Thursday, July 12, 2012

Paris day 1 : arrival :)

Assalamualaikum :)

Bonjour! tehehe.. kemainn. sejak balik dari paris kononnye nasi lemak pun tak kenal.
padahal tiap2 hari makan nasi goreng kat sane. sobs.
sy dan Annas ke Paris pada 7hb lepas using Emirates.
first time kot naik Emirates dan tersangatlah puas hati dgn layanan dari mereka.
absolutely will use Emirates again after this :')

oh btw, masa di KLIA Carl Samsudin dan girlfriendnye, Izara Aisyah turut serta dtg
bagi memeriahkan majlis. suke uolls Carl datang! tp motif suka sebenarnya sebab dapat tgk
girlfriend carl yg teramat cutee. huhu. sorry Carl ;p
note : gf Carl adalah Belle ye kawan2. tp mukanya sgt3 iras izara. sampai umi sy pun
panggil izara :')

menu yg menarik :D

seat besar since naik Airbus. harus menangis kegembiraan dan sujud syukur.

screen tv yg sgt besar dan sgt clear. movie terlampau banyak sehingga 6 jam pertama tak tdo sbb tgk movie.


Zhe menu :)

selepas 7 jam, kami transit di Dubai International Airport selama 6 jam.
memang terhangguk2 sebab time kat Malaysia dah pukul 2-3 pagi macam tu.

pekerja ramai orang asing. kekadang rasa mcm kat singapore pun ade.

we ate McDonald! satu set 21 Dirhams. dalam RM21 mcm tu.

Sampai2 di Paris kami disambut oleh abg epul yg memang menetap di Paris dan 
kawannya, Ikmal. mungkin mereka tahu kami tengah lapar, so
dia bawak kami makan di restoran india. ni gara2 annas cakap dia
nak makan beriyani. bolehh takkk pergi paris mengidam nasi beriyaniiii.
ahaha.. layankan aje. tapi serius.. memang sedap :')

lap air liur itu.

Ikmal (kiri) and abg Epul (kanan)
we booked 2 rooms at Holiday Villa Lafayette.
since hotel ni milik orang M'sia, makanya kami dapat special price punya hargaaaa.
kebetulan selepas tu berbaik2 pulak dengan chef mereka..
ehem. next entry nanti kite cite! :)

how paris look like (nearby the hotel) : 


adekah paris kelihatan seperti sy? hah?

from my window. my favourite spot :)


i just love the view :)

btw di atas adelah video suka2 masa kat sana.
ada yang lebih proper, tapi yang tu kite upload later eh.
sementara tu, layankan je lah makcik atas tu belek2 tudung dia. 
ehehe ;p

till then, nanti kite sambung day 2 dan seterusnya..
have a good day! :D

43 comments:

  1. wahhhhh,p paris cari beriani,nasib ada,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpk sedap je nasi beriani nya kan?? presentation pon nmpk menarik.. hihi

      Delete
  2. wah bestnyaaaa sis fatin ke Paris..Tak sabar nak baca entry seterusnya :)

    ReplyDelete
  3. seronoknya dapat ke sana. tak pernah lagi ke Paris ni. rasa teringin pulak

    ReplyDelete
  4. wahh..bestnyer akak pegi paris...

    ReplyDelete
  5. bestlah akak dpt g paris... hehehhe

    ReplyDelete
  6. wahhh.. lawanye view kt paris. and thumbs up for the tutorial! ^^

    ReplyDelete
  7. lawa org yg pakai tudung tu..

    ReplyDelete
  8. wow..wowww.

    cpt post byk-byk picture lg.huu

    ReplyDelete
  9. kak atin, jelesnye.. bestlah dpt g sane.

    ReplyDelete
  10. pernah pergi! best kannn paris & dubai. rindu nk pergi lagii :)

    ReplyDelete
  11. AHHHHH! JELES! Next time nak Honeymoon dekat sini!

    ReplyDelete
  12. bestnye dpt g jln2! u're gojes all the way...
    nice tutorial..idea baru, bleh try..

    ReplyDelete
  13. Bestnya kak fatin. Akak cantik! :)

    ReplyDelete
  14. wow! seronokyee dpt jejakkn kaki ke saneee. awesomeee! :)

    ReplyDelete
  15. untung badan dapat jejak pariss!

    ReplyDelete
  16. Semua org teringin nak pergi Paris! Ain pernah pergi France tapi tak sempat masuk Paris. huhu. InsyaAllah satu hari nnt, kalau ada rezeki kan :) Can't wait for your next entry!

    ReplyDelete
  17. Naik Emirates mmg best (food & services dengan awesome). I layan movie je dalam flight. tp yg malasnye kalau naik emirates mmg kene transit kat dubai. Masa I gi Uk dulu, i kene transit kat dubai for almost 10 hours!

    reeneeraaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. wah g paris rupanya yer.. apsal tak ajak kitorang .. hehehehehehe.. bestnya tempat dia yer..cantik.. (^_^)

    ReplyDelete
  19. cantik paris... dan tudung tu..mmg best lah..nnt nak try jgk

    ReplyDelete
  20. wah sis,cepat tak sabar dah ni,tunggu next entry

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. sweetnya shawl dlm video tu T_T

    ReplyDelete
  23. rindu nak tengok entri terbaru awak! :) wah.,jelesss tgok awk pegi kota romantik tuh!

    ReplyDelete
  24. best nye dapat pegi kota romantik tuh.ade x bgambar dekat menara eiffel tuh? :)

    ReplyDelete
  25. skali pandang fatinsuhana ada iras juma taw..

    ReplyDelete
  26. bestnye..
    tak sabar nak tgu part 2...........

    ReplyDelete
  27. emirates mmg service best=)..seronoknye gi paris..jln2 erk

    ReplyDelete
  28. bestnyer ...
    follow la blog kte :)
    kte da follow

    ReplyDelete
  29. wahhh!! paris?! great! n the video, i like ur style. as always, u're beautiful.

    ReplyDelete
  30. oh my gudness!! cantiknya paris..how i wish to go there..huhu

    ReplyDelete
  31. fatin, pembetulan awek carl tu bkn izara aisyah tau tp bella yusof..

    ReplyDelete
  32. gf carl bkn izara aisyah, name die belle yahya

    ReplyDelete
  33. untung Fatin...Paris memang cantik kan..

    ReplyDelete