Wednesday, October 20, 2010

the front door cat.

assalamualaikum~
kalian sume. jika anda rase comel,
silelah klik dibawah ini.
design baju by kawanku
kami-tak-gile-cume-sengal,
incik azri. ahaha.
take a look first, mane tau jatuh cinta pandang pertama.
wink ;)


http://azrihafiz.blogspot.com/2010/10/pre-order-baju-android.html

haa, neh na cter sumthing nehh!
semalam housemates sy pegi kuar makan.
tp sy tak ikut sbb keletihan + pms (oh-sakit-belakang-aku-tolong-la-weh).
masa mereka bukak pintu, tiba2 ada seekor anak kucing yang sgt2 comel.
kami semua menjerit tp dengan lain2 nada.
ahaha.
bagaimanakah itu?
hanya kami berempat yg tahu.
ok dah tersasar.
anyway. sy menjerit sbb sgt2 gembira dan teruja.
ya Allah! tak dapat nak ungkap mcm mana perasaan time tuh.
sy memang asyik teringat kucing kat rumah, n now
there's a cat in front of my door ;)
so my housie keluar, sy ambil kucing tu bwk masuk umah. hehe.
jgn mara yang! u know i can't stop when it comes to cat kann ;)
basically, kucing tu mmg nak masuk rumah sy, so bile masuk
dea nmpak sgt happy. mm. hati sy sumpah bahagia time tu..
i called him baby since sume binatang pun kalau first jumpe,
sy akan panggil baby. eheh.
nasib baby baik sebab kat ruma sy ade stock tuna chunks yg ayam brand tu.
i gave him untill dea full smpai tak boleh mkn dah.
n air. laju sgt3 dea minum..
idk where's he comes from. sbb nmpak mcm sgt lapar.

after da makan macam pesta makanan tu,
i hug him n baby terus pejam mata smbil lean against me.
waaa.. comel sgt ok!
rase macam nak jerit and lompat2 sbb geram sgt.
huu.
after that, sy letak baby dekat comforter sbelah katil sy.
smbil usap2 baby yg dah tdo, sy pun tertdo skali.

then pukul brape entah, sy terbangun. baby pun terbangun.
maybe around 12.30 rasenye.
so sy bercadang nak letak dea kat luar coz risau housie tak boleh ngn cats.
masa sy bukak pintu tu, baby tgk je sy smbil duduk mengadap sy.
dea mengiau n mata dea pandang sy. it's like,
"please, i don't wanna go.. let me stay here.."
huwaaa.. sumpah mate sy pun dah berair2 smalam.
lama jugak kot kami bertentang mata.
baby nehh.. mane dea blaja psikologi nehhh.
tssk.

tp, sy kuatkan semangat jugak.
takpe, kalau baby btul2 igt kat sy, dea mesti dtg sini lagi kan.
disebabkan baby mmg taknak keluar, sy letak baby kat luar.
b4 that sempat hug dea n tatau, rase sebak mcm tak tahan nak nanges tu.
;'(
baby tak berganjak pun masa sy letak tu.
n still, mata baby tgk sy..
then sy terus tutup pintu sbb takut menangis.
ok, hanya bertahan utk 2 saat saja.
sy bukak pintu balik sbb tak tahan nak hug dea.
but guess what, baby dah takde!
sumpah mcm magic.
2 saat ok rakan2!
kire macam tutup pintu,
trus bukak balik.
oh sy memang trus pikir bukan2 la kan.
sbb area ruma sy tak pernah ade kucing pun slame ni.
n tibe2 smalam ade pulak dok depan pintu,
bile fikir logic.. mmg. haih.
taknak la fikir logic.
baby is a cat.
fullstop.

n i miss him ;'(

12 comments:

  1. 1st: thanx phatyn....huhuhuhu
    2nd: apsal kalo ko cerita bnda pelik2, suma macam horror je...huk2....depa mmg syok kat ko kot...ngee

    ReplyDelete
  2. azri : same2. ahah.. ;) aaa, akuh je kot pikir cemtuh. maybe dea boleh lari pecut ke kann. ahaha

    ReplyDelete
  3. iRdina Qistine Boutique : ehes. tade ape nye.. kot ;p

    ReplyDelete
  4. comel giler panggil baby..hehe
    btw rase seram plak bace..
    seb bek u ckp die sgt comel so agp je la die mmg kuceng..
    heee

    ReplyDelete
  5. penah jugak kat uitm neh.. kiut sgt kucing 2.. n u know what.. UPK amek dy keesokan ari nye. smpai aty UPK ;'(

    ReplyDelete
  6. baby u kt kete u td..huhu...die knal kete u kot..honda jazz kn...

    ReplyDelete
  7. syazwana : huu.. tade ape yang. dea ley lari cepat2 kot.sepantas kilat. ehes

    mogobja : seyess?? erk.. UPK nehhh.. bukannye na suh kuceng tuh buat kotor pun.. tssk.. sayangnye..

    ihsan : err. seyes? cemane kamu tau kete sy? mushkil2.

    ReplyDelete
  8. jeng2..sy lah jlmaan kcing tu..

    ReplyDelete