Friday, December 21, 2012

vacation diary part 1 : istanbul (departure)

Assalamualaikum and hi!

Selepas konvo di UITM Shah Alam pada 3/12 tempoh hari, keesokan harinya kami satu family gerak ke klia untuk satu misi utama, vacation trip! walaupun masih letih (konvo, urus bisnes online dok terlari sana sini g ambil barang, post, menulis semua, fuh!) tapi tetap rasa excited melampau sebab vacation kali ni kami ke istanbul dan london. Alhamdulillah.. terima kasih abah :')

flight sebenarnya bertarikh 5/12, tapi waktunya 12:30 am. haruslah gerak lepas maghrib 4hb tu kan. naik 2 kete sebab tak muat orang. dan beg. standby awal2 beg kosong sebab semangat shopping katenyee. macam dah tak boleh beza maksud vacation dan jalan2 beli barang. sobs.

Damia and Umar super excited! 
Damia n Umar comel sangat sebab, kids.. u know when kids are excited.. kite sume terase excited. siap ulang banyak2 kali Istanbul aku datang, bahana cite lisa surihani cantik berlakon. si umar pulak sambung, Aku takut meow. walaupun tak ada kaitan, tapi dia mesti sambung perkataan tu. mungkin sbb dia tgk lisa takut kucing dalam cite tu. huhu.. comel betul!

marilah naked face sebab 10 jam flight takkan nak mekap. nangis kulit mintak tolong sbb tak blh bernafas.
sampai2 tu dapat tahu pulak flight delayed. sobs. lambat sejam, maknanya gerak pukul 1:30 pagi. makanya kami pun duduk la kat secret recipe sambil berkeliaran di kedai buku mencari buku best yang kebetulan sudah kehabisan stok. i managed to get great book (as far as i read the book), called How to get from where you are to where you want to be, written by Jack Canfield. definately a book that i will read over and over again.


hand luggage yang most of them sebenarnya kosong. umi dan abah suh bawak jugak, langkah berjaga2 katanya. berjaga2 sangat. ehe. abah nampak macam banyak sangat bawak nya, tp sebenarnya beg hitam tu sy punyee. excited nak ambil gambar mereka. nasib baik abah sporting tlg pegang 2 minit. hihi.


kak wani kakak ipar yang baik dan umar yang banyaak cakap tapi kami kurang faham pelat bahasa dia. don't worry umar, someday u'll sounds like the rest of us ;p

kami naik MAS airlines sebab semangat patriotik kami tinggi. kami juga suka makanan MAS, sedap dan tempting. dalam flight tu terus check action movie apa yang ada tapi hampa sbb semua dah tengok (dah kalau cite action je harus ke cinema, takkan tiba2 MAS siarkan cite yang kuar tahun 2015 kan. oh sungguh tidak logik dan hiperbola). makanya sy tengok cerita yang ringan2 aja sambil makan : Miss Congeniality, Paranorman dan Untuk 3 hari. lepas tu tidur tanpa henti. bangun2 dah nak sampai. yeay!


muka happy baru sampai istanbul! this is really muka tak mandi punya caption. haha. but whatever, i don't mind. syukur aja sebab dah sampai Istanbul. Alhamdulillah! :D kami sampai around pukul 5 stengah pagi kalau tak silap, tapi kat luar dah cerah macam pukul 8 pagi.

mini bas untuk family kami dah menunggu. sangat spacious!

farah sangat gembira sehingga dia melompat keriangan. yang ni, mmg hiper (-_-)
i was very happy to be there. many people told me that Istanbul is a nice place but i didn't have the chance yet at the moment. jadi bila dapat lihat sendiri suasana di sana.. feels like dreaming!


i love the sunlight! 


 Masa dok sibuk ambil gambar sana sini walaupun fizikal masih dalam bas, Rukiye, our female tour guide told us something that we didn't even prepared.

everyone was stumbled. 
nak tahu apa dia.. stay tune! wink.

p/s- online shop sy ada restock peplum dan adeeva dress! untuk dress klik sini. dan untuk 17 colours of bawal, klik sini. thanks people :)

34 comments:

  1. wah...best...dapat holiday 1 family....

    ReplyDelete
  2. wahh.. best nyaaaa p istanbulll... hukhukk.. untung la :)

    ReplyDelete
  3. bestyer.nak simpan duit nak pergi jugak lah.kak fatin cepat update.x sabar dah nie

    ReplyDelete
  4. bestnye dapat pergi istanbul!

    p/s, akak tak mekap pon still lawa. extra cute! :)

    ReplyDelete
  5. omaigod..!!omaigod!! nak kesane juga!!sangat jelosss!

    ReplyDelete
  6. Been there, great city yeah. and all the guys drool me alright. Hahaha

    ReplyDelete
  7. ala fatin ni.................. do tell me more.... fatin amik traveling agent mane? nk jugak la...

    ReplyDelete
  8. Bestnya kak fatin jalan2 gi istanbulll... jeles much..huhuhu

    ReplyDelete
  9. wah,, istanbul,, my friend went there too. jealous much!!!! :(

    ReplyDelete
  10. seronoknyaaaa! cepat update. tak sabar nak tau :)

    ReplyDelete
  11. tak ada make up pun still cantik :)

    ReplyDelete
  12. beznya! hrp one day nanti Ida pn dpt pergi sana :')

    ReplyDelete
  13. Best nya u. Huhu hari tu dah usha u dalam instagram. Cantik

    ReplyDelete
  14. arghh ok jeles! bestnya dpt jenjalan istanbul dan lndon...

    ReplyDelete
  15. bestnya...nak jugak..nak jugak, siapa nak belanja ni =(

    ReplyDelete
  16. salam. sy x mampu lg nak gi Istanbul. Cuma mampu tengok filem "Istanbul Aku Datang" sahaja sbb ada Lisa Surihani!

    ReplyDelete
  17. london? im here... hope to see u soon!

    ReplyDelete
  18. nice! www.dresslover84.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Wah bestnyer. Kitorang paling jauh pun nak gi Bandung je next year. InsyaALLAH kalau ada rezeki boleh berjalan-jalan kat tempat lain pulak :)

    Hello Kitty Limited Edition cik Yana vs encik Samsung

    ReplyDelete
  20. nice scenery! can't wait to read ur next entry dear :)

    ReplyDelete
  21. bestttnyee! takpela lagi pergi luar malaysia.. huu

    ReplyDelete
  22. bestnye..sis pun dh dlm q nk ke istanbul..ni smua gara2 citer istanbul aku datang tu...hikhik...

    salam kenal...dh follow sini...tau pun pasal terbaca dlm paper tadi...hihi..

    ReplyDelete
  23. You look quite different here without your make up.

    ReplyDelete
  24. Hi fatin , lama tak jumpa awak .awak sihat ? last pun masa wedding abg che wan ngn kak nani dulu . hee . :)

    ReplyDelete