Friday, April 20, 2012

parfum.

Assalamualaikum.

some people are very particular about perfumes that they want to buy.
ada yang suka sbb packaging cantik, botol menarik, bau soft/kuat, EDP/EDT,
harga berpatutan or maybe sbb the brand itself.
as for me, sy mmg particular dgn the smell. bau nya haruslah
soft, floral with a pinch of refreshing smell,
tak terlalu strong. tapi long lasting. kirenye Eau De Parfum lah kate org.

one thing about me, i've always change my perfumes.
as much as i love the current smell, i will definately change it after
the bottle gets empty. and now.. my current perfume dah habis!
boleh tolong suggestkan perfume apa yang best?

these are some of the perfumes that i've used before,
did you know each of these perfumes give me different characteristic?
kire macam bau tu menjadikan mood sy lain sikit. aha ;p


Femme by Hugo Boss : my fav! bau sgt soft tp nampak matured n elegant. hmm.
i wonder perfume tu boleh nampak matured (-_-')

Guess : yg ni best sbb bau ni buat sy aktif tapi rasa macam ala2 princess.
iye, sy tahu. ironi disitu.

Midnight Fantasy by Britney Spears : ok ini je perfume yg sy beli 2 kali. sbbnya,
bau yg sgt3 tahan lama! jimat sangat sbb pakai sikit tahan smpai ke malam.
n bau ini buat sy rasa mysterious n bila study, buat sy tersenyum sorang2. eh?


F for Ferragamo by Salvatore Ferragamo : bli masa jln sorang2 di kota london. disebabkan tamak haloba dan
takde org yang menasihati, sy beli 3 terus since masa awal2 kuar tu ada 3 design n smell.
untuk umi, abah n sy. tp mungkin Allah mahu mengajar sy, balik2 mesia
sy terus tak blh pakai perfume ni. rasa pening n nak muntah. last2 bagi umi. pengajaran,
jgnlah tamak. org tamak selalu rugi. huah.

Coco Mademoiselle by Chanel : mm.. umi yang bagi masa dia ke paris. bau ok2 aja (-_-)

Attimo by Salvatore Ferragamo : the BEST. enough said. currently guna yg ni tapi dah habis.
sedihnye. :(

Miss Dior by Christian Dior : sweeeet sgt. rase macam nak ckp anyonyonyo! tehehe ;p


Too Feminine by Aigner : name pun dah too feminine kan. ihik. antara my fave jugak.
bau soft n sweet. tp tak brape nak tahan lama.

Rock Me by Anna Sui : dapat dari abg wan masa birthday. sgt2 lah energetic baunya.
mmg sesuai dgn nama Rock Me tu. aha.

Dolly Girl by Anna Sui : ok bau ni best. bau yang best tapi tatau nak describe
bau ape. misteri okay.

Issey Miyake : got this precious Issey Miyake from my dear Safiyya Ulfah!
rasa mcm nak menangis bile yaya bg perfume nih.thanks dear!
bau ni strong,so kalau hari tu sy perlu
menjadi seserius mungkin, i'll definately use this :)

What's ur fave perfume? mane tahu sy boleh cuba. wink.
tp sbelum tuh harus kumpul duit utk beli perfume baru sbb Attimo tinggal beberapa titis je lagiii.
tssk.

have a nice weekend! :D

66 comments:

  1. Banyaknye perfume kak fatin haha. I suggest you should try Victoria Secret punye perfume. Memang best gile bau die. I prefer yang namanye Vanilla Lace:p Harga pun tak mahal. Around RM50-60 macam tu hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh banyak nya perfume dia pernah pakai >__<

      try guna perfume baru siti lah . tak tau lah bau nya mcm mna . ramai kata wangi . huhu

      Delete
  2. kak fatinnnnn... can i askkk?

    ReplyDelete
  3. Flora by Gucci. my currrent fav perfume now. :)

    ReplyDelete
  4. bau perfume miracle, lancome best gak kak.. :)

    ReplyDelete
  5. Wish by Chopard-the one in blue diamond-and Chloe. Both smells good

    ReplyDelete
  6. byknya perfume fatin.. hehe fatin sama dgn bella minat gile dgn midnight fantasy.yup2 pakai sikit bau dia harum semerbak.

