Saturday, June 12, 2010

shouting korea!

Assalamualaikum..!
hye2.. ;)
sy kini di koreaaa. wink.
semalam bertolak dari KLIA jam 11:30mlm.
disebabkan masa perjalanan adalah 6 jam,
makanya sy igt MAS provide la tv for each passenger.
blh la layan movies n games kan.
tp sedih, masa tgh lompat2 kegirangan masuk kapal terbang,
sy tgk tiada tv dihadapan seat!
sy tgk tpt farah, abg wan juge tiade.
muram skejap. n jadi emo.
*padahal ngantuk sbb mlm kelmarin tido pukul 5pagi.
jadi selama 6 jam itu, 5 jam sy tdo. yg lain2 makannnn.
tp ta phm kenape kalau mogok, sy perlu protes kat diri seniri.
mcm budak kecik je?
err. tp better la kan dari nanges teresak-esak sorang2
sampai kuar hingus hijau sume.
euwwww.
ok. fine. i've told u it's not me right?
*sweating.

anyways.. sampai di Incheon pukul 7 pagi td.
beza masa mesia dan korea hanyalah sejam.
mcm skang di mesia pukul 1:03 pagi, so korea 2:03 pagi.
mak aihhhhh.. lewat da kot!
tape2. td da tdo da. ehes.
haaa, korang na tau something tak..
di sini sepatutnya summer so ta la sejuk sangat.
n my bro punye kawan pn cakap kat dea,
"panas laa"
"bwk suar pendek je"
so.. kami yg pompuan pn ta bwk la baju sejuk spare kan.
sampai2. kami. err. menggigil?
huaaaaaaaaaaaaaaaa.
ok la. maybe it's not his fault.
tp disini hujan lebat sangaaat n sejuk.
tak la sejuk melampau.
tp sbb kteorang igt kat sini panas kurang lebih mcm genting.
tup tup. salah forecast.
sejuk terlebey suda.
duhh.

mmx... mata da ngantuk tapi byk je rase na membebel.
bole tak?
tehee,
*gedik.
ok la, ok la. fineee.
sy just tulis in point. rase mcm jawab exam je. tulis point. ehes.

1) mula2 naik teksi dah kena tipu masa na ke Namdaemun. sepatutnya
2700 won. tp abg wan terbagi 27 000 won. omaigod. n org teksi tuh cepat2
je ambil n bawa teksi laju2. sampai skarang maseh geram lagi. tssk.
2) kami ke shopping mall disebabkan brg kat market mcm mahal.
sebab kami ta pndai bargain. haha. mmg terbaik la kan.
n sampai kat mall, it's saleeeeee!
n yea, normal price pn mcm murah dari mesia.
makanya, shopping di mall saja.
huhu.
3) kami beli t-shirt ntuk fans korea nye world cup!
shouting korea!
4) mase di mall, sy lihat kat bhgn fish n seafood sume la kan.
n dea jual sotong hidup2.
tp. sotong tu dea da bungkus siap2 dlm plastik n ikat.
so.. slow2 sotong tu akan mati sbb ta cukup oksigen.
rasa mcm mau beli semua n lepas mereka.
sumpah. sy ta sampai hati.
hmm.
5) kalau di mesia blackout kite akan ade emergency light kan.
tapi di korea, mereka ada... torchlight!
comel la.
haha.
6) first time tgk kedai LV laku mcm goreng pisang panas.
sampai kene beratur ikut turn utk masuk kedai.
n beratur tuh tanak panjang lagi kann.
byk sumgoh duit mereka.
tssk.

ok la.. mau cuba utk tido. esok maybe smbung jln2 skitar bandar.. then hari isnin baru jln jauh2.
maybe ke nami island, lotte world, begitulah.. kalau korang ade suggestion tempat mane yg best, or tempat shopping yg murah2.. do tell me ya. kerjasama anda sy dahului dgn ucapan ribuan terima kasih!

btw vids di bwh da jd fave sy!
sbenarnye iklan kat sane.
tp lagunye best la.. huu.
*sejak bile suke korea nehhh??
wutever..
layansss.
ahah ;p


Align Center♥Queen YUNA KIM♥ & LEE SEUNG GI :: KB Financial Group CF "Smile Boy " ::shouti

bye2.
wassalam ;)

6 comments:

  1. fatinnnnnn... bestnyeeeee. nak pegi korea jugak T_T nak jumpe suju..nak jumpe beast..nak jumpe shinee..sume3~

    nnt bwk blk album superjunior ngan beast! kekekeke^^ joke2.

    hv fun n t8 cre dear. :)

    ReplyDelete
  2. dengar cite kat giant barang murah2....lalala~~

    ReplyDelete
  3. wahhh. best gile. have fun and take care ♥ :) update more when ur in korea :)

    ReplyDelete
  4. bwk balek ole2 and rain ya!!ahaha
    ;p
    have fun..;)

    ReplyDelete
  5. huu.. adoi..
    da na balik da jap lg.
    miss malaysia, but still, ta puas di sini.
    uhu..

    ReplyDelete