Saturday, July 21, 2012

..and now you are here, Ramadhan :)

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah.. hari ni merupakan hari pertama bagi umat Islam
di Malaysia menyambut Ramadhan. Syukur kerana kita
diberi kesempatan untuk beribadat pada bulan yang sangat2 mulia ini.
Ramadhan. sememangnya bulan yang dinantikan oleh sy.
'feel' dia lain macam sikit when it comes to this month.
i bet most of you will feel the same too right?
aktiviti tambahan pun banyak pada bulan ni,
mungkin sebab tu rasa lain sikit :)
puasa, tadarus, tarawikh,solat tgh malam, etc..
tak tahu kenapa rasa sebak sangat.
i guess i missed Ramadhan too much and
it makes me sensitive. haih.

moga Ramadhan kali ini akan memberi kita
lebih makna dalam hidup dan lebih baik
berbanding tahun2 sebelumnya.
Insya-Allah.

Antara kelebihan bulan Ramadhan :
1. Dibuka pintu syurga, ditutup pintu neraka dan syaitan dibelenggu (diikat)
2. memperoleh kebaikan apabila bersegera berbuka puasa
3. memasuki syurga melalui pintu Ar-Rayyan
4. Diampunkan dosa lampau
5. Dijarakkan wajahnya dari neraka

walaupun sy tahu sy masih tidak sempurna sebagai seorang
muslimah (in fact, jauh dari sempurna), sy cuba
untuk berubah dari semasa ke semasa. segala-galanya
bermula dari hati. jadi, marilah kita bersama2
menambahkan pahala di bulan mulia ini.
can't wait :')

till then, puasa jangan tak puasa tau!
have a nice and full of barakah day.
selamat berpuasa korang :)

29 comments:

  1. Salam ramadhan fatinsuhana :-)

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa. semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dan memberi anda seribu satu barakah:)

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa & menambahkan iman kita di bulan yg mulia ni..

    =)

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan...

    ReplyDelete
  5. selamat berpuasa kak fatin suhana. :)

    ReplyDelete
  6. selamat menjalani ibadah puasa awk,insyaAllah kita sama2 ubah kerah yang lebih baik=)

    ReplyDelete
  7. Salam..selamat berpuasa...boleh berkenalan dengan kamo?

    ReplyDelete
  8. selamat berpuasa ye kak fatin ;)

    ReplyDelete
  9. Dulu tak sabar-sabar nak masuk bulan ramadhan, sekarang? Akhirnya. Selamat berpuasa kak fatin :)

    ReplyDelete
  10. selamat berpuaseee... hrp2 boleh buka puase sesama nanti ye.. :)

    ReplyDelete
  11. Salam ramadhan dan selamat berpuasa.Doakan saya dalam SPM tahun ini ye kak :)

    ReplyDelete
  12. Salam Ramadhan..puasa bebaik..tc :) . baru jerk read sokabar semalam ada entry pasal awak heheee..bc lepas sahur tadi..k.. chill~.. salam..

    ReplyDelete
  13. Salam Ramadhan.. selamat berpuasa.. em.. baru lepas bc sokabar tadi, ada entry pasal awak heheee..bc lepas sahur hihi.. nice blog.. org nyer pun laaa.. k.. tc then.. chill~

    ReplyDelete
  14. selamat berpuasa...salam ramadhan ^^

    ReplyDelete
  15. Selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak, Fatin! :)

    ReplyDelete
  16. Having An Honest Enemy is far better than having a fake friend

    ReplyDelete
  17. dear fatin,selamat menyambut ramadhan.dan moge awak sihat2 selalu :)

    ReplyDelete
  18. salam ramadhan...selamat beribadah... kawan2 jom follow blog saya..uolls mmg best: http://rawsoulart-photos.blogspot.com

    ReplyDelete