Wednesday, October 24, 2012

silent.

Assalamualaikum.

memang susah nak puaskan hati semua orang. dan memang tak boleh pun. setiap apa yang kita buat, pasti akan ada orang yang suka, dan tak suka. sebab dah sifat manusia itu berlainan. every person is unique, so is their behavior. i don't really mind what others might think about me as long as my family and close friends know who i really am. kadang2, kawan2 rapat akan inform cerita2 yang mereka dengar sambil tergelak. because they know who i really am. terima kasih :')

ada yang kata saya memilih kawan. ada yang kata saya sombong tak reply tweet. ada yang kata saya kuat makeup dan hanya upload gambar makeup. ada yang kata saya hipokrit. macam2 lah.

tapi. do you know who i really am? 

meh sini nak cite meh. huhu. saya in real life sangatlah pendiam dengan orang yang tak kenal. but what i know, sy suke senyum kat stranger (perempuan sahaja yeee). kire macam hint la, tegur laaa, tegur laa. tapi ada jugak la masa-masa tertentu yang boleh bertegur sapa. usually kalau dah start conversation, i'll be okay. cumanya, yes. sy seorang yang pemalu. dan pendiam. kalau korang tak tegur sampai ke sudah la saye mcm tu. so sad kan? kalau tegur, i'll be more than happy to have a chat with you :')

pasal kawan pulak.. sy ni jarang hang out, lebih suka dok di rumah. even dok kat kl ni. hidup lebih kepada poslaju, tailor, ambil stock,  gym, rumah. hambik.. bosan tak bosan life sy ni sebenarnya. sebab tu la bile tulis belog pegi event, sy excited.. sbb sy jarang pergi event. kadang2 kalau pergi tengok movie pun nak update, tapi takut orang kate saye over pulak. huhu. tapi sy bukanlah anti sosial.. cuma kalau keluar tu.. selalunya dengan orang2 yang sama. most of the time kalau di kuantan/kl akan bersama geng2 sengal itu (geng kuantan katenyee) sebab sy kenal mereka since form 2. mase tu tengah hingus2 hijau lagi. hehe! kawan2 skolah rendah n sekolah menengah juge. kalau sy di kuantan, usually sy akan ajak dey all datang umah. punyelah tak suke kuar sampai nak hang out ajak kawan2 dtg umah (-_-'). but that's me. lain orang lain caranya kan? oh juge, kawan2 dari uitm jengka juga. one of them is annaseaskey. kenal since 18 and mmg boleh ngam dari dulu lagi. qoma kesayangan pula kenal masa sama2 belajar di sbp dulu. pegi prep sama2, makan sama2, nangis sama2. kelakar pulak ingat time dulu2 :'). Alhamdulillah.. mereka semua berjaya menjadi seorang yang sy amat kagumi kini. jadi bagi sy, tak timbul istilah pilih kawan sebab bukan  kejayaan mereka yang buat sy mencari kawan. tapi sebab dari dulu lagi, semasa kami tiada apa2 dan bukannya siapa2 lagi, kami memang rapat. tapi iyalah.. takkan kami nak bercerita pada semua tentang kehidupan peribadi kan?  semua kawan2 yang saya rapat sekarang mostly, dari zaman sy sekolah dan diploma/degree. i treasure them a lot :')

gambar minggu lepas. camwhore lepas cuci muka utk tido katenyeee. eyeliner degils masih mahu berbekas, tssk.
pasal makeup pulak.. kalau yang di upload tu gambar shooting.. memang makeup la jawabnye. sebabnye kalau dok rumah sorang2 mcm takde mood nak bergambar. jadi xdelah gambar ;p tp last week stress sbb kije, jadi banyak pulak gambar tangkap sendiri di rumah tanpa makeup itu. nanti lah ai upload, if that what u want. hehe ;p

hipokrit. hmm. jadi kawan sy. then, you can judge. normal lah tu kalau orang tak suka. tapi agak pelik kalau orang tak kenal kita. tapi rasa macam kenal dan terus assume sy begini dan begitu. janganlah sebab sy jarang online, terus cop sy sombong. itu sangat tidak berasas. sy pun ada kerja di alam realiti. huhu.

ok lah, macam banyak pulak merapu nye. maaf kalau banyak mengarut. terima kasih sudi baca :')

p/s- next entry tracking number for peplum n maxi skirt and Lamor2 :)

47 comments:

  1. haters mmg byk but as long as you are strong to overcome the criticism,u'll be able to push the haters away!
    btw,kak fatin suhana serius xsombong,byk kli kot reply tweet sy wlupn xknl pn sape sy.. :)

    ReplyDelete
  2. haiyaaaa..i don't think fatin sombong...fb..twitter still blas wlpn xpenah jmpe..xpenah kenal kte pn..hee..hye fatin..say hye to me back...hehe;)

    ReplyDelete
  3. haters gonna hate...adore your face n style!org kontan! ;)

    ReplyDelete
  4. sabar je la dik...orang yang tak faham & tak kenal kita memang macam tu. buruk sangka..

