Monday, September 22, 2014

Cerah Berseri dengan Nano White

Assalamualaikum and Hi J

Korang pernah tak rasa macam down bila kulit muka jadi gelap, kusam dan susah sangaat nak cerah2. I don’t have a fair skin type jadi selalu mendambakan kulit seputih gadis2 pan Asian dekat iklan. Tssk. Tapi harus terima hakikat bahawa diri ini hanyalah gadis melayu tulen berdarah sipi2 cina takkan menjadikan diri ini putih macam snow white.

Well frankly, perenggan di atas adalah masa emosi. Ayat jadi hiperbola ke laut. Sebenarnya bersyukur je kulit macam2 mana warna pun. Alhamdulillah! Cuma haritu pergi honeymoon (eceh nak jugak sebut teww) dekat bali, banyak sangat berendam dekat swimming pool dan jalan2 tepi pantai tak sedar muka sunburn. Mula2 tak perasan, tapi lepas balik dari bali banyak pergi event jadi harus makeup sikit2. Terus frust sebab bila letak bedak muka jadi kelabu. Wuuu. Apekah silapkuuu. Muka kelabu ni sindrom pada kulit wajah yang sawo matang tapi pergi pakai bedak yang kod nya jauh lagi putih dari warna kulit asal. Rasa2 masa pergi bali, elok je pakai kod ni. Balik dari bali bukan jadi PAN Asian, tapi PANtry. Huaaa.

So actually elok juga kalau kita pakai something untuk whiten kan kulit muka. Bila kulit muka cerah berseri serta glowing, kita akan jadi lebih confident untuk berjalan ke mana2. Yang penting tak perlu nak tepek bedak dah. Kalau letak pun mungkin sedikit. Kalau dulu memang paling anti pakai tudung warna putih sebab nanti stress muka nampak gelapppp. Tapi sekarang. Ehem.


Meet these awesomely nice product called NanoWhite. Usually selalu jumpa NanoWhite dekat certain pasaraya and farmasi, also Watson and Guardian. I have to admit I never tried their products before. But then.. I was given this product and hey, it is really nice!

I guess the word ‘nice’ can’t describe the details of the product. Huhu. So joms iolls cite serba sedikit mengenai produk ni. I have tried 3 products from NanoWhite which are Snow Wash, Treatment Toner and Cell Moist Whitenor .




I love the colour combination of white and soft green. Look soft and natural. Anyways, for those who wants to try NanoWhite, I am strongly recommend you to buy these three product. Kira macam basic la. Pakai 2-3 hari dah rasa kulit cerah berseri.

Let us start with Snow Wash, shall we?





I love this facial wash! Lepas bersihkan muka dengan cuci muka ni, akan ada rasa sejuk2 dekat muka. Patutla nama pun snow wash. Hehe. It really cleans my skin but at the same time it didn’t make my skin feel too dry. Kiranya kulit muka still ada moist. Did you know, kalau nak tahu cuci muka tu bagus atau tak,  bila dah basuh kulit akan still rasa supple and tak tegang. Kalau sangat tegang tu means kulit dah jadi kering. Penggunaan dalam jangka panjang akan mengeringkan lagi kulit kita. Sayang tau.. 

Second is, Treatment Toner. This toner helps to tightens and refines pores. Some of the ingredients are Omega White C, Allantoin, Orange Extract, Lemon extract and Bilberry. It is good to know that this toner helps to balance my skin and remove excess oil without drying the skin. The smell is very pleasant. Ohh, lupa nak cakap, they also had witch hazel as one of the ingredients. Witch hazel is very good for skin ;)



Last but not least, Cell moist Whitenor. Basically it moisture the skin and give your skin more supple and look ‘alive’. Had to say I love this cream. You should try this!


Pakai 3 ni je pun dah cukupp. As for today, meh kite nak briefly relatekan fair skin with fashion. Once kulit dah cantik memang kita akan rasa lebih selesa dan yakin untuk buat kerja harian juga meeting out with other people.






