Monday, July 16, 2012

Paris day 2-4 : daily routine.

Assalamualaikum :)

jom kite sambung entry mengenai Paris! First of all, 
sy ke sana adalah atas urusan kerja. makanya gambar2 takdelah
banyak sangat. dan sy sendiri sebenarnya sangat letih by the time nak ambil gambar 
guna camera sendiri sebabnya, masa tu dah ketar lutut letih. 
hanya beberapa kerat aja gambar yang ada. selebihnya ada pada camera
hebak annas. tp tu gambar shooting la uolls. hehe :)

basically ada 12 company yang hire kami.
ada tudung sahaja, ada baju sahaja. ada campur2.
kami kesana dgn bwk 1 beg besar ala2 nak duduk Paris 14 tahun. 
Emirates punya baggage tidak boleh melebihi 30kg seorang
dan kami bernasib baik walaupun beg besar itu lebih 3 kg, 
kami lepass. fuhh! Alhamdulillah..

macam mane tak 33kg, baju punyelah banyak. tgk baju2 pun dah pengsan. sobs.


tp takpe! baju2 dan tudung2 semuanya cantik tau.
will make an entry for each of the company later on.
sure korang rambang mata nantiiii. don't blame me.
blame the shop ;p


tudungpeople. one of my fave :)

Rutin harian sy dan Annas adalah, shooting sampai pengsan ataupun nyawa2 ikan.
bila dah tak larat ibarat berjalan pun tak larat dan mahu mengesot sahaja,
kami stop. balik ke hotel untuk makan since Arun dan Mirul
sangat baik tolong masakkan untuk kami :')
kami rasa macam pegi sekolah modelling, balik rumah utk makan sbb mak masak,
kemudian sambung pegi ke sekolah. anyonyo.. ;') 


Restoran Lagenda. owned by Malay. 

Malam itu abg Epul dan Ikmal culik kami dan bawa berjalan2 di kota paris.
walaupun letih dan tidak bermaya, tgk gelagat 3 jejaka yg tak cover macho langsungg
mmg kelakorrs. haha!
umur masing2 dah berapa dah pun, tp perangai.. ya Allah..
Kau Lindungilah hambamu ini.
sobs.

sy nak ambil gambar dekat sini, tp mereka ckp tempat ni spot org kencing. terus tak jadi. huah.

sume taknak ambilkan gambar untuk sy. dey all bajet sy ni laki jugak. takyah nak berlagak pompuan. jadinya, gambar gini
je la jadinye. foineee.

penat berjalan kami ke cafe dan order air sans alcool.
sans alcool tu maknanya tanpa alkohol.
yang lain, jangan berani nak order okay!


tapi sy berangan lebih sikit, tak ambil air.
i took ben n jerry nye ice-cream.
puas melantak aiskrim konon boleh habis makan seorang diri.
apalah nasib, tak habis :'(
tapi serius, sedaaaap :D



the next day, sambung shooting sampai pengsan lagi.

i forgot the name of this place, but it is similar like one place in Korea. letak kunci pada pagar :)

stop shooting jap. makan tengahari sbb "mak" masak.


we call this, nasi goreng amirul. haha ;p

dan marilah sambung shooting semula.
huhu.

senyum harus dari hati. jangan dibuat2, walaupun utk shooting. tips dari sy :)

usually after balik shooting dan membersihkan diri dan melakukan perkara2 wajib,
sy akan rehat2 sambil membaca buku di tepi balkoni.
kadang kadang sampai tertidur kat situ. hehe.
i just love the environment :)

reading books is a good therapy for me.

till then, nanti kite sambung lagi ye.
have a nice day! 
:)

44 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! syok apa! duk paris untuk berjalan biar la penat tapi puas :D

    ReplyDelete
  2. lainnye muka fatin kat gamba 2nd last tu..

    ReplyDelete
  3. cantikla fatin ni...leh tnye fatin pkai produk apa utk muka ye? & ada mkn supplement x?..hehe =)

    ReplyDelete
  4. suka tgok fatin...cantik sangat..:)

    ReplyDelete
  5. bestnyer...i wish i can go there..