    ReplyDelete
  7. wu3..kita guna perfumes yang pati rm10 hinggit je laa kak fatin..tapi tahan lama tau bau dia..sue suka apple blossom :)) sebab pernah beli perfumes dunhil yang beratus2 tu tapi pening bila pakai..so, pakai yang murah je laa :)) senang nak bawak..sebab botol dia kecik je..hehe

    ReplyDelete
  8. sy suke pakai body shop, japanese blossom. :D but my favvy is VS! :D

    ReplyDelete
  9. errr. tak nak ckap pasal parfum cause fyy biasa biasa jer about parfum ni heeeee. but. kak fatin, why nampak chubbyy ni? seriousslyyy!! saya stalker kak fatin dari dulu :) hello fatin suhana :)

    ReplyDelete
  10. kita pakai elianto je..bau pun ok jgk :)

    ReplyDelete
  11. wah sungguh banyak la perfume Fatin... kalau saya tak la banyak sangat sampai macam ni.. huhuhuh..
    comel jer pic yang last tu.. ;)

    ReplyDelete
  12. bwanyak kali farpum nya ni kak!!!!

    ReplyDelete
  13. you should try dolce vita..best sgt..soft je.. i love that.

    ReplyDelete
  14. try lah Taylor Swift's Wonderstruck best~~! try it

    ReplyDelete
  15. paradise, Escada. serius sedap bau die, mesti awk suka sbb bau mcm fruity and sweet. hehehe

    ReplyDelete
  16. fatin , cuba try CHLOE.
    baunya sweet sangat.
    tak pun , white musk body shop bau dia soft !
    try la.
    :)~

    ReplyDelete
    Replies
    1. gucci envy me pun sedap bau vanilla.
      :)~

      Delete
  17. Lady Million by Paco Rabbane.

    My alltime favourite!

    ReplyDelete
  18. http://inibelogabil.blogspot.com/2012/04/adore-you.html

    hye fatin...feel free to read this...huhuhu...from abil to u...

    ReplyDelete
  19. Dune by christian dior pon wangi taw, akak pakai dr dulu sampai skarang. Cubalah!

    ReplyDelete
  20. Lancome.. try3... hypnose or miracle... luv it... sy suke hypnose.. :)

    ReplyDelete
  21. Daisy by Marcs Jacobs. My all time favourite. Dah jadi signature smell. hehe.

    ReplyDelete
  22. banyak nyer perfume dah try! feeling like trying the guess one.

    ReplyDelete
  23. wahhh banyaknya perfume...try Heiress by Paris Hilton..nice mcm bublegum and really girly

    ReplyDelete
  24. try lancome tresor in love, DKNY be delicious fresh blossom, ralph lauren romance, Marc jacob lola, incanto heaven :D

    ReplyDelete
  25. guess! jyeah! perfume sentiasa di hati tu. :)

    ReplyDelete
  26. hye kak fatin. me wear midnight bakula bodyshop. Bau dia long-lasting hehe

    ReplyDelete
  27. kak fatin, try yang ni..best juga lah bau dia :)

    http://www.thebodyshop.com.my/fragrance/japanese-cherry-blossom/japanese-cherry-blossom-eau-de-toilette

    http://www.escada.com/en/escada/fragrances/me-fragrances/item/Item/detail/486/

    http://www.versace.com/en/fragrances/women/bright-crystal

    ReplyDelete
  28. huhuii.. patut la wangi je bile singgah sini
    nk wangi lg amik rose ni hehe... @}'-,----

    ReplyDelete
  29. cuba try
    1)lady million by paco..bau dia soft n last lasting :D
    2)princess by vera wang - ala2 vanilla sket..
    3)212 VIP by carolina herrera :)

    ReplyDelete
  30. Sameee! Midnight Fantasy , my alltime fave!!

    I suggest perfume kat bawah ni.. For me memang wangi laa..

    Carolina Herrera 212 VIP - bau dia vanila.

    Escada Sexy Graffiti - omjayy bau dia sweet..

    Thierry Mugler Angel - susah nak describe but memang sedap.

    Valentina by Valentino - sangat wangi..bau dia floral tapi memang sweet sgt anyoynyonyo

    ReplyDelete
    Replies
    1. gucci rush on best

      Delete
    2. my fave ever pun gucci rush
      bau tahan lama sampai berhari-hari
      dah tu bau wangi yang best
      macam bau orang2 kaya saja
      haha

      Delete
  31. i think u same like me.. suke bau soft n sweet..


    i suggest to u..which is my all time fav is nina ricci - red apple bottle.

    but currently im using viva la- juicy couture. MMG awesome! n everytime this both perfum.. blom pernah orang cakap x best..!

    ReplyDelete
  32. Lps gune dolly girl, sye gune flight of fancy plak,anna sui jgk. Rse mcm bertukar jd cupcake stiap kali pakai prfume tu.manissssss sgt!

