Wednesday, October 10, 2012

nak jadi macam orang korea boleh?

Assalamualaikum.

last week saya order satu barang ni tau. hari isnin baru-baru ni sampai. sungguh teruja tahu! it's a supplement which is a combination of health and beauty came from korea called LAMOR2. kalau tengok kulit orang korea, sangat-sangat halus, mulus dan prettayy kan. penat lah jealous dengan kulit orang korea but tak buat apa-apa pun. ok walaupun mereka ada cosmetic product dan kimchi, but still. i know they really take care about their health and appearance.

since nak sangat jadi macam kulit orang korea yang cantik itu, makanya saya beli ini :

yeay barang dah sampai! hihi.


ummi punyalah pelik kemain tengok anak dia happy tersengih-sengih dapat parcel. uhuhu. lepas tu saya pun kongsi lah dengan umi, apa sebenarnya LAMOR2 ni :


semalam saya try satu sachet. rasa dia sedap macam vitamin champs itu! dah lah feveret, macam tau-tau je :'). the taste rasa macam berry2 yang masam sikit tapi sedap. seriously korang kene rasa. i was like.. dah kalau rasa macam ni i don't mind kot utk minum everyday. :') *amboih bukan main banyak buat :'). terharu ok. terharu. lolz.

ummi pun minum sikit semalam. bila dia tengok all the benefits and rasa yang sedap dia terus suruh order lagi. hamboi kemain kann, baru sampai suruh order lagi satu ;p

haruslah korang pelik, kenapa tiba-tiba saya macam addicted sangat dengan benda ini. here are some of the reasons :






nanti dah minum banyak-banyak i let u know more about it and the changes okay? tak sabar! tak sabar! tak sabar nak jadi orang korea! eh? aaa. okbai.

take care people!

p/s- btw saya beli LAMOR2 ni dengan Anna Goh. boleh tanya dia mengenai product ni kalau berminat ye. saya yang dah minum pun masih lagi teruja, apatah lagi korang. hee.

53 comments:

  1. aku amik vitamin c 500mg. okay tunggu kau dapat results dulu then mana tau nak cuba minum lamor ni jugak?


    muehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  2. halal ke ni sis..? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  3. packaging die cute. nnt fatin update tau mcm mana result die. ok ke tak. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  4. seronok tengok fatin heppi. okay. kite nak jadi org korea jugak! hehe.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Ni sekotak RM 180 (member price =)

      Delete
  6. No! Be urself. Skg pon dh cute & ikon.

    ReplyDelete
  7. waa, nanti kak fatin kena belajar ckp korea la...hihihi

    ReplyDelete
  8. SaLam aLaik !

    sedap mcm champs en... how much beli Lamor2 onLine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  9. Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      ni sekotak 15 package RM 180 (member price )

      Delete
  10. hii..nnt after7 or 14 days fatin buat review ye keberkesanannya..curious..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  11. macam best je..nak usha la.. thanks sbb share k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  12. any side effect x fatin if we did not continue the product?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  13. wahhh...jadi org korea nihh..best2..nk tgk hasil dulu nnti boleh beli jgak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  14. wah! nak jadi org korea jgk! :)
    nak try la mcm ni..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  15. Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  16. wah macam menarik jek, jgn lupa inform kalau berkesan tau! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  17. korean nyer kulit mmg transluscent, fair and flawless,, adore themm..not trying so hard makeup kan....tak sabar jugak nak bc review lagi nanti.. ;P

    ReplyDelete
  18. Ahhhh I'm so interested. Thank you Fatin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      Delete
  19. you have a pretty face already...please dont be korean : )

    ReplyDelete
  20. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
    ni ialah link untuk Facebook ~
    terima kasih ~
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

    ReplyDelete
  21. Pm'ed Anna Goh already but no response, ahhh so sad :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3

      saya juga under Anna Goh =)

      Delete
    2. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3
      saya kumpulan Anna juga =)
      016-8858958~

      Delete
    3. Hi Atiqah, Anna nie.... i ade masalah ngan FB la.... U can call me at 0192341881

