Tuesday, October 7, 2014

My favorite.

Assalamualaikum and Hi,

Dulu masa kecil2 selalu berangan nak jadi fashion designer.  Ingat lagi masa darjah 6, kawan kite Ho Yi Won suka lukis kasut. Masa tu rasa amazeeed sangaaat sebab dia boleh lukis something yang fashionable. That time budak2 suka lukis basikal lah, bunga lah. So bila lukis kasut, sandal yang macam amaigad lawa nye boleh nangis, terus belajar sketching dengan dia. *belajar disini bermaksud stalk dia masa tgh lukis dan balik rumah cuba buat sendiri. Wuwuwu.

Bila dah pandai lukis kasut tu minat pulak lukis baju.. still remember when I was in form 2, ada sketch file. Dalam tu ada beratus2 design dari yang ntah apa2 sehinggalah rasa macam lawaaa impressed sorang2.  Minat tu makin menjadi2 walaupun  ambil International Business masa degree. Masa tu dah start urus online shop sendiri tapi penatnyaa lah haii sebab laptop berat nak bawak kesana kemari. Tapi disebabkan minat kugagahkan jua :’)

Now I is so geram.

Geram sebab masa dulu tak ada tablet yang memudahkan kerja macam sekarang.  Kenapa dulu tak ada Samsung Tab 4 *nangis tak henti2 katenyee. Sigh.


Haritu dah cakap pasal this tablet kan. Tapi masa tu acah2 nak bodek Samsung. Kahkah. Ok serius balik. Tapi sekarang hati dah terpaut. Jadi apa yang cakap memang dari hati.



senang pergi mana2 boleh letak dalam handbag je. Sekarang lebih convenience J


sketching pun dah senang. Boleh sketch and terus contact partner aka husband untuk submit the design.  Tab 4 ni macam computer + telefon. So bila siap kerja, terus contact tailor + husband + staff. Menggunakan the same device. MUDAH KERJA. Seriously.


sempat lagi ai sengih. Padahal kije tengah banyak kat office tuu. Kite curi masa sekejap dekat depan butik untuk update stock sambil snap gambar stock baju yang dah nak habis. Kene restock. So sempat call tailor untuk reconfirm  berapa meter kain nak beli. Documents suma ada kat dalam tab 4, so mudah kerja. And it feels JUST RIGHT.




Basically I am using this tab 4 for both business and personal purpose. So bila malam things that I do is chatting dengan kawan dekat fb or whatsapp and at the same time layan youtube. Current fave suka tengok gag concert yang korea tu. Kurang sikit stress nye. Hehe.



Some of the reasons why I love this  Samsung Tab 4,  bila dah siap design boleh terus ambil gambar and  send dekat email sendiri untuk rujukan.




Also, kalau ada kerja banyak dan tibe-tibe stress boleh guna multi windows. Senang nak refer bila buat kerja.  Macam sy, sy suka kalau sambil check email sy dengar soft music.  So this would be perfect la kan J

Last but not least, bila dah ada Samsung Tab senang nak berlive chat dengan kawan2 atau husband bila dia outstation. Sometimes bila husband ke overseas untuk deal dengan kilang atau material for BFS, kami akan live chat so boleh Nampak kain tu macam mana and also the environment. Maka, dgn adanya tab ni.. mudah kerja. Screen pun lagi besar dari phone, puas la hati skit. Hehe J

Alhamdulillah I am in love with my Samsung Tab 4. It feels right and it is JUST RIGHT for me and I am sure it is for you too. Have anyone of you guys owned the same tab as mine? Feel free to share with me! Would love to hear from you :)

Till then, take care people !

(Sponsored by Samsung)

8 comments:

  1. Very Convenience and pretty cool =)

    www.rinaprettyhealthy.com

    ReplyDelete
  2. tak besar sgt kan...ok la just nice nak sumbat dlm handbag

    ReplyDelete
  3. Hi Fatin. nak tanye.. u buy separate pen for tab 4? coz i bought th 10" tapi takde pen tu. just curious. TQIA :)

    ReplyDelete
  4. Hi Nadiah, no i didn't get the pen either. i tak dapat punn. sobs. i thought memang takde pen. ehe.

    ReplyDelete
  5. Cantik la baju fatin gambar first tu, mana boleh dapat ye...hmm -_-

    ReplyDelete
  6. wah.. tergoda saya bila baca entry ni..hehe.. ada juga yg gatal tgn ni..

    zinziemeewah

    ReplyDelete