Wednesday, June 13, 2012

layers.

Assalamualaikum.

semalam birthday abah,
so i made 6 layer of rainbow fruity cake.
it consist of lemon, orange,strawberry, yam, pandan and blueberry flavour.
n as for the frosting, i just use white chocolate.
sedap dan mudah.
ahah

last minute deco before abah masuk. huhu

;)




tdo dulu yee,
esok kite update psl birthday boy. hee.

goodnite!

54 comments:

  1. Replies
    1. Kalaulah awk tahu cerita disebalik kek ni.. Hehe!

      Delete
  2. rajin ye dia memasak!

    anyway, 1st comment kat sini. selama ni jd silent reader je. HIHI. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Birthday ayah sendiri kan.. Kene la buat. Ahah. Ye ke.. Thank youu. Time kasih sudi comment! Baru la kite tahu yg awk bace blog ni :')

      Delete
  3. untung nye sape dapat fatin suhana ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene bersedia utk jd gemuk la kot? Haha :p

      Delete
  4. wahh.. sedapnya rainbow fruity cake tu... warna dan bentuk dia pun sangat2 menarik la... pandainya Fatin buat yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah je buatnya.. Cuma leceh sikit..kalau minat colour2 blh buat. Aha. Nnti sy letak resepi awk try la ye :)

      Delete
  5. cantiknya kek tu..resepi plissssssss kak...=)

    ReplyDelete
  6. wah! sedappnya! creative pulak tu..;)

    ReplyDelete
  7. rajin kak fatin masak dan buat kek. nampak sedap pulak tu :)

    ReplyDelete
  8. kalau x guna yam tuh nak ganti flavor lain boleh ke?saya alergic ngn yam.plus,x sabar nak tggu awak update rainbow cake recipe nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupe nak tambah.jengah belog kite alittletinyblog.blogspot.com :) ade selitkan cite psl awak

      Delete
  9. boleh tak share resepi n cara2 nk baked this cake..teruja tgk kek cantik2 macam ni...macam syg je nak makann ;)

    ReplyDelete
  10. Bestnya :) ur dad must be proud :)

    ReplyDelete
  11. fatin yg panjang2 cam pagar kat tepi tu ape? x penah tgk yg style cmni lgi hehee

    ReplyDelete
  12. fatin yg cam pagar kt tepi tu, ape eyh? x pnah tgk lg style cmni, nice sgt!

    ReplyDelete
  13. Post laa recipe! hehehek

    ReplyDelete
  14. ftin..jgn lupe ltak resepi taw..kite tngguuu ni..=)

    ReplyDelete
  15. wahhh nice...kreatif kak fatin...=)

    ReplyDelete
  16. tu laaa...post la recipe :(
    nak blajar gak!
    pandai la akak buat cake :')

    ReplyDelete
  17. kak fatin, buka lah kedai kek, cmfrm ramai orang datang ...hehe :)

    ReplyDelete
  18. ni small size cake ke?looks yummy,do u mind share ur recipe??

    ReplyDelete
  19. is it small size cake?do u mind sharing ur recipes?it looks yummeh!!!love love love..

    ReplyDelete
  20. Well,the cake..its just like our heart,full of layers.

    ReplyDelete
  21. Ape je masakan yg k.fatin tak tau buat eh?semuaa tahu buat..untung sape jadi teman hidup k.fatin nanti =D hehe kek tu cantik and bende yg dibalut warna hitam tu ape?

    ReplyDelete
  22. Hai sister! Nak tanya, apa U pakai untuk skin care semua ? :D

    ReplyDelete
  23. Woh kek tu! Berlayer-layer... Sedap tak? Kalau sedap, nanti nak mintak tolong akak buatkan... Ngehe! Kos penghantaran dan pembuatan tak lebih dari 1000 sen ok kak? N kek tu mesti besar punya! Wahaha, kejam sungguh diriku ini :D

    ReplyDelete
  24. Woh! Berlayer layer kek akak ni ha... Sedap tak? Kalau sedap, nanti nak minta tolong akak buatkan untuk saya! Wahaha... Kos penghantaran n pembuatan tak lebih 1000 sen ok kak [banyak cantek muka ko!]?

    ReplyDelete
  25. wahh Fatin, rajin+ creative..teringin nak rase..;)

    ReplyDelete
  26. awakk, nak recepi kek ni boleh ? please . :)

    ReplyDelete
  27. awakk , nak recepi raibow kek please ? :)

    ReplyDelete
  28. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete
  29. alahai....nampak sedap kek tu...dahla tgh puasa...huhuh..
    adik memg berbakat dlm memasak :)

    ReplyDelete
  30. Assalam fatin..nice blog,just read rite now:)

    ReplyDelete