      Delete
  22. hai..mcm nak try je..tengok you dulu try cam ne k..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3
      Sms saya jika ingin tahu lebih ya ~

      Delete
  23. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
    ni ialah link untuk Facebook ~
    terima kasih ~
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3
    Sms saya jika mahu tahu lebih ya =)
    016-8858958

    ReplyDelete

  24. tak paham kenapa kau obses sangat nak cantik.
    bagi aku, kau da cukup cantik.
    syukur la apa yang ada.
    just basuh muka betul2,pakai moisturizer/sunblocked, and jaga makan. itu pun da memadai.
    perlu ke nak ambil supplement itu ini, sebab nak bagi kulit smooth mcm korean??pakai mask itu ini..haih.rimas pulak aku tengok.sebab obses nak cantik.

    jujur,aku taklah secantik kau.tapi syukur, apa yang ada ni, dah memadai.
    yang penting hati dan niat.

    erm, aku jumpa blog kau pun dalam youtube, yang cara2 nak pakai shawl..and aku tengok satu video tutorial kau tunjuk cara nak pakai tudung bawal.my humble opinion, tak payah la nak lipat2 macam kipas and pin. aku rasa lagi cantik kalau kau just pin(tanpa perlu buang masa 2min nak lipat2).baru labuh. sebab macam cacat pulak tudung tuh aku tengok bila kau lipat2.pendapat aku la. nak pakai tudung bawal senang je. lipat jadi segi tiga. letak kan atas kepala. pin kat tgh,bawah dagu. and pin kan kat tengah2 bahagian bawah. done! meaning that,tak perlu susah lipat bagai.itu lebih baik kan?tapi aku paham, sebagai fashion icon, mestilah nak style,jadi ikutan.jadi trendsetter.tapi, satu je nasihat aku,nak berfesyen, boleh. nak berstyle, boleh. janji, sederhana sahaja.

    tak perlu publish pun tak pe.untuk kau sorang baca je.nanti malu la readers lain baca kan.lagipun, biasanya blogger famous tak approve komen-komen macam ni. cuma komen baik-baik, puji-pujian sahaja yang diapprove.


    thanks & regards,
    TF

    ReplyDelete
  25. Tak baik mengutuk org.. Buruk baik ... Hodoh cantik bukan hak kita semudah2nya menghakimi org lain.. Tak suka tak apa.. Tak payah tengok.. Jangan kotorkan hati sendiri..kerana hanya perasaan yang kurang senang pada org lain.. Berbaik2la sesama manusia..jangan mudah berperasangka buruk..

    ReplyDelete
  26. hi fatin.saya nak try la lamor2 ni.kalo betul saya boleh jd cantik alhamdulillah sbb sy tgh cr ubat utk kulit sy yg bermasalah ni ;) anyway saya suka baca blog fatin w/pun saya xde blog.hihi.I'll support you fatin.fighting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3
      Sms saya jika ingin tahu lebih ya ~

      Delete
    2. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3
      Sms saya jika ingin tahu lebih ya ~

      Delete
  27. komen mcm budak2 . supplement perlu tuk badan lah. bila usia meningkat kologen perlu tuk kite. lain kali baca dulu jgn main komen je.
    biarlah dia nak pakai tudung mcm mn sekali pun bukan susahkan ko suh ko lipat2 . giler kelaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.betul.komen macam budak2. do some research la sket..jgn malukan diri wahai anon yg berhati dengki..aish..

      Delete
  28. wahhhh best nye kak fatin dapat makan yg org korea makan..
    kite makan rumpai laut n next week kologen BB plus je..
    hee.. ape2.. suke baca blog akak. cantik n best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, kalau nak tahu lebih tentang lamor 2, boleh hubungi saya ya ~
      ni ialah link untuk Facebook ~
      terima kasih ~
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505197712842475.126975.114326211929629&type=3
      Sms saya jika ingin tahu lebih ya ~

      Delete
  29. Salam fatin suhana...sy nk tnyela Lamor 2 yg awk mkn ade dpt kelulusan KKM x?mcm nk try..

    ReplyDelete