Tuesday, April 22, 2014

Place2eat : Bora Ombak, Ampang.

Assalamualaikum and hi :)

I was so happy that day when someone asked me for a candlelight dinner. too busy with work ( I worked untill night everyday, everyday means EVERYDAY. there's no sunday in my diary. but i love my work anyway. hehe) made me forget how great having a proper dinner at a proper place. selalu feeling2 buat dinner cantik dekat rumah saja. 

That night was so romantic. I suggest you guys to read my entry while listening to this song : 



The place is called , Bora Ombak. It is located at Ampang. near to Ampang Putri. i just waze the route ;p I didn't know it is a candlelight dinner. i thought it is just dinner for two. so I didn't expect much since I have tons of business things to discuss while we ate our dinner. but it end up, we didn't talk anything about business that night. it is all because of the place.




I remembered when i entered the place, i felt like a fairy tale. so beautiful :') and when the waiter showed us our table, i can't be more surprised.. it is really really romantic! trust me guys, if you do this to your girl.. she will cry. definately. I mean in a good way lah. ahah.



cantik kan?

memang kalau boleh taknak ada dlm gambar walaupun susah payah buat suwet2. tehehe.
one happy girl. terlupa dah nak discuss over dinner pasal business. huhu.
The service is similar to 5 star hotel where the waiter will serve you, bukakan napkin and letak dekat our lap, etc. since it is a setup i guess, the waiter serve us with appetizer first. which is mushroom soup and garlic bread. the taste is ok for me. agak mengenyangkan. so i left a bit sebab takut tak larat nak makan main course.

oh, it's a homemade soup btw :)
while we're having our soup, tiba2 datang 4 musician n buat setup depan meja kami. betul2 depan okay. n terus main lagu2 romantic. dah macam mana niiii. seriously i don't know how to react. nak sengih ke. nak pandang mueiz ke, nak tengok musician tu ke. last2 ai gi tengok soup tu sambil tersengih. lagi lah pelik :') 


they played very well! n mueiz request lagu kau ilhamku. ahh.. i just can't stop smiling that night. kenapa sweet sangattt. terus jadi lemah lembut gemalai tak pandai nak membebel for once.

after we had our soup, tibalah masa untuk main course. both of us had Lamb. the waiter bagi pilihan samada nak lamb or chicken. so disebabkan kami memang penggemar kambing, haruslah ambil lamb.


This lamb. is the BEST. memang WIN. lembut sangat and juicy. ya Allah sedap sangat.. i really enjoy eating the food since the ambience sangat2 calming with only yellow lights, not so crowded people, and of course, eating with my dear one :)

oh and amazingly, walaupun setting dia outdoor.. kami tak nampak nyamuk pun. which is sangat2 menggembirakan. usually kalau makan di luar habis dah kaki ni nak menggaru. ini harus dipuji. idk what they do, or they didn't do.. but it's hard to find an outdoor place like this.


As for dessert. we ate this! pisang tu direbus then they pour some maple syrup (i guess, sebab bukan gula or madu) and on top of it, is vanilla ice-cream. and ada kelapa goreng sebagai deco. ini pun sangat sedap. i even tried doing it at home kot sebab takut terlupa rasa dia. so cepat2 masuk dalam buku resepi. hewhew.

after we had our dinner, we had a stroll at the place.



I asked Misca, he worked there.. he said every weekend penuh dengan wedding. and boleh muat up to 600-700 people. no wonder lah kan.. tempat cantik macam ni. they even ada stage. and stage dia luas. memang kalau wedding concept garden wedding memang kena sangat2. actually dia ada pakej untuk yang nak buat wedding. ada yang pakej, siap ke Bali tahu. tu pun baru RM30 seorang. memang worth it.


This place open everyday from 5pm to 11pm. memang orang datang sini malam2. masa ai datang.. byk juga orang lain yang datang, mostly couples. i went there masa weekdays tau. so better kalau korang nak book, book awal2.

and for my package, which is candlelight dinner.. it is only RM 150 per couple. kami berdua hanyalah RM 150 okay! makan 3 course meal, band datang nyanyi depan kite, layanan 5 start hotel.. memang terkejut sangat2. KL tower pun dinner per head dalam RM200++ . so this place is a good start kalau nak feelin2 gitu.

sorry, i memang tanya Misca sebab tak menahan nak share kat blog. nanti orang tanya harga, i takut juga kalau mahal sangat. but because it is affordable. sangat sesuai untuk anniversary, birthdays or just to make someone feeling loved :)


I really really recommend you guys to come over here. ini alamat nya : 

G1, Kompleks Sukan Ampang, Persiaran Mamanda 1, Ampang point, 68000 Ampang Selangor.
03-4251 6303/03- 4251 6302
010- 2141825/ 016- 6089806
Boraombak@gmail.com

till then, take care people!

13 comments:

  1. Wow lovely :)
    Semoga berbahagia ke jinjang pelamin hingga akhir hayat.
    Salam ziarah. Cerpen - Pelangi Hati
    encikzainulfahmi.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Atin..ya Allah iolls plak yg rasa eksaited lebih..stunning deco, maybe blh candlelight dinner ngan bff jugak..tq sharing taw =)

    ReplyDelete
  3. romantik nya la awakkk..suka la. harga memang okey. terkejut dengar. ingat kan mahal tadi. btw, congrates tau 4 ur engagement.

    ReplyDelete
  4. Amboi, bestnyaaa dia candle light dinner kat Bora Ombak. Suka tengok suasana restoran. Sangat cantik!

    ReplyDelete
  5. fabulous deco and the food look delicious too! weekend mesti penuh ni kan???

    ReplyDelete
  6. Fatin.. Suwweet sangaaattt.. So sudah keletihan berbisnes, kena rest kan fikiran dulu ye tak? Hehe.. btw, thanks share tempat ini.. Affordable price! =)

    ReplyDelete
  7. Salam kaktin =) Tahniah semoga berbahgia hingga ke jinjang pelamin dan selama-lamanya. as usual kaktin cantik sangat. =) Jemput semua singgah ke blog ni juga http://fablosasa66.blogspot.com/ tq ^^

    ReplyDelete
  8. wahhh canteknyaaa tempat tuuu..boleh plan2 pegi lepas ni..hehe

    ReplyDelete
  9. lawa tempat..nice post ^_^

    minat seni grafik dan ingin memuatturun vektor percuma?
    jemput singgah dan follow akiwaart.blogspot.com
    thanks ^_^

    ReplyDelete
  10. kak ateen, u know what. saya tetiba terfikir yang muka umi kak aten masa muda muda mesti sebiji mcm kak aten yang sekarang. betul la tu. seri umi turun ke anaknya :)

    ReplyDelete
  11. Sambil baca entry nie, kita dgr lagu Lullaby tu. mmg feeling habis. ha ha..

    ReplyDelete
  12. Romantiknya.. Moga bahagia selamanya.. :)

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete