Thursday, March 5, 2015

Fatin Suhana nikah and reception's videos

Assalamualaikum and hi :)

At last this week ada juga masa buka blog. yeay to me! sebenarnya nak tulis panjang2 perihal persiapan kawin dan majlis semua. tapi pendrive tertinggal dekat rumah kuantan pulak. makanya, let video do the talking and describe the overall event.

Liveupdate photography by Pelangi putih. paling puas hati :)


I am super satisfied with Creativo punya video. kene dengan jiwa ni :) thank you Anas and the team. tanpa korang, tak terhasil lah video-video ini. sebenarnya ada dua team videographer, Creativo dan Pelangi Putih. Creativo merangkap official videographer, while Pelangi Putih official live update photo and videographer. thank you so much guys. Alhamdulillah.

I cried a lot semasa akad nikah. don't asked me why. siap minta MUA makeup guna mascara tak waterproof sebab yakin diri tak nangis. tapi bila dengar suara ayah sendiri yang jadi wali semasa akad nikah, hati ni tersangat sangat tersentuh. sudah cukup ke pahala yang kita bagi pada si ayah. atau pun sebenarnya dosa yang dia tanggung selama membesarkan kita. Allah :'(



I don't know what are the feelings that every bride should feel at that moment. because ade je orang kawin boleh happy2 selfie before that. dan after akad boleh gelak2 kan. but not for me. that day memang penuh dengan sayu. sayu dan sebak.. but Alhamdulillah.. everything went well. very well. thanks to my family, cousins, neighbours (aunty2 and uncle2 IM5 memang terbaik! ) and friends. they planned to make it happen, and Allah blessed them by making the flow very ease and smooth :)

jom tengok video!

Video Akad Nikah


Video Resepsi di rumah dan dewan


Thank you so much friends for coming all the way from KL, geng Kuantan yang balik Kuantan semata mata for the wedding, Nadrah yang jadi pengapit paling baik and lemah lembut, Wafi yang buat surprise baca puisi untuk kami (touching weh), Yuyu yang dah nak terberanak sampai kene pegi klinik lepas event (i'll remember this sampai bila2 sayangkuu), Shing yang datang buat surprise pakai tudung and Siang siap pakai baju melayu n songkok (they're both chinese!).. Allah.. banyak sangat kejadian yang best masa wedding haritu. will write about it Insha-Allah, with pictures of course. hehe.

till then, take care people!

12 comments:

  1. Npe sweeeet Sgt Ni??? Berhabuk Mata tgk korang pnya video 😆

    ReplyDelete
  2. Cantik nya you! :'D aaaaa nak kawin and be pretty too. Kgatai*

    ReplyDelete
  3. mata masuk habuk.. :') congratulations fatin n muiz.. may your marriage be blessed with happiness and joy now and hereafter..

    ReplyDelete
  4. cantiknyaaa.natural je make up.

    ReplyDelete
  5. ehhh mane dtg bawang ni.. *sob sob

    ReplyDelete
  6. Allah...1st tym komen..Tiap kali tgk vdeo org nikah msti rasa tacing..ttba mata masuk habuk..hehe..Sweet..Smoga fatin & muiz bhagia smpai syurga..InsyaAllah..Cecepat apdet lg yer..

    ReplyDelete
  7. Comelnyee. Smoga bhgia smpai ke jannah :)

    ReplyDelete
  8. walapun dh lama nikah tp saya nk ucapkn selamat pengantin baru to u n husband.. semoga kekal bahagia dan diberkati allah hingga ke jannah.
    memg sebak bila tengok ayah sendri baca ttg tanggungjawb suami isteri tu kan....

    zinziemeewah

    ReplyDelete