Wednesday, August 11, 2010

habit. habitual. habitat. inhabit.

assalamualaikum n hye!
firstly, sy mau mengucapkan selamat berpuasa
kpd semua umat islam.
yeay. yeay. puasa penuh, poket penuhh.
tehee.
*harapan tinggal harapn, da tua2 mane penah puasa penuh. ;p
rasa macam dah lama pulak tak tulis blog.
tp tak mengapa!
sedang berupaya utk menulis sekerap yang mungkin.
;)

pagi ni (skarang pukul 2:39pg ye) sy seperti mahu
menulis ttg habit/tentang sy.
*obses ke ape dea neh.
oh bukan, cume bila kita dah list kan.. sometimes
baru kita perasan perangai kita sebenarnya mcm mana.
ok2.
mau list!
*juga salah satu cara yg berkesan bg mereka yg susah tidur
seperti makhluk yg sedang menaip ini.
wuu.


1) suka pedas. kalau tak pedas, rela berlapar seminggu
sambil pegang banner mogok makanan tak pedas.
*hyperbola ye disituh.
tp sememangnye sukakan pedas. selagi mata ta berair smpai
ke pipi, dun ask me to stop. coz i won't.
*ceh, ayat berlagak ;p

2) tempe makanan ruji. waaaa. i love tempe! idky.
tp semenjak tinggal di shah alam jarang dpt mkn tempe.
kalau sebelum nih, kt rumah siap goreng mcm tuh saje,
mkn ntuk saje2.
ahh.. nikmatnyeee.

3) keras kepala tak hengat dunia. betul. tak tipu.
ni akan terjadi pada orang2 yang rapat sahaja.
semua akan sepakat ckp sy keras kepala.
"fatin, ambil la A, cantik kain ni"
"ok, fatin ambil B"
;p
tak pernah lagi org yg rapat ngn sy ckp sy ikutt je cakap.
huhu.
lembut di luar, keras di dalam.
ok, sungguh tiada kena mengena.

4) kucing obsesiku.
tak faham jugak kenapa makhluk berbulu tuh sangat comel.
ya Allah.. comelnyee.
even kalau kucing tepi jalan, sy akan benti. maen dulu.
kuceng kat kedai makan pun.
kawan2 ckp sy pengotor, sbb kuceng jalanan ta mandi.
tp. tp.
entah lah.
kuceng comel. tssk.

5) suke mandi air sejukk.
bila2 lah. time sejuk ke, panas ke.
mmg suka mandi air sejuk.
dulu suka paksa diri suh mandi air sejuk coz
bila mandi air panas, kite akan rase calm n tenang,
tp bile mandi air sejuk, kte akan rase awake n alert.
so, i choose cold water ;)

6) sukakan dessert.
neh sume kawan2 akan perasan tabiat sy yg satu neh.
tlg lah, jgn tunjuk kat sy kuih raye ke, kek ke, cupcakes ke.
mintak jauhhh.
sebab sy akan makan dgn sepenuh hati dan sambil.
tersengih.
housemates dulu seakan tak percaye mase mula2
tgk tabiat sy ini.
sbb. sy akan tersenyum. tersengih sorang2.
macam muke baru lepas dapat message mamat hensem
yg kite slalu usha tuh.
indah kan?
;)

7) akan lebih sensitif dgn org yang rapat.
kalau dulu sy ta kesah korang buat ape pun,
then sy tbe2 kesah, tuh maknenye sy rase
sy maken rapat ngn korang. aha.

8) setia akhir hayat.
rasanya.. ni lah satu benda yg sy rasa.
sy boleh akui.
ringtone zaman bila pun tak tahu.
setia ngn lagu punye pasal.
hp sony dah 4 thn gune.
maseh sayang dan setia.
*ok, satio tuh hp satu lagi ye. aha.
dan plg penting, bf ku sayang.
dari 2003.
yg ni mmg mahu setia smpai bila2.
Insya-Allah..
doakan kami ;)

tammat.

ok ini pula gambar2 yg diambil pd hari sabtu lepas.
sy ke taman tasik perdana bersame annas easkey.
hari itu ada outing ntuk photographer.
so, mmg byk la photographer di sana pd
hari sabtu lepas.
seronok. walaupun dtg lambat sbb
tak planning ke sana,
still, i had fun ;)







*during stacy's birthday party wif the designer of the dress.
sy tlg promote baju akak siti salmah.
cantik kan?
;)


*marsha tinggi dan cantik. oh jeles.


sekian, mahu tidur.
skejap lagi mahu bangun sahur.
malam semua!

20 comments:

  1. pic 2nd last tu nyna suka tgk.
    lawa style pashmina tu. :)

    ReplyDelete
  2. tapi kau tak kisah pasal aku pun

    ReplyDelete
  3. nyna : ahah.. ekceli ftn pun confuse cemane na pkai tuh. akak salmah tuh yg pkai kan. she's married wif arabic man. so, influence tuh kuat.. ahah.

    wafi : mane kau tau? tp. mostly mende2 tuh jd wif girls. ahah..

    ReplyDelete
  4. kak fatin always comel. slamat berpuase!

    ReplyDelete
  5. pergh.. cantik kot baju tu. ishk.. mao pakai same. ehehe.

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa semuaaa!
    puasa betul2 tau.
    moga mendapat berkat dariNya.. ;))

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. marsha..! =)

    eh jap2..law tetibe rase k order kueh raye..
    sile larh usya kat cni..

    http://amardahustler.blogspot.com/2010/08/kuih-raya-gua.html

    mekaseh..=)

    ReplyDelete
  9. kamu sangat santek~;) subhanallah~;)

    ReplyDelete
  10. da hustler : baiklah! ehe.. ;)

    rosmarieza : biasa saja. catik itu sgt subjektif bg sy. tp.. thanx ye ;) ehe.

    ReplyDelete
  11. cantik baju tuuu..lagi2 fatin yang pakai...

    ReplyDelete
  12. alahai.. baju tuh mmg lawa. sape2 pakai mmg lawa ;)

    ReplyDelete
  13. lagi satu... kamu banyak makan!!! hahaha.. igt lagi time kte gy mid dulu... makan mcD,sushi + big apple... omg!!! tapi kamu maintain kurussssssss

    ReplyDelete
  14. ala. ala. kantOi! hahaha.
    mkanan cemtuh mmg i kuaaaat makan.
    lagi2 sushi, donut. haihh.
    ape laa na jadi.
    tssk.

    ReplyDelete
  15. fatin! ouh my! ouh my! kamu sangat cantik dear...
    btw, kasut putih itu sgt la membuat saya pengsan!! fuhh! fuhh! ;)

    ReplyDelete
  16. worrr really nice dress.
    love the colors! ♥ heee

    ReplyDelete