Sunday, July 22, 2012

sale : my 3 basic things! (innerneck, naturactor and susu beras)

Assalamualaikum and hi everyone!

so how's your puasa so far? 
ok ke ko? tehehe.
perbanyakkan aktiviti yg bermanfaat ye korang,
for sure nanti tak terasa letih dan cepat je time berbuka :)

sebenarnya hari ni nak reveal kan 3 basic things yang sy guna setiap hari.
dan currently i'm selling those 3 items! :D
orang selalu tanya macam mana nak dapatkan kulit halus, mulus gittuew kan.
sebelum ni sy gunakan byk jugak la produk2 lain.
ada yang terlampau byk chemicals, ada yang terlalu mahal.
so rasa macam susahnyee nak maintain pakai brg2 ni semua. haihs.

then i found this.
1. sabun susu beras.
(OUT OF STOCK)

murah. semulajadi. kulit halus macam baby. no more jerawats.
i think ramai je tahu pasal sabun susu beras ni.
it is originated from thailand. no wonder org thai
kulit lawa n flawless :')
since ramai sangat tanya, nah, i jual terus kat blog ni. 
habis cerita. tehehe.
tapi stok ni terhad ye sebab sy beli utk diri sendiri dan ada lebih.
so siapa cepat dia dapat :)

dulu kulit sy ok, cuma macam.. kenapa samaa je.
you know, perasaan macam takde perubahan apa2 kat kulit tu.
then bila dah start pakai sabun beras,
kulit rasa lebih lembut and kurang naik white head semua tu :')
sabun ni juga digunakan utk mencerahkan kulit, so kiranya
complete package la kan.
been using sabun susu beras since early this year :)
i love my skin now :')

 code : ZheSabunBeras 
price : RM9 (not including postage)


second.

2. Naturactor.
yeap, naturactor is back!

you know i've been using naturactor since ages kan.
sebabnya naturactor ni sangat2 lah mesra pelanggan.
eh? macam customer service pulak kan uolls.
sy guna kod 151 sbb warna tu memang sesuai dgn sy
dan sesuai to most of the normal malay skin.
kalau yg betul2 putih, then boleh guna kod 141 :)

i'm really sorry since ramai yang order haritu tapi tidak berkesempatan.
sy buka order seasonal sbb ada hal2 lain yg perlu difokuskan.
but now, korang dah boleh order semula! yeay!



satu ni boleh tahan almost setahun even kalau pakai almost everyday. jimat tahu :')
kepada yang berminat utk membeli naturactor,
sila baca ini dahulu ya.
detail untuk naturactor ada diterangkan kat dalam tu.
order naturactor dibuka selama 2 minggu sahaja.
to be exact, untill 4/8/2012 (Saturday)
first batch akan di post pada 30/7
dan second batch akan di post pada 6/8.


naturactor memang awesome. brand lain masih tidak dpt memikat sy ;p
code : ZheNaturactor
price : RM44 (foundation)
                RM50 (loose powder)
*price excluding postage

last but not least,

3. FS signature innerneck
(OUT OF STOCK)

note : innerneck ni dah dijual melebihi 150 helai!
ramai yang beli sekali, order 2-3 kali.
why? sebab material kain ni sedap sangaat.
it is Italy Cotton.
kain ni super soft, ringan dan yang penting
buat kita tak sakit kepala.
kalau ada yang selalu migrain dan tak yakin nak 
pakai innerneck bagai sebab takut sakit kepala,
here's your basic innerneck!
kalau dah okay dengan yang ni, 
boleh lah try dengan inner from other places :)

even kalau mak kita nak pakai pun boleh 
sebab kadang2 mak2 ni suka pakai tudung sarung je kan.
inner ni selain utk basic pakai shawl, boleh juga dipakai
sebagai anak tudung masa pakai telekung sembahyang.
selesa sangat :)
saiz nya, free size. menutup leher tapi tak menutup dada.