    ReplyDelete
  5. sama la mcm sy kak, sy pon pemalu dan pendiam sikit dgn strangers, so kalau nak mulakan conversation tu susah sikit la, hehe :)

    ReplyDelete
  6. mmg kite xkn dpt puaskn ati sume org..ape yg pnting, kite buat ape yg kite minat & suke..jd dri sndri..bkn jd org len... :)

    ReplyDelete
  7. hai fatin..hari tu ader jmpe fatin kt pavi tp mse tu time lintas nk tegur kang kete langgar pulak, tgk fatin pn rushing. btw, bout entry ni memang kdg2 people may say what they want but we face it all and the truth only we may know it. nyway, you've got huge frens yang loves u and may bloom your life. so be strong and stay beautifulll..hehehe

    ReplyDelete
  8. biase la.sume org nk judge kite dr ape yg dorg nampak. as long as kite happy dgn dr kite cukup la. tp prngai yg suke sengeh mtk org laen tgur kite dlu tu rsenye most of the gurl ade..hee

    ReplyDelete
  9. pedulikan je orang yg tak suka akak okay,biasalah tu sesetengah manusia katmane2 pun ada yg mcmtu, tapi saya tetap suka kak fatin! :*

    ReplyDelete
  10. yeke. ada orang ea macam tu.. saba ea fatin. biasalah manusia, rambut sama hitam hati lain-lain....

    ReplyDelete
  11. I'm shy, and I have exactly the same life as yours.

    ReplyDelete
  12. u're pretty and sweet. that's all i really know even kite ckp2 hanya few times. chill okay :)

    ReplyDelete
  13. salu jmpa.uni jgka n shah alam.tp xreti nk tegor.hahaks.

    ReplyDelete
  14. sabar je fatin. kite mmg tak bole nak puaskan hati semua orang. janji hati kite sendiri puas. hehehe. btw, just keep moving forward. :-)

    ReplyDelete
  15. One thing that I just realized, muka kak fatin ada iras2 datin norjumaaa!!! Both of you are prettayyyy! :) Btw, really love your blog. Kalau nak cari resepi apa2, I'll make sure cari kat blog akak dulu,kalau takda,baru cari kat google. Hehe teruskan update! Hana suka baca. Hee :D

    ReplyDelete
  16. never mind awk...
    kia tak boley buat semua orang suka dengan apa yang kita buat
    dun wori..once tak suka..beribu2 orang ada utk suka n sayang kita...
    just always be +VE.. =D

    ReplyDelete
  17. Same la ngn kite.. x pndai ckp ngn org yg xkenal.. huhu

    ReplyDelete
  18. manusia mmg mcm tue kak. ada suka kita, ada benci kita. mmg normal. setiap orang memang alaminya. cumanya, just take it as a positive thing. kita tanya n muhasabah diri kita, "sebab apa orang x suka aku haa?" kalau kita dpt kesan perangai yang too negative dlm diri, by hook or by crook, we need to change ourselves to be a better person. sekadar pendapat dari saya.

    always smile :)))

    ReplyDelete
  19. org selalu mcm tue..xkenal teros judge kite mcm2..pepon saba ei..:)

    ReplyDelete
  20. nisa pun rasa macam yang fatin rasa...
    sabar k :) hidup mmg mcm tu... dorg baca blog kita, tgk gambar kita, psychologically people tend to create dalam otak mereka mcm mana dorg expect kita punya behavior terhadap mereka. bila dorg x dpt reaction yg dorg expect dari kita, dorg kata kita macam tu macam ni lah.. padahal dorang yang tak kenal kita sebenar-benarnya macam mana kan..

    heee fatin biarkan aje mereka2 itteww....
    :D

    ReplyDelete
  21. kita serupaaa..seringkali yg pendiam dianggap sombong kan..but apa2 pun ttp suka bca ur blog..nmpk ketulusan hati dlm setiap penulisan..dun worry..Allah lebih tahu isi hati hambaNya..stay strong si cantek!! ^_^

    ReplyDelete
  22. walaupun awak tak pernah sekali pun terjah semula blog saya walau setiap entri awak saya komen, namun saya tak pernah kisah semua tu.. sebab kita tak boleh menilai seseorang tu macam tu je kan. jadi , saya tak pernah anggap awak sombong..sebab setiap orang ada caranya yang tersendiri.. tapi saya tak pernah kisah pun semua tu. bagi saya, kalau kita nak berkawan, kita kena ikhlas dan jangan buruk sangka kat orang lain.. itu yang saya pegang selama ni. hehehe. dah, biarkan je apa pun orang nak cakap kat awak, yang penting awak tau siapa awak dan awak kenal diri awak. tu lebih baik daripada nak berkawan tak tentu hala..yang banyak keburukan daripada kebaikan..

