Sunday, April 15, 2012

Birthday boy.

Assalamualaikum.

12/4 haritu birthday abg kedua sy, abg wan.
tapi memandangkan abg wan, abah dan lain2 agak sibuk pada tarikh itu,
maka kami tunda birthday celebration abg wan kepada weekend.
kami ke Hyatt Kuantan utk menjamu selera.

tapi sebelum pergi ke sana, sy sempat buat cupcakes yg super sedap!
just so you know sy adalah penggemar caramel frappucino yang amat tegar.
kalau kemana2 coffee shop mmg ini, 'the usual one'. tehee. ;p
so i've decided to turn this frappe into cuppies!
Alhamdulillah it turns out very well.
it's a bit bitter since i love triple shot.
and my family loves it too, kerana mereka juga penggemar kopi tegar.
heaven tahu bila semua kongsi minat yg sama :')

i made this caramel frappucino cupcakes with home made caramel sauce
for the filling. will put the recipe afterwards :)



how i put the filling :



i took some pictures at Hyatt. since i'm busy at the kitchen doing cupcakes,
i don't have enough time to choose nice clothes and do some makeup.
even tak pakai contact lense! mata tersangat kabur rasa macam nak langgar semua
di depan mata (-_-')

foodssss.

umi yg maintain cun melecunss dah ada 2 cucu yang nakal dan cute

damia omey omey. sushi mate dikala mahu melantak sushi di kuantan. ahah


umar yang tak boleh berenggang dengan gadget. dia pernah kejut ayah dia pukul
3 pagi sbb nak main angry bird. huu.

farah kate dia nampak matured dalam gambar ni. terus excited nak camwhore banyak2. lolz.


the siblings :)

happy 28th birthday abg wan!

25 comments:

  1. wah..happening punyer celebrated party.HB to him.ape2pun, teringin nk rase cupcakes awak tue,.mcm sdap jer..hehe.

    ReplyDelete
  2. wah macam yummy je cup cakes meleleh air liur den hehehe fatin nk resepi !!

    ReplyDelete
  3. happy birthday ;) semoga panjang umor dan murah rezeki. saya rindu kuantan lah :)

    ReplyDelete
  4. kak fatin nak tnye kak fatin org kuantan kan, kuatan dekat mane ?

    ReplyDelete
  5. selamat hari tua utk abg kaka fatin :)
    kaka fatin still look gjs without any mkup. erk yeke? hehe :D
    syg kaka fatin

    ReplyDelete
  6. still you look gojesh even without makeup and contact lens :)

    ReplyDelete
  7. hb abg wan..hehhe.....greatkan dpt spent time together ngn family=)

    ReplyDelete
  8. Pandainya sis buat cupcakes. Dah boleh berniaga dah,hehe.^~^ anyway first time tgk muka sis without make-up,cantik!! :-)
    Not to forget,happy birthday to abg sis!!

    ReplyDelete
  9. selamat hari lahir, moga selamat dunia dan akhirat :)

    ReplyDelete
  10. erk pisau nya mcm nk tertusuk
    hihi...

    ReplyDelete
  11. sye ade buat segmen
    hrp sudi join

    http://cek-chiqa.blogspot.com/2012/04/segmen-macam-mana-blog-aku-by-eqa.html

    ReplyDelete
  12. bestnye... n comeinye ur cupcake (^-^)

    ReplyDelete
  13. umi fatin memang cantik n nampak muda laa..ada rahsia kerr?

    ReplyDelete
  14. wah..besnya sambut besday camni!

    ReplyDelete
  15. wah,,happening la ur family..have a nice day.k..happy belated beday to ur bro..>_<
    p/s-looks interesting & yummy la ur cupcake tu..klu sudi share2 la resepi..hehe

    ReplyDelete
  16. "umar yang tak boleh berenggang dengan gadget. dia pernah kejut ayah dia pukul
    3 pagi sbb nak main angry bird. huu."

    hah?? :O
    omey omey nye lahaii dak umar ni. ahaha :D

    ReplyDelete
  17. pandai uu buat cupcakes yer. look delicious :D btw, nampak best :D

    ReplyDelete
  18. muke fatin dlm ni macam nada cinta punye heroin tu laa.
    si mikha tambayong..cute..
    ekekeke:)

    ReplyDelete
  19. kak fatin..teringin la nak rasa cupcakes yg akak buat tu...mesti sodap kan..kan... ;D

    ReplyDelete
  20. Salam Perkenalan....
    demam birthday melanda hujung april and awl mei...huhuhu...sedang sedaya upaya siapkan birthday card 22/4, 28/4, 1/5, 10/5....huhuhu...and not to forget 6 mother's days cards...

    ReplyDelete