kena dulu tempat yang tak nampak obvious. so hari pertama letak dekat tangan dulu. serius, SUKA sangat! dia macam, kulit tu jadi moist, tapi tak berminyak. sebab letak dekat tangan tu pagi, so malam tu dah tak sabar terus pakai kat muka before tido. yang penting sebelum pakai kena goncang2 dulu botol tu, then baru letak 2-3 titis. calitkan dekat dahi, pipi, hidung dan dagu. Then sapukan dekat muka.

Hari pertama pakai tu best la. sebab kulit rasa supple. tapi tu kan baru sehari wuwuwu. so i kept using it for almost 2 weeks dah. what can i say, i tak boleh tinggal dah pakai benda alah ni. sebab i pakai ni before pakai foundation. senang nak pakai foundation sebab kulit dah sihat. i tak tahu la sebab apa, tapi dapat rasa yang kulit makin glowing. hmm. best betul.



ok lupa nak bagitau nama brand ni. it is PUREganic Antioxidant Cherry Extract Serum. lepas dah pakai lama baru la nak sibuk baca lebih2 pasal PUREganic ni. hehe pompuan memang macam ni ke macam manaaa, tak sabar nak try. :') 

So actually, PUREganic ni diperbuat daripada ekstrak buah-buahan. ada avocado oil, bitter orange, thyme, yang pasti tanpa bahan2 merbahaya dan 100% organik. i selalu ingat serum ni macam berminyak la, pekat la, very dense.. etc. tapi PUREganic ni actually sangat ringan dan mudah meresap. senang pakai, mudah kerja.

see, nampak macam air je. hehe


and rupanya, PUREganic ni ada claim kesan seawal aplikasi pertama. patutlaaa pakai hari pertama tu dah best. tapi tak nak la excited lelebih. kang macam promote pulek. hehe. ok ni details nye kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai PUREganic ni :

PUREganic Serum berjaya merawat:

- Lingkaran gelap bawah mata
- Jeragat
- Jerawat
- Kedutan di wajah
- Kulit berminyak
- Kulit kering
- Tona tak sekata
- Kulit yang rosak dan kusam
- Bintik-bintik hitam
- Liang pori-pori terbuka
- Mencerahkan kulit
- Memudarkan parut jerawat
- Kulit sensitif

Hanya 2 titis dipakai 2 kali sehari

cara2 nak pakai PUREganic :)


Direction: -
1. Cuci muka dengan pencuci muka (yang serasi dengan kulit)
2. Apply toner (if ada)
3. Apply PUREganic Serum - Goncang dulu untuk pertama kali penggunaan..Titiskan 2-3 drops PUREganic Serum ke atas tapak tangan, calitkan di ke dahi, pipi, hidung dan dagu, kemudian sapu rata
4. Apply daycream/ night cream/ make up
5. Tadaaa...Siap! Boleh pakai 2x sehari..

Sebotol boleh tahan 3-4 bulan..
Harga sebotol PUREganic Serum 15mls 🌺 yang hebat ni
HANYA RM90 termasuk pos semenanjung dan RM95 sabah/sarawak

Facebook PUREganic : here
Instagram : pureganic serum

6 comments:

  1. hehe nisa lak pakai serum green tea dari innisfree.
    organik jugak. and i went to their factory in korea masa trip dengan dorg tahun lepas. lepas tgk kilang and lab dia baru la berani nak cuba. alhamdulillah dah setahun pakai memang serasi dgn kulit.

    ReplyDelete
  2. Had to translate and read the product. Really seems to be good. Nice coverage.

    ReplyDelete
  3. Wah ! Sebotol boleh tahan 3-4 bulan tu, nak cuba jugak lah. TQ for da info :)

    ReplyDelete
  4. Wahh. Gigihnya awak ye. No wonder la muka cantik. Teringin juga jadi segigih awak. Tak reti pakai banyak sangat. 😂😂

    ReplyDelete