Friday, July 23, 2010

deep down inside.

assalamualaikum cikgu! (dengan nada ketua darjah mase darjah 1)
*duduk.
terima kaaasihh cikgu!
*lemah paru2 sebab menggunakan banyak tenaga utk menjerit td.
lalu ambil inhaler. lega.

hari ini dalam sejarah.
eh silap.
hari ini hari jumaat.
asal tulis mcm clumsy saja hari ni?
nggak mengapa lah kan.
sy mmg begini pun. ;p

minggu ini super busy. from last week sy tak cukup tdo.
sampai housemate sy ckp,
"i tatau la bile u tdo fatin".
haaa. bukti tuh sy ta cukup tdo.
*padahal time org tdo sy tgk vampire diaries. tehee. ;p
eh tp sy mmg byk keje la.
serius.
lagi busy sebab kene handle buat event for my subject,
personal development.
suke hati koranggg jek ekk,
mentang2 ex-mpp, korang buli akuh.
tssk.
tp tidak mengapa, asalkan semua take part,
i'll be more than happy ;)

mm. sy letih. sibuk. tak cukup rehat.
last week class suda bermula.
weekend pula diisi dengan perkara2 sampingan.
jumaat- hari itu sy ade presentation ya. da la sorang2 di hadapan classmates
yang baru. segan ohh. tp overall, lec smpai ta tanya soalan apa2 dan angguk setuju
dgn explanation sy. *suka hati ;p selesai present,
bergegas ke padang kawad dimana baby j diparkir dan
heading ke karangkraf utk shoot Dara.com.

*nak tgk gambar lain sila beli Dara.com edisi raya ye. ;p

lepas siap semua, sy ke tempat parking dgn muka
ceria sambil lompat2 macam dalam cerita sound of music.
tp nyanyian dan aksi lompat2 itu tergendala apabila
lihat baby j telah disekat oleh kereta lain.
gulp.
terus call kak ima, wartawan Dara.com. mengadu.
dia email kan kpd semua staff, harap ada yg empunya kereta membacanya.
sambil2 itu, tanpa tidak mahu menggugat emosi agar lebih teruk,
sy panaskan enjin. nyanyi2. sengih sorang2.
kemudian.
sesi camwhore bermula.haha. ;p
*hambik kau. tade keje lain dah ke dea neh. oh my.

*stok muka ayu. jangan terpedaya ye rakan2. ;p

*sila bagi semua credit card andaaa-versi pukau tak jadi.
sbb tak pernah berhasil. sedih. tssk.



*stering di bibirku. lagu baru by fatinsuhana.

balik2 sudah letih.
mlm pergi rumah cousin hana,
kami pergi dengar ceramah agama.
ustaz itu best!
kami belajar mengenai salasilah keluarga nabi Muhammad s.a.w.
sungguh seronok sbb banyak info2 baru yg sy dapat.
walaupun yg dtg kebanyakannya org2 yg lebih berusia,
still. i love going to these kind of place.
majlis ilmu org kata ;)
Insya-Allah bulan puasa nanti event tu akan start dr after asar-
ceramah-berbuka-maghrib jemaah-isyak-tarawikh.
;)

hari sabtu dan ahad kami ada program di uitm.
program pembangunan pelajar (PPP).
sgt meletihkan. fun lah jugak.
tp letih. uhu.
hari ahad nasib baik event habis awal.
sekitar pukul 1 t/hari.
balik rumah, kemudian bersiap ke putrajaya.
shoot bersama annas easkey.
kamu tak kenal dia?
baik search annas easkey full cepaaat!
gambar2 dia mmg superb tau.
n he himself is a very humble person.
sy dah anggap mcm abg sendiri dah pun.
wink.
sy bukan berseorangan, sy ditemani gadis gigih bekerja
dan mempunyai butik sendiri, qoma ;)
qoma sgt cantik hari itu.
*jatuh cinta. ;)

*terima kasih annnas ;))

minggu ini? perancangannya banyak.
just wait n see lah kot.
but i'm goin back to kl after this.
walaupun tiada sesiapa di rumah kl.
still, it's my second home.
*thinking of going back to kuantan next week.
hopefully there's nothing written in my planner for next weekend.
hopefully!

