Tuesday, April 14, 2015

My honest review : daily skincare

Assalamualaikum and hi :)

Been wanting to post this for quite some time but i didn't get much time to sit back, relax and blogging. it hurts baby. i miss my dear blog. sobs. to make this up to you, i am going to reveal you my daily routine skincare. an honest review about it :)

My face basically do not have any serious  problems but when they do have, it is zerious. normal lah kalau ada jerawat nasi satu dua tu kan. tapi bila datang bulan, adalah tiba2 muncul jerawat batu. taknak satu, kalau boleh lagi banyak lagi bagus. tumbuh berjemaah dekat2. selalunya tumbuh trio terus dekat2. hmm :(

since my skin is oily, i jenis redha je kalau jerawat tumbuh satu dua every month. dah kata oily skin, standard lah ada jerawat.. ye dak?

but then bila tengok muka orang flawless.. lebih2 lagi retis.. terfikir jugak, memang kulit dey all lawa ke filter semata2? hewhewhew.

so semenjak itulah, rasa nak kulit cantik tu macam membuak2. bukan tak bersyukur.. cuma nya kalau dapat kulit yang tak perlu pakai foundation bila keluar tu adalah ultimate success. plus, untuk husband juga. kat rumah tak perlu nak makeup lama2 utk husbenn. kulit dah cantik, memang ubah penampilan sebenarnya :)




So these are my babies :) SK-II.  ramai yang cakap mahal, tapi sebenarnya harga lebih kurang macam other products juga. sebab packaging SK-II ni besaaar. cuci muka tu tahan nak dekat 3 bulan. idk if i jenis jimat ke apa. tapi i pakai normally 2 kali sehari. so normal je rasa. tapi sekarang ni bila husband tengok kulit muka bini dia dah berubah, dia pun pakai sekali. makanya cepat sikit la habis. hehe.


The one that i am really recommend to you guys to try is their best seller Miracle essence. tu macam.. hmm. miracle! masa awal2 dulu pakai miracle essence ni je tau. tapi banyak pulak dapat free sample yang kecik2 tu. punyalah sayang nak pakai haha. tapi bila pakai, makin elok pulak kulit ni. so i decided to buy several other products which are : facial wash, toner,  auraactivator skin essence and aura activator CC cream.



lovin my skin now :)
Frankly, i've been using SK-II since end of last year. lebih kurang 5 bulan. baru sekarang berani nak bagi review sebab takut lah orang lain cuba kang cakap tak okay ke apa. at least by now kalau orang tanya hal skincare ni, i dah tau dengan jaya nya. gituu.


Why i love SK-II? simply because my confidence level untuk keluar rumah without wearing any foundation and compact powder, sangat tinggi. dulu kalau keluar at least kene pakai jugak bedak ke apa. now just maskara n lipstick, ok blusher jugak. huhu. tapi tak perlu dah makeup tebal ke apa. even sekarang kalau nak makeup rasa sayang sangat dekat kulit sebab kene tepek benda lain. sangat berbeza perspektif diriku yang dulu dengan sekarang. confident level, win :D



oh and kalau nak nampak effect kulit licin and glowing tu lagi cepat, sila pakai miracle essence tu lebih2 sikit. usually sy ambil dalam 3 titik. kalau awal2 dulu banyak sikit, dalam 5 titik. nak habis satu botol tu jenuh jugak la. ada my friend pernah cakap, awal2 pakai miracle essence cuba habiskan satu botol tu sebulan. then lepas dah habis, blh pakai satu botol for few months.

the best thing about SK-II, tak perlu pergi facial dah. whitehead pun tak tumbuh. i mean, tu kalau rajin every night pun pakai. kalau malam bahan tidur tak cuci muka memang sama je lah. ehe.

my advise, kalau nak cuba.. memang kene ada azam untuk nak kulit cantik. macam i dulu entah apa lah yang jadi, nak sangat kulit licin and glowing. but it works! so i hope, for those yang tengah mencari or kurang percaya ngan other products, this can be your solution. it really works on my skin. i hope yours will do :)

Btw, there's an upcoming SK-II event , Change Destiny Museum (Red Carpet Edition) which will be held from 28th April till 4th May 2015. It will be in One Utama (Old Wing Concourse) to launch their brand new product from the Pitera line.

Menggugat iman betul lah SK-II ni. if I had the time, I'll go and see if it's good or not okay? excited!

#ChangeDestiny  #ChangeDestinyMuseum

till then, take care people!

4 comments:

  1. kulit teng la ni lawa nak mampos. hari tu pi rumah teng, tak khusyuk sembang, tengok kulit ja. -.-

    ReplyDelete
  2. Waaa makin glowing n awet muda..sblm ni tgk tv jeles taw tgk duta2 skii lawa bebeno..skunk kita jeles tgk kulit fatin plak...ayu pon mcm kne try jer ni sbb kulit jrwat then ada parut hitam which is automatic cnfident level drop huhu

    ReplyDelete