    ReplyDelete
  33. salam.kita suka hugo boss orange. sgt2 suka! kak fatin try la tau. btw, kita pernah pakai femme hugo boss tu! memang best pon bau dia.sesuai utk orang lembut2 cam kak fatin.heee

    ReplyDelete
  34. amor-amor by cacharel. flora by gucci. miracle by lancome. again by j.lo. wowww semua ini superb tau. i've used midnite fantasy b4. manisss :)

    ReplyDelete
  35. D&G rose the one sgtlah sedap! incanto bloom not bad also..lady million also sedap..fresh floral.. :)

    ReplyDelete
  36. fatin! if nk try perfume Mary kay, anis ade! anis kt kuantan,bole kite jumpe if fatin nk try sume!hee
    anybody interested pon bole call /text me ya!
    013-9701725

    ReplyDelete
  37. try perfume baru brand simply siti. i think one of the selection is suit with ur characteristics :)

    ReplyDelete
  38. Perfume EDP by SimplySiti :) Ada 3 variant, tapi for me yang paling best is Pure, yang bottle dia colour hijau:)Bau dia soft & sweet gila between the three, tapi tak taulah kan kak fatin suka yg mana ;) kak fatin gi la watsons & try je tester kat situ :D bottle dia cam bottle perfume Ricci Ricci by Nina Ricci, tapi ianya SS ;)harga pun murah around RM70 camtu aa:)

    ReplyDelete
  39. sye knlperfume Attimo tue dri fatin lah..eheh..n i try it..n noe im lovin it..serius sedap..smpai skrg gune..the best..

    klu nk suggest lain:

    LOVELY by Sarah Jessica Parker bau nie mang sweet sgt...n best..serius..you should try

    ReplyDelete
  40. currently sis pakai BURBERRY..'THE BODY'..memang best sgt bau dia..husband bagi birthday present bulan 9 thn lepas..smpai skrg ada lagi..maybe jrg pakai kot..anyway..xtau plak fatin suka kumpul parfum..hehe..

    ReplyDelete
  41. CK-euphoria blossom..bestttt..i pnh pkai guess,versace,ralph lauren tp CK euphoria blossom masih menang dihati..n now tgh tggu perfume skg abis n definately will buy CK tu lagi......

    ReplyDelete
  42. Wah!! samelah kite fira pun ngan survey purfume.... pening nak pilih which one yg best (^-^) lola mcm best....

    ReplyDelete
  43. sy pun suka Attimo . btw , kwn saya kerja kedai perfume . Boleh singgah kedai dia kat Skypark , Subang . Bukan setakat Attimo saje , mcm2 lg ade :)

    ReplyDelete
  44. bvalgari green jade...sgt sweet laa bay dye...

    ReplyDelete
  45. Sekarang ni saya pakai F for Fascinating by Salvatore Ferragamo. The best so far.
    Tapi tengah jatuh cinta dengan Paco Rabanne ; Lady Million. Rasa mcam dia awang-awangan. definitely will buy it after this. :)

    ReplyDelete
  46. Sye suka beyonce heat rush. Manisss je bau dea. Lg 1 VS body mist. Murah. :)

    ReplyDelete
  47. Salam,never buy the expensive one huhu...bes nye tgok fatin nyer parfume ade mcm2 smell,brands and from london pun ader..huhu london pun tak penah sampai....sedeyyy...anyway,,hapy n like to know all these lovely parfume...hope to have one huhu..hikhik

    ReplyDelete
  48. try DKNY n carolina harrera..sweet je kot bau dia.. :)

    ReplyDelete
  49. Mediterranean by arden...
    radiance by britney..

    ReplyDelete
  50. try d&g guava,best1

    ReplyDelete
  51. My fav :
    1- bvlgari-aquafresh :: actly for men,tapi bau dia sgt fresh n xstrong lgsg.ble pkai rs mcm sgt yakin n sgt hebat.thihi
    2- ellizabeth arden-lolipop(mariah carey) :: bau dia sgt sweet.ble pkai rs mcm ketagih nk cium prfume tu.pstu sllu rs mcm murah je nk snyum sntiasa.kikiki.
    3- burberry-weekend :: bau lmbut n buat rs mcm elegant and hot.:)

    ReplyDelete
  52. sis,u should try signorina by ferragamo...sgt best..=)

    ReplyDelete
  53. sis,u should try signorina by ferragamo.sgt la best..=)

    ReplyDelete
  54. Thanks for finally writing about > "parfum." < Liked it!
    My website Smartgirl Rabattcode November

    ReplyDelete
  55. hi, i'm blogwalking :)
    my suggestion: salvatore (signorina)

    ReplyDelete
  56. salam, apa kata cuba perfume terbaru Katy Perry Killer Queen? Bau yg ni lain sikit compare to Meow! & Purr! kira yg Killer Queen ni mcm matured sikit. Well, kita berkongsi minat suka perfume weee :)

    www.yourscentstation.blogspot.com

    ReplyDelete