ok ini cerita lain pula.
ini bukan confession atau apa2.
cumanya hati sy terasa makin sayang padaNya.
makin cinta padaNya.
dan.. sy tak sanggup kalau2 Dia terluka
disebabkan sy tidak patuh padanya..
ya Allah..
things that i've tried not to do now is
wearing legging.
i know it sounds sensitive since it's kinda trend for
nowadays.
but. enough is enough for me.
less is more.
sy tak kata sy nak bertudung labuh sekarang.
sy tak kata sy nak berbaju kurung sentiasa, sekarang,
sy tidak mahu drastik.
sy mahu semua ini lahir dari hati.
sama seperti mana sy memakai tudung.
ianya bukan paksaan. tapi anugerah.
dan sy hanya manusia biasa.
kalau-kalaulah lepas ni sy semakin teruk, *nauzubillah.
nasihat lah sy.
betul, sy tak marah.
sy bukan orang seperti itu.
kamu nasihat-sy dengar-sy fahami-sy kaji-biar masa tentukan.
tp kalau mahu beri nasihat,
sy harap, kata2 yg digunakan perlulah baik2.
sopan. dan boleh menggalakkan kita utk berubah.
jika tidak, sy membayangkan kamu seperti orang2 yang tidak berpelajaran.
saja mahu mengutuk dan mencari kelemahan manusia lain.
muhasabah diri sendiri. itu lebih penting;)

ok lah rakan2. sy mahu sambung tonton vampire diaries.
lepas tu tido. tehee. ;p
ahhh.. seronoknye weekeennndddd!

12 comments:

  1. faten! nti bwk saye pegi karangkraf yer. teringin nak tgk tmpt itu. hik. btw, shoot kat putrajaya tu di mana? rumah saye dekat je kat situ. hik. sgt cantek dress putih itu. hahha. sukee!

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum fatin.

    suka sgt ngn entry fatin kali. tu je yg mampu ku ucapkan. semoga kita semua sentiasa berusaha mengejarNYA dan mengingatiNYA dalam setiap hembusan nafas. INSYA-ALLAH

    ReplyDelete
  3. saliha : ahah.. y not kamu g ntuk testshoot trus? pegi la. pegi la. pls? mane tau dapaaat ;)
    *org cakap mulut sy masin. haaa. ahah.

    fatin : ehes. mekaseh.. ;)

    nadia : wassalam nadia.. thanx a lot. harap kita saling mengingati antara satu sama lain.. Insya-Allah <3

    ReplyDelete
  4. salam...

    suke tgk fatin suhana bermekap...x mekap pon tantek gak...
    kdg2 manusia itu alpa...bgitu juge dgn sye...mari same2 kte bermuhasabah diri kte...

    ReplyDelete
  5. salam fatin.
    sehat ke?
    oh..mmg kat putrajaya ek shooting tuh..issk..
    wasn't there..kalo x..boleh jmpa fatin..ehee.

    really love this entry..
    coz..terkejut bc kali ni..
    pasal muhasabah,dressing..
    sbb..sis pon tgh lalui apa yg fatin lalui skrg..ok..chemistry lagi..;p
    but i'm trying not to wear jeans yg ketat2(gemuk sebenarnye..haha)and cuba berpakaian sopan and selesa pada tubuh n sesuai dgn persekitran..
    mungkin masa mendewasakan kita..dan Dia telah berikan hidayah pd hambaNya..
    smoga kita semua mnjadi org yg lebih baik di masa akn dtg..amin.

    ReplyDelete
  6. love to see ur face !
    cantik sgt, and lagi suka tgk akak tanpa mekap.
    :)

    btw, satu penghijrahan utk akak kan to avoid from wearing legging ? all the bestya sis. :)

    ReplyDelete
  7. fatin~ insyaAllah~ segala yang terbaik buat kamu!;) suke sangat ngn entry fatin yang ni:) tumpang gembira~;)

    ReplyDelete
  8. hazierah : ngee.. thanx hazierah! mm. ya.. that's y. so, saling ingat-mengingati la ye? wink2.

    sis mardhia : ahah.. tuh la.. tp skejap je pun kat putrajaya. tp sempat la g masjid besi. cantikkkk!! ;)) ouh is it.. sis.. kite mmg same kot.. ntah2 kalau jumpa byk lagi things in common yg kite share kan? ;)

    rizha : time kasihhh;) ya.. susa kot sebenarnya. tp, kuatkan hati ;)

    dark rose : thanx a lot wak.. Insya-Allah ;)

    ReplyDelete
  9. masjid besi tuh mmg cntik..baru gi skali..
    eheh..ye kot..3 hari 3 mlm pon lom tentu fatin ley stop cakap..;p

    fatin masuk uitm tuh kan..kira 1st yr or 2nd yr..brp thn ye?

    ReplyDelete
  10. ..Bile bace about legging etc, i know u cube jadi yg terbaik utk diri sendri....semoga kite sume jadi orang yang lebih baik dari hari ke hari...same2 ke arah yg baik..after all..goodluck utk apa saja yang u buat, fatin~;)

    ReplyDelete
  11. hye dear,,
    uwaa sgt jelez dgn u taw,,
    sgt gojez, sgt cantek,,
    pastu gaye muslimah,,
    keep it up girl :)

    ReplyDelete