Tuesday, December 4, 2012

officially a degree holder :)

Assalamualaikum.

semalam sy konvo di Dewan Agung, UITM Shah Alam. super besar dewan tu dan sangat2 selesa. masa berada kat dalam dewan tu, banyak pulak kenangan2 sepanjang ambil degree dulu. kebanyakannya haruslah dengan classmates dan rakan serumah yang ohsems :')

masa diploma di Uitm Jengka dulu, sy ambil diploma in Business Management. kemudian pursue my degree in International Business at Uitm Shah Alam for one year. lepas setahun, kos kami kene pindah ke puncak alam. masa tu bukan main tak sukaa sebab for us, Shah Alam ni kira macam heaven lah. nak makan senang, nak shopping habis duit senang, nak ke kl senang, dan bermacam2 senang lah. huah. tapi lepas beberapa lama berada di puncak alam, i felt in love with the place. tak serabut, senang nak belajar sebab tak ada gangguan shopping mall berdekatan yg ada sale, makanan murah, rumah sewa murah. everything is good, for a student. ye lah, nak shopping sokmo mengalahkan orang kije tu bukan perkara baik okay. bagus jugak uitm ni buat tempat2 pedalaman sikit, at least boleh menahan nafsu membeli. tssk.

i feel so blessed since i have good friends around me. classmates pun tersangat2 best. kalau orang tanya  macam mana pengalaman degree sy, definately akan jawab, it was super fun and awesome! thanks to those people who made my life even more meaningful :)



ni masa presentation projek kami. kami jual cendol di negara arab! haha. ni semua classmates merangkap housemates. i know semua cun, ok next pic please!


masa awal2 belajar di uitm shah alam. lecturer ajak pegi makan japanese food dekat plaza masalam sbb kami belajar culture. jadi haruslah tau macam mana makanan org jepun. rasa2 kalau cukup budget, mesti pegi jepun dah, hanye utk tengok mereka cakap konichiwa. aww~

classmates :)


time tunggu bas untuk OPKIM

bestie since 2008 dah, ninie. kami dapat mak angkat samaa :)

bersih dan cat semula taman permainan area shah alam. 

ni kat taman botani (bukit cerakah), breakfast dan berjalan2 menikmati keindahan alam uolls :)

rumah 4 musim. sejuk jugak sebenarnye. tak baik pandang rendah rumah 4 musim ini. tssk.

kemana-mana :)

during picnic dekat ulu selangor. masing2 masak dari rumah :)

hangout malam hingga ke bukit bintang.

love 'em to bits :)
 soo many memories! tu tak masuk pergi jakarta and bandung sesama lagi. haih. seronok dan rindu zaman belajar :')

btw, di bawah ini gambar2 konvo semalam. jom tengok! ihiks. ;p

kalau happy haruslah buat muka tembam. *padahal mmg tembam. sigh

besaaaar dan cantiiiiiiik!

since diploma :)

umi dan abah kesayangan. thanks for everything!

adik yang baru habis espiyem. terus nampak matured. lolz.

cik han n fad! congrats fad dapat ANC! so proud of you :D

sorry. weolls housemates memang suka ngeng2 sikits. :D

dia datang bg teddy bear dan bunga. iolls terharu, tp tak boleh nangis, umi abah ade. haha ;p

all of us :D
Alhamdulillah.. tamat sudah degree sy. hadiah konvo adalah kasih sayang yang tak ternilai dr parents dari dulu hingga sekarang. aumm. thanks umi abah melayan karenah fatin. maaf fatin tak dapat 1st class degree walaupun beza nya hanya 0.1 :'(. dapat result teruk sikit je nangis, tak blh buat je nangis. hoih, banyak betul nangis! sobs.. memang dari sekolah dulu emosi sikit bab2 belajar ni sbb abah kata kalau dapat ilmu dan belajar pandai2 baru orang hormat kite. dan juga sbb nak balas jasa umi dan abah. kiranya konvo ni adalah hadiah sy buat umi dan abah tercinta. setakat ni, hanya yang ini fatin dapat bagi. Insha-Allah, more good things will come. Aminn :)

p/s- walaupun takde hadiah konvo, mereka ttp bagi vacation. harini gerak ke Istanbul dan kemudian ke Uk. Istanbul aku datang! :D

63 comments:

  1. wah,, suke la yang tersayang sume datang,, termasuk yang bawak bunga,, future hubby lettew,, hehe http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/guna-ini-untuk-jadi-parents-terbaik.html

    ReplyDelete
  2. congratz dear! may ur future always bright as you..... =)

    ReplyDelete
  3. tahniah yer kak fating, semoga dapat keje gud2

    ReplyDelete
  4. congrats patengg! and happy holiday. :)

    ReplyDelete
  5. congrats .. BM kat jengka tu tahun bila? abg phat grad 2005 ;-)

    ReplyDelete
  6. CONGRATES SIS...nice the first pic...all of you wear jubah...very muslimah...like it....:)

    ReplyDelete
  7. tahniah fatin..hee, sy pon xsabar nk konvo bln 5 thun dpn..tp sbg bakal guru la =)

    ReplyDelete
  8. Omg I feel like crying looking back at our pictures! Love you always!

    ReplyDelete
  9. Omg I feel like crying looking back at our pictures! Love you always!

