Sunday, April 29, 2012

sale : Naturactor and me.

Assalamualaikum!

awak2 semua sihat? 
sy seperti biasa, sihat dan semakin menyihat. eh?
harus bersenam dgn lebih rancak.
nasib baik Petronas sgt memahami since setiap hari rabu n jumaat ada
kelas senaman selama sejam. best sgt2! release suma stress kat kepala n dada ni :')


ehem. hari ni sebenarnya nak bukak order naturactor semula.
silalah excited rakan2!hee.
sy mmg sgt2 sukakan naturactor ni sebab banyak sgt kelebihannya.
i've read in some blogs telling that  it is quite heavy. well actually, it depends on
how much quantity we use. kalau guna banyak mmg lah tebal dan muka ni,
kalau pakai apa2 makeup pun, kalau tebal, senang jadi kusam dan naik jerawat (bg
kulit berminyak) dan wrinkles (bg kulit kering).

sy guna naturactor dah dekat 2 tahun sebenarnya and so far, it's the best.
dengan harga yg berpatutan boleh tahan setahun (depends kalau pakai banyak mana),
bila pakai muka kurang naik jerawat n for me, personally, naturactor ni tak tebal langsung.
cuma sebab foundation ni terlalu bagus, guna sedikit dah boleh hilang parut2 jerawat tu.
maybe that's why orang kata tebal. 

macam mana sy pakai naturactor ni?

sy pakai sikit sahaja. lepas basuh muka dan pakai toner,
sy akan pakai moisturizer. lepas tu ambil naturactor dan tap menggunakan jari/brush/span di
bahagian dahi, pipi kiri dan kanan, dagu dan hidung. disebabkan kulit sy ni jenis combination, bila sy pakai
naturactor sahaja, kulit muka ni nampak kering. makanya sy tambah sedikiiit sahaja maybelline
angelfit liquid utk balance kan proses meratakan foundation di muka bagi mengelakkan muka kelihatan bertompok. btw, kalau kulit kering dinasihatkan pakai foundation liquid supaya kulit nampak lebih smooth.
but disebabkan naturactor tiada dlm bentuk liquid tetapi ianya sgt bagus, jd sy sarankan 
kita campur dgn mana2 foundation liquid utk dpt hasil yang ohsem dan menarik juga kulit ala2
edit photoshop :')

so here it is :

Naturactor MEIKO. (ini kilang di china, bukan di jepun. tapi dari syarikat yang sama :D)
silalah faham bahawasanya naturactor ni byk sgt versi tak original.
korang boleh search kat internet version yg tak ori dan lihat sendiri perbezaannya.
sy hanya menjual produk ORIGINAL.
kalau ada yg jual murah sgt, better check dulu before beli.
bukan apa, kulit kita ni kena jaga betul2. kena sayang.
sanggup ke nak bagi muka kita pakai produk yang tak original? :')
tssk.

NATURACTOR FOUNDATION - RM44 
(not including postage, RM6 per postage. tak kira beli berapa byk. wink)
  






KOD PILIHAN NATURACTOR :

130 : for very fair skin -pinky tone
140 : for chinese skin -pink undertone
141 : for chinese & fair malay skin - yellow undertone
150 : for dark malay and indian
151 : for medium skin - yellow undertone, easy to match with chinese & malay skin
152 : for malay skin - yellow undertone
153 [ dark brown] -yellow undertone
161 [yellow] : corrector for reddish skin
171 [green] : corrector for reddish skin
181 [white] : highlight

and don't worry, sy juga ada NATURACTOR LOOSE POWDER :)
ada 2 code : 41 and 51. 
basically, 41 warnanya macam foundation code 141 (light) dan
51 warnanya seperti foundation code 151 ( a bit darker than 41).
price : RM50 
(not including postage, RM6 per postage. tak kira beli berapa byk. wink)
normal price : RM 55 to RM 60.

for those who wants to buy both the foundation n loose powder,
there will be discountsss :D
instead of RM 94, you just have to pay for RM90!

berminat?
sila hantarkan nama penuh, alamat, no telefon dan kod pilihan anda ke :
trulyaddiction@yahoo.com
sy hanya mengambil order ini seasonal. bukannya open setiap masa.
makanya, utk kali ini, anda bolehlah membuat order sehingga 
6/5/2012 (Ahad).
selepas itu order akan ditutup. motif utama sbb sy  punye naturactor dah nak habis.
jd sy bukak order so that awak2 yg nak try, sy boleh belikan sekali. ahah.


thanks for reading dearies! :D

p/s- gambar sy yang perasan duta skincare ini adalah hasil kasihan abg sy, AnnasEaskey. thank uuu for the pics :')

40 comments:

  1. lah. ingatkan sape tadi, u look different!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. blh hantar yr details (nama penuh, alamat, hp number, kod pilihan) ke trulyaddiction@yahoo.com :)

      Delete
  3. Salam...fatin pakai tone mane ek for both?

    ReplyDelete
  4. warna lens buat muke fatin nampak lain. teheeeeeee. ;p

    ReplyDelete
  5. produk ni ada jual kat kedai tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada tapi tak byk tempat. Dgr kata kt masjid jamek ada :)

      Delete
  6. ingatkan yuna tadi, cantik la makeup macam ni, product ni ditanggung halal x?

    ReplyDelete
  7. kulit u sangat comel tau! :)

    ReplyDelete
  8. pergh..ingat YUNA tadi..hehe..anyway sempoi...cun.. ;-)

    ReplyDelete
  9. kak fatin!!! ... cantiknya ciptaan Allah ini.. =)

    ReplyDelete
  10. asal lain sangat muka ni?ingat kan sape taw td..wahhh..boleh la beli ni..if aira ade duit aira email taw!

    ReplyDelete
  11. well,berminat. tapi xsure kulit padan dgn kod yang mne. mcamne ek?

    ReplyDelete
  12. salam my dear fatin
    u look so gojes but leh x setiap pic u letak ur copyrite...bukan ape takut ada org copy ur pic tuk kepentingan mereka sendiri. zaman skrg ni anything can be happen dear..
    luv u dear..

    ReplyDelete
  13. wowwwww..cntik gleee..dh mcm duta produk.!

    ReplyDelete
  14. interested.. tapi yang 150 n 152 macam gelap sangat tone dia... 151 macam cerah sangat plak..kalau amik 141, bleh eh kalau kulit hitam manis.. LoL.. just dunno how to describe it :)

    ReplyDelete
  15. lain sgt muka dalam pic tuh.tak kenal kalau tak mention. hahaha

    ReplyDelete
  16. lain lah muka fatin dekat picture nih

    ReplyDelete
  17. nak order. tapi konpius nak mana satu. yg 141 ke or 151 ea.. ?

    ReplyDelete
  18. boleh x byr gne cimb? =)

    ReplyDelete
  19. mcm fauziah latiff...=))

    ReplyDelete
  20. kena order ny... BW http://sencilloamor.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. Masih ada open order lagi ker? Bila lihat kualiti not bad
    ingin mencuba.. let me know thru email.. norahshakir@gmail.com
    Thanks

    ReplyDelete
  22. fatin...bila plak bukak oder??? plz bls kt email sy.... dinella_wawa@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. is this still available? email me please at eyqa24@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Bole tau x kat mana nak order,,heres my email pbsp44@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  25. Salam fatin..saye nak oder no 130..camne saye nak bankin bayaran?

    ReplyDelete
  26. dik fatin,i nk tya la COVER FACE MEIKO dgn NATURACTOR FOUNDATION ni adalh benda yg sama je ker or lain2? plz tlg xplain...konpiusss sgt2....thks...

    ReplyDelete