Friday, October 24, 2014

Trip to Brunei

Assalamualaikum and hi :)

Haritu masa lepas kawin dan reception belah lelaki, a week after that kami ke Brunei. sambut menantu my lovely cousin, Kak Long Ain. Kawin and reception belah perempuan before puasa,  now sambut menantu selepas raya. kami sedara mara punyalah excited sebab first time dalam family kawin  dengan orang overseas uolls. tehehe.

Kami stay di Times Hotel. ok la, sebab same building with shopping mall. tak besar sangat tapi just nice. me n husband siap taktahu nak buat apa, kitaorg gi tengok late night movie. hewhew.


dalam bas nak ke rumah Aiman.
sebelum majlis betul2, hari sebelum tu ada majlis berbedak. adat orang Brunei la kiranya. tepung tawar tapi powder nya warna warni.



Rumah family Aiman besaaaar sangat. Ruang tamu ada dalam 3 kot, each of them is really spacious. i don't really into the house actually, i am soo into the food! ya Allah sedapnya makanan2 orang Brunei ni. bertuah kaklong boleh belajar masakan brunei lepas ni. hee.


kaklong soo pretty :')

excited okay.

umi, abah, farah, suami dan ye, sy yang pendek dan gembira ituu.

with my lovely cousie, Hana n Faris. dey all sweet sangat2, sengih je tengok. ahah.

Emir and Qayyum, both adik Kak Long. antara cousin yang rapat since kecil :)

gigih tailor iolls siapkan baju ni sepasang dengan suami. suka sangat :)



esoknya, pagi2 kami ke Pasar Tamu Kianggeh. Pasar ni macam pasar tani kita. best sebab banyak makanan2 dan buah2 pelik jumpa kat sini. antara buah yang first time makan, Buah terap. dari luar macam cempedak. bila kupas, rasa dia macam durian belanda. unik and sedapp.



pegi dengan Kak nana kebetulan dia baru transfer kerja kedutaan di Poland ke Brunei. so Kak Nana lah yang bawa kami gi jalan2. kalau time dia kerja, mueiz pinjam van and bawa kami the cousins jalan2 sekitar brunei. best betul Brunei sebab tak besar :)

Abah excited siap beli belacan 2 sebab bentuk dia macam bom. huhu


behind the scene, abah lah photographer kami. sayangg abahh :))

konon candid tapi macam tak jadi je. tapi suka. eheh.

breathtaking beautiful mosque.
 malam esoknya, kami ke wedding kaklong and Aiman di ICC (International Convention Centre).


baju hana ni custom made BFS buat tau :) mine from Nawy Aris. 

creativo photography. wedding kami pun video mereka yang shoot. puas hati :)

minta2 baby macam ni nanti. Aminn. Aminn.




harap maklum sy jadi mak andam masa tu. kekok betul sebab kaklong dah lawa sangat :')


that veilll people, that veillll

both are so sweet together :)

mak mak dan akak2 sedara :)





kami lagiii :D




to kaklong, I wished you the best in life. Moga Allah sentiasa melimpahkan kebahagiaan, murah rezeki, panjang umur dan zuriat yang soleh dan solehah. I know u're happy there and I am so glad that you finally found someone worth to love and bring to jannah. I love you :)

7 comments:

  1. Fatin dengan husband jadi pengapit kalah pengantin tau .. hehehe... =p

    ReplyDelete
  2. Assalam Fatin,
    Bestnya g Brunei..
    one fine day akak nak p jugaks he3

    ReplyDelete
  3. alamak..baju g mjlis tu mcm tenggelam pengntin.hehe

    ReplyDelete
  4. canteknye bju kak fatin..dlu penh g brunei..tpi g masjid yg salut emas tu je..sbb lalu nek bas dr srwak ke sbh..hoho..

    ReplyDelete
  5. Salam alaikum. You look very happy, mashaaAllah :) wish you happiness forever <3

    ReplyDelete
  6. kak Fatin, saya pengikut kak fatin dr dulu lg...hope x lama lagi timang cahaya mata ya..

    ReplyDelete