Monday, October 1, 2012

Ultimate city survival ladies workshop.

Assalamualaikum.

Dulu, pernah satu masa kes-kes culik, ragut, rogol, etc berleluasa yang amat sangat. saya yang dulu  dah terbiasa jalan sorang-sorang pun jadi takut. since that saya prefer duduk di rumah dan jadi kurang produktif. uh sungguh membosankan tahu :'(. tapi ye la kan.. bahaya kot nak keluar beli tempe sorang-sorang. mana tahu ade orang dah perhatikan dari keluar kereta, lepas tu terus ragut beg. disebabkan sifat penakut yang bermaharajalela, saya beli tempe online. eh tak, saya beli dengan membawa ahli keluarga sekali. tapi, kalau semua orang busy.. sapa yang nak temankan saya beli tempe? oh mann.. tak cool lah lunch takde tempe. sigh.

tapi sebenarnya, sifat-sifat uncool seperti penakut, negatif terhadap persekitaran tu boleh diubah. cuma antara nak atau tak aja. 


korang pernah rasa tak macam apa yang saya tulis kat atas tu? basically, perkara2 tu semua banyak terjadi kat wanita malaysia sekarang. saya taknak salahkan sesiapa, saya just nak ajar korang semua macam mana nak menghadapi perkara-perkara sebegini :') ok fine, bukan saya. but Captain K. Balasupramaniam. kalau tak kenal tak baca paper letteww.  Captain K. Balasupramaniam is actually a prominent speaker and safety activist who has also been featured in The Star, NST and China Press. he's been dealing this with over 15 years of on-field experience, both local and international fronts. plus, he is founder and chairman of the Malaysian Volunteer Fire and Rescue Association.

hebak kan? :')

apa sebenarnya ni? apa semua ini? apakah motif di sebalik pembelian tempe dan Captain K. Balasupramaniam?

Sebenarnya, saya berhasrat sangat-sangat if korang boleh luangkan masa untuk hadir ke Ultimate City Survival Ladies Workshop yang akan diconduct oleh Captain K. Balasupramaniam. sebagai seorang wanita, kita tak boleh lah nak harapkan lelaki semata-mata. as a women, we have to take charge of ourself. learn how to prevent, defend and survive. okay?

Workshop selama 4 jam ni sangat-sangatlah berguna sebabnya, Captain ni akan bagi safety tips and survival skills on how to react bila tiba-tiba bahaya datang, kiranya takde warning2 dah gituu. in this workshop, also includes real-life case studies in Malaysia, Self defense technique, how to avert break-ins, mcm mana nak detect hidden cameras, handle domestic violence and much more.

here are some of the training outlines :

- rape survival & Malaysian rapist profile
- home improvised weapons
- hand phones & cyber threats
- luggage tempering & hotel room access
- surviving snatch & mugged attacks
- kidnapping & car jacking survival
- home intruders & break-in  survival
- dating & outing
- maid runaway & threats
- Survival perimeter code of practise.

see.. banyak yang kita dapat belajar! jika berminat dan betul2 serius nak timba ilmu dan tips.. boleh check samada schedule korang free tak :

Date : Saturday (6/10/2012)
Place : Cabaret Lounge @ PJ Live Arts Centre, 
L-18-1 Palm Square @ Jaya One 72A Jalan Universiti 46200 Petaling Jaya.
Time : 2.00pm - 6.00pm
Cost : RM 85 per pax includes afternoon refreshments, 
Group booking : 3 pax or more @ RM80 per pax (must pay together)

since pembaca blog ni haruslah diberi keutamaan.. any 2 of you yang berminat, pihak mereka bagi discount! yeayyyyyyy! ehehe.. dari RM 85, mereka cut down the price to RM70! Alhamdulillah.. puas tau ai mintak special price for my dear readers ni. wink. i will be there too, Insha-Allah. and i really hope i can meet you there. perhaps we can chat after the event? :)

sesiapa yang berminat untuk dapat harga RM70 tu, drop kat comment box eh. ur name and email. thanks!

payment options :
-booking must be made latest by 4th October 2012. Fees paid are non-refundable.
-cash payment can be made at AccentEdge Communucations office during office hours (Mondays to Fridays) or Direct bank-in to RHB Bank account #21427700029878 "Accent Edge Sdn Bhd"
-For enquiries, Contact Prema at 03-77280184 or 010 4288678/ Email : prema@accent-edge.com OR Ken @ 012-2810868.


let's learn how to be street wise and stay safe ;)

8 comments:

  1. sungguh bagus yang anda tulis ini..

    ReplyDelete
  2. Btul tu, wanita tk boleh hrpkn lelaki smata. Jd, u go for it. Sertai bengkel tu, must be somthg yg boleh dplajari

    ReplyDelete
  3. teringinlah nk hangout ngn awak fatin. gergeous sgt!:)

    ReplyDelete
  4. teringin nk hangout ngn awk fatin. u look so ohsem!:)

    ReplyDelete
  5. wah... hanya utk wanita sahaja ye?

    ReplyDelete
  6. Alaaaa....baru baca...masih sempat x nak attend with discount price? Huhuhu~

    Ummu Hani
    honey[underscore]winnie86[at]yahoo[dot]com

    ReplyDelete
  7. just attended this workshop today, at Hospital Permai, Johor. Captain, and the workshop itself was AWESOME! ^.^v *Now to know dangers are always around, I'll be more alert and take extra cautions. InsyaALLAH* =)

    ReplyDelete