Monday, May 18, 2015

oh Allah, bless me with your love

Assalamualaikum and hi,

This week will be going the Grand opening for my boutique. ya Allah perasaan tu berdebar2 sangat. berdebar excited tapi risau juga if ada anything yang terlepas pandang. May Allah bless and ease the journey.

pagi tadi buka youtube and cross upon this song. i found it is very peaceful and ease to hear. the lyrics.. sangat mendamaikan. korang dengar ye? :)



if nak subtitle boleh click youtube kat belah kanan tu :)

memang macam tu kan perasaan after solat. dia punya aura lain macam. if i had problem, besides telling my husband.. i get back to Him. biasanya akan kunci guest room, pasang air cond dan solat di situ. nak menangis ke, nak berdoa ke.. Allah.. tenang sangat.. kadang2 sampai tertidur macam tu. 

Sesungguhnya Allah lah yang menyelesaikan segala masalah. dan pintu kepadaNya adalah solat. pernah sekali tu balik dari office penat sangat2. husband buat kerja dekat bawah, dia ingatkan sy dah solat. tapi sy tertidur sedar2 dah Isyak. bila bangun baru sedar tak solat Maghrib. cepat2 solat Isyak dan ganti Maghrib.

Malam tu sy tak boleh tidur, sy sedih. takut sangat Allah larikan rahmat Nya pada sy, lagi takut kalau Allah dah tak sayang.. at last i slept that night but bangun pagi suami cakap sy mengigau menangis nangis sampai dia kena peluk kuat2 :'(

sy kongsi ni bukan sebab apa-apa.. cuma nak berkongsi perasaan bila solat tu Indah sangat2. rasa cukup. lagi2 kalau solat di awal waktu. macam, mission accomplished! lagipun, apalah sebab kita dilahirkan di dunia ni melainkan untuk bersyukur dan beribadah kepadanya. yang lain tu jatuh no 2,3 dan seterusnya..

sempat lagi nak dhuha ni korang.. jom? :)

till then, take care people!

7 comments:

  1. selain maher zain,jatuh cinta dengan lagu2 Humood ni,...

    ReplyDelete
  2. tq atas peringatan... betul2,,bila solat awal wktu, rasa macam smua kerja dah settle, x rasa risau yg kita ni x solat lg..

    http://najwazahid94.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. " lagi2 kalau solat di awal waktu. macam, mission accomplished!"

    kannnn. i was thinking like that too :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, tq so much (✿◠‿◠)

    ReplyDelete
  5. Salam ziarah..tq ats info d blog yg sweet ni..:-) cer tngok pula crita kat sini,.

    http://bit.ly/1LhbcfY

    ReplyDelete