tapi harus diingat, material ni sesuai utk buat inner tu melekat di kepala,
so inner ni tak muncung tau.
kat bawah ni contoh inner yang sy pakai n jual :

yang belah kiri okay, bukan belah kanan. yang tu dah habis stock ;p

code : FS signature innerneck
price : RM30 (not including postage)
buy 3 and above get RM28 each :)

so hurry up girls!
sesiapa yang SERIUS untuk membeli
sila hantarkan kodnama penuh, alamat, no telefon anda ke :
trulyaddiction@yahoo.com

postage :
semenanjung RM6 per parcel
sabah n sarawak RM9 per parcel

i've already share my basic things,
come lets try!
who knows it might suits you well :)

32 comments:

  1. sabun susu beras tu nak beli camne? :D

    ReplyDelete
  2. sabun susu beras tu ada 12 ketul per pack ke fatin?

    ReplyDelete
  3. teringin nak beli inner neck tu.. :)

    ReplyDelete
  4. done hantar order ;)btw,satu buku rm9 inggit yer?

    ReplyDelete
  5. sis...
    nak oder sabun beras tu mcamane ?

    ReplyDelete
  6. semua brg gegirl... huhu...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/countdown.html

    ReplyDelete
  7. sabun beras?hmm..mcm best je.nk try lah.

    ReplyDelete
  8. Macam kulit u, u pakai code apa for the foundation?

    ReplyDelete
  9. dear fatin..ade lagi tak sabun susu beras tuh..kalo still ade stock sy mahu..kalo dah restock pliz inform k..tq dear~

    ReplyDelete
  10. nak bli naturactor..mcm mne nk order?

    ReplyDelete
  11. sabun beras tu bila ade stock? nak try :)

    ReplyDelete
  12. kak fatin, mimie study dekat arau. sabun beras ni memang senang nak cari. kalau kak fatin nak boleh la tempah.. tp mimie x buat jual dekat orang pun. heee :)

    ReplyDelete
  13. Wah rancak bisnes cik fatin- bagus2

    ReplyDelete
  14. Saya dh lama pakai sabun beras tu almost 2 tahun bkn setakat pakai di muka malahan di badan...disbbkan keluarga mertua tgl di perlis so saya selalu ada stok susu beras ni sbb beli di Padang Besar Perlis :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabun tu nme die ape kak? kt kl ktmne eh ade jual? maaf bertanya :)

      Delete
  15. nk try sabun susu beras 2...kalo bole fatin restock lah...kalo ada sp2 yg jual gk, inform lah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis, sy ade..ble sms 013 6390488 utk kuantiti ;)

      Delete
  16. kak fatin , nak tnye sabun beras tu ade stock tak ?

    ReplyDelete
  17. thanks fatin!
    da sampai parcel 2hari lepas..
    best! berkesan..
    thanx dear..xoxo

    ReplyDelete
  18. thanx fatin..
    dah sampai 2 hari lepas..
    best.berkesan. makin lembut.
    thanx dear. xoxo

    ReplyDelete
  19. kak fatin , sy ade dah bank in tp akak tak bg any respond pun

    ReplyDelete
  20. sabun susu beras ada kesan sampingan tak? jom kawan2 follow blog saya..uolls mmg best: rawsoulart-photos.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Sya nk krim naturactor..de lg x?

    ReplyDelete
  22. fatin, sabun susu beras tu brand ape ye ?

    ReplyDelete
  23. sorry atin, got a question to ask.

    cemana atin boleh berkecimpung jadi model ea?

    ReplyDelete
  24. i nak beli naturactor n innerneck...huhu...kalau dah ada stock inform ye..;)

    ReplyDelete
  25. Hi Fatin..when is the next batch for naturactor? really interested with this produck

    ReplyDelete
  26. hai cik fatin yg comey..
    nnt kalo sabun susu beras dah restock, inform ye.
    berminat la nk try..
    tq

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum sis fatin , ada jual lg tak sabun susu beras tuh ? Nak order lhaa . Kalau ada stock inform2 lhaa eah . Heeee :D

    ReplyDelete
  28. Kak , kalau beli borong , berapa yeah ? hehe :)

    ReplyDelete