    ReplyDelete
  6. habis bace entry ni rasa tak sabar nak proceed next entry. jgn tangguh lama2 taw...tak sabarr... :)

    ReplyDelete
  7. seronoknya dapat ke sana. yang tempat spot kencing tu tak tahan betul. haha

    ReplyDelete
  8. You're so beautiful! and tudung tu pon lawaaaa! Bet you're enjoying your time kat Paris! :)

    ReplyDelete
  9. baju & tudung tu fatin jual ke ? :D

    ReplyDelete
  10. bestnye..xsabar for the next entry

    ReplyDelete
  11. i hope one day i will go to Paris ^^

    ReplyDelete
  12. cantik. besnye dpt jln2 tpt org.

    ReplyDelete
  13. bestnya fatin dapat pergi Paris even untuk kerja. Fatin pun sangat gorgeous. suka! :)

    ReplyDelete
  14. wow, kota paris...
    untungnye awak...
    tgk brg shopping? lagi wow...
    hehee...

    ReplyDelete
  15. wahhh cantiknya ciptaan Tuhan! :D

    ReplyDelete
  16. adakah awak yang sy lihat di petronas sek 7 mlm ni, 16 july 2012 ?mak aih.saya tergedik2 nk tego awak tadi tapi malu tau.haha. awak cantik !-ur silent reader

    ReplyDelete
  17. Fatin tak sabar nak tegok semua gambar tu.. U n Annas memang berbakat besar. huhu

    ReplyDelete
  18. wow.. like u in red lipstick.. :)

    ReplyDelete
  19. wah,best nya.photoshoot sambil makan angin. :) teringin jugak la nak pg sana

    ReplyDelete
  20. askum. boleh tanya, akak pakai camera jenis apa ya? lawa lawa je gambarnya :)

    ReplyDelete
  21. Hiks...spotted my 'vivadea'! Thanx fatin for all superb pics!! Tak sabar nak tengok hasilnya nanti ^_^ ~

    lots of love fr dhiavivadea ^_^

    ReplyDelete
  22. salam fatin bleh tau fatin pakai contact lense brand ap n color ap ye dlm pic kt ats tu?

    ReplyDelete
  23. knp tulis sikit sngt.. xpuas baca dah abes ceritaa.. aduhaiii

    ReplyDelete
  24. syok amat dpt jln2 ke paris...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/pembunuh-senyap-stresss.html

    ReplyDelete
  25. Bestnya dapat jalan-jalan pergi Paris..

    ReplyDelete
  26. untung nyeee dapat pakai baju cantik2....=)

    ReplyDelete
  27. untung nyeee...best dapat pakai baju,tudung,,make up..cantik2=)

    ReplyDelete
  28. baiklah.. ini adalah kali pertama saya berkunjung di sini dari blog review http://errahnajwa.blogspot.com. dah masuk, rasanya terus terpikat pulak kat sini. lepas ni nak rajin2 lagi lah singgah sini

    ReplyDelete
  29. hi fatin suhana, kak ina dah follow blog silalah follow balik ... terima kasih. dairisally.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. hi fatinsuhana, kak ina dah follow silalah follow balik ye...terima kasih. dairisally.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. Cantik.., bertudung...
    untung la dpt baju mhal2..
    i wonder when will u visit my blog http://igossiprizal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. http://www.facebook.com/pages/Kpopshop/167993529878058

    kalau rajin singgah la ye :)

    btw, untungnya kak atin . :)

    ReplyDelete
  33. bestnye jalan-jalan... penat tak pe janji dapat pengalaman.jom kawan-kawan FOLLOW blog saya...uolls memang best...: http://rawsoulart-photos.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. saya pun makan kt Restoran Lagenda kt sana! sedap jugak makanan dia.

    Follow my blog please.. http://shazanaquerida.blogspot.com/

    ReplyDelete