Thanks to Tasha sebab jadi model BFS skejap. Ahah. Tasha is wearing Soignee dress with grey shawl. Warna2 yang tasha pakai adalah terang. It actually will boost the confidence level in herself sebab  warna2 terang ni akan bagi aura yang positif J  dress macam ni sesuai untuk majlis yang santai2.. seperti minum petang dengan kawan2, hangout dengan cousins, etc.



As for this one, it’s an off white blouse with turquoise  long skirt. Nak Nampak lebih menyerlah padankan dengan tudung yang lebih kurang sama tone dengan skirt. Sebab kalau pakai warna sama dengan baju, akan kelihatan ‘end’ atau ‘mati’. Bukan tak cantik, cuma nak Nampak lebih fresh dan menyerlah 







if we have a good, fair (it’s a plus) skin.. banyak baju yang kita boleh padankan. Antaranya colour blocking. Like what we see in the above picture. Tasha is wearing  Medina in baby blue topped with mustard cotton shawl. To make it more attractive, she put a turquoise necklace. Sangat cantik kalau pakai untuk dinner.



sekian, fashion review dari sy dan model Tasha. Hihi.

Oh btw, NanoWhite ada buat contest dekat fb tau. It is called “ Show us your Skincare Regime” contest. Mudah sangat lah hai nak join nye pun. Ada 2 step je :

1st step : Take picture of your basic skincare regime (cleanse, tone and moisturize)
2nd step : create a photo collage and upload with a caption.

Contest till 21st September! Hurry and submit your entry to win prizes worth up to RM 5000! http://on.fb.me/1pcgiyt

Nak tahu lebih lanjut log on ke facebook.com/Nanowhite. Okay?


So apa lagi, joms cari NanoWhite sekarang!

10 comments:

  1. hai dear..selamat berkenalan. nice sharing about this product..

    jemput lawat blog nuha ya..

    www.nuhahayati.blogpot.com

    ReplyDelete
  2. serious canteq baju2x tu... combination warna pun tersangat la nice...

    ReplyDelete
  3. Cantik sangat dress turquoise tu, maafla entry nanowhite, tapi hati terpikat dengan kecantikan model dan dressnya :)

    ReplyDelete
  4. Hi. I know this is an entry about NANO. Tapi blh x nk tahu mana nk beli Medina in baby blue tu?

    ReplyDelete
  5. yup.. sy pun try pakai toner je dulu.. tu pun sbb blasah amik je since yg dah pakai kat umah tu dah abis.. tapi end up.. toner die sy best.. bau wangi mcm mahal dan tak kering kan kulit.. sejuk tapi lembab.

    ReplyDelete
  6. Hi, saya memang dah lama berkenan dengan nano white. Kengkawan yg pakai sume cakap memang berkesan. Thanks for sharing the information.

    Mind visit my blog
    lightthislife.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. saya baru guna brpa hari pkai rasa kulit mtcm selesa sgt

    ReplyDelete
  8. Bole kasi advice or tips tak.sy nak pakai product nie.

    ReplyDelete
  9. hi sy dah guna nano ni dlm sbulan.. at first just guna awakening snow wash.. tapi sy jenis kulit kering org dekat Watson tu advise pki yg cleasing milk tu.. mse tu sy beli skali dgn toner & day renew cream.. so sy try yg tu tpi mke cm mkin trok.. still kering and naik jerawat2 kecil.. maybe xsesuai kott.. so nk stop guna ni.. sape2 dkt sni yg bru nk try skin care ni boleh beli dgn sy.. nk jual RM35 je.. total sume ade 4 set (awakening snow wash (dah sbulan pki), cleansing milk, treatment toner & day renew cream(yg 3 set ni bru beli dlm 2 weeks)).. boleh call / whatsapp sy 0194889581.. tq

    ReplyDelete