    ReplyDelete
  23. kak fatin pedulikan saje haters semua tu. Saya pun selalu dicop sombong sebab bila jumpa orang, mesti saya tak tegur. well,they're wrong kat situ sebab bila saya keluar,saya tak pakai contact. that's why lah tak nampak! LOL only my closest room-mates faham saya lagi compared to my other friends :)

    Saya pun pendiam macam kak fatin. Tapi,once kenal dengan kita, BAMMM! terus jadi bestfriend! hehe

    Stay pretty, just ignores other. Dorang tak faham kita, we can't change them. so, akhir kata, BIARLAH. let you being yourself :)

    ReplyDelete
  24. Ignore !! kamu tau kamu siapa kan..?? diorang xberhak nak judge kamu even kamu baik ngn diorang sekalipun..ape yang penting, kamu berpijak di bumi yang nyata n berdiri atas kaki sendiri..biaselaaaa..nama pown life kaaaannn..(^____^)..

    ReplyDelete
  25. kak fatin jum tengok wayang sesama. nanti kita update entri tgok wayang sesama :p

    ReplyDelete
  26. Its ok. Just be urself dear. Masa ai 1st jumpa u dulu masa event kt uitm tu, u mmg pndiam. Tapi, bila dah tegur mmg byk ckp! Hee. Selalunya, bila org bcakap2 buruk pasal kita kat belakang, so thats mean they've nothing good to talk about themselves.

    ReplyDelete
  27. hooooooooohoooo..sangat suka paragraph 1!!! We can never please people!

    ReplyDelete
  28. nampak nya sama apa yang kita lalui sis *wink wink*

    ReplyDelete
  29. For sure , akak memang da cantik even pun tak make up . Biaselah kan , manusia , mungkin cemburu dengan melihat kelebihan yg akak ada . Btw , try to be the best one . Wohooo ! Harituh beli majalah Nur edisi November . Nampak akak kat cover tuh . Admire you very much :)

    ReplyDelete
  30. Kesian kak Fatin.. Takpe kak, biar dorang judge. Yg penting org yg kenal akak tau perangai sebenar akak.
    Keep calm and jgn kisah :P

    ReplyDelete
  31. haters are everywhere. bertunjangkan hasad dengki dn cemburu semata2...u yg well known tk mustahil org jeles2..tp yg live a normal life, blogging just for hobby, pun ada jgak yg mbenci sakan....and you are rite, we can never please people..hehe..sabar itu penting..keep it up! like ur post so much =)

    ReplyDelete
  32. jenoh scroll. macam takde penghujung.

    ReplyDelete
  33. important thing, kita tahu sapa diri kita :)
    fatin, nak tanya. kamera jenis apa fatin pakai tu?

    ReplyDelete
  34. fatin
    janganlah awak kisah apa yang diorang nak ckp
    diorang jeles x sefemes awak
    saya tak kisah apa org nak ckp tentang awak
    yang penting awak tetap menawan dan selamanya indah di mata saya

    insan terpinggir

    ReplyDelete
  35. aku nk tgk muka kau tanpa sebarang mekap dan jgn pakai contact lens.even natural color. dare enough?

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca komen ni terus boleh agak hati org yg menulis. memang u ni kalau jalan2 kat klcc tu, kalau nmpk org pki mekap je terus tegur diorg 'aku nk tgk muka kau tanpa mekap and jgn pki contact lens. dare enough?'

      it's easy to be arrogant behind users/passwords we invent. apa yg u tak sanggup buat kat real life, takyah la buat online ni. tak elok perangai tu.


      *shakes head*

      Delete
    2. I've made a mistake. I've made a big shame to my parents. What shall I do now? ;(

      Delete
  36. uiks uikss. butt hurt pulak. tak payah nk bajet la nk baca2 hati org ni.. is that wrong aku nk tgk muka ciptaan makhluk tuhan in natural way? SALAH? ohh salah yee. maafkan saya. yang benar- bukan pembaca hati manusia

    ReplyDelete
  37. thanks people! u don't know how those opinion motivates me a lot. beruntung sy ada orang masih care pasal sy. thanks tau korang.. moga Allah membalas niat baik korang dengan dimurahkan rezeki, panjang umur dan sentiasa diberkati dalam melakukan perkara2 yang baik. Aminn :')

    ReplyDelete