Monday, December 17, 2012

thoughts.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. dah selamat sampai ke m'sia petang semalam. dan sekarang mengalami fasa jetlag yang hebat. haih. it was really, a good vacation :)

bukan salji lagi, tapi frost. almost theree for snow. sobs.
sebenarnya bukan nak update pasal vacation lagi. nanti la kumpul2 gambar dan info2 yang lebih detail sikit ye? wink. cumanya this is just a random thought.. takde kene mengena dengan apa-apa pun. dulu sy tak pernah faham macam mana kita nak gembira kalau kita tak cuba untuk make things perfect. i mean, dari segala apa benda lah. bagi sy, kena cuba jugak untuk yang terbaik, untuk perfect. kena jugak cuba. dan sy sangat2 fussy kalau orang mcm tak bersemangat. macam nak tak nak je.

then.. i came to realize that certain things comes within time. it takes some time to makes us understand a better view for whatever things. even for some basic things. same goes to me. i didn't realize that while i was busy looking for the best, i became someone i should not be. even there's a people who told me, still. i couldn't see it.

but when the time comes, we'll understand. and change.

i learned to appreciate things. to be in someone shoes. to sacrifice.

trust me, it just. happens. i do believe that miracles happen. berdoalah agar sentiasa dibukakan hati untuk perkara-perkara yang akan membawa kepada kebaikan. prinsip sy mudah. carilah peluang. usaha sehabis mungkin semua peluang yang ada. jangan memilih. kemudian berdoa. jalan yang terbaik adalah jalan yang sentiasa dipermudahkan olehNya.

makin lama makin teruja dengan kebesaran Allah S.W.T. He's the answer to everything.

istanbul. umi kat depan tu. hee.
sorry if korang tak faham. maybe within time korang faham. kot. atau mungkin ayat sy berbelit2 sampai korang pening. sobs. dan sy juga sudah merepek. oh tidak. oh bye.

selamat hari isnin semua! :D

19 comments:

  1. Perkara baik mahupun terbaik dalam hidup Allah bagi berbeza masa and cara untuk SETIAP orang..May ALLAH bless ur life sis :)

    ReplyDelete
  2. i was there during eid al adha, very beautiful country, beautiful people and weather was very nice. but it's hard to communicate with local since they don't know English, esp with the cab drivers

    ReplyDelete
  3. untung fatin....ku x mampu....wpn berkeinginan....

    ReplyDelete
  4. i think i get your points... normal la kalau kita perlukan somebody else untuk buat kita nampak,, sebab tu ada term muhasabah diri kan,, hehe.. cant wait to read about your vacation :D

    ReplyDelete
  5. bole aplikasikan entry ni utk jodoh tak ? hehe. sbb mcm ada kaitan je. heee

    ReplyDelete
  6. faham sangat. mengalami benda yg sama actually. perasaan yg sama. but still, i cant find the answer . still became the person i should not be. just becoz looking for the best. maybe u're right kak fatin... 'jangan memilih n cari peluang' :)

    ReplyDelete
  7. Rasany mcm faham.diri sendiri selalu mcm tu.akan cuba jugak pakai `kasut'org lain.sbb x suka juga org yg lemah longlai x bermaya huhu dan xde visi

    ReplyDelete
  8. Msti ada sesuatu berlaku,,,,,

    ---mendalam sungguh maknanya---


    Apapun berlaku...doa la SAHABAT terbaik...:-)

    Selama ni silent je tp ari nak naip...;-)M

    ReplyDelete
  9. thanks Fatin,kata-kata anda membuat sy tersedar sejenak..kadang2 dalam pencarian untuk menjadi perfect,tanpa kita sedar,kita menjadi bukan diri kita sendiri.Menjadi diri sendiri adalah baik dan bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang..^^

    ReplyDelete
  10. Waahhh.. Istambulll... bile lh kaki ku ini dpat ke sana.. mesti bestkn ke sana..

    ReplyDelete
  11. hai fatin, selamat pulang ke tanah air, will be waiting for ur istanbul vacation photos. Love, from jakarta.

    ReplyDelete
  12. faham, kadang2 bila dah sampai masa, baru kita tersedar apa yg kita buat, semoga sentiasa dalam jagaan Dia. amin :)

    ReplyDelete
  13. moga fatin dpt yg terbaik..insyaallah usaha dulu hasilnya kmudian

    ReplyDelete
  14. Wahai Fatin.. Kejayaan & kebahagiaan tidak diselubungi keajaiban. Manusia telah dicipta sempurna namun tidak menyedarinya. Sentiasa bersyukur dan yakin adalah pintu kebahagiaan, kuncinya ketenangan....

    ReplyDelete