Monday, November 28, 2011

my two adorable angels.

Assalamualaikum :)

cuti2 ni korang buat ape ye kat rumah?
hari ni sy sgt malas. tak masak pun.
melepak seorang diri di old town sambil online dan lunch
adelah sangat membosankan.
tolonglah jangan ikut moral value sy pada hari ini.
esok sy berjanji sy akan berubah menjadi lebih baik.
tssk.


anyways, sy sebenarnya rinduuu dgn anak2 buah kesayangan.
damia n umar.
walaupun mereka demanding, kuat makan, kuat nangis dan
kuat bodek, tapi mereka sangatlahhh comel!
korang tak rase ke budak2 ni comel?
rasa macam nak kawin esk, sbb nak ade anak cepat2.
heh.
gatal.


ok let me introduce u to my super demanding ever damia!


damia tak suke ayam. tapi kene pakse ngan org kat situ,
kononnye ayam tu jinak. last2 mia kene cakar ngn ayam tu.
sobs.

she's 5 years old but gaya dea mcm orang besar.
tersangatlah bijak, everyday harus mengadap ipad untuk
search resepi2 utk buat kek princess.
then kalau sy balik kuantan, dea akan paksa sy buat
biskut bear lah, kek princess la, choc lollipop la, etc.
but yea, we have the same passion.
cooking!
kalau sy masak di dapur dari t/hari smpai petang,
damia akan teman, sampai terbaring2 kat atas lantai.
ahaha.. comel kot :)

n yeah, she loves to eat tooooo.
kalau balik kuantan sy suke bwk damia berjalan2.
bajet macam bwk anak sight seeing. ;p
mia suke sushi, same like me.
so sy biasanya akan bwk dea ke sushi king
n kiteorg akan bertanding sape mkn lagi banyak.
trust me, dea pernah beat sy ok.
that day, dea kalah.
sy makan 5 pinggan, n dea 3 pinggan.
end up dea nanges on the spot.
wuuu. terpakse la sy belanje dea A LOT OF CHOCOLATES
utk bg dea stop nangis.
gula2 dea tak makan, chocolate je ok.
aha.

then i had this cute lil' baby boo, Umar.
umar baru stahun lebih.
dea cakap sgt banyak, tp in russian.
no one knows ape yg dea cakap.
tapi kami iyekan aje kalau dea cakap ape2.
comel sangaaaaat bile dea dok cakap2 tu tahu.
rase mcm na cubit pipi dea yg mcm apam tuu.


umar suke berjalan2 juge.
pantang nampak orang pakai tudung, cepat je bodek nak ikut.
geram betul dgn budak kecik tuuu!

haihs.
i miss them.
wish i could be in kuantan right now
n hug both of them.

should call damia.
bye!


15 comments: