Wednesday, April 15, 2015

Test-drive

Assalamualaikum and hi,

Few weeks ago i had myself to test drive the new Vios 1.5G. To be frank, i am seeking for new car which is not from Toyota since me and husband both are Toyota users. we have Camry and Vios (the previous one, not the new one). it's like.. alaaa kite tukar kete yang lain lah. haa macam tu :')

Tapi tu lah, in the first place.. why both of us bought Toyota. sebab best. jadi bila dah test drive Vios yang baru ni rasa macam kene stick to Toyota jugak. plus, the service after we bought the car pun tip top. pegi servis kereta tak stress langsung. dengan orang yang friendly, kereta okay, servis laju, maintenance pun tak mahal sangat compared to other imported cars. sangat-sangat affordable and worth to have. 

hmm. sebenarnya nak cakap pasal Toyota Vios baru. pegi cakap pasal lain pulak. kfine.

I think kalau nak tau pasal specification and all details boleh je search kot. it is good if I share my honest review about how i feel during the test drive and the car itself. 

Apart from the old Vios, there are several differences between the new Vios and the old one. benda yang buat iolls excited adalah Smart Entry and Push Start. cool sangaaaaat rasa macam naik kete in the future. huhu. i know sekarang dah banyak kereta macam tu, tapi it's in Vios people! plus, the interior is fully black combined with black perforated combination leather seats. memang nampak class. mudah nak jaga pun ye kalau hitam semua :')


encik suami suka sangat tuuu. 

Another thing that i love about the interior is that, Front foot illumination light. dekat kaki ada lampu. senang tau dan sangat memahami. faham tak kalau perempuan (usually kami la tp laki ade jugak) dalam handbag tu segala mak nenek ada, dah macam mini zoo.jadi kadang2 bila tengah mencari kunci nan satu, few things jatuh kat kaki then tak nampak dah nak ambil, kene cari guna torchlight hp, sedar2 hp habis battery. what a life :'( 

so bila ada company kereta yang memahami masalah orang yang membawa beg berupa mini zoo, ianya sangat2 meringankan beban kami. serious!



One of the main things that i love about this new Vios is that, its spaciousness. Overall memang bila naik Vios yang ni rasa luas. certain kereta rasa tinggi, rasa rendah.. yang ni rasa luas. rasa macam aman je bila dapat kereta luas2 macam ni. ehe. and kereta ni boleh fold the seats, 60 : 40. ini adalah benda yang  kami suami isteri palingg suka. sebab dah la luas, boleh lipat lagi. faham tak ini adalah ultimate penyelesaian pada kami yang selalu bawa 2 kereta kalau nak angkut baju from kilang to our boutique. lepas ni satu kereta jeeee. i mean, kalau beli lah. huhu.

senang nya hidup, nak pindah barang2 pun mudah. lipat2 seat, then terus angkut barang. and even kalau tak lipat seat pun, bonet kereta memang luas. jadi tak ada masalah kalau nak pegi pasar tani beli barang2 dapur dan pokok bunga sekaligus. wehee. sehrohnokk.

Other things that I found interesting is that, they have acoustic glass (windshield), jadi bunyi senyap je. tak bising bila dalam kereta. plus, it is fuel efficiency! ok ini best. they used VVT-i Engine. nowadays, penting tau untuk beli kereta.. kena tengok jimat minyak ke tak. lagi2 kalau selalu travel by car.  



seharian berjalan dengan Vios :)





To be honest, i am really satisfied with the new Vios. pickup pun sangat okay. i just can't write, okay. mesti nak kena ada perkataan 'sangat' sebab.. it is really giving me an urge to buy the car. not just by writing about it.





For those who is currently seeking for a new car, you might want to go to Toyota showroom and ask them for the new Vios. try them today. definately worth for the car and the service after sale. i am not writing to please Toyota, but i am writing based on 3 years of being Toyota users :)

any Toyota users here? share your experience here! :)

3 comments:

  1. I really wish to own this tp perlu settle avanza dulu. Haha. And yes, I'm toyota user. I'm satisfied tak kira kereta lama mahupun yg baru.

    ReplyDelete
  2. sy minat vios jgk..tgh kumpul duit muka..ehehehe

    ReplyDelete