    ReplyDelete
  10. ha pix 1st tu dkt puncak,hehehe

    ReplyDelete
  11. congrats on your graduations..

    wah ex uitm jengka ke.. sama la kita ;))

    enjoy ur trip to instanbul ! bestnyaaaaa

    ReplyDelete
  12. that's how friendship goes. anyway congrats sweetie! wishing you happiness and success at all times. :) loves xoxo

    ReplyDelete
  13. tahniah kak fatin=)..hepi holiday =)

    ReplyDelete
  14. mulalah rindu nak convo balik ni. hehehe

    ReplyDelete
  15. dear!!! Farah mmg lagi tinggi dari you ke ape ni? hehehe.. Congrats sayang ~

    ReplyDelete
  16. rasanye nia ade tertengok fatin la kat depan dewan tu..nak tegur tapi takot salah org pulak..hehe
    Congratzz!!

    ReplyDelete
  17. wah fatin pegi istanbul... bestnya~~ hehe.

    Congratz fatin dan muka fatin sama macam muka umi fatinnn... =)

    ReplyDelete
  18. congratulation sis !!
    btw, NOW I pon tgh belajar kat UITM jengka ok.
    serious x sangka u kat uitm jengka dulu.

    bangga sat :P

    ReplyDelete
  19. Congrats kak fatin!!!bestnye dah konvo!!
    Wowww pasni g Istanbul??double triple best... ;-)

    ReplyDelete
  20. congratulation kak fatin !!
    mimie malu nk pegi DATC dah sebab masa konvo diploma topi jatuh atas pentas. maluu.. hee

    ReplyDelete
  21. tahniah awak...

    la.. awak satu tempat dengan adik saya la dulu.dia pun uitm puncak alam

    ReplyDelete
  22. congrats fatin..
    isketambola? update2!

    ReplyDelete
  23. tahniah kak fatin..happy graduates ! :D

    ReplyDelete
  24. first of all, a very congratulation sbb dh konvo :) adik kak fatin mmg nmpak matured. x mcm org baru abis spm. n...dya lagi tinggi dari kak fatin. ka sbb adik kak fatin pkai heels? nmpak mcm kak fatin plak yg jadi adik. hee~~

    wahhh!! istanbul ngan uk?? wahh2!! nie mmg gmpak! best2!

    btw, mmg betul dewan tu mega besar n cntik! :D

    ReplyDelete
  25. Congrats k.fatin! tahun depan giliran saya pula konvo di DATC, hihi, insyaallah :D

    ReplyDelete
  26. wow!!. tahniah2. kite pun student uitm p.alam gak. part 1. tapi course BM in transport laa. kalau x le h jumpe k.fatin kan. congrats. :)

    ReplyDelete
  27. Vacation to Istanbul and UK?? Ya Allah seronoknyaaaaa :D

    Anyway, congrats on your convocation ;)

    ReplyDelete
  28. congrats fatin! i lov kampus pncak alam coz my fac plg tinggi kt situ..opss..not my fac..our fac..coz om dah masuk bisness kn? haha..

    ReplyDelete
  29. tahniah kak fatin.. so proud of you btw akak cantik sangat-sangat.. :)

    ReplyDelete
  30. alhamdulillah & tahniah kak fatin..kejayaan akak kebahagiaan parents..smoge trus berjaye kak fatin.. :)

    ReplyDelete
  31. Salam. Tumpang ye cik fatin :) heheh.
    Jom lawat page saya dan order apa yg menarik disitu! http://www.facebook.com/pages/Tawaf-Movement-Watch/254883407971448

    ReplyDelete
  32. Congrates :) . Semoga akak berjaya di dunia , di akhirat . Suka stalk blog akak sebab semua pun AWESOME ! ^_^ ♥

    ReplyDelete
  33. tahniah..next year giliran kita pulak..hehe..

    ReplyDelete
  34. congrat. feel happy for you (: best kan akhornya dpt juga degree - holder.

    ReplyDelete
  35. Blogwalking dekat sini... Anyway tahniah...

    ReplyDelete
  36. Baca artikel/entri ni teringat pulak zaman belajar dulu...

    Tahniah sbb berjaya dapatkan degree..mungkin sambung master lepas ni?

    ReplyDelete
  37. tahniah akak yg cantik manis...good job!!! :)

    ReplyDelete
  38. Sekalung tahniah! Akhirnya usaha yang dicurahkan bertahun-tahun membuahkan hasil! Oh ya, btw tolong kirim salam kat adik akak Fatin yang baru lepas SPM tu sebab saya pun baru lepas SPM hehehe. ^_____^

    ReplyDelete
  39. IB skrg uitm akan hntar ke uitm melaka pulak ke ? or masih di shah alam?

    ReplyDelete
  40. nak tnye, skrg IB dyeorg akn hntr ke uitm melaka or masih di shah alam?

    ReplyDelete
  41. congrats sis!!seronoknyer sume yag tersayang datang!

    ReplyDelete
  42. congrats on ur convocation! :) like ur outfit u wore during ur convo..made it ur own? or bought it sumwhere?

    ReplyDelete
  43. omg, xsangka sama batch konvo..
    congratulatuion fatin.. may u always success... amin..
    http://belogzeera.blogspot.com/2012/12/convocation-uitm-ke-77.html

    ReplyDelete
  44. hahah..even belajar kat uitm palam pun duit cepat habes..asyik2 pegi setia city mall \o/

    ReplyDelete